Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paleoclimatemodel

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan csináljunk egy kósza csákányütéssel drámai méretű rianást a befagyott Balatonra? És mi van a rianás alatt? Vendégszerzőnk, Kádár András története és fotói a Balaton téli világának legmélyéről. * Vasárnap elhatároztam, hogy kinézek a jégre. A hírek szerint…..
Évzáró gyanánt, csak most, csak nektek. A produkció zenei értéke eltörpül az ismeretterjesztő értékei mellett.  ..
paleoclimatemodel 2013.01.04 20:20:34
@fixilány: Ahhhha! Ami itt elhangzik az annyi, hogy több üvegházhatású gáz felmelegedéshez vezet. Ha kevesebb van belőlük, akkor meg nincs olyan meleg. LOL Ez nem tűnik olyan egetverő ismeretterjesztő tartalomnak.
Hogy mit? Zsákbafutást, lepényevést, operettcelebek albumait, szinte bármit, amire rá lehet fogni, hogy kultúra és népszerű. Jórészt átvette az új kormány által taccsra vágott kultúrafinanszírozás szerepét - míg korábban volt egy jól/rosszul működő pályázati rendszer,…..
A nemrég az első idei városi rangadón győzedelmeskedő Nets most Bostonba utazott ismét vérre menő csatát vívni, de azt senki sem gondolta volna a mérkőzés előtt, hogy ez majdnem szó szerint így is lesz. Ugyanis az elején mindenkit csak az érdekelt, hogy vajon Rajon Rondo képes…..
Kedves Orosz Barátaim! Talán hallottatok róla, hogy péntek hajnali 4 körül öt aktivistával együtt felkapaszkodtunk a Prirazlomnaja olajfúró toronyra, hogy egy erőszakmentes akció keretében fellépjünk a Gazprom sarkköri tevékenysége ellen, és felhívjuk a figyelmet arra…..
paleoclimatemodel 2012.09.01 17:57:12
@kronstadt: És mostanában miféle olyan természetes esemény történt, ami efféle hirtelen változást okozott? Nem emlékszem ilyenre... Segíts!
paleoclimatemodel 2012.09.01 18:20:12
@kronstadt: És akkor a mostani változást mi okozza? Erre még mindig nem válaszoltál! Megint leállt az óceáni szállítószalag? Szupervulkán? Átszakadt megint egy jéggát, és hatalmas mennyiségű édesvíz került az óceánba? Mondom, hogy nem emlékszem ilyenekre mostanából...
paleoclimatemodel 2012.09.01 18:22:55
@kronstadt: Most is szárazabb lesz...
Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök "Harc a sarkokért” című cikkében (augusztus 14, Metrolpol, Vélemény rovat) az éghajlatváltozásról írt, elég különös dolgokat. Véleménye szerint „nem kell rögtön megrettenni, mert egyáltalán nem új ez a jelenség”, majd azt fejtegeti,…..
paleoclimatemodel 2012.08.22 11:47:26
@kronstadt: „A világ mérvadó tudományos testületei határozottan egyetértenek abban,”
Akik értenek hozzá ők egyetértenek.
paleoclimatemodel 2012.08.24 15:01:08
@pandava: "Én hajlok arra, hogy
az antropogén globális felmelegedés igaz, de be kell látni, a másik oldal érvei nagyon meggyőzőek."
Azért a hozzáértők 95%-a egyetért az antropogén hatások jelentőségében.
A Coloradói Boulderban székelő Nemzeti Hó és Jég Adatközpont (NSIDC) az év minden egyes napján rögzíti, mekkora az északi-sarkvidék tengeri jégtakarójának kiterjedése. Jelenleg történelmi mélypont felé közeledünk, s már nem is az a kérdés, hogy vajon látunk-e egyszer majd…..
paleoclimatemodel 2012.08.07 13:59:11
@kronstadt: Most egyelőre lemaradtam egy kicsit... MI IS A GONDOD AZ ÁLLÍTÁSAIMMAL?
paleoclimatemodel 2012.08.07 14:22:21
@kronstadt:
1. a klímaváltozás normális állapot
A Föld klímájának változása teljes mértékben normális állapot. (Ezt vizsgálom én is nap, mint nap - ebből szereztem a PhD-mat)
Az, hogy ez a változás milyen sebességgel történik az egy másik kérdés.

2. a globális felmelegedés több pozitív hatással jár mint negatívval
Globális értelemben lehet, hogy igaz is lehet, de egyes térségek máshogy reagálnak. A Kárpát-medence sokkal érzékenyebb, a változások szélsőségesebbek.

3. az antropogén eredetű üvegházhatás kapcsán nem szeretem az apokaliptikus rémképeket
Rendben. Az viszont tény, hogy a CO2 szint korábban csak szélsőséges (apokaliptikus) események kapcsán emelkedhetett meg hasonló mértékben és sebességgel.

4. nem hiszek a jelenlegi klímamodellekben, mivel azok elsősorban az őket megalkotó tudósok hipotéziseit tükrözik
Fizikai és kémiai egyenletekből, összefüggésekből állnak. Többezer programsoron keresztül. Folyamatos verifikáció mellett. A paleoklimatológiai rekonstrukciók hibahatárai is viszonylag nagyok...

5. A klímaváltozásról tudományos körökben sokkal nagyobb az egyetértés, mint az a társadalom gondolja...
Történelmileg úgy alakult, hogy néhány óra eltéréssel olvastam ezt a cikket, meg a fent látható-hallható videót. Az előbbi okos emberek vizsgálatának eredményeiről szól, utóbbi egy pokoljárta költő dermesztő víziója – még 1980-ból. Ami közös bennük: a Föld…..
Amikor úgy 1994 környékén a Dallas című ikonikus sorozat Bobby Ewing nevű karaktere kilépett a zuhanyzóból, sok magyar tévénéző érezte úgy, hogy iszonyatosan átvágták. A dallasi olajmilliomos dinasztia egyik sarját ugyanis egy évaddal, azaz nagyjából 30 epizóddal ezt…..
Vagy olyan jó a sztárokból, hogy akár hátulról is felismerd őket? :) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Betöltés..via Stylist..
paleoclimatemodel 2012.05.07 14:30:01