Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N-core

3 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk a kerek számú adásokról élő felvétellel megemlékezni. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., és egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem. Aztán jött a Covid, és teljesen lehetetlenné tette, hogy a 300. vagy akár a 350.…..
A ’90-es években tévét néző egykori gyermekek most kidülledt szemekkel kérdezik: ,,te jó ég, ilyen régen volt?!” Bizony, ilyen régen: ma 25 éve annak, hogy bemutatták a Hé, Arnold! című sorozatot, amit annak idején a Nickelodeon sugárzott. A szőke, futballfejű kissrác sokunkat szögezett a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
N-core 2019.07.19 08:52:47
@AarPoe: Az 1999/05-ös számban talán egyszerre volt 99 százalékos az Outcast és a Jagged Alliance 2.
Fogadjunk, hogy amikor elolvastátok a cikk címét, nagy valószínűséggel elsőként a "Mennyi?!" vagy pedig az “Olyan régi?!”, esetleg az ezekből következő költői kérdés, az “Ilyen öreg vagyok?” hangzottak el. A forrásokat keresgélve az évfordulós cikkeinkhez bennem is ugyanezek szoktak felmerülni, az…..
N-core 2019.02.05 07:51:30
@newnt55: a korábbi részekben volt ilyen erőltetett magyarosítás, állítólag azért, mert ott valami olyan popkulturális utalás hangzott el, amit csak az amerikaiak érthetnek. Kb. a 10-11. évad körül fordítót cseréltek (azóta még egyszer), és azóta nincs ez.

Engem speciel jobban zavar, hogy a magyar szinkronos részek gyakran meg vannak vágva. Több jelenetet egyszerűen megcsonkítanak. Bár ez a forgalmazó hibája.
Hogyan válhatott a januárban még a NER egyik legnagyobb ellenségeként pellengérre állított Puzsér Róbertből szűk egy év leforgása alatt hivatkozási alap az Origónál? Talán Habony Árpád két csík között ráeszmélt, hogy mégiscsak jógyerek ez a Puzsér? Dehogy, a válasz ennél sokkal egyszerűbb:…..
Nagy hírem van! A blog egyik régi alapítója, sokáig aktív, aztán illegalitásba vonuló posztolója, Hancu könyvet írt. Illetve nem most írta, hanem régen és apránként, ugyanis a PC Gurunál 15 éve indult és öt évig futott sorozatát rendezte össze egy 216 oldalas ekönyvbe. Annak idején A világ…..
N-core 2017.01.31 22:26:12
Három fejezetet ki tudtam egészíteni a saját meglévő Gamer Magazinjaimból (a hiányzó részektől folytatódnak):

Danielle Bunten Berry

"amikor a híres játék-zeneszerző George "Fat Man" Allisternek a szó szoros érteémében a gatyáját is elnyerte). Hősünk mindössze öt éve élt nőként, amikor jött a megdöbbentő hír: a tinédzser kora óta erős dohányos Danielle-t tüdőrák támadta meg. Hiába volt minden kezelés és a dohányzás pánikszerű abbahagyása, amikor Danielle '98-ban átvette a Game Developers Conference életműdíját (Chaplin életmű-Oscarja óta a világ nem hallott akkora vastapsot!), gyakorlatilag már haldoklott. Végül '98 július harmadikán, 12 játékkal, 16 Év Játéka címmel és az egész játékfejlesztői világ csodálatával a háta mögött, meghalt. Ahogy szállóigévé vált mondása tartja, ő sem mondta azt a halálos ágyán, hogy "ó, bárcsak több időt töltöttem volna életemben a számítógép előtt ülve, egyedül..."

Graeme Devine:

"ugyanis a Trilobyte-tal egy időben világhíressé vált, de az ő hibájukból tanult, az ő hülyeségeiket kikerülő id Software-hez került, ahol - úgy tűnik - rátalált a siker útjára. Első munkája designerként a Quake 3 egyszemélyes játékmódjának kidolgozása (a Street Fighter-szerű "egyre erősebb botok ellen küzdünk" koncepció), illetve programozóként a játék Macintosh-verziójának elkészítése volt. A Team Arena és a további Mac konverziók után pedig következett az igazi nagy falat, a Doom 3, amelyben a hangrendszer programozásának, valamint a sztori (amelynek megírásához "véletlenül" a 7th Guestes Matt Costello került újra elő) játékba ágyazása volt a feladata. Tavaly májusban a Nemzetközi Játékfejlesztői Szövetség az elnökévé választotta. Az álmodozó technokrata végre révbe ért."

Peter Molyneux

"A Lionhead legújabb kori - Black and White utáni - történelme kísérteties hasonlóságot mutat a Bullfrog 8-10 évvel ezelőtti helyzetével. A cég két önálló csapatot von a szárnyai alá, akik az Xboxos Fable-t és BC-t készítik Molyneux aktív közreműködésével, emellett gőzerővel zajlik a Black and White 2 fejlesztése, továbbá ott van a Theme-sorozat szellemében készülő filmstúdió-szimulátor, a The Movies, a Black and White Next Generation konzolokra, és a nagy titok, a Dimitri kódnév alatt futó játék, amelyről Molyneux egyszer azt találta mondani, hogy ez lesz az első játéka, amiben nincsenek kicsi emberkék... Reméljük, hősünk valóban tanult a Bullfrog esetéből, és nem aprózza el magát ismét - mindenesetre a legutóbbi Lionhead-játék, a B&W kiegészítő Creature Isle óta több mint egy év telt el, és ha a szokásos Molyneux-tempóval számolunk, úgy jövő ősszel várható megint valami nagyon nagy durranás."
Megduplázta online hallgatottságát a 89.5 Music Fm reggeli műsora, az Önindító, olvashatóa rádió sajtóközleményében. Bochkor Gábor mindössze egy hónapja igazolt a rádióhoz, erre az emberek hanyatt-homlok klikkolni kezdtek, mintha attól Bochkor vetkőzne, mint egy ócska online…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
KomNet kettő Közmunka - de hol? 2012.05.06 22:57:00
Járok-kelek városomban, és azt veszem észre, hogy a fű már lassan derékig ér. Mindent elborít a gaz. Ilyenkor két dolog jut eszembe. Az egyik az, hogy szegény allergiás emberek most kínlódhatnak. A másik pedig, hogy úgy látom, a közmunkaprogram valahogy nem működik. Hát hogy…..
KomNet kettő Darányi Ignác 2012.05.05 14:55:00
Mint az köztudott, az új agrártervet Darányi-tervnek keresztelték el. Először csak néztem én is egy sort, hogy hogyan jön ide Darányi Kálmán. Aztán belegondoltam: hát persze: csakis és kizárólag két világháború közötti politikus lehet a Fidesz-kormány mintaképe. Esetleg…..
KomNet kettő Kezdés 2012.05.05 14:45:00
Bizony-bizony, nem tudtam megállni, hogy ne legyek egy kicsit továbbra is forradalmár. Nem, nem ez a helyes kifejezés. Inkább azt kellene mondanom: muszáj voltam magamból kiírni a véleményemet, amivel szerintem nem vagyok (leszek) egyedül. Ennek meg is volt a helye és a módja annak…..