Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eLzsÉ

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatódik a szomorú harcom. Aki nem olvasta az előzményeket, annak ajánlom a két hetes posztomat elsőként.Röviden arról van szó, hogy több éve nem sikerült az 576 KByte üzletből rendelnem bármit is és gondoltam teljesen poénból (ezt már rég nem lehet komolyan kezelni) utoljára rendelek egy játékot…..
Használhatatlan, rozsdás fényképezőgépet vettem egy sráctól félmillióért. Én szinte az összes fotós felszerelésemet használtan vásároltam, soha nem volt ebből baj, egészen eddig. Helyszínen megnéztem, kopásmentes volt, lőttem is vele néhány fotót, hibátlannak tűnt. Ezeknek a tükörreflexes…..
Nagyon ritkán fordul elő, hogy más írását teszem ki, még ritkább a negatív hangvételű cikk, hiszen alapvetően a gasztronómia (főzés, evés, étteremlátogatás) szépségeit igyekszem népszerűsíteni, de Kolonics Zoltán, cukrászmester szakmai munkássága elég erős érv volt amellett, hogy engedjek a…..
A legutóbbi olcsó, kábé 10 ezer forintos projektor után erős kétségek merültek fel bennem, hogy szabad-e kintről is 40-50 alatt másikat venni. Biztosan tudnak jót gyártani, de azért 10.000 forintért náluk is csak hulladékot kapni. Itthon azt se. De mint tudjátok, kezdek rajongani a Blitzwolf újonnan…..
Már egy ideje szemezgettünk az újpesti Központ bisztróval, de mivel nagyon kiesik a mi "vérkeringésünkből", így egyelőre nem jutottunk el ide. Azonban nemrég Újpesten jártunk, és ha már itt vagyunk, akkor evidens, hogy kipróbáljuk a jó ár-érték arányáról is ismert éttermet...
eLzsÉ 2016.03.11 21:12:45
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ:

Gratulálok, elérted az emberi hülyeség maximumát, ennél butább már nem leszel.

Te csak öntsd össze a gulyást a mákos tésztával és edd az egészet kanállal, úgyis ugyanoda kerül.

Fogalmam sincs, miért olvas olyan ember fine dining posztot, aki nem érti, miről is szól ez.

Különben nehéz megértenem, hogy ha valaki megoszt egy bazi nagy halászlés élményt, akkor nem állnak sorban a normális emberek, hogy lekutyázzák, hiszen miért is tennék, az is lehet jó, ellenben ilyen posztok után rendszeresen megjelennek a hozzád hasonló barmok, hogy közkinccsé tegyék az ostobaságukat.

Na, üljél le fiam!
eLzsÉ 2016.03.11 23:41:48
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ:

A posztban szereplő minden étel étvágygerjesztő, legalábbis számomra.

Neked nyilván nem.

Semmi gond ezzel sem, edd csak a zsíros kenyeret lekvárral, ha az neked a jó, én nem fogom bántani a választásodat.

Viszont hogy buzizni, kurvaanyázni tartasz szükségesnek egy kaja-posztnál, hát...
eLzsÉ 2016.03.12 00:06:54
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ:

Amúgy soha nem értettem, mire ez a fantasztikus gyűlölet mindenre, ami más.

Én nem azért megyek étterembe, hogy teli tömjem a hasam, egyébként a budapesti éttermek 95%-nál jobban is főzök, ha egy pörköltet akarok enni, akkor megcsinálom itthon.

De évente egyszer bizony elmegyek a Costes-be, a Zona-ba és az Onyx-ba is és csak azért nem gyakrabban, mert lassan változtatják az étlapot.

Az egy élmény, de neked ezt hiába is magyaráznám.
És én élményeket keresek.

Hogy jól lakok-e?

Jól.

Legutóbb anyámmal voltunk az Olimpiában és konkrétan nem tudta megenni a 7 fogásos, 9.000.- Ft-ba kerülő vacsora menüt.

Nem egy tálról lelógó kirántott húst ettünk ennyiért, hanem szent jakab kagylótól kezdve szarvas bészínig mindent.

