Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoliber

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén Oscar-téren minden Leonardo DiCaprio-ról szól – egyrészt rendhagyó módon több kategória (Legjobb film, Legjobb férfi és nő mellékszereplő) is még nyitottnak tekinthető, másrészt Leo a lentebb is felsorolt tipikus színészi Oscar-jelölés egyik fajtájának legeklatánsabb példája. Ha már egyébként…..
zoliber 2016.01.27 16:16:18
@smartdrive: 7/C - Jack Nicholson :-)
Szerencsés Hella Egy kicsit elgondolkodtam az életemen. Honnan indultam és hol vagyok most, merre tartok. Hol tartanék most ha otthon maradok? Már jó pár cikk szólt arról, hogy hogyan boldogulhatunk külföldön. Hol keresünk jobban, vagy hol milyen kapcsolatokkal gazdagodhatunk vagy éppen mennyire…..
zoliber 2016.01.27 14:43:53
@Nancsibacsi: a "aztán szülsz neki hirtelen 3 gyereket"-hozzáfűznivalód tökéletesen olyan színben lett feltüntetve, mintha gyereket szülni úgy 'en bloc' vérciki lenne. Gratulálok, pont az effajta hozzáállás miatt vetődik fel a gyerekek hiánya társadalmi problémaként, mert beleég a kollektív tudatba.
NemGogol Vigyázat! Omlásveszély! 2015.12.07 10:19:04
  Az emberek általában teli szájjal zabálják a kellemes hazugságot, viszont csak cseppenként nyelegetik a keserű igazságot.  (Denis Diderot, francia filozófus, 1713. október 5. — 1784. július 31.) Magyarország jövőjére és boldogulására nézve rendkívül tragikus…..
zoliber 2015.12.08 11:17:35
@hosaka: "Bizonyára" bizony, csak itt azt mondom, ha Orbán ellenoldala blogokat áldoz arra, hogy hülyeséget beszéljen, akkor ne várjon kormányváltást, pláne gyorsat ne. A magyar ugyanis hülye ugyan, de olyat nem fog választani, aki nem beszél kisebb hülyeséget a jelenleginél. ;-)
Az inga kilengésének az elméletétt is tartom akkor, ha a saját múlt értelmezéséről beszélünk: Horn és Medgyessy "sajátos" múltértelmezése kilengett egy irányba balra, így utána Orbáné is jobbra. Ez történik most, "faszacsávók" hiányában, lassan 60 éve.
zoliber 2015.12.08 11:47:34
@hosaka: úgy tűnik, mintha indulatosabb lennél Orbánnal, mint Hornnal vagy Medgyessyvel. Pedig ugyanaz a kategória: a kisebb állammal ők is meghozták a maguk jobboldali döntéseit, ahogy Orbán a nagy állammal a maga baloldalijait. De ez csak egy példa.
A különbség az, hogy Orbán mindezt abban a közegben tette meg, ahol ő már szabadon megválasztható része volt egy egésznek, amit rendszerváltás utáni politikának hívunk, míg emezek részt vettek ebben és abban is, és amikor "hirtelen" szabad választásról lett szó, azt mondták, sose építették a Kádár-korszakot. Csoda, ha Orbán maga mellé tud venni egy Pozsgayt?
Aki Orbánt le akarja váltani, az kezdje ott, hogy példát mutat. Ennek a tudatosításáig a magyar választó eljutott, ha ennél tovább nem is. Amíg a példa nem lesz - ha nem is tökéletes, de - elég jó, addig a "majomfaszod" bizony a nyakad köré kör tekeredni, ha akarod, ha nem. ;-) Amihez jelenleg kevés reményt fűzök, ha meghallgatom pl. Juhász Péter bármely nyilatkozatát... (Pl.: "Szégyelld magad, Viktor, szégyelld magad, te!" Már látom, ahogy Viktor ezekre a szavakra a sarokba kucorodik és az ujját szopja. Ja, nem... :-D ) Vagy Tóbiás Józsefét. Vagy Vona Gáborét, aki pont úgy akarja levakarni az árpádsávos múltat, mint Horn vagy Medgyessy a saját magáét.
Tik... tak...
...
Tik... tak...
...
Tik... tak...
Tessék kapaszkodni! Még nagyobb lett a kép! Modellváltás az Indafotó képoldalán.  Korábban a képoldal olyan volt, mint egy csillagromboló vezérlőpultja. Rátettünk mindent, hogy lássátok, üssétek, nézzétek, olvassátok, lapozzátok.  Az évek során felismertük, hogy a…..
