Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gondolatpár

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évvel ezelőtt már írtam egy elemzést a Jobbik elnökének évadnyitó gondolatairól. Most eltelt egy újabb év és ismét elérkezett az évértékelők időszaka, melyet szokás szerint a Jobbik és Vona Gábor (továbbiakban: VG) kezdett meg a többi pártot megelőzve.Jelen írásom a…..
Gondolatpár Emléknaposdi 2013.05.08 23:43:47
Április 17-én az egyik közösségi portál egyik közösségi oldala megosztotta a Wikipédia szócikkét. A magyarországi zsidó holokausztról szólót. Az aktuális emléknapon, gondolom,megemlékezésképpen. Azért csak gondolom, mert kísérőszöveg…..
Befejező részéhez érkezett kedvenc hetilapom kedvenc cikksorozata, melynek címe a "Magyar alkat" volt. A cikksorozat szerzője történetesen egy politikus, akinek azonban ebben a viszonyrendszerben ez a létállapota teljességgel közömbös, ezért itt mint politikai gondolkodóra…..
Lenhardt Balázs - aki láthatóan élethivatásának tekinti a Szegedi Csanád elleni kereszteshadjáratot - tegnap egy nagy lélegzetvételűnek szánt írást közölt a vélhetően általa szerkesztett "Antiszegedi.com" oldalon, Zsákutcában a Jobbik címmel. Arról a Lenhardt Balázsról…..
A tegnapi napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnöke, Vona Gábor tartott évértékelő beszédet. A több mint egy órásra nyúlt beszéd azonban - szerencsére - csak részben illethető az"évértékelő" fogalmával. A beszéd nagyobbik, és számomra érdekesebb része…..
Napi szinten járva-kelve az internet virtuális útvesztőjében és olvasgatván a nemzeti radikálisok különböző fórumait, blogjait, oldalait, egyre inkább megerősödött bennem az a felismerés, hogy számtalan kibeszéletlen ideológiai kérdés terheli ezen oldal mindennapjait. Az…..
magamtól is szokatlan módon komoly eszmecserét folytatok a facebook nevű, többnyire komolytalan virtuális térben. jelenlegi kormànyunk és a helyére pályázó alternatíva kapcsán. demokrácia és diktatúra szembenálló fogalmai mentén. egyik kedves…..
A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai…..
Most, hogy túlvagyunk az augusztus 20-i "államalapítás" ünnepén, elég erőt érzek magamban, hogy összeszedjem kissé fragmentált gondolataimat a témában és megpróbáljak valami érthetőt és vitára serkentőt kihozni az ügyből. Kezdetnek tisztázzuk: nem vagyok sem újpogány, sem…..
Sosem felejtem el, mikor gimis koromban (90-es évek eleje) amerikai cserediákok érkeztek kis városunk egyik középiskolájába. A programtervet böngészve az elmaradhatatlan bjúdapeszti kirándulás egyik kiemelt állomásaként szerepelt (direkte csak nekik, csak most) a…..
Válasz a Történelem Klub oldalon megjelent írásra.Íme a cikk: http://www.tortenelemklub.com/erdekessegek/jegyzetek/535-mi-a-baj-ezzel-az-orszaggal-toertenelmuenk-valaszt-adAz említett cikket alaposan végigolvasva arra a meggyőződésre jutottam, hogy nem annyira azt a kérdést kell…..
A zebra szeretett csíkos lenni. Volt benne valami bizarr, ami miatt úgy gondolta, jól is áll neki. Például, hozzá képest meglehetősen veszélyes állatok is hasonló mintázattal grasszáltak egy-két kontinenssel arréb vagy zizegtek távoli országok légterében.Sőt,…..
Gondolatpár Kormány-Zoo (férj) 2012.05.11 10:51:00
A napokban kétszer is elkövettem azt a fatális tévedést, hogy a gyerekfektetés utáni szokásos esti tévékapcsolgatásomban az ATV nevű csatornára tévedtem. Bevallom van bennem valami perverz vágy, hogy időről időre szembesüljek az ATV "nagyágyúival":…..
Összeakadtunk ma, mint kiskecskék a buta hídon. Csak épp mi emberek, négyen, és a járdán. Plusz két bicikli. Az egyik bicikli és tulajdonosa álldogált és beszélgetett. A járda szélén. Az ismerősével (vagy nem), aki gyalogosként strázsált mellette. Csak a fél gyalogutat…..
Gondolatpár Meleg van (feleség) 2012.05.01 23:36:00
érdekes téma foglalkoztatja felháborodott ismerőseimet egy ideje. többnyirefellángolás-szerűen megosztanak egy-egy cikket a melegfelvonulás betiltásáról,a melegeket érintő korlátozások törvénybeiktatásáról, miközben szisztematikusanki vannak borulva. oly tolakodóan kerül…..