Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lesek

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sztárban sztár második adásában az ötvenéves Keresztes Ildikó olyat spárgázott a levegőben, hogy a fal adta a másikat, Koós Réka szétvert egy hungarocell-falat, Pál Dénes búgott, ahogy szokott, Dukai Regina műmellekkel csücsörített, Nagy Sanyi meg kimozogta magát a…..
Míg a Kossuth téri Rákóczi-szobor helyreállítása vitán felül áll, és kivétel nélkül mindenki örül neki, az Országház másik oldalán, a lerombolt Tisza-emlékmű újraállítása még alighanem kavar néhány vitát. A témát hamarosan körbejárjuk (aztán persze néhány hónap…..
A megélhetés gyakorlatilag mindennapos téma, de vajon mennyi pénz kell ahhoz, hogy normálisan éljünk, ne csak túléljünk? Ez függ az egyéni elvárásoktól és a körülményektől is. Van aki szerint a kozmetikus, fodrász, masszázs elengedhetetlen, ezért erre minden hónapban költeni…..
Koczy blogja Winter is coming! 2014.01.25 17:08:59
Emberek, ismét nagy lázban van az ország! Nem, nem a Való Világ szereplőiért izgulunk ennyire, de még csak nem is a Dal ma esti adása miatt, hanem azért, mert így január közepén, télen az…..
Gyorsan átfutottam a ma megjelent heti politikai-gazdasági újságokat (a címlapokat összeszedte a 444), a legnagyobbat természetes a Demokrata gurította: Bencsik András vezércikk + Szakály "Veritas" Sándor interjú.Bencsik András az új amerikai nagykövet kinevezését kapcsolja összes…..
Hekkerek nyúlják le az összes pénzt a bankszámláról. Ja nem is, a közlemény rovatba NAV van írva. Útonállók állítják meg a kocsimat, és pénzt követelnek. Ja bocs, ez a Közútkezelő Zrt. Lelövik a kutyámat. Dühöngenék, de rájövök: uraink vadásznak erre. Becsapnak a…..
Marx Károly után Zimándy Ignácot is elővették az antifasiszta keresztények! A fiatal kereszténydemokrataként elfogadhatatlannak tartják, hogy ma Magyarországon szobra lehet annak az ideológusnak, aki nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket vallott - írja a hiradó.hu. Zimándy…..
Dinamó Műhely Ha itt hibázol… 2013.12.19 15:04:27
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy nagyon szegény leány. Nehéz élete volt, nem tudott jobbat, elment egy időre pornózni. Később egy tehetségkutató versenyen kiderült tehetsége, és láss csodát: az X-faktor dobogóján végzett. Ez még nem egy igazi tündérmese, de a magyar…..
Az X-faktor idei utolsó előtti adásának egy nagy kérdése volt: bejön-e a konteóhívők hetek óta a netre üvöltött rémképe, és a By The Way berugdosódik-e a dötőbe, miután egyszer már hazazavarták őket, és csak Bozsek Márk visszalépése (ezt is idézőjelbe kéne tenni?)…..
„...nem lehetetlen, és nem is nehéz uralkodni az embereken, csak érteni kell hozzá.” (Xenophon Anabaszisz) Xenophon írja a fent idézett Anabasziszban: a perzsáknál a gyermekek számára a legfontosabb dolog, amit tanítanak, az az igazság, amit úgy tanulnak, mint a görög gyerekek a…..
Balról Rezsiharc a korrupcióért 2013.09.17 17:53:00
Orbán Viktor szerint 2014 a rezsiharc éve lesz, meg persze a választásoké. Utóbbinak szerinte „számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc.” Ha eltekintünk utóbbi szó blődsége mellett, akkor is felmerül a kérdés: vajon tényleg az embereknek, vagy…..