Hollywood méltán zengheti önnön dicshimnuszát számtalan kasszasikere után, azonban az álomgyár bálványának árnyéka gyakran taszítja feledésbe más nemzetek remekműveit. Kritikámban is egy ilyen sorsra predesztinált filmről fogok írni: az egyetlen japán alkotásról, amely elnyerte az Akadémia legjobb…..
Elérkeztünk kommunikációs tréningünk harmadik fejezetéhez, amely talán a legnehezebb. Arról szeretnék számot vetni, hogy mi az, amivel a férfiakat lehet halálosan felidegesíteni, vagy kibillenteni a béketűrésből. Egyébként egy, egy poszttal is, amit nő írt, azt már látom,…..
zoliber 2015.04.05 22:07:27
A blog tartalmával részemről csak egy gond van: a hidas fotómat elloptad a nevem említése nélkül.
Ld. még itt:
indafoto.hu/zoliber/image/17252401-f350e358/user
A kép eredetije nálam van, így szerzői jogaimra hivatkozva kérlek, vedd le a képet, vagy az Inda-mailemre írva keress meg.
Berkecz Zoltán
zoliber 2015.04.05 22:13:12
Félreértés ne essék: megkérdezés alapján alighanem bele is egyeztem volna. Amire egyébként már volt példa, ld. ennek a képnek a hozzászólásait ill. az Urbanista Blog vonatkozó cikkét:
indafoto.hu/zoliber/image/18324943-ff1bc6ff/user
Te viszont ezt nem kérdezted meg, így most nálad pattog a labda. A kép beágyazása ugyanis a cikk tartalmától/minőségétől függetlenül a szerzői jog megsértése.
zoliber 2015.04.07 08:12:25
@Alibanya1: a nevem elég alája. ;-)
A cikk egyébként jó, így meg aztán főleg kerek lesz.
A körülbelül 4,2 millió magyarországi ingatlan 70 százaléka elavult, minden tizedik pedig kifejezetten rossz állapotban van egy tavaly megjelent közlemény szerint. A lakások harmada társasházban található, amelyek nagy része 30 évnél idősebb. A budapesti belvárosi társasházak…..
Nem toplista, csak az év kiemelkedő fotói egymás után beágyazva. 150 indafotós indította képeit a Best of 2013 gyűjteményben, azok közül válogattam ki a legszebbeket, rövid indoklással. Mészáros Viktor: Határok - "Az Alacsony-Tátra az egyik legközelebbi és legszebb helyszín…..
zoliber 2014.01.09 09:23:22
zoliber 2015.02.04 14:10:32
@Nagy István.: Nándi már letette a lantot az Indánál. Az újakat megkérdeztem Facebookon, de sajnos még nem jött válasz.
Drága Indafotósok! Magyarország egyetlen valamire való fotómegosztója ütemes szögelés alá került. Jó sokan körbeálltuk, nyomkodtuk, nézegettük és elkezdtük tekergetni, csavargatni. De most igazából. Most, hogy az országunk háza is új pilácsokat kapott, nekiálltunk…..
zoliber 2014.08.08 09:05:55
Sziasztok!
Valóban "Magyarország egyetlen valamire való fotómegosztója", ahová kifejezetten a magyarok szoktak töltögetni. A "nem csak asztalfióknak fotózásig" én először ennek az oldalnak a segítségével jutottam el. Hozzá kell tenni: új ismeretségekkel, az ő segítésgükkel sokat tanulva - kivel "csak szakmailag", kivel emberileg is. :-) Remélem, hogy egyedi kezdeményezéseken túl az Inda által szervezett fotósétás lehetőségek is újramelegednek - így nagy adag, fotókon túli többlettartalommal telik meg maga az oldal is. Annak viszont külön örülök, hogy magát az oldalt is kipofozzátok! ;-)
Istvánnal egyetértek: ha a fotós is úgy akarja, jó ideig lehet egy-egy képet a figyelem középpontjában tartani, pl. gyűjteményekkel vagy azzal, hogy érdekesnek tituáljátok, és kitesztek egyet-egyet a napi listákra. Fontos ezután is, hogy ne essenek az adott képek a figyelem elsikkadásának a csapdájába. Ez pl. erénye volt eddig ennek az oldalnak, és remélem, hogy meg is marad.
