Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ringlósztár

0 bejegyzést írt és 1667 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter az egyházakat nevezi az oktatás legfontosabb szereplőinek, ott már a baj nem kicsi. Európában ugyanis már Luther Márton idején kezdett divatba jönni a szekularizáció, 1517-ben. Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában –…..
Ringlósztár 2016.11.27 11:08:10
@sírjatok: Ti meg örüljetek, hiszen olyan, a KDNP fő vonulatához tartozó személyek kaptak erős katolikus oktatást, mint Fidel Castro és Szily László, no meg a Pápa, akit Orbánék és a KDNP ki akart tagadni, mert nem hajlandó gyűlölni a menekülteket.
2009. január 14.: Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.Bajnai Gordon a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezető miniszter a Gyurcsány-kormányban.Fodor Gábor az SZDSZ elnöke, országgyűlési képviselő.Mesterházy Attila az MSZP…..
Ringlósztár 2014.01.14 17:36:02
@Veridicus76:
Orbán és Putyin?
Inkább bugyis gecik.
Ringlósztár 2014.01.14 17:41:34
@kerekes pereces:
"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen".P

Hogy miért jutott ilyesmi Orbán Viktor eszébe? "Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
Ringlósztár 2014.01.08 15:14:02
@♔batyu♔:
Milyen lapja, baszod?
Az index.hu egy vérfideszes kiadvány, kb. annyira független, mint m1,m2, DUNA, METROPOL, Heti Válasz, Mandiner, Hírtv stb.
"Uj Péter a Heti Válasznak cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint politikai ellentét lenne közte és a tulajdonos, Spéder Zoltán között, de hozzátette, az már macerásabb, hogy a politika hogyan gondolkodik kettejükről. ...A sajtócenzúrára utalva ugyanakkor Uj Péter úgy fogalmazutt, hogy "Magyarország a média területén is Minszk és London között helyezkedik el, az előbbihez kicsit közelebb"."
Fidesz alapító: "„Diákbizottsági választások, vérig menő viták programokról, értelmiségi szerepvállalásról, társadalmi mobilitásról, versenyek, bulik, az örökös kollégiumi vezető, Chikán Attila, izgi volt nagyon”– fut füléig a szája Zoltánnak, hozzátéve: a Bibó-kollégistákkal közösen szervezett szociológiai, politológiai kurzusokon, a jogászok és közgazdászok együttműködéséből, mindent megváltó együtt­táborozásából keletkezett a rendszerváltozást erjesztő kovász."
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Ringlósztár 2014.01.08 13:07:09
@bunkó:
Ja, sok agymosó csatorna: m1, m2, Dunatv stb.
1 vagy 2 napja pl. a sportm csinált kampányműsort a nagyszerű bohács képviselőúrnak. Hánytam.
Az ember, miközben böngészi az Egyetlen Hivatalos Magyar Hírügynökség honlapját, percenként szembesül azzal, mennyi minden történik egy nap ebben az országban. Szerdán például sajtótájékoztatót tartott Volner János, a Jobbik alelnöke a fővárosi közlekedési káoszról,…..
Ringlósztár 2013.12.12 10:55:31
@Balt:
Érdekes, nem mondasz igazat.
Ringlósztár 2013.12.19 11:01:24
@Balt:
Tehát hazudsz.
Újságírók a gyarmatról az EP-ben: a napokban a Magyar Hírlap küldöttsége Strasbourgban járt. Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője az Európai Parlamentben a sárga csillagos, kék Eu-zászló előtt pózol. Ugyanő 2012-ben, ti értitek?  Mi történhetett?…..
Ringlósztár 2013.10.16 14:10:54
@neved01:
Szerintem nem Magyarországot gyűlöli, hanem a hozzád hasonlókat utálja.
Ringlósztár 2013.10.17 11:30:33
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Azt hiszem, a szó ma használt értelmében magyar vagyok (kis szerb beütéssel talán) és nekem nem fáj az, amiket ír a csk.
A provokáció tetten érhető a cikkeiben, de tudod: "érted haragszom, nem ellened", valamint még így is sokkal igényesebb és tényfeltáróbb, mint a 80 milliárdért fenntartott (köz)fideszmédia.
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
Ringlósztár 2013.10.12 08:26:02
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
Én úgy látom, tényleg lehet politikai tőkét kovácsolni, mert a pocakos tábornok elég elkötelezett a vicc mellett, amit magyarfocinak hívnak.
Amúgy meg mindegy milyen indokkal, de jól esik belétek rugdosni.