De hát neked magyarázzam, faszozónak?
Ceglédi Zoltán – akiről rövid guglizás után sikeresen kiderítettem, hogy a Heti Hetes állandó tagja, a Republikon Intézet vezető tanácsadója, a hajdani SZDSZ frakció sajtóreferense, és akinek fő szakterülete a politikai kommunikáció – tegnap, blogjában huszonöt kérdést…..
eLzsÉ 2015.11.22 03:06:34
Válaszolni akkor érdemes, ha az embernek vannak válaszai.

Az egyenesen cinizmus, hogy népszavazni küldesz minket, amikor pontosan tudod, ha ebben az országban élsz, hogy ma egy releváns népszavazás esélye a nullával egyenlő.
Az okokat nem sorolom, biztos tudod, miről van szó, legfeljebb nem érdekel.
Ha a kérdések között szerepelt volna, hogy jó-ez így, bizonyára azt válaszoltad volna, hogy nem.

Az aljas maszop alatt mindenesetre minden további nélkül átmentek a kormányt tudhatóan kiherélő kérdések, most egy szaros bolt nyitvatartás sem népszavazható.

A korrupció valóban rendszerszintű és ez volt jellemző az első Orbán-kormányra is (98-2002), csak akkor még kevésbé voltak arcátlanok.
Mára már nem is lopnak, mert lopni szégyenlősen, titokban szokás, hanem egyszerűen elveszik, amit a sajátjuknak éreznek.

Egyenlőség jelet tenni be sem bizonyosodott nokiás doboz, meg a szerencsétlen BKV-s nő végkielégítése és a napi sok 10 milliárd konkrét ellopása közé olyan szintű leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy az már tényleg a szarba csapni-csapba szarni kategóriája.

Ennyire korrupt kormány ebben az országban még nem volt. Soha!

Mondod, hogy nincs közmédia.

Tök jó, de valamire mégis kidobunk az ablakon évi 80+ milliárdot.
És erre nem válasz az, hogy a kereskedelmi is pártos, mert az nem költségvetési pénzből él.
Az MTVA pedig igen és én is fizetek adót, nem csak te, szerintem joggal várom el, hogy tisztességes műsort csináljanak.
Ha valahol nem hír az amerikai nagykövet beszéde, meg a Tiborcz elleni vizsgálat, az micsoda?

A HírTV objektív volt 2006-ban vagy előtte-utána?
Nyilván nem de nem a primer pénzemből tette, rajta nem is kérte számon ezt senki.

Ha nem érzed a különbséget, akkor baj van.

És a kérdés az volt, hogy ha te dönthetnél, akkor...

Erre nem válasz az, amit adtál, mert neked, mint választónak nemigen lehetnek politikai céljaid.
Ha mégis, akkor is tudsz konkrét választ adni.
Ha a te politikai céljaidnak megfelel, akkor mondd azt, hogy erre költenéd, nem szégyen az, igaz, nem is nagy dicsőség.

Amit viszont válaszoltál, az sima maszatolás.

Az egészséggel kapcsolatos szellemi szabadvágtád megint vastagon bele csúszik a cinizmusba.

Komolyan azt gondolod, hogy ha te egészségesen élsz, sose szorulsz rá a nemlétező orvosi ellátásra?
Nyugodj meg, mindenki lesz öreg és beteg, az is, aki naponta biciklizi körbe a Balatont.
Majd akkor mondogasd magadnak, hogy minden rendben, ha fél évet kell várnod egy CT-re, miközben a szakrendelők üresen állnak, mert orvos is lenne, kapacitás is, csak finanszírozás nincs.

És hogy Ceglédi lenne felelős a kormányzásért, arra már tényleg nehéz bármit is mondani.

Felelős te vagy, mert erre a társaságra szavaztál és támogatod őket még most is, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy konkrétan és tényszerűen nem értenek semmihez, ellenben a szakértelem hiánya pitiánerizmussal és gonoszsággal párosul.