A saját albumokon kívül a "fix kategóriák" lehetősége érdekesnek hangzik, arra szintén kíváncsi vagyok! Ezt majd úgy kell értenünk, ahogy ezt pl. 500px.com-on vezették be? Ott ugyanis meg lehet határozni a kategóriát már a kép feltöltésénél, de szerintem utólag is. Ott a kategóriák ezek, ilyen itt se lenne rossz: uncategorized, abstract, animals, black and white, celebrities, city&architecture, commercial, concert, family, fashion, film, fine art, food, journalism, landscapes, macro, nature, nuda, people, performing arts, sport, still life, street, transportation, travel, underwater, urban exploration, wedding.
Ugyanakkor az albumok lehetőségeivel kapcsolatban is volna javaslatom. Ha a korábbiakhoz képest más módon szeretnék képeket albumba rendezni, abba a jelenlegi formájában sokszor nem vágok bele. Ha ugyanis egy képet korábban több albumba szántam ("áthelyezés" helyett "másolás" másik albumba), és később meggondolom magam a rendszerezéssel, akkor azt nem lehet csupán egy albumból törölni, hanem csakis az összesből. Ezért jó lenne egy-egy menü külön-külön ezekre: "Csak ebből az albumból törlöm" illetve "Az összes albumból törlöm". Ha a képet egy albumból úgy szeretnék törölni, hogy eleve csak abban az egy megkreált albumban volt, akkor felmerülhetne lehetőségként, hogy "Áthelyezés alapalbumba" vagy "Végleges törlés". Ezzel szerintem az albumba rendezés nagyban leegyszerűsödne, és fel se merülnének olyan félelmek, hogy véletlenül törlök egy képet átrendezés miatt.
Ugyanakkor valamiért előfordult, hogy egy albumba nem kívánt képek kerültek. Hogy miért, azt nem tudom, de technikai okai lehettek, mert úgy emlékszem, nem én rendeztem úgy és oda. (És a fent említett probléma miatt nem tudom kijavítani áthelyezgetésekkel.) Példaként most belinkelném a Kecskeméti Repülőnapról szóló albumomat (ahová pl. besettenkedett 1-2 virágos kép) - de egy hibajelentés szerint nem elérhető, mert nagyban dolgoztok rajta. :-)
Indafotóblog Nándi lelépett... 2014.06.03 16:09:16
...de az élet nem áll meg. Mi maradtunk, és igyekszünk továbbra is azt a színvonalat hozni, amit Nándi nyújtott. Lezárult az Önarckép sorozat - Hívd elő magadból Vivian Maiert! fotópályázat. A zsűri már gőzerővel dolgozik a győztes kiválasztásán. A június 6-i…..
zoliber 2014.06.04 10:11:17
...az Indafotótól és az Indától is, így ezt a fotómegosztó kezelését és a körülötte összegyűlt hihetetlenül lelkes közönség motiválása, tájékoztatása és szórakoztatása is egy új ember feladata lesz a jövőben. Első dolga lesz, hogy bemutatkozzon itt a blogon, hogy…..
Indafotóblog Budapest100! 2014.04.28 11:08:48
Az indafotósok Budapest 100 éves házaiban jártak a hétvégén. A Budapest100 programot a Kortárs Építészeti Központi szervezi már negyedik éve - idén olyan épületeket lehetett megnézni, amelyeknek köze volt az 1914-es évhez - ebben az évben kapták építési engedélyüket, vagy…..
Két évvel ez előtt hirdetett közlekedésbiztonsági fotópályázatot a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, amit most megismételnek - itt a Féken Tartott Lendület 2014! popcornplayah képe csupán a lendület illusztrációja Idézem az eredeti kiírást: Az…..
A több éve alaposan leült ingatlanpiac, és a visszaesett kereslet sem akadályoz bizonyos lakástulajdonosokat abban, hogy különféle trükkök bevetésével próbáljanak bérlőt találni nem túl előnyös, esetleg kisebb-nagyobb hibákat felvonultató kiadó ingatlanjaikra. Bár a leendő…..
2011 őszén úgy gondoltuk az Indafotónál, hogy a korábbi hasonló próbálkozások sikere és az Indafotóra látogatók igénye indokolja, hogy egy önálló háttérképes sorozatot indítsunk, amit meglehetősen puritánul "Indafotó háttérképeknek" neveztünk el. Két év a weben nagy…..
