Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lószerafin

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
Lószerafin 2020.04.29 00:41:44
@LebensraumamOsten: Okoska! Osztod itt az eszt!
Mas oka is lehet annak, ha valaki kozvetito cegen keresztul vesz/foglal jegyet! De maradjunk az arnal... mivel a kozvetito nem 1-5 jegyet vesz, mint egy atlagos csalad, hanem egyszerre akar 100-200 jegyet foglal le, igy joval kedvezobb aron tudja ertekesiteni, mint maga a legitarsasag. Plusz a legitarsasag vallarol levesz egy gondot, mivel kevesebb dolga lesz az ertekesitessel, foglalas koruli keresekkel, problemakkal...stb. ergo feltetelezhetjuk, hogy kevesebb embert kell foglalkoztatnia az adott munkakorben.
Sok esetben direktbe a legitarsasag oldalan dragabb ugyanaz a jegy - nem kevessel! Mas esetben az adott opcio nem is elerheto a legitarsasag oldalan keresztul.
Az is elofordulhat, hogy az egyik iranyba lufival repul, viszont visszafele mar qatarral, mert ez jobban megfelel az igenyeknek es az ar meg mindig sokkal kedvezobb, mintha a legitarsasagnal foglalod.
Persze megbizhato kozvetitot kell keresni!
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
Lószerafin 2019.09.20 22:05:02
@Vercsi V: A UPC-s vegpontig garantalja a savszelesseget - ahova a routered ra van kotve. Ha neked pl 100Mbit-s elofizetesed van, akkor sem jelenti, h te folyamatosan 100Mbit-s vonalon netezel, mivel ez ugral pl. 20-100Mbit kozott, attol fuggoen mennyien neteznek veled egyszerre azokbol a lakasokbol, ami ugyan arra a vegpontra van rakotve. A szolgaltatonak garantalnia kell egy minimum sebesseget, ami toredeke a nevleges - szerzodesben szereplo sebessegnek. Ha ezt sem kepes tartosan szolgaltatni, akkor beszelhetunk arrol, h a szolgaltato nem teljesit.
De a router mogotti sebessegert, amivel otthon netezel foleg wifin, a szolgaltato nem tartozik felelosseggel.
Lószerafin 2019.09.20 22:12:00
@A nickben nem engedélyezett karakter található:
"Németországból lehetett egy időben hallani az ilyesmit, kiment a magyar torrentes, albérletben a tulaj nevén a net, a torrent után neki ment a számla."

Igen es ez meg most is igy van! Szoval a nemeteknel nem is erdemes kozoskodni, mert azt veszik elo akinek a neven fut a szerzodes...
Aki már egyszer az életben járkált idegesen körbe-körbe valahol égnek bökött mobillal azért, hogy végre megfelelő térerőhöz vagy adatforgalomhoz jusson, az biztosan mélyen együtt fog érezni Györggyel. Szegény, egy megbízható szolgáltatás szeretett volna kapni, de helyette egy összetett, hálózatok…..
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Lószerafin 2019.08.24 23:03:01
@Snagal: Bakker legalabb ertelmet adtal annak a ket percnek, mig elolvastam a posztot. Pont kerestem egy regebbi klasszikus filmet, amit megnezek! Kosz! :)

Posztolonak: ezzel megmutattad mekkora idiota vagy! Ha tenyleg a cimket vagtak le es eredeti a cucc, akkor jol jartal! Ha tenyleg rad soztak egy bovlit, akkor sajnos megerdemelted! Te is problemat talaltal a termekben es megveszed 40ert? Kerj valakitol meghivot a bestsecret.de oldalhoz markas termekek olcsobban vagy nezd meg az idealo.de-t.
Vazze 140Euro egy poloert, faszom a nemet atlagfizu 1800-2200 euro.
Lószerafin 2019.08.24 23:09:31
@ekat: De vazze 40k egy poloert? Normalis keresetu ember Mo-n nem engedhet meg maganak ennyiert egy polot, mar bocs! Es meg meg is alazza a bunko elado a helyszinen?
Lószerafin 2019.08.30 12:46:00
@Lesből Támadó Szárítókötél: Szerintem irrealis magas ar egy poloert...