A tankönyvekben a kognitív disszonancia illusztrálására ez a poszt tökéletes lenne.
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Na, mit gondolsz? Mennyi 68+57? 2015.09.19 06:23:23
Tegyük fel, hogy ezt a konkrét összeadást a történelem során még soha senki nem végezte el. (Ha zavar ez a hamis feltevés, válassz két 200 jegyű számot!) Na és!? – mondod te. Az összeadás szabályait nem befolyásolja, hogy egy konkrét összeadást elvégeztek-e korábban,…..
eLzsÉ 2015.09.20 01:31:09
@FMR:

Értem én, hogy mit akar Kripkenstein ezzel az egésszel, végül is a filozófusok ilyeneken elmélkednek, hogy mi a helyes, az etikus, a természetes, stb.

Csak amikor ehhez hasonlóan megpróbálják azt köznyelvi szintre profanizálni és ehhez valamilyen természettudományos példát hoznak fel, akkor szükségszerűen elbuknak, mert ott nem véleményes, hogyan adunk össze.

1-2 éve olvastam egy teljesen hasonló filozófiai okfejtést, a részletekre már nem emlékszem, csak arra, hogy közben a filozófus olyan durva morfológiai képtelenségeket állított, mint tényszerű igazságot, hogy csak a fejemet fogtam.
eLzsÉ 2015.09.20 01:41:29
@58múltam:

Ez két okból sántít ebben az esetben.

Egyrészt attól, hogy a szögmérőn ugyanoda jutottunk, még összeadtuk a számokat. Rendesen, nem csak az utolsó számjegyeket.
Hasonlóképpen az óránál, nem azért jutunk 5-re, mert a 8+7=5.

Valamint azért, mert attól, hogy 5-re jutunk, még nem 5 perc telt el, hanem 65.
És ha egy kör kerületén megyünk előre 5-öt és 365-öt, nem ugyanakkora utat teszünk meg, bár végeredményben ugyanott fogunk állni.

És hát ha valamilyen speciális elv alapján adunk össze számokat, akkor nem árt azt az elvet közölni a közönséggel, nem elég, ha csak azt mondjuk ennyi és kész, mert én így adok össze.
Ma azzal az elképesztő dilemmával kellett megbirkóznom, hogy leülök és megnézem ezt, vagy lesétálok a pláza elé a húgommal és meghallgatom „élőben” Korda Györgyöt meg Balázs Klárit. Szerintem helyesen döntöttem…  Ötvös Csöpit (Bujtor István) feljebbvalói a törvényen kívüli módszerei miatt…..
eLzsÉ 2015.04.19 23:45:00
@Bergyilkos Bohoc:

Nem egy kurva nagy hülyeség van benne, hanem minden jelenetbe jut egy-egy.

Az elején például futószalagon mennek be a dollárok, de ki rakta fel őket rá, mert amikor Hunyadkürti bemegy, nincs ott senki.
És aki felrakta, vajon lézerszeme volt-e, mert olyan pontosan pozicionálta őket, hogy a nyomólemez mindegyiket pont eltalálta.

Aztán Füttyös Johann idejön, lovagol, de biztos nem találja a dollár-boltot, ha nem jön Csöpi, sose vesz kamerát, ami nyilván itt a legolcsóbb egész Európában.

És Puskás Öcsi persze mindent tud, a "hallom, kaptad a meszelőt a melóból" szövegétől mindig visítok, de szerencsére Johann is pont a szomszédja.

És reggelig lehetne sorolni, valahogy mégis van egy bumfordi bája, ha megy a TV-ben mindig megnézem.
Futóblog Lassan, szépen 2015.02.13 21:43:06
Évek óta futok. Évek óta alapozok is, így télen. Tél elején mindig megriadok először az átlagaimtól, de aztán minden helyreáll. 4-5 éve a téli hosszú futások átlaga bőven 6 perc feletti volt. Aztán simán hoztam a szezont. A téli alapozás hosszúfutásainak sebessége egyre…..
eLzsÉ 2015.02.19 02:18:36
@Burgermeister:

Persze, de vannak azért tényleg szélsőségek és minél több göncöt veszek magamra, annál nehezebben indulok el.

