Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tssu

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövő héten Django a magyar mozikban is elszabadul: január 17-én robban be a magyar mozikba Quentin Tarantino nyolcadik egész estés filmje, a Django elszabadul, melyben a western műfaja kap egy alapos svungot. A blogunknak és az InterComnak hála három szerencsés párjával együtt a…..
tssu 2013.01.09 17:01:00
Mia Hansen-Love legújabb filmje május végén érkezik a magyar mozikba. Mit ad nekünk a Viszlát, első szerelem (Un amour de jeunesse)? Gyönyörű francia tájakat, a patak szép fodrozódását, egyszerű embereket és egy a végletekig túlbonyolított szakítást. Általában elfogult…..
Steve McQueen legújabb filmje felé nagy elvárásaim voltak. Egyrészt a téma izgalmas (a szexfüggőségből menekülni akaró férfi vezeklése), másrészt a főszereplőkké emelt Michael Fassbender és Carrie Mulligan jó ígéretek voltak egy ütős mozihoz, olyannyira, hogy látatlanban…..
A sorozat következő részében két olyan filmről lesz szó, melyek egymáshoz nemigen mérhetők, mégis kezelhetők együtt a téma megkötéseit figyelembe véve. Mi választ el gyereket és felnőttet egy olyan világban, ahol nincs már igazán átmenet a két állapot között? A jelen…..
Pár hete egy igazán különleges filmínyencségre - jobban mondva sorozatra - bukkantam. Azért is tartom fontosnak már az elején leszögezni, hogy nem egyetlen alkotásról van szó, mert jómagam sem vagyok nagy sorozatnéző (egy kezemen meg tudom számolni hányat néztem végig), ám a…..
Mire eljutott itthonra is, mind az Antikrisztus, mind a Melankólia blockbusterré vált, így olyanok is kötelezőnek vették e két alkotás megtekintését, akik aztán fejüket fogva osontak ki - film közben - a moziból. Először lőn az Antikrisztus (akármennyire is baljóslatúan…..
Megnéztem Nathalie második élete 2012.04.30 14:15:00
Vannak színészek, akiket egy ikonikus szerepükhöz kötünk. Ilyen Audrey Tautou, akinek bár nem első filmje volt a 2001-es Amélie csodálatos élete, mégis ez az a karakter, amit annyira finoman és szépen hozott, hogy azóta képtelenek vagyunk elvonatkoztatni az örök álmodozó, a…..
A sorozat második darabja a bizonyos tekintetben trieri antifilmek világába kalauzolja az olvasót/ filmnézőt. A Dogville és a Manderlay egymás testvérdarabjainak is tekinthetők, lévén a Dogville-ben megkezdett cselekmény elvarratlan szálait folytatja az utóbbi alkotás. Ugyanúgy…..
Bertrand Bonello a fin de siècle romlott szépségeit zárta aranykalickába, hogy aztán egy az egész alkotáson átívelő cumshot-allegóriában fejezze ki szereplőinek tehetetlenségét. Bonello filmjére föl kell készülni. Jó pár napja teljesen véletlenül – akkor még…..
A kezdetek kezdetére kell visszamennünk, hogy fölfogjuk. Hogy megértsük azt, miért szenvedünk, stresszelünk, küzdünk, sokszor eredménytelenül az egyre modernebb és – elvileg – egyre kényelmesebb világban. Kezdetben vala Ádám és Éva, akik ettek abból a bizonyos tiltott…..
Megnéztem Oslo, augusztus 2012.04.28 19:00:00
Joachim Trier legújabb filmje egy attitűdre leginkább punk, életvitelét tekintve azonban erősen dzsanki fiatalamber életének nagy döntését meséli el, aminek a végén kiderül, hogy az élet értelme nem 42, hanem semmi. A Szerzőkkel berobbant Trier (aki nem a Lars Von, hanem „a…..