Avagy: hogyan kerestem tavaly ötezer forinttal ötszázezret? „Jövő év tavaszával létrejöhet az egyéni számla – az erről szóló módosító javaslatot kedden tárgyalta meg és fogadta el a parlament gazdasági és informatikai bizottsága, mondta Rogán Antal. [...] Selmeczi…..
Ringlósztár 2013.04.09 14:48:35
@Kivlov:
mucika, ezek az én adataim:
egyenleg: tőke: hozam
6 000 550 3 636 181 2 364 369
1998-tól.
Aki bukott a manyupon, annak el kellene gondolkodnia, hogy nem orbán focipajtásának bankja által alapított manyupba kellett volna belépni.
Tudod, oligarchákkal nem kezdünk:
CBA-ban nem vásárolok,
Mol-nál nem tankolok és
OTP-ben nem bankolok. Ennyi.
Ringlósztár 2013.04.19 09:09:07
@Kivlov:
Ez a kommented a témához kapcsolódóan?
Komolyan ennyit tudtok csak komcsik?
Az egyéni nyugdíjszámlák után egyéni bankszámlákat nyit a kormány, amelyen csak az idén befizetett pénzek lesznek megtalálhatók. „A korábbi összegeket már rég el lehetett volna költeni a privát bankszámlákról, nyilván ha valakinek a bankszámláján van a pénze, akkor…..
Ringlósztár 2013.04.10 08:42:01
A 65 éves színész nem akármilyen autóval dönget Beverly Hills környékén, hiszen a Mercedes-Benz SLS AMG Roadstert még véletlenül sem neveznénk átlagosnak. A jelek szerint a magánéleti botrányok ellenére Arnold Schwarzenegger élvezi a kaliforniai kormányzóságot követő…..
Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól…..
Jaj, már megint minket bántanak ezek az izék. Igen, most nem csak a tuggyukik hanem nagyjából a mindenkik, Brüsszeltől Berlinen keresztül Washingtonig. Mert félre van ám értve minden, mint egyszeri Szaniszló a ponyvakupolás szekértévében. A megmagyarázóember Szájer Józsefnek…..
Múlt vasárnap az ATV-n véletlenül egy nagyon tanulságos interjút láttam Répássy Róberttel, aki miközben igyekezett megvédeni pártja becsületét, véletlenül zseniálisan rámutatott, mi is az igazi probléma az Alaptörvénnyel és csatolt részeivel. * Nagyjából 7:21-től…..
Ringlósztár 2013.03.22 10:19:00
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Erre gondolsz, fideszkomcsi: index.hu/gazdasag/2013/03/20/sosem_latott_csucson_az_allamadossag/?
Ebbe nem is számították bele azt a 3000 milliárdot, amit elvettek a becsületes járulék és adófizetőktől (hogy röhöghettek a tipikus fidesz-szavazó kisvállalkozók, akik egész életükben csalják az adót és a járulékot) azért, hogy odaadják a haveroknak és stadionokkal és idióta pénzesővel a focira hálálják meg a focicsürhe 2006-os és 2013-as kiállását mellettük.
Ringlósztár 2013.03.22 10:28:40
@Kalmár:
Tudod, pl. ez miatt rémüldözünk:
index.hu/belfold/2013/03/20/veszelyben_a_2014-es_valasztas_tisztasaga/
És ezt a fideszhez köztudottan ezer szállal kötődő index írta.
www.goethe.de/ins/hu/bud/kul/mag/med/muu/huindex.htm
Ringlósztár 2013.03.22 10:40:40
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Csak hogy tényszerűen válaszoljak: anyád a hülye, mert kivett az államigondozásból.
Az, hogy szar alaknak tartom orbánt, nem jelenti azt, hogy mszp-s vagyok (csak a hozzád hasonlóaknak), bár azt el kell ismerned, hogy az mszp kormányzása közelebb állt a konzervatív alapelvekhez, mint orbáné. Orbánhoz képest a pufajkás Horn úriember volt, kár, hogy orbán 1998-as választási hazugsága miatt vesztett (tudod: a torgyáni fkgp-val nem lesz koalíció, nem nem soha!)
Az mszp valóban növelte az államadósságot, melynek egy része a fidesz által bevezetett, a bankokat támogató "kedvezményes" lakáskölcsönök bankoknak évente kifizetett kb. 600 milliárdjából jött össze.
Ha hozzáadod a 3000 milliárdot (ami adósság, mert orbán azt ígérte, hogy a kirabolt manyup tagok a kizsarolt manyup pénz ellenértékét majd megkapják nyugdíjban. Vagy hazudott volna?) a már most is csúcson lévő államadóssághoz, bizony 81% fölött van, ha bevalljátok, ha nem.
Képzeljünk el egy szituációt, hogy milyen lehet a választási csalás. A legegyszerűbb módja, hogy kreálunk egy nagy választói csoportot, a róluk szóló információt titkosítjuk, és adunk nekik olyan szavazási lehetőséget, amely kicsit kontrollálatlan, és kicsit vissza lehet…..
Ringlósztár 2013.03.21 11:02:32
@Puskát kellett volna hozni:
Bezzeg most nincs hitelfelvétel!
Ja, mégis van, soha nem volt még ekkora a magyar államadósság + 3000 milliárd manyup pénzt játszott át orbán a haverjainak, ami a jelenleg aktív munkavállalóknak majd hiányozni fog, de nagyon, ha megérik a nyugdíjat.
index.hu/gazdasag/2013/03/20/sosem_latott_csucson_az_allamadossag/
Fénylő Csillagunk tegnap személyes jelenlétével olvasztotta volna a havat és a kormányára ezernyi jégcsapként lövellő fagyott pillantásokat az M1-en. De egyszerűen annyira átgondoltak és tehetségesek, hogy egy alig háromperces propagandavideót sem képesek az állandósult…..
Ringlósztár 2013.03.18 09:28:06
„Bizony, a rasszizmus az az ár, amit mindenkinek meg kell fizetni, aki csatlakozni akar a mai magyar politikai jobboldalhoz” – szól Ara-Kovács Attila írásának határozott tételmondata a Magyar Narancsban. Bár a szerző egy nappal később, a lapunkhoz eljuttatott…..
Ringlósztár 2013.02.07 13:16:19
@Belpo:
Kb. ezt írtam volna magam is, Magyarországon lehet, hogy van jobboldali, konzervatív politikus, de párt az nincs.
Gondolom az itt cikkeket jegyző, orbánék által eltartottak sem gondolják, hogy az államosítás, oligarchásítás, központosítás jobboldali eszmék lennének.
Talán kevesen tudják, de Goethe egy időben színházigazgató is volt Weimarban. Persze volt, amikor az útépítések felügyeletével is megbízták, végül is egy költőfejedelem mindenre alkalmas. Történt, hogy a kutyabarát nagyherceg elő kívánta adatni az Aubry kutyája című…..
"Szorgalmasabbak és a filmekben is jobbak. A rapzene pedig húzóágazat lehetne Európában is, míg a cigányzene visszaszorult a Mátyás-pincébe” – fejtegette egy politikusuk. A kanadai plakátkampánnyal kapcsolatban a Jobbik illetékesei elmondták, hogy a Jobbik jobban örülne, ha…..
Ringlósztár 2013.02.05 14:26:23
@blö:
... és gyakrabban is érik!
Rengeteg panasz érkezik Fónagy János felé, hogy a Zemberek nem értik, hogy mi van a rezsiszámlán. Fónagy bevallotta, hogy maga sem érti a számlákat (ehhez külön gratulálunk!), Orbán pedig kerek-perec megmondta, hogy "a kormány érthető, átlátható közüzemi számlák…..
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig…..
Ringlósztár 2013.01.30 08:59:27
@Negyvenértelmiségi:
Ne hazudj, baszd meg!
Orbánnál nagyobb kommunista nem volt itt 1989 óta!
Apja kommunista párttitkár, maga és haverjai kisztitkárok, hazafias népfront elnökök és mszmp társadalomkutató intézeti tagok voltak, amikor abban volt a biznisz.
Nézz utána, mi jellemző egy jobboldali, konzervatív politikusra, nem simicskaorbánra fogsz ismerni!
1,2 billiós M6 (muhahaha, az 1200 milliárd), nem baj, hogy az M6-ot Fónagy szerződte még le? A szajoli vasutat 340 milliárdért nem sokallod, nem mert az simicskának megy.
Tudod miért vállalta át orbán egyes települések adósságát, amit az elkobzott manyup pénzből fizet ki? Elárulom, mert abból éltek a fidesz vezetők ellenzékben és abból van lázár fiának svájci bankszámlája (gondolom, billiárdokkal feltöltve LOL), hogy Várhelyi Attila köztörvényes bűnözőnek hitelből adott pl. hmvhely évente 400 millió forintot PR-re, illetve járj utána, hogyan mentette ki lázár a vásárhelyi vagyonból az iskolaépületet, bannerekért cserébe.
Nyomjátok a hivatalos fidesz hazugságokat, sajnos vannak, akik benyalják.
Gyurcsányt gyűlölöm, de legfőképp azért, mert ránkszabadította ezt a tolvajbandát!
Ringlósztár 2013.01.30 09:04:45
@Negyvenértelmiségi:
Fidesz.hu archívuma a „megszorítás” kifejezésre 2781 darab találatot ad: az előző ciklusokban kis túlzással minden kormányzati lépést – a konkrét pénzosztást leszámítva – megszorításként értékelt a Fidesz, tehát nem csak azokat, amelyek közvetlenül a társadalmi juttatások csökkenésében csapódtak le. Megszorítás volt az akkori értelmezésben a gyógyszerkassza megvágása – ami most is megtörtént –, a felsőoktatás átalakítására tett kísérletek – amik most is megtörténtek –, az egészségügyi dolgozók megpiszkálása, a zsákfalukba vezető vasútvonalak többnyire sikertelen lezárási kísérlete (amelyekkel ráadásul kevesebb vonat is állt le, mint amennyit a tavaly tavaszi menetrend-változtatással leállítottak).