Nálam ez így néz ki:
10 fokig full rövid
5 fokig rövid nadrág, hosszú felső
0 fokig hosszú nadrág (sima melegítő, tudományos futó-cica nadrágom sosem volt), hosszú felső
0 fok alatt ezen felül egy nagyon vékony dzseki.
Kurva hidegben még egy rövid felső.

Sapkát csak 0 fok alatt veszek, kesztyűt is, de azt le szoktam venni az első kör után. Sál még az életben nem volt rajtam, igaz, azt a polgári életben sem hordok.

Vettem én is polár felsőt, de nem tud olyan hideg lenni, hogy felvegyem.

Viszont az amatőr futók (nem ti, hanem a tényleg amatőrök) tapasztalatom szerint nagyon súlyosan túlöltöznek.

Tavaly télen megyek futni rövidgatyában, rövid felsőben és ahogy szállok ki a kocsiból, jön szembe egy csaj: sapka-sál-kesztyű-pufidzseki.
Mondom, bazmeg, elnéztem a hőmérsékletet?
De nem, 15 fok volt...

Túlöltözve nem lehet rendesen futni.
Alig van pár hónap, amikor ideális a hőmérséklet, azt is el kell rontani egy antarktiszi futásra méretezett ruházattal?

20 fok fölött viszont szenvedni kezdek és ez minden újabb fokkal duplázódik.
30 fok nekem már a hirtelen halál.
Futóblog Figyelem! Achtung! Pozor! 2014.09.23 21:17:58
Tegnap mit sem sejtve elindultam a gyárból egy szigetkörre. A Futóklubot Sanyosz képviselte, ő szólt a kapuban, hogy a Margit híd felé már nem érdemes futni, le van zárva. Az "iskolakezdésre kész lesz" felújítás ugyanis ezúttal tényleg megkezdődött. A MAC weboldalán…..
Vendégposzt! A lentieket a Futóblog barátja, Jókuti "Világevő" András írta a maratoni élményeiről, illetve egy jótékonysági játékról. Minden kiderül, csak olvassátok. J. - - - Megírtam két éve az első maratonom sztoriját ide a Futóblogra, ami nagy örömömre kedves…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
eLzsÉ 2014.07.27 02:11:03
@Teshow:

Nem tudom, miből gondolod, hogy nem troll vagyok:)

Nekem most egy olyan autóm van, amiben van 150 ezer km, de újonnan vettem, végig nálam volt és már most kissé aggódom néha egy-egy hosszabb út előtt, pedig tökéletesen rendben van, de ebben a korban már történhet tényleg bármi.
De ehhez legalább van gyári asszisztant, hogy mit ér, nem tudom, sosem kellett kipróbálnom.

Arra építeni az utat, hogy mindenhol van márkaklub és majd segítenek a nem megfelelően felkészített autómnál, az nálam a felelőtlenség kategóriája.
Mondjuk, hogy nincs szerencséje és Antonio nincs otthon, akkor mi van?
Egy olyan valamivel elindulni családdal, ami 1500 km után a vakszerencsére van bízva, az probléma.

Történetei biztos mindenkinek vannak.
Engem egy barátom hívott egyszer karácsony napján, hogy menne haza Egerbe a Trabantjával, de éppen Gyöngyösön lerobbant, a házunk mellett, most akkor segítsek.
Lementem, láttuk, hogy az egyik első gömbcsukló el van törve.
Ekkor fékezett mellettünk egy másik Trabis, látta, mi van, mondta fél óra múlva itt van, hozta a gömbcsuklót, beszerelte a 10 centis hóban fekve és tényleg nem fogadott el egy fillért sem.

Ez tök jó, de akkor a Trabi a leggyakoribb autó volt és a segítőkészség még így is meglepett.

Mi lenne ma, 20 év múltán, hasonló helyzetben?
Megint megtalálna valaki és tudna/akarna segíteni?

Hát ezért nem indulok én Trabanttal, vagy Bianchival sehova.

Ha hazaérnek, amihez sok erőt kívánok, az csak a mázli maximumával lesz lehetséges.
Egy olyan autó, ami soha nem volt korszerű, de ma 60 évesen korszerűtlen, az nem alkalmas erre.

