Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pottompanna

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
pottompanna 2020.03.12 15:10:12
December 2-án, hétfőn 19 órára a budakeszi művházba várunk mindenkit, aki javítani szeretne a közlekedési helyzeten. Egy 25 éve Telki irányából ingázó szempontjából így fest az, ami Budakeszin történik. Eördögh Márton írása ..
pottompanna 2019.12.03 10:22:16
@ezegyfa: Meglehetősen egyszerű megközelítése a dolgoknak, ugyanakkor jogalapja sincs, mivel az alternatív útvonal (ami feltételezhetően országos közút lenne) kiépítése nem helyi önkormányzati feladat. Ha buszsávot értesz alternatív útvonal alatt, az helyi közút lenne, helyi önkormányzati feladatként. Ilyen szemlélet mellett azonban senki sem járhatna más településre iskolába, nem vehetne igénybe egészségi ellátást, színházat, múzeumot, levéltárat stb. mert az ő "honos" helyi önkormányzata nem járult hozzá a költségekhez. A jegesedés mint érv, azért is szánalmas, mert egy ilyen tengerszint feletti magasságú helyen Ausztriában körberöhögnének miközben kiszórják a szóróanyagot.
pottompanna 2019.12.03 10:32:57
@Kirándulás: Feltételezhetően nem véletlen, hogy keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy a Rózsadombon lakjanak, ugyanakkor aki nem szeretne egy panelházban élni az ezt engedheti meg magának. Nem gondolom, hogy nagy elvárás az, hogy egy csaknem kétmilliós főváros agglomerációjában normális legyen a közösségi közlekedés. Nem törvényszerű, hogy aki távolabb költözik, annak márpedig szívnia kell, ahogy az sem törvényszerű, hogy ennek ilyennek kell maradnia. Mi most tartunk ott, ahol a nyugat-európai városok az 1960-as és 1970-es években, ekkor építették ki a saját elővárosi közlekedési rendszereiket. Nálunk sem lehet megúszni.
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
pottompanna 2019.08.02 10:47:48
Sokakat érintő témát feszegetsz, azonban ki kell ábrándítsalak: ezzel a hozzáállással mindenki kereket fog oldani mellőled és teljes mértékben igaza lesz, ugyanis bármerre menekül, egészen bizonyosan jobb helyet talál majd magának.

De nézzük a miérteket. Abban teljesen igazad van, hogy gyermekkel nehéz a társkeresés, viszont ott már csúsztatsz, amikor azt állítod, hogy ezen bármikor is gondolkodtál. Anyukaként még lehetsz te a legkapósabb luvnya az ugornyai diszkóban, de ez a menőség - objektív okokból kifolyólag - csak addig tarthat, ameddig el nem hurcolnak a közeli rekettyésbe. (Igen, "abből" a célból.) Záros időn belül (a rekettyés előtt vagy után) színt kell vallanod, hogy biza téged a kis puja vár odahaza.

Erre ugyebár pozitív választ vársz és a kandúrok nyilván azt mondják az arcodba, amit hallani szeretnél: "persze nem gond, jól elhülyülünk majd". Nyilván itt megtehetnék, hogy bemondják neked "oké kislány, akkor el lehet tolni a cangát", na de ők sem ostobák. Jól megállapítottad, hogy a nemzőképes gyermektelen férfiak 99,9%-a simán az arcodba hazudik. Aljasak ők, de úgy vannak vele, hogy tökmindegy, legalább a rekettyésig jussatok el, aztán majd kiötlik miképpen lépjenek le, következésképpen ebben a merítési körben igen rosszak a horgászati pozícióid.

