Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xylon

0 bejegyzést írt és 531 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Kőtenger 2013.08.28 18:00:00
A Balatonban az a jó, hogy nem csak a Balaton jó benne ;) ti. a környéke is tele van látnivalóval. Kiskoromban "déli parti" voltam, aztán '85-ben - előbb a családdal, később magamban, barátokkal, barátnőkkel - elkezdtem felfedezni az északi oldalt is, és ez a folyamat még mindig tart. Néha…..
Andristól kaptuk az Evil Cult linkjét egy rövid ajánlóval megspékelve, és őszintén remélem, hogy ez romba dönti a GDP-t. Nem egyszerű darabról van szó ugyanis (flashjtáékhoz ritkán van ilyen terjedelmű útmutató), de aki megérti, garantáltan jól és tartósan szórakozik,…..
xylon 2013.08.27 23:27:02
Dotkom A Facebook mobilcég lett 2013.07.25 21:56:48
A minap filozofálgattam itt az okostelefon boom új fejezetéről, ami nem is magukról az okostelefonokról fog szólni, mondván, a Facebook lehet az egyik nyertes az online világban. Aztán a Facebook olyan csattanós választ adott tegnap, hogy ma a tőzsde adta a másikat: 30 százalékot…..
xylon 2013.07.26 11:41:52
@csiszi: nem lehet tul jelentos mert akkor tobben tennenek ellene. Nehany site nem mukodik vagy szol hogy legyek szives kikapcsolni (adblock/ghostery) mert ebbol elnek
"Without victory, there can be no peace." Tájékozottabb olvasóinkat valószínűleg felesleges emlékeztetni arra, hogy néhány nap híján 60 évvel ezelőtt Panmindzsonban fegyverszünet aláírásával fagyasztották be a szembenálló felek a Koreai-félszigetet dúló-tipró háborút. A "jeles" évforduló alkalmából…..
Piroslap Babázás van műsoron 2013.07.23 22:59:21
(Elöljáróban egyik kedvenc viccem: - Mi kell a babázáshoz? - Bab meg víz.) Már napok óta más sem folyik a csapokból, mint a Royal Baby, vagyis Windsor-házi Wales-i Vilmos és Katalin közös gyermekének megszületése és bemutatása. A brit lakosság ünnepel és sört vedel (még az…..
xylon 2013.07.24 09:13:59
@Pj: ha jol tudom olyan néven lesznek királyok amit csak akarnak. Charles tuti biztos nem Charles lesz.

@Brendel Mátyás: lol, Versailles szerintem nincs a top 10 ben.
Picit túlhordta és rendesen vajúdott is a hírek szerint Katalin, de délután végre megérkezett a kis lurkó, aki az angol trón harmadik várományosa a sorban immáron. Ma a világ összes nagyobb hírcsatornája, oldala élőben közvetített a St. Mary kórház bejáratától, várva a…..
xylon 2013.07.23 13:36:19
@Ensiada Arkoveitie: fogalmad sincs a kiralyi csalad szereperol.

Az egesz kommentfolyambol lehet latni hogy semmit se tudtok az angolokrol, csak a magyar tarsadalom allapotat probaljatok extrapolalni es eppen ezert teljesen hulyesegeket irtok.
xylon 2013.07.23 14:30:32
@wrstjnethn: A kiralyno hetente emlekezteti a miniszterelnokot hogy nem o a gore, a bulvarsajto meg a kiralynot hogy o se.

A legnagyobb "racionalis" ellenerv a kiralysag eltorlese ellen hogy csak gyartanank meg egy poziciot amit fel lehetne hasznalni a szokasos kotelhuzasban.
A BBC riportere kissé pikírten azt jegyezte meg élő adásban, amire úgy nagyjából mi is gondolunk a Királyi Ivadékkal kapcsolatban: Kit érdekel? Miért hír ez? Miért kell foglalkozni vele? Hiszen VV Alekoszról is írhatunk! ..
xylon 2013.07.22 19:20:45
@Őrjöngő Sandy: Londonban ekkora tomeg barmikor osszeverodik.
xylon 2013.07.23 00:31:30
@Mikrobi: papa szolhatna valamit a pedo papokrol is. BTW a BBCn hir volt a breaking news kozben papa utazasa (ugye az UK nem is katolikus orszag) helyszini riportokkal meg minden.