Ha a Pontonnal mennek, abból is élvezetes poszt lehetett volna, csak kevésbé veszélyes.
Mert tényleg, miért nem mentek akkor két Simsonnal, akkor legalább a kölkök se videoztak volna az út alatt, hanem azt csinálták volna, amit ebben az izében is kellett volna: rettegtek volna...:)
Futóblog Night Run Budapest 2014.06.23 08:47:27
Én mindig is élveztem az éjszakai futást, és most szervezett keretek között is ki lehet próbálni. Két hét sincs már, és július 5-én szombaton, 21:00-kor indul az első Night Run Budapest. Ez már az 5. Maratonman rendezvény, de a helyszínt és a napszakot tekintve mindenképpen…..
eLzsÉ 2014.06.24 01:53:45
@shortstack:

Aki sok pesti versenyen futott már, az nyilván únja.
Nekem a Vivicitta volt az első és teljesen jónak találtam a rakpartot.
A tömegben a szelet nem éreztem, viszont elég sima, hosszú és széles, ami jelentős előny számomra, mert kb. az Erzsébet hídtól tudtam normálisan futni, hogy nem kellett másodpercenként előzgetni és állandóan hátra nézegetni, hogy nehogy valaki elé lépjek cikázás közben.
Persze aki elölről indul, az ezzel a körülménnyel nem találkozik, de az én sose leszek...

Kár, hogy nem 2 hónapja tudom, hogy van ez a verseny, mert akkor elmentem volna, de így, a Vivicitta utáni motivációvesztéses leeresztéssel semmi esélyem nem lenne értelmes eredményt futni.

Pedig érdekes lett volna, mennyire csinál ki a Várba felfutás. Korábban próbáltam párszor, de nagyon csúnya sétálgatás lett belőle:)
Két másodpercen múlt, hogy az Apollo-10 holdkompja nem csapódott be a Holdba. A tragédia miatt akár el is maradhatott volna Armstrongék holdraszállása. Mai űrhajós-visszaemlékezés napunkon erről is ír Gene Cernan, aki 1972. december 7-én - immár több, mint 41 éve - indult a…..
Március van. Elment a tél és már itt kopog a tavaszi szezon a nyakunkon. Futóként megszerettem a telet, a téli hősies futásokat, az alapozást, ami nem csak az izmainkat készíti fel a nyári versenyszezonra, hanem lelkileg is meg acéloz. Izgalmas ez az ősztől tavaszig tartó időszak,…..
eLzsÉ 2014.03.11 02:08:06
@Kilfish: Köszi!
eLzsÉ 2014.04.15 02:56:50
@Kilfish:

Megvolt, a várakozásnál sokkal jobb eredménnyel.
2 órát terveztem reálisan, +/- 1-2 perccel, ehhez képest lett 1.52.21

De az elején tényleg nem lehetett futni rendesen, csak a rakparton, kb. az Erzsébet híd körül tudtam rendesen futni.
A rakparti lekanyarodónál a 2 órás iramfutók elém is kerültek, bár fogalmam sincs, hogyan csinálták, előttem voltak vagy 20 méterrel, mondom, ezek itt elszaladnak a célidőmmel, begorombultam tehát és elkezdtem nyomni egy 5.25 körüli tempót, amit legnagyobb megdöbbenésemre végig is bírtam, meg még gyorsultam is.

A rakpartot mindenki szidni szokta, nekem nagyon bejött, igaz, most nem volt számottevő szél.

Sosem voltam még versenyen, nem számítottam arra, hogy a legnagyobb része abból áll, hogy a lyukakat kell keresni, hol lehet előzni, pedig nézőként azt gondoltam, a boly egyenletes tempóban fut.
Pedig nem.
Ráadásul minden előzésnél hátra kellett néznem, mert én, sokakkal ellentétben nem szeretek mások elé lépni, akadályozni őket.

Nem vagyok versenyző típus, engem a verseny inkább nyomaszt, most mégis lényegesen jobb tempót tudtam futni, mint edzésen, úgyhogy biztosan van valami abban, amit mindenki leír, hogy versenyen jobban megy.

