Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tryst

2 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
Nem az erkölcstan/hit-és erkölcstan lesz az egyetlen új tantárgy, amit az 1., 5.,  és 9. évfolyamon bevezetnek szeptembertől. "A Nemzeti Alaptanterv (NAT) Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában szerepel a relaxáció – erősítette meg az FN24-nek az…..
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
Tryst 2013.04.11 07:14:04
@Ironfist: Azon filóztam, hogy ha még mindig töltögetni kell majd ezt a lapot, hogy milyen vallású a gyerek, mire az enyém kerül sorra, simán beírom, hogy Jedi.
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tryst 2013.03.28 10:59:20
@Csumpi Hálidéj: Ja, még az totál kimaradt: Téged nem az ügyfél pénzéből fizetnek, Csumpi? Vagy főnököd pénzfáról szedi a béred? :)
Tryst 2013.03.28 11:37:39
@Csumpi Hálidéj: "Én meg remélem, hogy előbb-utóbb az általad birtokolt vásárlói szemlélet is véget ér." - Ezt így akkor nem értem.

Netán baj, hogy oda megyek vásárolni, ahol nem éreztetik azt, hogy csak nyűg vagyok a hátukon? Ha egy mailre nem képesek kultúráltan válaszolni, hogy fognak megtanítani motorozni?
Miért vegyek egy házat egy olyan embertől, aki lenéz, arrogánsan leugat, csak a pénzemet adjam kérdés nélkül?

Pont ennek a vásárlói magatartásnak kéne elterjednie, amit úgy hívnak hogy "tudatos"
Tryst 2013.03.28 12:05:14
@ablakkktalan: De ha alapból az lesz a benyomásod az ingatlanosról, hogy ez egy köcsög, minél előbb túl akar adni a cuccon, minél kevesebb energia ráfordítással, az szerinted milyen munkát feltételez?
Vajon mennyi energiát fordított arra, hogy tájékozódjon az ingatlanról, vajon hány hibát hallgat el vagy csak magasról tojik rá?

Itt nem az a lényeg, hogy simogatja a lelkemet vagy sem. Lehet penészednek a falak, süllyed az egész ház, csak nem tud róla, vagy nem akar tudomást venni róla.

Ugyanez a motorozás: ha annyira trehányak, hogy egy levelet se tudnak rendesen megírni, akkor vajon milyen lesz az oktatás minősége, amin viszont már nem kevés dolog múlik?

De egyébként: az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Ajánlani fog az ismerőseinek, vagy lebeszélni rólad. Nem mindegy mennyit buksz el ezen.
Napokon belül kezdetét veszi a Ferenciek tere átalakítása. Ezzel az egyik karakteres gócpontja számolódik fel annak a második világháború utáni városépítészeti hozzáállásnak, amely a városon belüli közlekedést autóspreferenciájúnak tekinti. Olyan önkormányzati és…..
Tryst 2012.11.20 13:39:42
@Eltévelyedés: ...és folytathatnák az alsó rakpartokkal, föld alá az autós forgalmat, és az autópályákat is összeköthetnék ugyanígy (mert pl. az M0-son átmenni az M3-asról mondjuk az M1-esre egy fél élet)
Másfél hete érkezett meg a brüsszeli országjelentés, azóta rég látott fokozatba kapcsolt a sikerpropaganda, mintha azon versenyeznének, hogy ki tud nagyobbat mondani. Persze szokás szerint Orbánt senki nem meri vagy senki nem tudja túlszárnyalni ..."Már van papírunk is arról, hogy a…..
Amikor Orbán Viktor - kizárólag a nyugdíjukra előre gondoló magyar állampolgárok érdekében! - felszámolta a magánnyugdíjpénztárakat, előtte még jól megalázta és megzsarolta azokat, akik önként nem adták a sajátjukat. Ezután indult egy kicsike sajtókampány (nyilván az…..
Tryst 2012.10.26 15:12:28
@dekol84: Ilyen enm fog történni, mivel akkor lekommunikálják, hogy az eu/imf/nyugati libsi tőke/emúttnyócév/etc támadja az függetlneségéért harcoló országot, és a sok narancsszoci nyalja is majd be mint óvodás a boci csokit.
A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián 2012 végzett egy kutatást a magyarok közéleti tájékozódási és médiafogyasztási szokásairól, melyről a Kreatív Online készített egy összefoglalót. Az egyik kérdés arra kereste a választ, hogy a  felsorolt sajtótermékek közül…..
Tryst 2012.09.19 07:05:23
Tegnap, pont a poszton felbuzdulva, összehasonlítgattam pár hírportált.

Kezdtem rögtön a köztévék hír oldala vs. index, origo. Hát tragédia az is. Sehol egy, a jelenlegi kormányra negatív felhangú hír, míg a másik két oldalon a címlapban volt legalább két ilyen.

