Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pro Method

70 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És akkor most nézzünk ki egy kicsit külföldre is: mint ígértem, nem csak általunk készített galériákat mutatunk be. :) Nagy általánosságban igaz, hogy hazánkban ennél jóval szolidabb kivitelű, alacsonyabb költségvetésű galériákra van igény - no meg lehetőség. Mivel…..
Sokszor a könyvek a legértékesebb dolgok a szobánkban. Érdekessé teszik a helyiség arculatát. A könyvespolcainkon rejtőzködnek a kedvenc írók, költők, a történelem és az univerzum. Nem mindegy azonban, hogy hogyan helyezzük el szeretett könyveinket. A következőekben ezen…..
A szárazépítő szakma előre gyártott építőelemekből készít épületszerkezeteket. Az építés során nem használnak fel vizet vagy egyéb folyékony adalékanyagot. Ez a technológia lecsökkenti az építési időt. illetve költségkímélő is. Emellett a szerelt szerkezetek a…..
Otthonunkban talán a szőnyegek vannak kitéve a legnagyobb koszolódásnak, hiszen ezen járunk, esetleg kilötyögtetjük a teát, vagy a kávét. Ezeket a foltokat persze igyekszünk azonnal eltüntetni, de azok a makacs szennyeződések csak ott maradnak. A következőekben néhány hatékony…..
A bőrbútorok igényei az anyag színétől, típusától, a bútor konstrukciójától, funkcióitól és az igénybevételtől is függ. Minél nagyobb az egy darabból bevont felület, az anyagnak annál vastagabbnak kell lennie. A vastagság és a minőség között nincs összefüggés. Ez azt…..
Egy kert kialakításakor rengeteg szempontot kell figyelembe venni. A kert nem feltétlen csak a virágoknak szánt hely lehet. Egy családi kertben lehetőség nyílik többek között a pihenésre és ha van gyerek, akkor számár is célszerű helyet hagyni. Természetesen egy kert…..
Otthonunkban puha padlószőnyegre lépni jó érzés. A puhaságom kívül nagyon fontos a strapabíróság. A nappaliban pont ilyen strapabíró és könnyen tisztítható szőnyegek szükségesek. A gyerekek egészséget sem szabad elhanyagolni, éppen ezért célszerű ha a gyerekszobába…..
A nappali a családi élet színtere, itt fogadunk vendégeket, itt beszélgetünk családunkkal így fontos, hogy kényelmes és praktikus bútorokkal vegyük körbe magunkat. Így lényeges lehet, hogyan alakítjuk ki nappalinkat. Sok szempontot kell figyelembe vennünk nappalink…..
Inspirációk, ötletek után kutat fürdőszobája felújításához, építéséhez? Ne keressen tovább! Ezek a modern fürdőszoba trendek hívogató, exkluzív hatást kölcsönöznek, amelyekben a mindennapi tisztálkodási rutin biztosan élménnyé válik. A Walk-in zuhanyzók mindenki…..
A nyári tartós melegek jelentősen megterhelik szervezetünket, ilyenkor legjobb lenne elvonulni egy hűvös szobába és kivárni a jobb időt, de sajnos sok helyen a lakásokban is 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála. Hogyan lehet mégis kibírni akkor a tartós meleget? A…..
Hazánk éghajlata az elmúlt tíz évben sok változáson ment keresztül, a nyári időszakban nem ritka a 37 foknál magasabb hőmérséklet, így az otthonainkban is jóval több a benti hőmérséklet, ezen már klíma berendezések segítségével sokat javíthatunk. A lakások belső…..
Az art deco stílus 1910-től indult végét nehéz egyértelműen behatárolni, több területen hatása ma is érvényes. Megjelent az építészetben, a lakberendezésben, az iparművészetben, vagy például a festészetben is. A XX. század elpolgárosodott társadalma a tervezőket…..