A masik meg vicces hogy Magyarorszagrol jol megtudjatok mondani hogy a britek mit gondolnak a kiralyi csaladrol persze kizarolag negativan.
xylon 2013.07.23 13:40:22
@Thomas Dantes: 40 millio font az egesz bagazs koltsegvetese + security cost. A budgetben ilyen millard fontos tetelek vannak a kiralyi csalad fenntartasa nem oszt nem szoroz. Simlicska tobbet lop el egy unalmas szerda delutan, az meg nem zavar titeket. Ki erti Magyarorszagot?
      "Portálunk arról értesült, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója visszavonulására készül. Úgy tudjuk, hogy a döntés hátterében egészségügyi probléma állhat. "   (mno.hu)       "Csányi Sándor nem fontolgatja a távozást az OTP Bank…..
xylon 2013.07.22 12:50:53
@stefan75: Vagy egyszeruen megertettek (kiveve Bajnait) hogy ekkora nyomas eseten a 2014 eleve eluszott. Majd visszaterunk 2018ban az ugyre addig had szurja el vegleg Orban. Mindig jobb megmentokent megjelenni mint egy utolso verig csataban legyozni az ellenseget aztan szenvedve kormanyozni (a meg mindig eros ex-kormanypart ellenzek ellen).
xylon 2013.07.22 13:19:43
@vakapad: Ez siman fatalizmus. Mindig lesz valami, csak maximum nagyon szar lesz. Az elemzesek jol elorevetitik hogy mi lesz. Csokkennek az infrastrukturalis beruhazasok es egyre tobb lesz a lerobbanas (gyakran nem lesz orvos, futes az iskolaban meg aramszunetek). A nyugati befektetok azt a harom-negy kozpontot eletbentartjak amit felepitettek. Budapesten a nyugaton is eladhato szolgaltatasokat azok akik valamilyen okbol meg ott akarnak maradni uzemeltetni fogjak. A fenti ket helyen dolgozok meg eltartanak nehany szolgaltato (boltok fodraszok stb). A tobbieknek meg lesz minimalberes szenvedes vagy csak siman segely meg nyugdij. Minden mas meg el lesz lopva.

Ennek a fenti kepnek nem resze a demokracia, az csak ahhoz kellene hogy jobban erezzek magukat az emberek a borukbe, de ez nem szempont Magyarorszagon, se most se az utobbi 20 evben de van egy olyan erzesem hogy soha nem is volt szempont.
xylon 2013.07.22 15:14:42
@jotunder: Ilyen egyszeruen a vilagon nincsen, bennfentes kereskedes kommentar nelkul. A CEO kiszall kozben CEO marad de nem mondja meg hogy miert egy hetig a piacok meg panikolnak, mikozben olyan helyen tartozkodik ahol nincs internet. Mi van ha a tobbi reszvenyes berantja hogy kart okozott nekik a tevekenysegevel (ami teny). Ez egy vicc. Nem az elso alkalom hogy megdobbenek a magyar tozsde es reszveny ugyeken de eddig ez a legdurvabb. Aki magyar reszvenyben tartja a penzet az HULYE, igy egyszeruen.
A fiatalkorúak körében jelentkező magas munkanélküliségi arány forradalmakhoz vezethet. Vagy mégsem? A 2011 elején kezdődött Arab Tavasznak nevezett, forradalmakba torkolló kormányellenes megmozdulások egyik fő okaként, sokan a magas fiatalkorú munkanélküliséget jelölték meg.…..
Az arany árfolyamának áprilisban kezdődő mélyrepülését számtalan fundamentális tényezővel próbálta megmagyarázni a mainstream média. Szinte kivétel nélkül nettó hülyeségeket hordtak össze. A "pánikszerű eladásokat" a vártnál erőtlenebb kínai növekedési adatokkal, a…..
xylon 2013.07.17 10:54:25
@Lucky Larry Silverstein: A rally kifulladasanak a legjobb jele ha az ilyen amator forumokon is reklamozzak (marmint a rallyt), mivel ez azt jelenti hogy aki teheti mar felvette a long poziciot es a tovabbi emelkedes mar csak az utolso vevok bevonasaval lehetseges. Ket story errol:

Allitolag J P Morgan akkor szallt ki a tozsderol 1929 amikor az utcan a cipofenyezofiutol kapott tozsdei tippeket. Ezzel analog az a jotanacs amit a Cityben hallottam: Ha a taxisofor reszvenytippeket ad, kezdj el eladni.
xylon 2013.07.17 10:56:52
@Lucky Larry Silverstein: BTW, valoszinuleg most is ugyanezt latjuk csak ellenkezo elojellel. Egy blog hirt ad a gold eseserol miutan az egy csomot esett.
Az európai balliberálisok nem nézik jó szemmel, hogy az egyik közép-európai országban kétharmados többséget szerzett a polgári közép. Érdemes megnézni a ’68-hoz, s annak anarcho-nihilista szemléletéhez köthető szocialista-liberális-zöld figurákat, az életvitelüket, s…..
Balról Légy ostoba! 2013.07.12 11:28:04
Günter Grass Bádogdob című klasszikus regényének főhőse határozza el három éves korában, hogy ő nem fog tovább nőni, nem vesz részt a felnőttek szánalmas és kisstílű világában, amiből pedig mindent megért – csak nem tetszik neki. Valahogy így van Orbán Viktor és Fidesz…..
xylon 2013.07.14 13:36:29
@Rémbódess: Angliaban egyreszt van Alkotmanybirosag (ugyan csak par eve) de maga a funkcio mindig is megvolt, a Lordok hazanak a birosagok altal delegalt tagjai (Law Lords) gyakoroltak az alkotmanyossagi ellenorzest.
Megkockáztatjuk, mindenkinek tele van a hócipője azzal, hogy mindenhova állandóan kódok és jelszavak kellenek. Bár ezeket a legtöbb esetben meg lehet változtatni, a szakértők szerint az sem jó, ha mindenhová ugyanazt a jelszót használjuk. Mi lehet a jövő? Alighanem…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
xylon 2013.07.12 11:41:26
@Mr. Long: gyamhivatal nem tud a kulfoldon szuletett gyerekekrol kiveve ha kertel ertuk Magyarorszagon CSPt.

Mivel a legtobb gyerek nem kapja meg a kulfoldi orszag allampolgarsagat ezert mindenfelekeppen anyakonyvezni kell mert ez szukseges az utlevelkereshez. De ennek semmi koze a gyamugyhoz.

Szerintem mondjuk erdemes az ilyen dolgokat lepapirozni, mert egyszer szivsz vele de utana mar nem ker enni. Csak arra kell vigyazni hogy mindig legyen ervenyes utlevele a gyerekeknek (mert ugye az eleg surun lejar) mert ha tul regen lejart akkor lehet hogy kulon kell kerni az allampolgarsag megallapitasat a Belugyminiszteriumtol.
xylon 2013.07.12 13:59:23
@labirintus1: szerintem nem jar semmifele adminisztracioval ha nem jelentkezel ki. Bar en sose fizettem adot Magyarorszagon ugyhogy errol nem tudok nyilatkozni. Ezenkivul az egyetlen dolog ami eszembe jut az a szavazas.

En azert jelentkeztem ki mert a szuleim kaptak egy reszletes kerdoivet az OEPtol hogy hol vagyok es nyilatkozzak mindenfele adatokrol. Ez egybe esett az aktualis Fideszes "5 minutes of hate"-tel a kulfoldi magyarok ellen. Ugyhogy leptem.
xylon 2013.07.12 14:08:49
@KrisztinaKrisztina: Ez csak az EUn kivuliekre vonatkozik (szerintem ofkoz) ugyhogy ram nem. De miutan en irtam mar hogy kijelentkeztem ezert reszemrol targytalan.
Manapság sokaknak csípőből jön a reakció, mikor bármilyen hitellel kapcsolatos hírt, ne adj' isten, ajánlást látnak, olvasnak, hogy "mit képzelnek ezek", "a bankárok tették tönkre az országot", "rabszolgasorsba taszítanak a drága hitellel", stb. Lehetne napestig ütköztetni itt az…..
xylon 2013.07.12 11:47:22
@Nyunyócska: Tobbszor is laktam ~130 koruli lakasokban a csaladommal (5 felnott) es az egyertelmuen nagyon nagy. Ennel sokkal kisebben is el lehet lenni 3 kisebb gyerekkel. Mondjuk az igaz hogy a ket WC az alap.

BTW szerintem nem is nagyon vannak 170nmes ingatlanok olyan kicsi ra a kereslet. Meg a 130ast is tul nagynak (ertsd: draganak) talaljak a vevok es borzasztoan nehez eladni oket.
xylon 2013.07.12 12:57:29
@Nyunyócska: @kicsihuszárnő: Jo hat ez a keveset kivanni lustasag kategoria. En inkabb egy 300nm villat szeretnek futott medencevel szaunaval edzoteremmel. Es epitse fel mas mert azzal se akarok foglalkozni, csak kiallitani a csekket. Ha mar egyszer nagyot mondunk.
A török függetlenségi háborúról szóló cikksorozat harmadik, befejező része. Az első rész itt, a második rész itt olvasható. 1921-ben már folyamatos tárgyalások folytak a sevres-i béke módosításáról, Ankara küldöttei és az elhúzódó háborút egyre kényelmetlenebbül…..
xylon 2013.07.09 13:57:05
@David Bowman: Azert nem szamit a katonai teljesitmeny mert az egymas elpusztitasara alkalmas (ertsd technologiailag fejlett) gazdasagok nem haboruznak egymassal a 2VH ota.