Megszorítás volt továbbá bármilyen próbálkozás, ami az állami-önkormányzati viszonyrendszert igyekezett átalakítani – ami most is megtörtént –, megszorítás volt a közszféra bér- és létszámstopja – ami most is megtörtént –, a segélyezettek juttatásainak minden felülvizsgálati kísérlete – ami most is megtörtént –, de már a felemlegetése is. És a legfontosabbat hagytuk a végére: megszorítás volt minden adóemelés vagy adóemelési kísérlet, hiszen a Fidesz belátta, amit most a kormány nem, hogy ezeket előbb-utóbb mindenképpen az emberek és a magyar vállalkozások fizetik meg.

Az egykulcsos személyi jövedelemadó tényleg százmilliárdokkal többet hagyott a munkavállalók egy csoportjánál, viszont az adójóváírás megszüntetése fájdalmas volt a munkavállalók egy másik csoportjának, míg például az áfaemelés ugyenzt visszavette a társadalom szélesebb rétegeitől, nemcsak azoktól, akik jól jártak az szja-csökkentésével. Ezzel lényegében az szja-csökkentés finanszírozását a kormány részben olyan társadalmi csoportokra hárította, akik a kisebb adót és a családi kedvezményt nem feltétlenül kapják meg – és ez nekik mindenképpen megszorítást jelent.

Máshonnan nézve máshogy fekszik
A fenti logikát követve, az ellenzéki Fidesz-szótárban minden bizonnyal a szintén százmilliárdokra rúgó banki tranzakcós adó is megszorítás lenne, hiszen ezt a sarcot a bankok felvállaltan átterhelik az ügyfeleikre. A lakossági rezsicsökkentésről ugyanígy tudni lehet, hogy azt a vállalkozások fizetik meg, úgyhogy nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy ha a Fidesz kommunikációs érdekei éppen azt kívánnák (ellenzékben), akkor ezt az intézkedést is egy egyszerű trükknek állítaná be.

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a kormány összes csomagjának összes lépést 2011 tavasza óta. Ezek között több olyan is van, amire a 2010 előtti Fidesz a mostani kormánnyal szemben simán azt mondaná, hogy ez bizony megszorítás a javából.