Ha lesznek még hideg versenyek, azt hiszem, megpróbálok még párat:)
A szabvány félmaraton nem jó nekem, a melegtől rosszul vagyok.
eLzsÉ 2014.04.17 03:13:46
@Kilfish:

Köszönöm, tényleg nagy élmény volt.

Az elejét nem rontottam el, pedig ott tényleg mindenki belódult, aztán viszont a Margit hídi felhajtón már a járdán kellett mennem, annyira lelassult a mezőny.

Tulajdonképpen azt gondoltam, hogy ennél jobbat elsőre nem is futhattam volna, de bár a max pulzusom 179 volt, ami OK, de az átlag csak 160, aminél vállalhattam volna többet.
Szerintem 165-ös átlagot még elbírtam volna és akkor 1-2 perccel előrébb lehettem volna.
Viszont nem volt semmiféle holtpont, vagy bármi kétség, hogy a 2 óra meglesz.

Oké, hogy vagy 5 éve futok, de ilyen átlagot gyorsító edzéseken tudtam futni, egyáltalán nem számítottam rá.

És már az izomlázam is múlik, igaz, vasárnap óta nem futottam semmit.
De majd holnap:)
Uj Péter, a Futóblog egyik alapítója (!) sajnos nem érti, mire való a Margitsziget: Egy olyan társadalmi-szociális jellegű problémáról vagyok most kénytelen tollat, azaz hogy billentyűzetet ragadni, amelyet, annak égető mivolta ellenére (vagy talán éppen azért) hiába is…..
eLzsÉ 2014.03.23 00:31:13
@BGy:

Ugyanez jutott az eszembe, ha a Modoroson jelent volna meg, senki se venné komolyan annak ellenére, hogy az ottani szövegek bizony tényleg sokak igazi véleményét fedik.

De ez itt nyilvánvalóan poén, de hogy mennyire nem jött le mindenkinek, azt a 444 kommentelői is mutatják.

Vagy lehet, hogy ez már a művészet?
Futóblog Papp Kriszta blogol 2014.03.13 12:14:30
Március óta az NLCafé-n indított blogot "Futó gondolatok" címmel. A harmadik posztjában felsorol 10+1 okot, ami miatt az emberek általában lelkesednek a futásért. Ő már 18 éve a futópályán van, ennyi idő alatt konszolidálódtak a gondolatai. :) Alakformálás, fogyás. Nem…..
eLzsÉ 2014.03.14 03:34:51
@SeSam:

Én úgy látom, hogy a futás költsége semmiben sem különbözik egyéb tömegsportok (tenisz, foci, mint legnépszerűbbek) költségétől, legfeljebb annyiban, hogy egy teniszcipő 10 évig használható heti 1-2 játék esetén, a futócipő viszont évente jelent cca. 20-25 ezres kiadást.
Viszont focizni sok kilométert kell autóznom és ha heti 5-6 órát fociznék, amennyit futok, akkor ott is jelentkezne az évenkénti új cipő költsége.
Tenisznél dettó.

A szintén népszerű síelésről ne is beszéljünk, az nagyságrendekkel drágább, mégis 10 síelőre jut 1 futó...

Nem tudom, Kriszta mire gondolt a kiegészítők árának emelkedésén, egy órát kell venni, lehetőleg átgondoltan és az megint csak 10 évig leveszi a gondot a vállról.

A ruhák pedig...
Én vagy 6 éve futok és eddig egyetlen rövidnadrágot kellett kidobnom, mert elkopott, a legelső pólóm is működik még. Döbbenetes, hogy mit bírnak ezek a cuccok!
Persze ha az ember meglát egy jó ruhát, megveszi, de ezzel éppen a repertoár nő, még kevésbé használódik a felszerelés.
Ja, és ezek a ruhák nem büdösek, csak hogy egy korábbi posztra is reflektáljak, igaz, nem is Nike-k:)