De nézzük a másik kört, amelyet azok a gyermekes, a hozzád hasonszőrű exük által tisztességesen kifosztott, számodra már "idősödő" elvált férfiak alkotnak, akiknél még esélyed is lehetne. Egy részük neked nem jön be, mert a kifosztás következtében az anyjuknál húzták meg magukat egy dohos cselédszobában. Az elvált konszolidáltak elhajtásáról meg úgy gondoskodsz, hogy az arcukba tolod az elbaltázott feltételedet, nevezetesen azt, hogy a gyerekeddel akarsz vele közös nyaralást. Erről - egy hónap után - minden jóérzésű hím azt gondolja, hogy a halál fog egész nap - nem kevés pénzért - fagyiért, ugrálóvárért, vattacukorért, céllövöldéért stb. nyöszörgést hallgatni a kiadós coitusok helyett és értelemszerűen ettől annyira kiborulnak, hogy azzal a lendülettel megindulnak a kijárat felé.

Ne felejtsd, a probléma forrása te magad vagy. Attól még nem leszel rossz anya, hogy lelépsz egy pasival nyaralni, közben ráhagyod a gyereket a nagyszülőkre. Ilyen galádságot a gyermeket nevelő párok mindegyike elkövet (aki megteheti) és nem moralizálnak marhaságokon.

Azt se felejtsd el, hogy a gyerek sem hülye és azt látja, hogy anyuci minden hónapban másik keresztnevű bácsival nyomul, ami nem tesz jót a lelki fejlődésének, következésképpen ez az a viselkedés, amitől nem leszel jó anya.
Üzentek Orbánnak. ..
pottompanna 2019.06.11 20:01:12
A Szegedma elvileg megkeresett engem, hogy mi a véleményem a Jobbik "náci botrányairól", együttműködünk-e velük helyben ezután, stb. A mailt nem találtam sem a Szegedi Civil Háló, sem a saját levelezésemben, de azért választ ennek ellenére küldtem nekik - így nekem nem felróható késéssel. Az alább…..
pottompanna 2019.02.07 23:35:59
Életemben nem olvastam még ilyen, olcsó közhelyektől hemzsegő gondolatokat. Ez a fajta provinciális közhely akkor is közhely marad, ha műveltséget próbál sugallni idegen szavak inokolatlan és oda nem illő puffogtatásával.

Először is a megbocsátás nem humanista erény, ugyanis az cirka 1500 évvel korábban alakult ki. A többi házi feladat, igaz kételkedem benne, de ennek ellenére amolyan humanista módon remélem, hogy be tudod lőni az évszázadot és a megbocsátás valódi letéteményesét.

Írod, hogy faszább, ha nem külön négy időpontban jártok tüntizni. Hogy 500 vagy 2000 ember van egy helyen, annak semmilyen jelentősége nincs. A fidesz három nap alatt összetrombitál egy több százezres békemenetet és attól sem lesz semmi, csak rajtatok fog röhögni a kormánypárti sajtó. Óvodás szint.

