Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szl

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd egy igen kemény, hátborzongató történetet kapott a családon belüli erőszakról. Megvert, és kifosztott feleség, sunyi pénzéhes válóperes ügyvédek, és egy agresszív, erőszakos volt férj, aki a jog és a hatóságok hányingerkeltő…..
Az alábbi levél szerint az ápolási díjat folyósító önkormányzat, és a jegyzője igencsak sajátosan értelmezi a kötelezettségét. Megkapó az az indoklás, hogy a hivatal anyagi helyzete rossz, a Zugügyvéd kíváncsi lenne erre a határozatra, ha egyáltalán létezik.…..
Újabb történet arról, hogyan szívassunk meg valakit a hatóságok segítségével. Mondjuk be tartózkodási címként egy ellenségünk lakhelyét kihallgatáskor, később, ha már úgy is szökésben vagyunk, ne érezze magát jól ő se. Kedves Zugügyvéd! Mit tehetek abban az esetben ha…..
szl 2007.05.11 12:43:56
1.
A kierkezo rendorokkel alairatnam, hogy xy keresese okan jarnak ott (nev+jelvenyszam) es hogy nem talaltak ott az illetot, tovabba tudomasul veszik tajekoztatasom, hogy ilyen es ilyen szamu foldhivatali iratokban tajekozodhatnak afelol, hogy nem is volt az utolso x evben ilyen nevu egyen bejelentkezve oda.
Ez nyilvan eleg jelentos teny volna.
2.
Az elobbiekkel/nelkul a megfelelo hatosagot jegyzett/ugyved altal kezbesitett levelben (a lenyeg, hogy az atvevo szemelye es a tartalom is szamon legyen tartva, magyaran letagadhatatlan legyen) tajekoztatnam, hogy (foleg egy 1-es pont szerinti papirral megtamasztva) a tovabbi keresese xy-nak a cimen zaklatas, mivel alaptalan a tovabbiakban annak a gyanuja, hogy ott megtalaljak. Ehhez meg annyit hozzatenni, hogyha (pl.) 8 munkanapon belul nem kapok buntetojogi felelosseg vallalasa mellett irt valaszt/indoklast a tovabbi esetleges keresesekre, akkor ezzel megallapodunk abban, hogy az ilyen keresesek zaklatas/sulyosabb (ami tetszik..) dolognak minosul es anyagi ill. erkolcsi (stb.) karteritesre jogosit fel (engem).

Zarojelben: annak elobb illik utananezni, hogy jogilag mit lehet tenni, mert ha a megalapozott gyanun kivul mas ervuk is lehet, akkor azt is ki kell utni lehetoleg. De ettol fuggetlenul egy jol felallitott buntetojogi felelosseget vallalo szemelytol valo valaszcsikaras is csodakat tud tenni...

ui:
majd a jog doktorai jol megkritizalhatnak... de amig a jog nyelven 10-20 allitassal a siksagbol hegyet lehet csinalni (szo szerint!) megfelelo megfogalmazassal, addig nem csupan remenynek van alapja :)
A Zugügyvéd egy kacifántos közlekedési ügyet tesz közzé. Többen feltették a kérdést már a korábbi bejegyzéseknél is, vajon miért erősebb a bíróság előtt egy rendőr tanú vallomása, mint vádlotté? A Zugügyvédnek különösen a bíró kommentárja tetszik: véleménye…..