Amugy a brit birodalom felemelkedeseig mindig is a Kina volt a vilag legnagyobb gazdasaga pusztan azert mert amig a gepesitetlen agrargazdalkodas a legfobb tevekenyseg addig a GDP teljesen aranyos a lakossag szamaval.

Tovabbmenve a sikeres hadsereghez technologiai fejlettseg is kell hiszen a lakossagban felszabadult munkaerofelesleget sorozzak be katonanak. Egy alacsonyan fejlett orszag nem tud sokaig harcolni mert az otthonmarado lakossag elkezd ehezni. Pont ez volt a britek sikere hogy az ipari forradalom miatt olyan nagymennyisegu emberanyag allt rendelkezesre es a tultermeles miatt volt energiajuk fegyvert is gyartani nekik amivel el tudtak foglalni a nyersanyaglelohelyeket.

Egy pelda a technologia vs tomegek: Koreai haboru, kinai "onkentesek" vs US Army.
avagy a Zselés Cukor közbelép Az Android rendszer egyik hátránya az iOS más mobil operációs rendszerrel szemben az, hogy sokféle verziója van még forgalomban. Ez egyrészt nyűg a fejlesztőknek, mivel az alkalmazásuknak legalább két-három régebbi Android főverzión is…..
xylon 2013.07.09 17:40:07
@NomarCub: A fejlesztoket nyilvan csak azok a felhasznalok erdeklik akik toltenek le uj jatekokat.

Ha egy atlagos szerzodes hossza 18 honap es a keszuleket ingyen kapod akkor tenyleg nincs ertelme frissiteni az operacios rendszert. Csak annyi kell hogy 18 havonta frissuljon az OS.
xylon 2013.07.09 18:11:54
@decoati: szerencsere _itt_ van.
A felhő alapú informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatos gyanakvás és bizalmatlanság már eddig is megfigyelhető volt, dacára azoknak a nyilvánvaló előnyöknek, amelyekkel ez a megoldás rendelkezik. Az Edward Snowden által kirobbantott amerikai megfigyelési botrány pedig úgy hat,…..
xylon 2013.07.08 20:23:35
@buherator: "és nem az NSA-nek sincs akkora apparátusa, amivel jól összerakott kriptót meg tudnak törni."

De van, a kriptografiaban evtizedekkel az egyetemi es ipari kutatasok elott jarhatnak. A jelenlegi ipari szabvanyokat tuti meg tudjak torni normalis ido alatt, hiszen ha nem igy lenne, nem lehetne exportalni ezeket az USAbol nemzetbiztonsagi okok miatt.
xylon 2013.07.09 13:46:49
@nemsirunk: ennek az automatikus tomeges lehallgatasnak az a baja hogy a gyanusitottak koret automatikusan szurik ki a teljes populaciobol, aztan ha veletlenul rakerulsz valami hibaszazaleknak koszonhetoen es radallnak mint potencialis gyanusitott es veletlenul van valami huszadrangu gyanus kapcsolatod pikk-pakk rakerulsz a no-fly-listre vagy ugrik a melod es nezelodhetsz. Pont ezert kell megalapozott (biro altal elismert) gyanu a nyomozasok elinditasaert hogy a fenti eset ne, vagy minnel ritkabban tortenhessen meg.

A HW-SW vonalon meg lehet nyiltforraskodu programokat hasznalni es akkor kisebb az eselye hogy valamit belemokol a gyarto. Bar ahogy hallottam az amiknak ez se eleg es par strategiai helyre nem lehet nem amerikai gyartasu eszkozt telepiteni.
         Jónak lenni nem mindig könnyű, de van úgy, hogy nem olyan nehéz, és akkor meg kell ragadni a lehetőséget. A Budapest Pride támogatása is afféle könnyű, nyári jóság, amely nem ment fel a több áldozatot kívánó jó cselekedetek alól, alig…..
Egy jó és egy kevésbé jó hír a Kickstarter háza tájáról – kezdjük a jóval. Múlt héten összejött a pénz a csodás Neverhood alkotóinak új játékára, az Armikrogra. Akinek kimaradt volna a Neverhood, itt olvashatja róla hosszas ömlengésünket, de a lényeg annyi, hogy…..
xylon 2013.07.04 01:13:10
@Mikka-Makka: Akkor tesznek be igazan ha szar lesz a jatek. Mert erre meg nem biztos hogy emlekezni fognak de ha bukas lesz arra tuti.
Még jó pár évvel ezelőtt voltam egyszer egy konferencián, amin a brit egészségügyet mutatták be Budapesten. A sok dicséret hallatán elgondolkoztam, mert akkor már volt személyes (és nem túl jó...) tapasztalatom egy neves londoni kórházról. Mindezt csak azért írtam le, mert…..
xylon 2013.06.23 16:27:15
@Gábor (Gee Halen): Lett vegulis valami bajotok? Mert ha nem akkor pontosan mit kellett volna vizsgalni?