A lényeg - amit nem akarsz látni - abban rejlik, hogy 1990 óta kapja a pofájába a jobboldal a liberális megmondóemberektől, hogy kirekesztő, fasiszta, rasszista, antiszemita, idegengyűlölő, xenofób, fasiszta, homofób, soviniszta és náci. Ment a szöveg, hogy majd összeállnak a miéppel, meg a jobbikkal és az minden csak nem szalonképes. Most drága barárom visszanyalt a fagyi. A föld kidőlt a sarkából és a humanista ballib oldal mentegeti a cigány és zsidógyűlölő figurákat, mert most éppen ez áll érdekükben. Ha 7%-ért lementek kutyába, akkor mit csinálnátok kormányon barátom? Szerintem most kezdtétek megásni a saját sírotokat, amiért nem sokan fognak könnyeket hullatni.
Párizs és Marseille között 660 km a távolság légvonalban, a TGV vonat 3 óra 32 perc alatt teszi meg, az Orient Express napokig "döcög" Budapestről Isztambulba mérhetetlen luxusban szállítva az utasokat. Ilyen gyorsaságra és kényelemre senki nem számít a Budapest - Marosvásárhely közötti útvonalon,…..
pottompanna 2018.05.03 14:22:35
Marha jó napom volt, egészen addig még megnyitottam ezt a rettenetet.
1. A Keletiben a csarnok közepén, továbbá az érkezési és indulási oldalon is ki van táblázva melyik vonat hová megy és mellette fel van tüntetve egy szám, ami a vágány száma.
2. A Keletiben hangos tájékoztatás is van, tehát aki hegyezi a fülét az hallja mi a helyzet.
3. A vágány végén szintén van elektronikus kijelző, ahol ki van írva, hogy hová megy a vonat.
4. A vonat oldalára is ki van írva hová megy a vonat.
5. Mivel fel voltál fegyverkezve minden elektronikus vacakkal, erőteljesen érint téged, hogy a mávinfo alkalmazáson is fel van tüntetve hová és hányadik vágányról megy a vonat.
6. Ha ezek után megkérdezed a kallert hová megy a vonat (megkérdezheted), akkor szerinted kinek az oktatásával volt a probléma?
7. A kaller szerint nem Marosvásárhelyre megy (nem áll meg) a vonat, ennek ellenére te Marosvásárhelyen szálltál le. Mégis hogyan?
8. Valóban nagy tragédia ha lemerül a laptopod, a telód, a power bankod meg a jóég tudja mid. Javaslom vigyél egy jó vastag könyvet, persze akkor azon fogsz problémázni, hogy sok az alagút és/vagy elment a világítás.
9. Mi a bánatnak mozdulsz ki a földszinti udvari belpesti/külvárosi panel lakásodból, ha nem bírod net és térerő nélkül? Bár ilyen értelmi képességekkel megáldva fogalmam sincs ki a nyavaja szeretne veled beszélni...
10. A vonat az ilyen műfaj pajtás. Nyugatra railjet, keletre meg ami marad. A MÁV nem egy Deutsche Bahn, de a román vasutakat messze veri. Ha nem vagy rá vevő menjél repülővel, bár ott sem lesz konnektor, térerő és mobilnet.
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
- Beszélgetés Bögözy Jánossy László nyugdíjas buszvezetővel - Az alábbi posztban vendégszerzőnk Babiczky Ákos beszélget példaképével, a buszvezető szakmáról, a 86 Gyors, majd később a 86-os legendás buszsofőrével...
pottompanna 2017.10.05 11:53:40
@csigamobil278: Ha még egyszer elolvasnád a hozzászólásomat, akkor látnád, hogy az önhájpolást tartom különösen visszataszítónak ebben a cikkben. Mindenki az ellensége volt, de sokan közülük a barátjává váltak, mert ráébredtek, hogy milyen tuti is az, amit ő képvisel. Az üzemanyag megtakarításnak valóban van környezetvédelmi vonzata, viszont ez az ember nem környezetvédelemből, hanem a saját zsebének megtömése érdekében tötymörgött az utakon. Ha a megengedett sebesség 50 km óránként, akkor joggal várja el az utas, hogy a sofőr - ha a forgalmi viszonyok lehetővé teszik - közelítse meg ezt az értéket. A sebességhatárok úgy vannak meghatározva, hogy lehetővé tegyék a balesetmentes haladást,nem egy okoskodó üzemanyagspúr feladata felülbírálni. Ha egy "nyugodt" (az utasok számára idegesítő) tempóban a következő busz utoléri és megelőzi a cammogót az nem "pár perc" különbség. Ha pedig egy ilyen alak naponta ellop az utastól öt percet az egyhavi munkába járás alatt majdnem két óra utasonként, amit sokkal értelmesebb célokra lehet fordítani, mint egy portásmentalitással megáldott, forgalmat fenntartó idegesítő fráter mögött tölteni egy buszon. Egy ilyen figura feltartja a forgalom haladását, amivel jóval nagyobb környezeti károkat idéz elő a mögötte haladó személygépkocsisor vonatkozásában, az időt pedig tőlük is lopja. Mivel mindenki meg akarja előzni még növeli is a balesetveszélyt. A tömegközlekedés nem a magányos lassú ámokfutók miatt lesz olcsóbb, hanem nagyszabású hosszútávú fejlesztések által, amelyek makroszinten biztosítják a megtakarítást.
Szeretném gyorsan letudni a tiltakozást, miszerint működne. Persze, egy bizonyos értelemben igen -- vegetál. De a lényegi folyamatok szintjén nagyon nem működik. A német FMCG (fast moving consumer goods, magyarul mindennapos termékekre szakosodott, kb. "vegyes-") boltok, mint a Lidl és az Aldi egy…..