Megszorító csomagok költségvetési hatása 2012-ben (becsült hatás, milliárd forint)
1. Széll Kálmán-terv 1.0 (2011. április)
455
a, foglalkoztatás és munkaerőpiac
158
b, nyugdíjrendszer
42
c, közösségi közlekedés
26
d, felsőoktatás
12
e, gyógyszerkassza
83
f, állami és önkormányzati finanszírozás
44
g, bankadó
90
2. Konvergenciaprogram (2011. április)
305
a, közszféra illetménybefagyasztása
43
b, szociális segélyek befagyasztása
8
c, tartalékbefagyasztás
13
d, stabilitási alap zárolása
230
3. Pótlólagos intézkedések (2011 szeptember)
656
a, kiadási oldal
168
fejezeti kezeléső előirányzatok csökkentése
4,4
útpénztár-támogatás eltörlése
30,8
állami feladatok leadása
110
állami vagyonnal kapcsolatos kiadások csökkentése
5
önkormányzatok szociális segélyezésének átalakítása
18,4
b, bevételi oldal
488
25 százalékos áfakulcs 27-re emelése
150
autólizing-áfavisszaigénylés eltörlése
-10
munkavállalói járulékok 1 százalékos emelése
83
baleseti adó bevezetése
27
minimálbér utáni járulék másfélszeresére emelése
29
cégautóadó emelés
20
jövedéki adóemelés
50
társasági adó, veszteségelhatárolás korlátozás
31
játékadó emelése
32
üzleti ajándék és reprezentációs költségek elszámolása
15
gépjárműszerzési illeték megemelése
6,5
hamburgeradó-emelés
10
termékadó növelés
36
illetékemelés 4,2
rendszámtábla-szabályozás változása
12
4. A 2012-es költségvetés 2011. decemberi újratervezése
120
a, minisztériumi zárolások
52
b, jövedéki adó emelése (plusz áfavonzat)
20
c, nyugdíjjárulék átirányítása
48
5. Tartalékzárolás
200
6. Széll Kálmán-terv 2.0 + 2012-es konvergenciaprogram (2012 április)
150
a, költségvetési szervek, fejezeti előirányzatok csökkentése
40
b, gyógyszertámogatások megvágása
10
c, helyi önkormányzatok egyenlegjavulása
60
d, távközlési szolgáltatási adó kivetése
30
e, fordított áfa a mezőgazdaságban
10
f, állami cégek osztalékfizetésének emelése
1,5
g, önkormányzati dologi kiadások befagyasztása
3
7. Központi közigazgatást és háttérintézményeket érintő zárolások (2012 október)
133
ÖSSZESEN 2019
Forrás: Portfolio.hu, Index
És a 2013-ra szóló két októberi csomag intézkedései:

Bevételnövelő intézkedések (első csomag) Ennyit vár tőle a kormány (milliárd)
Tranzakciós illeték emelése (MNB nélkül) 60
Pénztárgépek elektronikus bekötése 95
Fordított áfa a sertéságazatban 10
Kisvállalati adózás 15
TB-járulékplafon eltörlése 51
Összesen: 231
Bevételnövelő intézkedések (második csomag)
A bankadót nem felezik meg. 72
Tranzakciós illeték további emelése 90
Államkincstár adójának emelése 40
Iparűzés adóalap kiszámításának változása 35
Közműadó 30
Nő a cafeteria adókulcsa. 40
NAV egyedi számlák ellenőrzése 60
Összesen 367
Kiadáscsökkentő intézkedések (összesen)
Nyugdíj/bér egyszerre nem 30
EU-s társfinanszírozás csökkentése 55
Elmaradó béremelés 73
Segélyplafon 8
Összesen 166
Teljes megszorítás 764

Hókuszpókusz
Szintén problémás, hogy az NGM csak simán ellátásokról, és nem az ellátások értékéről beszél. Ez utóbbi azért fontos, mert az intézkedéseik hatásvizsgálatakor érdemes az inflációs hatásokat is figyelembe venni, különben nem kapunk reális képet. Képzeljük csak el például, hogy az infláció 30 százalék (láttunk már ilyen a kilencvenes évek közepén) és a bérek, nyugdíjak, szociális ellátások 15 százalékkal nőnek. Fantasztikus emelés – kommunikálhatná bármelyik kormány –, de mégis, az életszínvonal tankönyvszerűen (és a mindennapokban megtapasztalhatóan is) csökken egy ilyen helyzetben, nem is keveset.

Ezért egyszerűen nem korrekt, ha a bérstatisztikák összehasonlításánál az inflációs hatásokat nem vesszük figyelembe. Az infláció ráadásul egy adó (amit például az áfa- és a jövedéki adók emelésével lehet növelni), csak nehezebb észrevenni, mint a közvetlen adóemeléseket.