Feltöltöttétek a tízmilliomodik fotót is hozzánk, Kispala1994 képe egész pontosan a tízmillió-egy a sorban, gratulálunk neki ettől még, nagyon közel volt! A kerek tízmillió nem publikus kép, így azt nem mutathatjuk meg. Egy ideje nem számoljuk már a milliókat, de erről a…..
zoliber 2013.11.29 10:28:29
Újabb lakásbérlettel kapcsolatos, elég pontosan körülírt anomáliáról szól az alábbi ügy.  De itt legalább aláírtak szerződést is. De így is nehéz eredményes jogi lépéseket tenni. Albérletek terén sokfelé olvashatók visszaélések a tulajdonosok és az albérlők…..
zoliber 2013.10.07 17:54:32
/Németh Dániel Hello szomszéd című fotója természetesen csak illusztráció/ Vannak szemét tulajok, akikről már a feltételek maghatározásakor láthatod, hogy mire számíthatsz. Vannak, akiket csak lakva ismersz meg és vannak akik csak távozáskor vágják meg az embert. Zoli…..
zoliber 2013.10.07 15:10:23
@noviktornoparty: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @Shanarey: @tomraider: @holdkoros: @é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: @Alaister Grand: @Trójai: @para_noir: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Hétfejű tündér: @Kuruttya:

Jöttek kétkedő és építőbb visszajelzések is. Hogy eloszlassak bizonyos kételyeket a történet igazságtartalmával kapcsolatban, az alábbi linken megtaláltok egy riportot is, a 24-35. perc között. (Leadva: Okt. 5, 19:00, RTL2, Forró nyomon.)

www.rtlklub.hu/most/rtl2/45587_forro_nyomon_riporterunk_az_utcakat_jarta_es_megmutatja_mit_

Itt nemcsak károsult albérlőről, hanem károsult tulajdonosról is esik szó, mert az éremnek két oldala van - ezt a riport érzékelteti is. A riportban én voltam az, aki adásban felhívta a tulajt.
(Gondolam, NAV-ozás előtt elszórakozunk vele egy kicsit; így egyúttal adásban ismerte be a szándékos csalást, még ha nem is mondta ki nyíltan. Nem tudom, hogy látta-e a műsort, remélem. :-) )
Sziasztok! Közös nyár végi tekerésre hívunk Benneteket. Természetesen fotózással egybekötve. A helyszín a Velencei-tó lesz, a tavat fogjuk körbetekerni, mintegy 30 km hosszan. Ez a távolság kényelmes kerékpározással maximum 3 órát venne igénybe, nekünk erre egy egész nap…..
zoliber 2013.08.30 08:08:07
@cerezo: Ha lesz NAGYON jól záró vízálló szatyor és fürdőgatya, készül egy "Biciklizők halperspektívából" című kép is, úgy érzem. :-) Hacsak el nem hozod a halszemoptikádat. ;-)
Le a kalappal előttetek, 1500 képet néztem át a repülőnapról, amit 38 fokban, tűzó napon a pusztában lőttetek, szép munka! Ebből a legjobb 30-at emelem ki a blogra és teszem ki a kirakatba. Csak így tovább! Coolya, Norbikapitány, karelxx, KGyST, zoliber, sunrise, Nagy István, HJG,…..
zoliber 2013.08.18 20:07:02
@KGBphoto: szintúgy!
Látszott, hogy nemcsak én nem látszottam ki a napolaj mögül! Őszintén szólva azt se tudom már, hogy ismertem rátok. :-D
Fotózz hangos légijárműveket a legtutibb helyről! Megszereztük a Kecskeméti Repülőnap (aug. 3-4) legklasszabb jegyét és még két páros belépőt. Egy remek repcsis fotóval elviheted a szpotterjegyet, amivel már majdnem megérinthetsz egy török F-5-öst, ha pedig jól válaszolsz…..
zoliber 2013.07.30 14:42:49
zoliber 2013.08.02 08:39:27
@Hargita Nándor: Sziasztok! KÖSZÖNÖM ezúton is! Megtisztelő;igyekszem jobbfajta képekkel megszolgálni. :-)

(Tegnap zárás előtt beestem a Canon-szervízbe, de máig ott hagytam a gépet, hogy kitisztítsák a szenzort, munka után megyek érte. Szóval ha minden igaz, az a kósza folt a kék égen nem por lesz, hanem repülő. Vagyis - annál azért jobban ráközelítek, nehogy már csak kósza folt legyen...! :-D )
zoliber 2013.08.02 08:42:43
@Nagy István.: Kocsival vagy busszal mentek...? :-)
Lezárult a Honvédelmi Minisztérium és az Indafotó közös, "Katonák a gátakon" című fotópályázata, amelyre két hét alatt 103 fotós közel 200 képet nevezett. A zsűri – melynek tagjai voltak Horváth Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka,…..
zoliber 2013.08.01 13:27:21