Van megoldás, hogy ne teljen évekbe a kilakoltatás! Sőt, azonnal mennie kell, ha nem fizet!..
pottompanna 2017.08.22 14:15:28
Kihirdették a felvételi ponthatárokat, és a médiában máris megkezdődött szerencsétlen szülők szívatása az egekbe szökő albérletárakkal. Nyilatkozó szakértők, ingatlanosok 10-20%-os bérletidíj-emelésekről óbégattak vásári kikiáltó módjára sürgetve a boldogságban úszó szülőket a minél előbbi albi…..
chillag Fehér Ingesek 2017.08.06 15:36:04
A balatoni nyaralóknak van egy sajátos fajtája: a Fehér Ingesek. Ők azok az emberek, akik a part menti, olajszagú halbüfébe is úgy mennek, hogy felvesznek egy vasalt fehér inget. Általában vastag anyagú, hosszú ujjú példányt. Eleve nem értem, hogy amikor otthon állnak a szekrényük (gardróbtermük?)…..
Mire ezeknek a soroknak a megírásáig jutottam, már rég túl voltunk a Felvidéken szárnyátnyitogató NER első bűnein. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és úgy általában a szlovákiai magyar értelmiség, általános magyar ügyekben csendes és/vagy béna kacsa, mert ha nem…..
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
pottompanna 2017.05.15 13:24:40
Az utóbbi napok eseményei, nyilatkozatai, a mai Áder-beiktatás és utána a beszéde annyira megviselték az egyébként is magas érzelmi intelligenciával létező kis lelkemet, hogy most úgy döntöttem, nyilvánosan ventillálok. A magyar nyelv tele van szólás-mondással. Ilyen a "fejétől bűzlik a hal" is. Az…..
Megjegyzem, magasztosabb megszólítással nem szolgálhatna! Bár jobban örültem volna, ha esetleg a nevemen nevez, de akár az egész levélkéjét, és annak  - nekem kissé sokba kerülő - mellékleteit elhagyhatta volna! Higgye el, meglennék nélküle! Azért írok Önnek, mert a konzultációs levele tartalmával…..
Számos biztató jel mellett tegnap azért kiütköztek a Momentum mai "tudásának" korlátai is. Az esemény jó szervezettsége, jó dizájnja, a nem megvetendő méretű tömeg, a kiegyensúlyozott és a mai valóságunkhoz mérten különösen jó színvonalú beszédek mellett a gondolat még nagyon nincs…..
pottompanna 2017.05.03 08:28:17
@ricardo: Azért a szüleik között elég sok az ismerős, leharcolt arc :)
Olvasóink néha hetekkel vagy hónapokkal később reagálnak egy-egy bejegyzésünkre. Az alábbi - amit szerkesztett formában, de a lényegi elemeket megtartva közlünk - még egy januári posztra született, amelyben egy konkrét eset kapcsán azt taglaltuk, hogy melyik oldalon áll…..
pottompanna 2017.05.02 17:03:39
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
Az elmúlt pár napban bejárták a sajtót a Freedom House 2017-es jelentésének elkeserítő eredményei, amelyek szerint szerint a közép-európai régióban Magyarország áll a legközelebb a tekintélyelvű rezsimhez. Nemcsak korrupciós kérdésekben, hanem a média függetlensége terén is lemaradtunk a V4-ek többi…..
Olvashatatlan feliratok, egyik héten 20 centi hó, a másikon plusz 20 fok, reptéri csicskáztatás, használhatatlan elektronikus bankkártyák, péntek délután bezáró, szombat este kinyitó élelmiszerbolt. Egy izraeli úton sokkal több meglepetés éri az embert, mint amikor a szokott…..
pottompanna 2017.03.28 09:51:47
@avelemenyszabad: Öt főre ez valóban nem sok, de azért a debreceni szállás/fürdő árai nem ennyire elszálltak, hogy koplalni kelljen egy szobában négy napig fejenként ötvenezerből...
Március közepén volt lehetőségem egy napot Siófokon tölteni, így ez a bejegyzés erről az egynapos siófoki látogatásról fog szólni, képekkel illusztrálva. Mivel még nem kezdődött el a balatoni szezon, így nem is volt zsúfoltság a városban, és kényelmesen tudtunk sétálgatni, körbenézni kicsit a…..
pottompanna 2017.03.23 16:42:30
Úgy írsz, ahogy beszélsz - tartja a mondás. Mindenekelőtt bocsánatot szeretnék kérni, de ez a stílus nekem súlyos. Mondhatnám azt is, hogy kiver tőle a víz. Olyan, mint amikor a kilencvenes években egy nyári táborban, ebéd után leültetett bennünket a tanító néni és vért izzadva megírtunk egy blőd, semmitmondó levelet az otthoniaknak. Az alapvető nyelvtani hibákra (helyesírás, szórend, ragozás, személyes névmások használata, határozók alkalmazása stb.) nem szeretnék kitérni, de általánosságban megjegyeznék egy dolgot: írásodról lerí, hogy nem magyar nyelvtanból elért sikereidért kapott jutalomkönyvek tucatjaitól roskadozik az otthoni könyvespolcod. A bejegyzés meglehetősen bárgyú és közhelyes, tartalmát tekintve nem informatív, ugyanakkor felszínes és együgyű. Leginkább a szeptember első hetében kényszerből megírt "nyári élményeim" című negyedikes fogalmazás stílusában íródott.

