Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Negyedkegyelmű

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Negyedkegyelmű 2012.05.13 00:14:58
Az anyagi szempontok világosak, nézzük inkább, mi nem kerül pénzbe.

Magyarország mindig is kétlelkű ország volt, és a történelemben ritkán sikerült mindkét aktuális oldal számára jó hangulatot teremteni. Ez a félperiférális elhelyezkedésünk eredménye. Az állandó modernizációs nyomás / az erre adott teljesen természetes konzervatív válaszreakció konfliktusa. El kéne fogadni, hogy egyformán kibaszott fontos a táncház mozgalom és a melegek jogai is. És nem egymást, hanem a problémákat legyőzni.

South Park: "We are a little bit country, we are a little bit rock n roll"

A másik a bürokrácia, túlszabályozás, jogbizonytaanság. Ez egyértelmű érdeke (1) a korrupciót legalábbis megtűrő teljes politikai elitnek, (2) az adminisztrációs feladatokat az állami és magánszektorban ellátó százezreknek. Az átláthatatlanul működő államot nem lehet tisztelni, ki kell játszani. Ahogy persze a főnököt is a munkahelyen, meg egymást, amikor csak lehet.

Az értelmetlen adminisztrációval, ügyintézéssel, rosszabb esetben jogi és adótrükközéssel eltöltött évi többszázmillió magyar munkaóra szerintem igen komolyan látszik a termelékenységi mutatóinkban, azaz nagyon sok inkubártort lehetne venni belőle :) És rohadt frusztráló is, mert látványos az értelmetlensége. "De hát a szabály az szabály", amíg a rokonok felül nem írják.

Az intézmények és posztok - tehát az állam mint absztrakció - presztízsének csökkentése (kúria, köztársasági elnök, médiahatóság, alkotmánybíróság, versenyhivatal, földrajzinév-bizottság) és a jogalkotás, joganyag teljes szétbarmolása mind a tisztességtelenség és a korrupció felé terelik a társadalmi szereplőket. Borzalmas üzenetük van, én megértem, hogy sokan emiatt berzenkednek, persze, amíg nem az éhhalál elleni harc köti le minden energiájukat.

Így, aki inkább versenyben szeretne nyerni, az kimegy külföldre, ha magánember - és nem jön ide, ha befektető.

Minden más csak szakpoltikai kérdés. A fentiekkel kellene szembenézni először, hogy esélyünk legyen jó válaszokat adni rájuk.
Negyedkegyelmű 2012.05.13 09:09:24
@gigacherry: csak egy kiragadott példa volt, a lényeg, hogy el kéne fogadni, többféle értékrend létezik párhuzamosan.
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
Az igazi mérsékelt konzervatív figyel rá, hogy nézetei ne legyenek ellenszenvesek a párbeszédváró publicisták számára, akik rajta élik ki watchdog hajlamaikat.Az igazi mérsékelt konzervatív egyrészt nem általánosít és elítéli a kollektív bűnösség elképzelését,…..