Az esti órákra szükség van otthonunk megvilágítására, a mesterséges fény pedig sokban különbözik a természetes fénytől. De funkciók esetében nincs különbség, hiszen fény mellett kell, hogy dolgozzunk, pihenjünk. Otthonunk világítás technikai eszközeit általában…..
Ha otthonunk fűtését szeretnénk költség hatékonyan megoldani, vagy esetleg már meglévő fűtés rendszerünket szeretnénk korszerűsíteni, érdemes elgondolkozni a vízteres fűtési rendszerek előnyeiről. A vízteres fűtési rendszer egy olyan rendszer, ami úgy szolgálja ki…..
Mára a Tiffany üvegből készült lámpák és egyéb lakás dekorációs tárgyak igen nagy népszerűségnek örvendenek. Pedig az első Tiffany lámpa készítője, Louis Comfort Tiffany, a híres üvegfestő mester nem gondolta sosem, hogy színes üveg díszei meghódítják az egész…..
A napkollektor egy épületgépészeti berendezés, ami napenergiából állít elő, olyan hőenergiát, ami fűtésre és víz melegítésre is használható. A magyarországi időjárási és más feltételek pedig kifejezetten kedveznek ennek a korszerű rendszernek. A megfelelő fűtéshez…..
Egyre többet hallunk arról, hogy energiaforrásaink kimerülőben vannak, és ezért át kellene állni a környezetkímélőbb megoldásokra a fűtésnél, áramtermelésnél. A környezetkímélő fejlesztésekre már több állami támogatást is igénybe vehetünk. A tüzeléshez a fán…..
Mielőtt lakást, házat veszünk vagy esetleg építünk, vannak olyan igények, amiket mérlegelni kell még mielőtt belevágnánk a dolgokba. A legtöbb esetben álmainknak csak pénztárcánk szab határt, de pár egyszerű trükkel még akár spórolhatunk is. Most a nyílászárókról…..
Lakásunk helyiségeinek berendezése nem könnyű feladat, hiszen nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk. Nem szabad, hogy túl zsúfolt legyen a végeredmény, a konnektorok használatához helyet kell hagynunk, és nyilvánvalóan a villanykapcsolót sem takarhatjuk el egy magas…..
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kandallók újból reneszánszukat élik, és egyre többen vannak, akik becsempészik otthonukba a kandallóban lobogó tűz varázslatos látványát. Fura módon a legtöbben nem a gázzal működő látványkandallók, vagy a hagyományos kandallókat imitáló…..
A család központi helyisége, ahol a vendégeket is fogadjuk többnyire, mindig nagyobb figyelmet igényelt megjelenését tekintve, mint otthonunk más területei. A nappali berendezése sosem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk annak során. A…..
Bár a fűtési szezonnak már vége, a szén-monoxid mérgezés kérdése mégis egy olyan téma, mellyel a nyár közepén  sem árt foglalkozni. Egyrészt, mert ez az időszak a felújítások és építkezések időszaka és ilyenkor kellene sort ejteni arra is, hogy felújíttassuk otthonunk…..
Ugyan nem figyelmen kívül hagyható a gardrób egy szoba berendezésének megjelenését tekintve, azonban inkább funkcióján van a hangsúly. Az évek során felgyülemlett rengeteg ruha és cipő „otthona”, melyek élettartamánál igazán fontos, hogy milyen körülmények között…..
A tengeri kagylók, szőrös szőnyegek és egy cserép virág még egyetlen fürdőszobát sem varázsolt hangulatossá. A következőekben olyan tippeket olvashattok, amelyeket a legújabb lakberendezési trendek szerint gyűjtöttünk össze. Növények és fa Egyáltalán nem törvényszerű,…..
inden kandalló típusnak vannak előnyei és hátrányai, de sokszor csak az egyik szempontot hangsúlyozzák, annak függvényében, hogy milyen hatékonysággal szándékoznak eladni az adott típust. Mostani cikkünk a légfűtéses és a vízteres kandallók pozitív és negatív…..