Nézzük a tényeket. A siófoki állomás nincs közel a belvároshoz, ugyanis az a belvárosban van (Siófok kellős közepén). Az idegenforgalmi szakemberek nagyon örülnének neki, de a Balatonnál március közepén nincs előszezon. Elég röhejes, de szerinted Siófokon a vasútállomáson kívül három látnivaló van: a víztorony és a szökőkút, valamint a Jókai-park. Alfred Hitchcock munkásságát is ismerve és a fantáziámat elengedve viszont nem értem mi abban a vicces, hogy egy halom varjú károg a parkbéli fákon. Ezen a ponton kezdtem feladni az olvasást, viszont sikerült megtalálnod a Balaton egyik legjobb olasz éttermét, amit nemes egyszerűséggel leszólsz és azon siránkozol, hogy nem ehetted magad degeszre pizzával. Tudod az a hely nem azoknak van kitalálva, akik a Móriczon hazafelé támolyogva kettőötvenért begyűrnek az arcukba egy megkecsapozott szelettel, majd lehúznak rá egy korsó kőbányait, hogy beledagadjon a gyomrukba. Ez a hagyományos előétel-főétel-desszert kombóért rajongóknak lett kialakítva.

Ez nem megy. Annyi sok más szép hobbi van. Miért nem választasz valami mást?
Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy a néhány hete leesett 2-3 centi hó milyen megoldhatatlan feladatot jelentet Újbuda vezetésének és a síkosság mentesítéssel megbízott -és megfizetett- cégnek. Múlt csütörtökön testületi ülést tartott Újbuda képviselő-testülete ahol szintén előjött téma. Persze…..
pottompanna 2017.02.01 19:04:25
@Frady Endre: Verseid egy elmebeteg naplóját idézik. Mindenki jobban járna, ha lapátot ragadnál és elhánynád a havat. Bár mûveidet olvasva erôs kétségeim vannak, maximum behánynál az elfogyasztott keverttôl.
pottompanna 2017.02.01 23:29:29
@Frady Endre: Ezek szerint fiktív Puzsérnak és nekem van agyunk. Nálad valamiért nem fejlôdött ki, úgyhogy hajrá, fogd a lapátot és tégy az ónos esô ellen Költörp.
Elgondolásom szerint az első három bejegyzésem az oktatást gyerek-, szülő- majd pedagógusszempontból közelítette volna, de nem tudok elmenni szó nélkül a héten nyilvánosságra hozott PISA-eredmények mellett én sem. Ebben az írásban található egy angol nyelvű pdf is, megcsodálható... Már jó ideje…..
pottompanna 2016.12.08 09:51:57
Rendkívül közhelyes poszt. Magyar Bálint óta nem hallunk mást, hogy a magyar oktatás hanyatlóban van, megindult a lezüllesztés és láthatatlan háttérhatalmak tudatosan szét akarják verni, hogy ne gondolkodó emberek éljenek kis hazánkban. Mást sem hallunk továbbá, hogy a gyerekek sokkal aljasabbak lettek, mások mint a régiek, ezek teljesen hülyék és kezelhetetlenek. Mindig el van sütve, hogy szegény pedagógusok (a nemzet napszámosai) alig vannak megfizetve, pocsék az oktatáspolitika, alulfinanszírozott a rendszer.