Ez a velemenyem es mivel ide bofoghetek nyugodtan barmit, leirtam. :P
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
Hosszú várakozásaink során mind láttunk már olyan jelenetet, amikor egy ügyfélszolgálatos egyre türelmetlenebbül próbál elmagyarázni valamit egy idősebb ügyfélnek, akinek egész másra jár az agya és nem érti a dörgést. Rossz esetben ilyenkor jön a megvezetés, és a költségek hopp, megemelkednek, jó…..
Hogy véletlen vagy van valami oka a jelenségnek, egyelőre nem világos, de az biztos, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak a behajtócégek megkereséseivel és a végrehajtásokkal kapcsolatos levelek a hozzánk érkező panaszemailek közt. A hype miatt készül is egy okosítás a témában, de a legfontosabb…..
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
Lószerafin 2018.09.11 12:40:00
@Dr. Trejo: Az adodbol finanszirozzak az utepiteseket is! Ha autod sincsen, akkor utak se legyenek? Jarjal gyalog, de ne jardan, hanem erdon-mezon, mert jardat is a befizetett adobol epitik!
Kicsit gondolkozz mielott baromsagokat irsz!
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
Lószerafin 2018.09.04 18:05:49
@Rejtélyes: Tobbi lako meg korabban kotott analog vonalra szerzodest, amikor meg elt a csomag. Mivel nemcsak a csomag, hanem az analog (es ISDN) vonalon a szolgaltatas megszunt (nemcsak a UPC-nel, hanem mas szolgaltatonal is) az uj lakok mar nem tudnak csak optikai csomagra elofizetni. Mivel a halozat meg nem lett korszerusitve, ezert ez egy sakk-matt helyzet, amig valaki meg nem unja es kiadja az utaszt a kiepitesre.
Sajnos ezzel szivatnak minket is mint ceget, mivel az osszes videokonferenciankat analog vonalon bonyolitottuk es allhatunk at.
Posztolonak javasolt a mobilnet elofizetes nagy vagy korlatlan csomagra, hacsak nem akarja nezni a negy falat. Mobilneten is lehet baromi jo minosegben TV-t nezni, streamelni. Vagy marad a tarsasjatek es az ejszakaba nyulo beszelgetesek es egyeb akciok. :)
Gigantikus méreteket öltött itthon a szakihiány, valószínűleg ennek a nyomai fedezhetőek fel az alábbi IKEÁ-s sztoriban is, ahol a bútorbolt termékeivel semmi baj sincs, az extra szolgáltatásként választható összeszerelés, háztartási gép bekötés kivitelezésével viszont már annál több. Elég már csak…..
Lószerafin 2018.08.29 13:00:51
@Terézágyú: Errol szo sincsen! Nem ertem miert es hogyan sikerult ezt kiolvasnod a kommentembol! Viszont belathato, hogy 1-2 (vagy tobb, esetleg nagyobb gyerekes csalad) felnott konnyebben alkalmazkodik egy konyha nelkuli helyzethez, mint egy kisgyerekes. pl:
Eleg ha a gyerek elkap vmi gyomorbajt es naponta 2-3 alkalommal osszecsinalja a ruhajat...
Lószerafin 2018.08.29 13:04:41
@mrperfect: Ekkora baromsagot, hogy lehet irni?! KAr volt azert az egy percert az eletedbol, amit a komment kitalalasara es ide bofogesere forditottal!
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
Lószerafin 2014.03.26 16:40:39
@wanker cunt: grat, kapsz egy vattacukrot. :D
Ez a csokoládé már a minőségi borok útján jár, címkéjén a kakaóbab leszedésének időpontjától kezdve, a pörkölés hőmérsékletéig és időtartamáig. A Rabot Estate nevű szelet 70%-ban tartalmaz étcsokoládét kakaót. A kakaóbab, amiből a Hotel Chocolat terméke…..
Lószerafin 2013.04.24 22:03:41
@Before: Akkor javaslom, hogy probald ki az Original beans Porcelana-t es nem fogsz benne csalodni!

Nekem a mostani kedvencem a Kallari etcsokoladeja, amit orolt kaveval bolonditanak meg.
Egyebkent itt egy minosegi csokoladerol cikkeznek, szoval egyaltalan nem draga - persze minden viszonyitas kerdese.