Nálam úgy működik, hogy ha reggel futok, jellemzően nyáron, akkor az egész napom flow.
Ha este, akkor már rányomja a bélyegét a nap a maga frusztrációival. Sokkal kedvetlenebb tudok ilyenkor lenni, csak innám a fröccsöt és majd futok holnap.
De a reggel az tabula rasa, akkor a futás és az azt követő elégedettség determinálja a egész napot.
A múltkori posztban írtam, hogy a komolyan készülök a március végi Senior VB-re. Január 1-jétől a felkészülés szerves része lett az új, egészséges étrend. Soha nem mélyedtem el a táplálkozástudományban és fogalmam sem volt, mi fán terem az egészséges táplálkozás. Mivel…..
eLzsÉ 2014.03.13 02:35:03
@Mikrobi:

Kíváncsi lennék, miért érdemesebb természetes formában bevinni a C-vitamint?

Tudomásom szerint az aszkorbinsav egy vegyület, ami kémiai úton tökéletesen előállítható.
Teljesen mindegy, hogy káposztából, vagy tablettából kerül a szervezetbe.

Nyilván én is eszek narancsot, de nem a vitamintartalma miatt, hanem mert finom.
Ezzel viszont egy csomó szénhidrát is bevitelre kerül, ami nem biztos, hogy baj, de tény.

Különben kétszer is elolvastam a posztot, de nem találtam a konkrét vitamin mennyiségeket, amiről többen is írtok.
Vagy az abban a kiegészítőben van, amit nem ismerek?

Amúgy az étrend szerintem rendben van, csak én nem tudnám betartani:)
Ha jól látom, ebben alkohol például egyáltalán nincs, ami erős kérdéseket vet fel bennem:)
eLzsÉ 2014.03.14 02:54:21
@Szuflavéder:

Értem, köszi.

Ebben az esetben viszont én is a D-vitamin növelését javaslom, legalábbis napmentes (nem csak téli) időszakokban.
A futásteljesítményt nem fogja növelni, de az infarktusmegelőző hatása most éppen:) bizonyított.

1000NE-t javasolnak naponta, de ez a legújabb tesztek szerint inkább 2000 NE.
Ez a cucc 400-at tartalmaz.
Kisebb probléma, hogy tudomásom szerint vény nélkül D-vitamin nem kapható.
Ez nálam nem gond, a napi kodeinnel együtt váltom ki:)
(Ez tényleg csak vicc volt, külön váltom ki őket:)

Semmi esetre sem szeretnék rasszista fényben tündökölni, de sötétbőrű embereknél még sokkal több D-vitamin bevitelre van szükség, ők ebben az esetben fokozott kockázatnak vannak kitéve.

Én még egy Mg-Ca-K pezsgőtablettát pluszba rátolnék, de azt csak azért, mert én ennyire tudományosan élem az életet:)
eLzsÉ tegnap éjjel nagyon jól fogalmazta meg a problémát, ezért hozzászólását most teljes terjedelmében kiemelném ide: A köszönés érdekes dolog, én is mindig morfondírozok rajta. Amíg a Szigetre jártam, ott eszembe sem jutott köszönni, annyian jöttek szembe, hogy semmi…..
eLzsÉ 2013.12.11 03:40:02
@himmelhergott:

Nem gondoltam volna, hogy poszt lesz egy hozzászólásomból:)

"Azért a lányoknak nem árt vigyázni, kurvák, hímringyók kutyások hozzá tartoznak a ligethez."

Kétségtelen, mint ahogy a drogosok is, de ezek általában ártalmatlanok és emellett jobbára erős a rendőri jelenlét is.

De aki naponta szembefut, férfi, vagy nő, aligha tartozik ezen csoportokba.

Én ott már mindenkit ismerek, minden kutyát, minden futót.
Még a Fradi futballistáit is, akik ott alapoznak.

Ha meg ismerjük egymást, akkor köszönünk, automatikusan, szerintem.