A pedagógusok többsége (hangsúlyozom, hogy nem az összes, de több mint a felük) a többszöri fizetésemelés dacára demotivált és különösen profik abban, hogy elháítsák saját felelősségüket, amikor egy-egy nemzetközi összehasonlításban a béka feneke alatt végzünk. (A megkülönböztetés kedvéért nevezzük ezt a réteget pedagógustrolloknak.) Természetes, hogy nem ők, hanem az oktatáspolitika, a minisztérium, a KLIK, a gyerekek, a szülők, az időjárás, a tankönyvek, a pénzhiány meg a jóég tudja mi és ki a hibás.

Sajnos az iskola is egy munkahely és ahogy egy multinál is, itt is az eredmények határozzák meg a sikerességét, amelynek igen nagy része függ a személyzeti politikától. Ahogy a Coca-cola tud Afrikában sikeres lenni, ugyanúgy az oktatás is tud sikeres lenni bármilyen sötét diktatúrában. Csak nem mindegy, hogy kik csinálják. Amikor egyetemre mentem olyan osztálytársaim jelentkeztek tanárnak, akik gimnázium megbuktak matematikából, vagy évet ismételtek sikertelen pótvizsga miatt. Ilyen emberanyaggal nem lehet jó munkát végezni, se illiberális diktatúrában, se píszí demokráciában. Tökmindegy mennyit fizetünk nekik, nem fogják magukat odatenni. A pedagógustrollok azt kérik számon hogy legyen két hónap a nyári szünet és hazamehessenek kettőkor. Ez az amit így nem lehet, ennek az emberanyagnak megadhatják a havi huszonötmilliót, akkor is ugyanígy fognak viselkedni.
pottompanna 2016.12.08 11:30:51
@deckard_r: Ez egyáltalán nem így van. Ha egy multi többszörös tanári fizetésért keres munkatársat, akkor is nagyon sokszor egy majom lesz a vége. Tévhit, hogy a motiváció a munkabéren múlik, de ezt nagyon könnyű arra fogni. A pedagógusoknál most már elérhető a tisztes megélhetést biztosító fizetés, viszont ugyanaz a béremelés előtti emberanyag, akik nem fognak változtatni. Továbbra is trehány munkát végeznek, lényegesen több pénzért.. Úgy is lefordíthatnám, ha majmokat kaptál banánért, akkor hiába adsz nekik holnaptól pénzt, ők csak a fejüket fogják vakarni és banánra fognak ácsingózni.