Az idén lejár Szabó Máté ombudsman megbízatása, Áder János pedig már meg is nevezte, kit tart a legalkalmasabbnak az alapvető jogok védelmére a következő években. A köztársasági elnök, miután egyeztetett a frakcióvezetőkkel, konszenzusos jelöltként Székely Lászlót…..
Nagy vihart kavart Romániában Tőkés László kijelentése a tusnádfürdői nyári szabadegyetemen: Magyarország vállaljon "védhatalmi" státust Erdély felett, hasonlóan ahhoz, ahogy Ausztria tette Dél-Tirol esetében. Számos román politikus és elemző bírálta Tőkés javaslatát,…..
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Hivatalosan is eltűntnek nyilvánították őket, ami azt jelenti, hogy már biztosan nincsenek életben. Itt hagyott minket a legsikeresebb magyar alpinista, aki úgy halt meg, ahogyan élt és ott alussza valahol örök álmát, ahol a…..
Február első felének a kicsit a nyolcvanas éveket parodizáló zászlóháborújának végére lehet hogy pont került. A román parlament - alaposan megvizsgálva, hogy hogyan is válaszoljon a magyar törvényhozásnak arra a világbékét és a nemzetek közti egyetértést veszélyeztető…..
lesek 2013.02.19 16:33:22
Lényege az alternatívának, hogy a történelmi Magyarország eszerinti felbomlása esetén, az ország területe kb. másfélszerese lenne a mainak + önálló Székelyföld + erdélyi magyar kantonok + közös igazgatás Kárpátalján.
Visszamenve az időben továbbfonható a gondolatmenet (csak vázlatosan)
"A" változat:
1919. április-augusztus: A Székely Hadosztály végig kitart az ország területéért vívott harcban, a románokat és cseheket visszaszorítják, júliusban Horthy csatlakozik a Vörös Hadsereghez, és együttesen az összes magyarlakta térséget megszállják. A békekonferencia látván az erélyes szembeszállást, figyelembe veszi a kialakult helyzetet, a Wilsoni-elveknek megfelelően húzza meg a határokat (nagyjából az 1941-es helyzetnek megfelelően). Az új választásokon koalíciós ő kormány alakul jobboldali többséggel, a következő választáson Horthy nemzetközi támogatással magához ragadja a hatalmat és kormányzó lesz.
A II. vh.-ban Magyarország terüleket kap vissza a szomszédoktól. A vesztes háború után Magyarországtól visszaveszik a háborús gyarapodást, és visszaállítják a néprajzi határokat. Ez fennállna a mai napig.

"B" változat:
1919. augusztusában a magyar haderőt (Vörös Hadsereg Székely Hadosztály, Horthy Nemzeti Hadserege)elkeseredett harcban antant segítséggel legyőzik a környező államok. Magyarország egész területét felosztják ezek között. A II. vh-ban Magyarország így nem lehetett hadviselő fél. Népességét korlátozottan használták volna fel a háborúban.- Ellenállási harc bontakozott ki a megszállókkal szemben. A háború végén a szövetségesek méltányolva ezt a körülményt, az oroszok pedig figyelembe véve az 1919-es es önvédelmi küzdelmet, újra függetlenítik Magyarországot, néprajzi határain (Felvidéki sáv, Észak-Erdély stb.) belül. Az ország így érné meg 1990. évet, amikor nem kellene területről lemondani.
lesek 2013.02.19 17:42:17
@kovi1970: A történelem a múlttal foglalkozik, és fontos modellezni, hogy kik-mit rontottak el. Vagy miért nem volt másképpen ami történt.
Az Országgyűlés nagy bajszot viselő elnöke, akinek talán ez az egyetlen normálisan működő szerve a haja alatt, úgy gondolta itt az idő egy újabb nemzetközi bonyodalomra amikor idő előtt kitűzette a székely lobogót.Ezzel üzent a hazai szélsőjobbnak is:"Nyugi gyerekek,…..
lesek 2013.02.16 17:57:02
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Papagájnak se lennél jó Stefike. Rosszul hajbókolsz a semmi előtt. Már Mika S. is leszögezte, miszerint azok a régi zászlók nem nemzeti színeket hordoztak, hanem hadi jelzésekre használták. A legrégebbi székely lobogó piros volt, és az ősi székely címer volt a közepén.