Mondjuk a "nemzet" tudatállapotát tökéletesen mutatja a múlt heti Varga-féle felszólalás. Egy fáradt ember (gombnyomó droid) este 10kor belekezdett pár önálló mondatba, amit csak nagy nehezen tudott befejezni, kissé kaotikus volt. Ezt a facebook és egyéb segítségével sikerült nő-apokalipszisként eladni, és több millió emberrel úgy bekajáltatni az 5 perces felszólalásból két mondatot, hogy az csoda! Persze, a kutya se nézett utána, hogy mit is mondott pontosan narancsdroidunk, hogy mik voltak a fidesz aggályai a tervezettel (visszaélések tömkelege), csak a like-ot nyomták habzószájjal, észnélkül olyan nő ismerőseim is, akikből azért többet néztem ki...

Aztán 10 korosztályom környékén lévő embernél próbálkoztam némi politikával (21-40 év) és 10ből 10szer le lettem hurrogva, hogy "nepolitizáljámááááá".

Szóval ezért tart itt az ország, ahol, mert azok, akik megtermelik az adót, leszarják, hogy rángatják őket összevissza, sírnak rínak, hogy magasak az adót, meg a büdös nyugdíjas, és a szemét kormány (fideszmszp egyremegy), de az még véletlenül se fordul meg a fejükben, hogy erről ők tehetnek, amiért átengedték a hatalmat az eltartottak kezébe.
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Tryst 2012.09.18 10:53:34
@Jess G: Itthon az állami juttattások, a jóléti államot kéne felszámolni, mert arra megy el rengeteg pénz! Persze, akik a rendszer kedvezményezetjei, azok a legnagyobb szavazótáborhoz tartoznak, mert mi, az "aktívak" nem foglalkozunk (vagy nem eleget) a politikával, hagyjuk hogy rángassanak minket, ahogy nekik tetszik. Viszont az aktívak közül az a kisebbség, akiket érdekelne a saját sorsuk, egyrészt lehurrogják őket, másrészt pont azok húznak el innen máshova.

Az hogy az USA-nak nincsennek gyarmatai azért az fájt :)
Tavasszal lesz utoljára Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapesten, jelentették be nyílt levelükben a szervezők. Elmarad ugyanakkor a szeptember 22-én esedékes őszi felvonulás is, hogy felhívhassák a biciklis közösség figyelmét az új problémára: fontos szakmai szervezetük…..
Szerintem Felháborító! 2012.08.30 12:48:08
A gyerkőcöm iskolát váltott. Hétfőn volt a sárvári Tinódi gimnázium Idegenforgalmi, Vendéglátó szakközépiskolában a pótfelvételi, felvették. Innen indult a kálváriánk, ugyanis új diákigazolványra van szükségünk. Még aznap délelőtt elmentünk Celldömölkre az…..
Miért van mindenki kibukva azon, ha egy állami vállalat pont úgy működik, mint maga az állam? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Tryst 2012.08.29 13:02:17
@ColT: Pécsen nem tudom a tömegközlekedés árait, de azért van egy erős tippem, megérte e autóval közlekedni így is... :)

Most még tán hajlandó is lennék bkv-ra váltani kocsiból, ha a bérlet árak hirtelen emgzuhannának, vagy a benzin ára lenne 500 ft felett, de jövőre, ha összejön a motor, nincs az az isten, aki bkv-ra kényszerít!

Ja, érvek még a kocsi mellett:
- Nincs csöves
- Nincs hangoskodó, kötekedő kisebbségi kiccsalád
- Nem vegzálnak ellenőrök (rendőr pesten belül még sosem állított meg)
- Biztos hogy van ülőhelyem :)
- Biztos lehetek benne, hogy nem fog széthullani alattam a kocsi
- Tisztaság van

Most nem jut több az eszembe :)
Tryst 2012.08.29 13:24:28
@Rocko-: Van egy olyan érzésem, hogy Rábával összefüggő kormányzati érdek a hazai buszgyártók bedöntése.
Persze ne legyen igazam.
Habár szokott.
Tryst 2012.08.29 14:19:57
@Iza Béla: Ja, számold ki hogy egy városban 2,5-3 litert fogyasztó 125 cm3-as motor mai benzin és bérlet/jegy árak mellett mennyi idő alatt térül meg. Most még add hozzá a hétvégi vidéki kiruccanásokat a szülőkhöz.
Na hol tartasz? :)

2-3 év alatt még a kocsi is megtérült, és az időm még mindig több amit a barátnőmmel, vagy pihenéssel tölthetek. :)
A múlt héten volt egy csajos esténk és persze szóba kerültek a férfiak is. Hárman voltunk feleségek és hárman facér csajok. Érdekes volt a két csoport véleménye közötti különbség a tökéletes pasi felvázolásában. Az egyik "tökéletes férfi" amolyan apa-férj típus volt,…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Tryst 2012.08.28 13:19:42
@=Daniken=: Fölösleges, mert mindenhol ez megy. A kedvenc trükk, hogy tanév kezdés előtt 1 héttel hirdetik meg az állást, még be is rángatnak 10 jelentkezőt interjúra, a látszat kedvéért. Hogy ez a jelentkezőknek úti költség, és felesleges remény keltés? Kit izgat!