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
Lószerafin 2013.02.18 13:00:24
@tiltott rengeteg:
Tapasztalatbol mondhatom sokkal konnyebb egy uj orszagban elkezdeni az eletet ha van fix munkad. Foleg ket gyerekkel durva lenne ugy nekiindulni a nagy kaladnak, hogy bizol a joszerencseben. Cegen belul atmozogni konnyebb es szerintem jobb is, hiszen a kintiek szinten jol korul jarjak a dolgot mielott szerzodes alairasra kerulne sor. A megitelesed is mas lesz, ha nem rogton munkanelkulikent indulsz.
Lószerafin 2013.02.18 13:32:53
@Spacecake:
Persze van igazsag ebben, de en arra probaltam celozni burkoltan hogy sok minden megvaltozik ha az ember elkoltozik kulfoldre. Konnyen lehet egy bizonyos ido eltelte utan mar nem ter vissza. Hiaba hagyta "elvarratlanul" a szalakat...
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
Lószerafin 2013.02.15 11:54:11
@Magyar Vitéz:
Mar bocs, de akkor igen sok altalad "roghozkotott, szukaltokoru parasztnak" titulalhato ember el az orszagban. :S
Te is eleg szuklatokoru vagy... szerintem!
Lószerafin 2013.02.15 11:57:03
@Csiken Disztroly: Szivembol szoltal! Mar en is nevetek... ;-)
Nem tudom volt-e valaki aki komolyan elhitte, hogy a regisztráció elkaszálását az Alkotmánybíróság elviheti szárazon, Viktor európai ember módra belenyugszik a döntésbe és nem töri semmi pitiáner bosszún a fejét. Ha volt még valaki, akkor ideje felébredni drága honfitársam.…..
Lószerafin 2013.01.31 09:34:42
@rodeo36: Ugyan ezt te sem gondolhatod komolyan! Miert erdemli meg a szavazo (vagy barmelyik magyar allampolgarsagu ember) ezt a sok mocskot, amit az aktualis kormany a nyakunkba ont?! Voltak, akik bedoltek a "mezes-mazas" szavaknak es azota megbantak szavazatukat.
Szerintem buta hozzaallas, hogy ezt vettetek, ezt egyetek gondolat alapjan ertekeled a helyzetet. A fene sem gondolta volna, hogy a magat Napoleonnak kepzelo idiota ilyen nyiltan sarbatipor mindent.
Lószerafin 2013.01.31 09:54:44
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na ez az, hogy mindenki egyforman sziv!
Azt azonban meg a Delphoi josdaban sem lattak elore - a szavazatok leadasanak pillanatakor -, hogy a torpe ilyen hatalomvaggyal rendelkezik es mindent kozponti iranyitas ala akar vonni. Sokan nem fognak ujbol rajuk szavazni - remelem -, de attol felek inkabb nem mennek el szavazni az emberek es a habzoszaju narancsosok ujra 2/3-os tobbseghez juttatjak "szeretett" Nagyvezirunket...
Egy hazatérő határátkelő írása következik ma, ám János helyzete annyiban speciális, hogy már nyugdíjasként tért vissza Magyarországra, hogy (mint írja) ne Németországban, egy drágán bérelt lakásból kicsavarogva kelljen összehasonlítgatni a Lidl és az Aldi árait.…..
Lószerafin 2013.01.08 11:07:13
@venember: Ha tényleg érdekel hogyan lehet ma a németeknél "letelepedni". Szóval pár tanács:
- Legyen érvényes útleveled – szükséges az olyan ügyek intézéséhez, mint bankszámla, lakcím bejelentkezés...stb.
- Otthon be kell jelenteni az OEP-nál és a NAV-nál (ha még nem lesz munkád a kijövetelkor, akkor érdemes egyéni szerződést kötni az OEP-pal az EÜ biztosítás miatt kb. havi 5000Ft. Amint találsz munkát kell keresni egy egészségbiztosítót és lemondani az otthoni egyéni szerződésedet.)
- A lakáskeresés nem könnyű, mert sok helyen a közvetítőn (makler) keresztül megy a lakás kiadása, akár egy vásáron – igen, sokszor 30 ember egyszerre jelenik meg az adott időpontban. Persze a közvetítő díját neked kell fizetni, ami kb. 1000 euro + 2-3 havi kaució a főbérlőnek. Ez így kapásból 2-2500 euro indulásnak. Vannak lakások, amiket privát embertől is ki lehet venni vagy érdemes megragadni a lehetőséget, ha sógo/koma jóbarát kiköltözik egy lakásból és beajánl esetleg. Nyílván a kisebb városokban, falvakban jóval alacsonyabb a bérleti díj.