Tapasztalatom szerint az angol nogyogyaszat eleg lazan all ehhez a kerdeshez. Ha valami gaz van azt az anya meg tudja mondani azonnal. Valoszinuleg jogosan mert az angol szuletesgondozas nincs nagyon elmaradva az etalontol (nemet,holland,francia).

Magyarorszagon mindenfele kutyafulere beutalnak a nogyogyaszok meg hetente vizsgalat, teljesen feleslegesen, az egesz csak arra jo hogy raparaztassak a kisamamat a szulesre es hogy minnel tobb halapenzt adjal a dokinak (reszben a sajat idegesseged megynyugtatasara).
xylon 2013.06.23 16:50:21
@radiologus.hu: Nem tudom Magyarorszagon mit neznek, az hogy hetente jarnak az biztos hogy felesleges.

Angliaban is vegeznek sok eloszurest es ha barmelyik is jelez akkor tobbet foglalkoznak veled. Csak ugye az atlagember aki megirja a tapasztalatait annak valoszinuleg ezzel nincs problemaja es ugy fogja fel hogy nem is torodtek vele. Nekem 3 gyerekem szuletett Angliaban es kb 30 gyerek a kornyezetemben es nem emlekszem hogy barki nagyon nagyot csalodott volna. Ellenben teljesen ingyen van es meglehetosen nyugodt a procedura.

Az ujsaghirek alapjan meg nem lehet megitelni az NHSt, a Daily Mail busasan fizet minden hirert es egy 60 millios orszagban mindig lesznek elkurasok. Amugy a legtobbet egy korhazrol lehet hallani Staffordshireben valoszinuleg ott a menedzsment szar. Az NHS statisztikai nem tragikusak a tobbi nyugati orszaghoz kepest raadasul itt van 10-15% olyan ember akiknek az egeszsegugyi szokasaikat Pakisztanbol vagy Nigeriabol hoztak.
Nem sokáig tartott "a kisbabáknak kedvük támadt megszületni" fíling a kormány részéről - legalábbis ezt tanúsítja a kiszivárgott új koncepció, hogyan is támogassák hathatósan a gyermekvállalást. Ötlet az van, például egyszeri 288 ezer forintos kelengyepénz,…..
xylon 2013.06.21 00:08:46
@zobod: ez csak a nyugati orszagokra vonatkozik, a szegenyek csak nem ertenek a fogamzasgatlashoz :)

Angliaban pl a baby boom egyaltalan nem csak a bevandorlok miatt tortent. A kozeposztalyban statuszszimbolum lett a 3 gyerek. Igy aztan elkezdtek szaporodni. Van egy csomo foutca amit csak Nappy Valleynek neveznek annyi babakocsit latni.
xylon 2013.06.21 00:32:35
@tildy:): nekem a jol kereso haverjaim otthon is szaporodnak. Van egy reteg akiknek otthon is jol megy.
A SEO-sok és webmesterek már tudják, de nem árt, ha mindenki más is tudatosítja magában, akinek köze van weboldalak, webes szolgáltatások üzemeltetéséhez, fejlesztéséhez: Matt Cutts hivatalosan is megerősítette, hogy a mobiloldalak esetében is fontos tényező lesz a rankelésben…..
xylon 2013.06.14 16:46:27
@oolajtoo: Ezt az index2-t en se ertem. Kivancsi vagyok mas hasznalja-e, mert ennyi ido utan lehet le kene vonni a tanulsagot.

BTW titeket nem zavar az oldalak mobilverzioja? En szeretem mindenhol a desktop verziot latni de mostanaban egyre tobb hekkelest igenyel hogy permanensen csak azt lassam.
Örülünk, Vincent? Fasiszták 2013.06.14 00:05:56
"Sorsunk játéka életünk utolsó másodpercéig tart. És az utolsó másodpercek ugyanolyan fontosak, mint maga az élet. Ezért legyünk önmagunk az utolsó pillanatig. Csak az által hódíthatjuk meg az örök ürességet, ha készek vagyunk kezünkbe venni a sorsunk. Ez elől a feladat…..