Wajdi Mouawad drámája kacifántos utat járt be addig, amíg eljutott Magyarországra, az Ódry Színpadra. Erdeős Anna diplomamunkájául választotta a megrázó darab színpadra vitelét, ám próbálkozásának sikeressége erősen megkérdőjelezhető, főleg akkor, ha a néző tudja: a…..
Megnéztem The Forgiveness of Blood 2012.04.26 17:50:00
Johsua Marston harmadik filmje a tavalyi Berlini Filmfesztiválon debütált. Bár Arany medvére is jelölve volt, végül a legjobb forgatókönyv és az ökomenikus zsűri díját vihette haza az albániai antiidill sarokba szorító ábrázolásáért. A legtöbb kisvárosban, faluban és az…..
Megnéztem A Vaslady 2012.04.18 17:56:00
Meryl Streep kiválasztása jó húzás volt. Megosztó film egy megosztó nőről. „A politikában, ha azt akarjuk, hogy valamiről beszéljenek, egy férfit kell megkérni, ha azt szeretnénk, hogy valamit megcsináljanak, akkor egy nőt.” /Margaret Thatcher/ „Watch your…..
Megnéztem Aurora - filmkritika 2012.03.28 17:27:00
Cristi Puiu legújabb filmje az Aurora (Virradat), mely alkotás egyébként része a Hat történet Bukarest külvárosaiból elnevezésű vállalkozásnak. A projekt első darabja a nagyobb visszhangnak örvendő Lazarescu úr halála, a második pedig jelen filmünk, az Aurora, amit február…..
Megnéztem Éjfélkor Párizsban 2012.02.28 20:36:00
Nem volt gyerekszobám. Ráadásul valaki valamikor elültette elmémben, azt a képzetet, hogy a Woody Allen-filmek nézhetetlenek és gagyik. Sőt, most hogy így belegondolok nem is valaki valamikor, hanem valakik valamikor sulykolták belém a fenti tévedést, s ez épp elég volt ahhoz, hogy…..
Megnéztem Womb - Méh 2012.01.28 20:53:00
Fliegauf Bence filmje az emberi klónozás témáját dolgozza föl. A morális oldal A témát tekintve elkerülhetetlen lenne valamiféle állásfoglalás, ami ebből a filmből bizony hiányzik. Mindezt elkerülve egy olyan alkotást kapunk, ami a maga lassú tempójával, gyönyörű,…..
Megnéztem Lopott idő - In time 2012.01.28 18:07:00
Andrew Niccol nem szarral gurigázik, ám egy jó ötlet még mindig nem elég egy jó mozihoz. Justin Timberlake, Amanda Seyfried és Niccol esete az utópiafilmmel A Gattaca, a Thruman Show vagy éppen a kicsit gyengébb (ám nem alulbecsülendő) Terminál rendezőjeként méltó hírnévre szert…..
Megnéztem Tomboy 2012.01.20 20:59:00
Céline Sciamma új filmje a - fajsúlyos témaválasztásból adódó - megalkothatóság és a tabudöntögetés határain táncol, ám nem veti el az egyensúlyt, mindkét akadályon gond nélkül fölülkerekedik. Jópárszor elmentem a filmplakát előtt, s még ekkor is szükségem volt egy…..
Megnéztem Barney és a nők 2011.11.28 20:42:00
A Barney és a nők végtelenül bugyuta, ám néhány jelenetét tekintve mókás film. Ennek oka a mindig szerencsétlen főszereplő, s részben az a tény, hogy a címmel ellentétben itt nem Barneyról és a nőkről, hanem egyedül Barneyról és az ő bénázásáról van szó. Az eredeti…..
Megnéztem Biutiful 2011.10.28 20:47:00
Inárritu az ismert-elismert trilógiájával (Korcs szerelmek, 21 gramm, Bábel) lopta be magát sokak szívébe, legújabb alkotása főszereplőjeként kiszemelt Javier Bardem viszont egy – véleményem szerint – méltatlanul ostoba alakításával kaparintotta meg az Oscar-díjat. A…..