Vagy nem...:)

Nem egy kardinális kérdés ez, csak feltűnt.
A hétvége nagy eseménye volt a siófoki félmaraton, hagyományosan szuper PB pálya. Minden adottsága megvan az eseménynek ahhoz, hogy jó idővel zárjuk az aszfaltos szezont. Általában metsző hideg van, és a pálya olyan sík, akár egy ping-pong asztalitenisz asztal. A versenyajánlót…..
eLzsÉ 2013.12.05 03:12:08
@mgergoo:

Már pár hónapja kérdeztem, hogy azt mondtad, 85 kiló leszel és miért nem lettél?
Ne mondd már nekem, hogy az esküvő miatt, 3-5 nap zabálás nem tesz semmivé egy fél éves folyamatot. Bár jelentősen vissza tudja vetni, ez kétségtelen.

Ezzel együtt valahol megerősíteni vélem magam, hogy a korábban istenített Vajda Zsuzsiról Olipapára váltottál.

Egyiküket sem ismerem, de Vajda edzései nekem szürreálisnak tűntek és igazi eredménye sem lett, míg oli edzése láthatóan stimmel neked.
Aztán az is valószínű, hogy a te hozzáállásod is pozitíve változott.

De a kilókkal kezdened valamit, főleg, hogy elkötelezett vagy az eredmény hajszolás terén.
Ez pedig nem megy máshogy, mint a kalória-számolással.

Kurva nehéz, mert ahogy ürül a szénhidrát, az ember egyre inkább zabálni akar és kellő akaraterő híján meg is teszi:)
Viszont már csak azért is elmegy futni, hogy ehessen végre normálisan:)

Még valami: Minél idősebb leszel, úgy lassul az anyagcsere, tehát egyre többet akarsz enni, pedig egyre kevesebbet kellene...
Fogyni egyszerű, de nehéz:)
Futóblog Hálaadás a HHH-n 2013.11.29 11:25:24
Csütörtök hajnalban a HHH-n futottam. Egy ösvénynél egy velem egykorúnak tűnő lány jött be elém. Köszönt, hogy "jó reggelt" és 10-15 méterrel elfutott, majd kb. egy tempóban futottunk tovább. Remek futóalkata volt és nagyon szép mozgással ment a Határnyereg felé. A…..
eLzsÉ 2013.12.05 01:35:33
@Daró:

A köszönés érdekes dolog, én is mindig morfondírozok rajta.

Amíg a Szigetre jártam, ott eszembe sem jutott köszönni, annyian jöttek szembe, hogy semmi értelmét nem láttam. Az utcán sem köszönök a járókelőknek.

Aztán átszoktam a Népligetbe, ahol sokkal kevesebb a futó, itt tehát köszönök, legalábbis intek a szembe jövőnek, meg akit lehagyok (na, azok miatt nem kell megerőltetnem magam:)

Azt vettem észre párszáz futás után, hogy a nők 95%-a nem köszön. Lehet, hogy egymásnak és jobbképű pasiknak igen, de nekem nem:)
Persze lehet, hogy tartanak tőlem, de azért reálisan nézve nem egy rendszeres futó fogja megtámadni, ha viszont kiépítene egészen laza, akár csak biccentésnyi kapcsolatokat, szerintem nagyobb biztonságban érezhetné magát, hiszen egy csomó "ismerős" lenne párszáz méteres távolságban, még akkor is, ha a Népliget nem egy veszélyes környék.

A pasik viselkedését viszont nem tudom mire vélni.
A törzstagoknak nem derogál odainteni, van egy srác, 20-ban volt a tavalyi SPAR-on, ő tudja venni a fáradságot. Az ős-népligetesek, pl. Róka Laci is értelemszerűen köszön, pedig ő nem is ismer engem, csak én őt:)

Akik ritkán járnak, lesütik a szemüket, vagy néznek mereven maguk elé.

Hozzáteszem, hogy én sem vagyok barátkozós ember, nem igénylem a társaságot, vagy a beszélgetést, de a köszönés az egymást látásból esetleg évek óta ismerő emberek között szerintem alapvető udvariassági követelmény.

Az is érdekes, hogy most, amikor jó az idő, értsd hideg van, a futók legnagyobb része elmarad.
Mire várnak, vajon? Megint a 40 fokra?

Már előre várom a havat, amikor egyedül leszek és annyira szeretek nyújtás közben meginni egy termosz teát:)