- Lakcím bejelentés szintén a helyi hivatalban – Bürgeramt-ba – történik. Itt szintén regisztráltatni kell kint tartózkodásodat. Megkapod az adóbesorolásodat, ami alapból 5-ös (kb. 38-40%-os levonás), ha egyedülállóként dolgozol és gyerek nélkül (ha bármelyik van, akkor kedvezőbb, persze csak akkor, ha a családod szintén kitelepült). Csak egy tipp: ha kérdezik melyik egyházhoz, mondd egyikhez sem, különben automatikusan levonnak havi 100-at egyházadó miatt.
- Ha magyar rendszámú autód van, akkor a Zulassungstelle nevü helyen kell regisztrálni elvileg féléven belül – félévig probléma nélkül használható. Persze ha regeled, akkor német biztosítót kell választani, ami marha drága, ugyakazokkal a feltételekkel a többszörösét fizeted. Egyébként nem kell vele foglalkozni, mert soha nem állítanak meg a zsaruk, hacsak nem csinálsz szabálytalanságot. Egyik haverom több, mint 3 éve használja magyar rendszámmal a kocsiját bármilyen gond nélkül. Amit fontos beszerezni az a környezetvédelmi matrica – Feinstaubplakette -, ennek a hiánya esetén a bírság 40euro lehet. Egyre több településen megkövetelik a használatát és a nagyobb központokba csak ezzel – zölddel – lehet behajtani (zöld-legjobb, sárga – közepes, piros – legrosszabb).
- Német nyelvismeret elengedhetetlen – kivéve ha olyan helyen dolgozol, ahol más nyelv a követelmény. Viszont a privát életben, akkor is szükséges pl: orvos vagy ügyintézés...stb.
Lószerafin 2013.01.08 14:13:50
@Sanyi9:
Igazad van Sanyi9, köszönöm, hogy kijavítottál!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Lószerafin 2012.10.18 23:34:05
Ember... latom ez a kis poszt sok embernel kicsapta a biztositekot, pedig csak az elso 30-40 kommentet olvastam el.
HR +/-
Mielott kulfoldre koltoztem volna egy munkalehetoseg miatt a regi cegemnel igazan jo tapasztalatom volt a HR-rel kapcsolatba. Hozzaertes, kedvesseg nem hianyzott es megfeleloen tesztelt, szakmai hozzaertessel - akar frissen vegzetteket foiskolakrol/egyetemekrol - vettek fel. Na ezutan jott a megdobbenesem, amikor kiderult, hogy HR vezetot es meg ket embert kiveve a tobbiek 4-5 masik kollega szerzodessel dolgozo kulsos. Oket lassan leepitettek ilyen vagy olyan indokkal es higitottak a csapatot. Egy eleg nagy multirol van szo es ha jol tudom a jelenlegi csapat kozel 10 fobol all es ha haromnak koze van a HR-hez, akkor sokat mondok. A tobbiek tanarok, tanitok, idegenvezetok es hasonloak. Kerdem en igy hogyan varhatja el barki is, hogy megfelelo hozzaertessel vegyek fel az embert? Ezert kerulhet pl egy volt legiutaskisero holgy csapatvezetoi pozicioba penzugyi teruleten barmilyen kapcsolodo tapasztalat, vegzettseg nelkul. Emellett persze panaszkodnak allandoan, hogy keptelenseg embereket talalni es nyomjak az embereket, hogy ajanld az ismeroseidnek a pozikat. Amikor elkuldod es meg 3 het utan sem hivtak fel es racsorogsz a kislanyra, akkor ez a valasz: "Ja, kuldtel...es mikor? Latom mar, biztosan azert nem hivtuk fel, mert az angol nyelvtudasa nem uti meg a szintet!" Itt kapartam le a falat majdnem, mert a srac 2.5 evet dolgozott USA-ba mernokkent, majd onnan ajanlassal vette at a ua ceg londoni irodaja 3 evre.
Szoval szerintem a HR-nek lenne ertelme, ha hozzaertessel tudnak kezelni a jelentkezoket.