Nagyon közeli ismerős révén szembesülök vele nap mint nap, hogy mi megy az országban! Volt olyan iskola, ahol mindekinek felajánlották a próbaóra tartás lehetőségét, egy ember be is vállalta, két nappal a kezdés előtt közölték, hogy bocs, mást veszünk fel. Szegény még rá mert kérdezni, hogy mégis miben volt jobb a másik jelentkező, aki még a próbaórára se vette a fáradságot, mint ő? Na, azt az alpári hangvételű választelefont, amit az igazgatónőtől kapott nem tette zsebre!

De tudok olyan iskoláról is, ahol minden évben pályakezdőt alkalmaznak, pl. napközis tanítónak, év végén kirakják (határozott idejű szerződés) és felvesznek egy új pályakezdőt.

Itt tartunk ma, az Unió közepén, Magyarországon. Nem is értem, miért lépnek le annyian külföldre, a kiszámíthatatlanságra hivatkozva...
Napi egy kisfröccs árából megduplázhatná a magyar lakosság saját befizetésből származó önkéntes magánnyugdíjpénztári megtakarításait. Erre igen nagy szükség lenne, mert jelenleg az ilyen úton felhalmozott tartalékok messze nem elegendőek az időskori öngondoskodásra.…..
Tryst 2012.08.22 17:03:24
@M_R: Nos, megelőztél, ezt írtam volna én is.

Befizetek mondjuk 100.000-et az önkéntesbe, ezt megteszi minden ember az országban, az már rögtön 100 milliárd "talált pénz"!

Vagy elkezdek a barátnőmmel lakáselőtakarékossági számlába fektetni. Mi a biztosíték arra ma Magyarországon, hogy a 2/3-os királyság jövőre nem kiálltja ki azt is "talált pénznek" a narancsos fülkeforradalom keretein belül?

Semmi.
Nehogy valaki is elfelejtse, hogy minden szép és jó, senkit se kapjon el a negatív hangulat, az NFÜ tájékoztató kampányt indított. "A cél az, hogy a lakosság kézzelfogható eszközökön keresztül szembesüljön az eddig megvalósult uniós támogatások felhasználásával." Az EU-s…..
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..
Örök "hálás" téma a vasárnap esti csúcs az M7-es autópályán. Most nem feltétlen az autósok viselkedése késztette Pétert levélírásra, hanem hogy a rendőrök ilyenkor is kameráznak. Én is láttam már reggeli dugóban traffipaxos autót. Mérjenek, legfeljebb nem lesz bevétel.…..
Tamás Galaxyjában egy év alatt pusztult el a GPS-vevő, amit hivatalos szervizben nem garanciálisan 50 ezer forintért javítottak volna. Szerencsére azonban bátran rákeresett a jelenségre az interneten, ahol kisvártatva megtalálta a 0 forintos megoldást: Megosztanék egy saját…..
Tryst 2012.07.31 09:58:52
@asdf: A posztíró gyanúsan gyorsan beletőrődött abba, hogy nem garis. Valszeg mókolt volt a rajta futó szoftver... :)
Tryst 2012.07.31 10:07:30
@Rival: Na ja.

Mondjuk az emberek többségére jellemző a két poszttal ezelőtti 0 iq-s birkaösztön... :)

Családomban is képesek rám 3 hetet várni, amíg leutazok hozzájuk vidékre 3 kattintás miatt, ahelyett hogy maguk oldanák meg az egyszerű google kereséssel megoldható problémát :)

De hát pont az ilyenekből élnek meg "A szervizek"
  Az államilag támogatott keretszámok brutális megvágásának eredményeként az intézkedés ellen tiltakozókkal szemben megindult a hőbörgés a másik oldalon is: „Úgy van, minek ide ennyi diplomás, még egy villanykörtét se tudnak becsavarni, aztán elmennek külföldre mosogatni a…..
Tryst 2012.07.27 15:24:27
@Mike36: Pont ezt magyarázom én is...

Orbán csak droidokat akar, akik azt hiszik, hogy a kapától modernebb eszköz már a "rothadó Nyugattól", ördögtől való, és miután végeztek a földeken, vagy a stadion építésben, haza mennek, megeszik a vizes szárazkenyerüket, és rácuppanak az m1-en műsoron lévő Orbán beszédre, miközben a 47.000 forintjukból befizetnek 80% adót.
Kolléganőnk, Petra most kezdi a nagy kalandot: jogosítványt szerez, vagy legalábbis megpróbálja. Mivel mostanában többször is foglalkoztunk az autósiskolákkal, az oktatás színvonalával, a szexuálisan zaklató, vagy csak simán türhő oktatókkal, esetleg a távtanulási…..
Elhatároztuk a barátnőmmel (csókoltatlak), hogy megyünk egy karikát ezzel a "Csoda"-"Ingyen"-BKV hajóval, ha már van bérletünk. Szabolcsi emberként, hajót csak filmekben láttam eddig, és életemben csak egyszer ültem ilyen ördögi szerkezeten. Így lettem egy loser társaság tagja,…..
Tryst 2012.07.04 10:36:18