Mintaszerű szervilizmus árad belőled küsasszonka. Kár, hogy sokan vagytok selejtesek.
lesek 2013.02.16 20:12:22
@komplikato:
Svájci németekről még nem hallottál? (Switzerdütsch)
Erdély nem azonos Székelyfölddel - ahova keleti Svájcot képzeltél.
A volt Honvéd Főparancsnokság részleges felújítása Mi az a romos ház fent, a várban? - kérdezik gyakran az erre járó turisták, városlakók. Az évtizedek óta üresen álló épület eredetileg a magyar honvédség központja volt. A főváros egyik legfrekventáltabb helyén áll, pontosabban szólva, 1945 óta…..
A magyar-román, román-magyar államközi kapcsolatok soha nem arról voltak híresek, hogy a kölcsönös szimpátia és megértés diplomáciai értelemben vett empátiája lengte volna be a Budapest-Bukarest tengelyt. Most sincs ez másként: a kétoldali, egymásra reagáló beszólások,…..
lesek 2013.02.08 00:04:03
@bigthereal: viszont lesújtó hogy te(ti) nem tudod (tudjátok). Hőbörögni is csak értelmesen érdemes.
lesek 2013.02.08 00:32:43
@bigthereal: Persze hogy az autonómiáról (is) szó van, de mivel közvetlenül a székely szimbólumok körül folyik a vita, szót kell ejteni ezekről.
Mit szólnál ha az itteni magyarok a nemzeti zászló (piros-fehér-zöld) helyett egy lila lobogóval - közepén egy András-kereszttel - ünnepelgetnének, illetve tűzködnék ki mindenhova. Vagy ha egy regényt kerékcsavarlazító kulccsal kéne megírnod?
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
A legutóbbi bejegyzésem óta sokkal többet tudunk Schmitt Pál doktorijáról. Ha sorra vesszük a tényeket számomra az derül ki, hogy a doktori az akkori szabályoknak megfelelt, bár szellemiségükkel nem. Ha értelmezésem helyes, ilyen alapon a doktorit visszavonni nem lehetne, a plágium…..
Semjén plágiumügyét is komoly vizsgálódás után borította a hvg, akárcsak az „emberek elnöke” ügyét. A 122 oldalas dolgozat-szöveg több mint hatodát találták meg Glasenapp ’Az öt világvallás’ c. közismert művében, amely „minden könyvtár szabadpolcán elérhető”.…..
Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról. A magyar hibák elemzésének második részében az 1939-es szlovák-magyar „kis háborúval” és Csehszlovákia 1968-as katonai megszállásával foglalkozunk. Talán meglepően hangzik, de az 1919-es és 1938-as két…..
A választási rendszer átalakításával foglalkozó, két héttel ezelőtti posztom egyik pontjában röviden kitértem már a tervezett választói feliratkozásra/regisztrációra, azóta egy kicsit jobban is végiggondoltam a kérdést. Előkerültek új szempontok is, az például valamiért…..
sorok között Gyula és a kartell 2012.08.13 18:22:20
A nap szégyene egyértelműen Budai Gyula, aki minden kétséget eloszlatott Magyarország jogállami viszonyaival kapcsolatban. Feltéve, hogy él még itt valaki akinek maradtak illúziói. „Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer…..
Valamilyen furcsa okból a hatalom fiziológiai elváltozást is okoz azoknál, akik túl sok ideig és túl kevés kontroll mellett gyakorolják. Például igen súlyos fokú halláskárosodás is fellép időnként, annyira súlyos, hogy néha még a fél lépésről arcába ordított üzenetet se…..