Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sudribunkó

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van úgy, hogy leszakad a polc a szekrényben. Persze rikácsolhatsz, hogy túl sok cucc lett felpakolva, de valójában te cseszted el, amikor akkora barom nagy polcot túl kicsi csapokra tettél. Ott van a rohadt szekrény, falában a beletört csap, ami egy kicsit szét is barmolta a fát. Mit…..
sudribunkó 2013.09.26 20:37:09
@wmіkі: :D wmiki te istenbarma :D az evolúció nem olyasmi amiben hinni kell. vannak rá bizonyítékok amiket felkell fogni és megérteni. a hit az amikor olyan dolgokat szajkózol amikre az égvilágon semmi bizonyíték nincs, mégis hiszel benne mert sokkal egyszerűbb mint az igazságot bebizonyítani...
Az nem újdonság, hogy sorra épülnek a világ legmagasabb felhőkarcolói, de egy épület nem csak vertikálisan lehet óriási. Tegnap nyílt meg a világ legnagyobb épülete, hol máshol, mint Kínában. Avagy mit kapunk, ha keresztezzük a Kínai Nagy Falat egy modern Noé…..
Nehéz felismerni a valóságot. Akkor is nehéz, ha az képünkbe vigyorog, ha kupán csap bennünket göcsörtös bunkójával, ha elgáncsol, földre taszít, ránk tapos és hintázva üldögél hátunkon egy kicsit. Álmaink, fantáziáink, a világról alkotott mesés hiedelmeink, képzelt…..
sudribunkó 2013.04.08 11:29:27
@Nuuk: Végre valaki megemlíti a pékeket! Egyetértek azzal hogy az hogy valaki művész még nem elég a megélhetéshez. Ahogyan én is süthetem a világ legfinomabb sós kiflijét, ha nem veszi meg a kutya sem akkor ugyanúgy tönkre megyek.
sudribunkó 2013.04.08 13:24:19
@Nuuk: A mondanivalóm lényege inkább abban áll, hogy sokan úgy gondolják egy "művésznek" alanyi jogon jár hogy boldoguljon. De egy pék is dolgozhat művészi szinten. Olyan croissant sütök hogy beszrsz. Gerendás felett eljárt az idő. Én például eddig azt se nagyon tudtam hogy létezik. Ez pont olyan mintha már senki nem venné a croissant. Akkor két dolgot csinálhatok. Vagy sütök olyat amit vesznek, vagy szakmát váltok, vagy diszidálok.
A Homár nem akarta elhinni, hogy ilyen létezik, de aztán megtalálta az E.on oldalán (alul). Évente egyszer lehet az elszámolás módját átalánydíjasról bediktálósra váltani: Szóval az úgy kezdődött, hogy volt egy lakás nullás fogyasztassál és átalánydíjakkal, majd…..
sudribunkó 2013.03.29 21:55:23
@Dr Jozef Vengloš: Egyszer énis megpróbáltam átállni diktálósra. de konkrétan kipostáztak egy új szerződést amit alá kellett volna írnom és visszapostáznom nekik. Egyetlen mozdulattal basztam ki a kukába az egészet. azóta is átalány van.
Rasszista viccek, a hunhírről és a kurucinfóról származó bejegyzések a "cigókról" és a "holoagymosásról" - többek között ezek találhatók Siklósi Beatrix Facebook-oldalán, aki jelenleg az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója és a Táncsics-díj kuratóriumának tagja. A…..
A Klubrádió kiderítette, hogy Fidesz-képviselőjelölt volt a hallgatókat fenyegető debreceni focidrukker-vezér. A vagy.hu tudósítása alapján nagyjából ez történt: Szepesi Miklós Zsolt az előadók helyére ülve magához ragadta a mikrofont és kb. tíz percig minősíthetetlenül…..
sudribunkó 2013.02.14 11:21:06
@Kotkodus: ha kimennek londonba mosogatni akkor rohadtul nem fizetik vissza adó formájában. tehát a röghöz kötés is logikus lépés. minden ami miatt a hallgatók sírnak teljesen jogos és átgondolt lépések amik az ország érdekeit szolgálják. csak ehhez vagyunk szokva hogy ha többet kell valamiért fizetni mint addig akkor egyből megy a picsogás meg a tüntetés. ha a benzin árát emelik akkor a taxisok tüntetnek. Zabaalint bocs de nincs arra időm hogy annyira részletesen körülírjam a problémát hogy te is megértsd, ezért próbáltam általánosítani.
A zenés/énekes tehetségkutatók egyik, ha nem a legnagyobb rákfenéje, az, amikor a műsorba betántorog a csatornaközeli celeb, vagy egy olyan, akit meg tudnak fizetni, és egy tudományosabb összegért cserébe elpaybackeli az egyik slágerét vagy éppen akkor megjelenő kislemezét,…..
Ok, ok, ez is komolyabb, de mivel a sajtóban (még) nem jelentek meg ezek a gondolataim a kormány tárgyalási taktikájáról, megosztom veletek - talán idevágó. Az itt jobbra (:))lévő kérdés is jó egyébként . Én speciel baromi sokat. Tulajdonképpen én mindig fizettem azért ha…..
sudribunkó 2012.12.23 00:22:08
@Mária: "Lehet követelni a pénzt a diákoktól, de akkor az állam azt a pénzt, amit eddig a felsőoktatásra fordított, ott kell, hogy hagyja az állampolgároknál."
Azt a pénzt nem lehet az állampolgároknál hagyni amíg ekkora államadósságunk van.
sudribunkó 2012.12.23 00:56:49
@Mária: Azt bekell látni hogy a szocik rendesen kényszerpályára állították az országot.
Mintha idén láttam volna már a Budapesten is lejátszódó jeleneteket, 2012 februárjában Josef Dobeš cseh oktatási miniszter is szerette volna megreformálni a cseh közoktatást és a tandíjat bevezetni az állami intézetekben. Talán nem lepek meg senkit: a cseh diákok egy része sem…..
sudribunkó 2012.12.14 18:55:32
@kispisti: én meg azt látom hogy két böszme nagy baromságot szajkóznak a tandíjellenesek. az első hogy csak az tanulhat akinek van pénze. nem. bárki felveheti a hitelt és tanulhat, tehát ez egyértelmű hülyeség. a másik amivel előjönnek hogy mit mondott orbán 2008-ban. Ez megintcsak lényegtelen mert azóta eltelt 4 év és egy teljesen más helyzetben vagyunk most. Ami akkor nem volt jó az most lehet jó. Nemtudom akkoriban milyen volt a diákhitel helyzet. Lehet hogy a Gyurcsány féle tandíjat tényleg csak a tehetősek tudták volna kifizetni. Most viszont van rá egy jól kigondolt konstrukció. Aki esetleg emlékszik hogy 4 éve mi volt a helyzet ezen a téren majd mesélje el.
sudribunkó 2012.12.14 19:43:06
@Jyll: egy orvosnak nem is kell visszafizetnie mert ha itthon helyezkedik el akkor az állam átvállalja nem? ha meg külföldre megy az ottani fizetéséből azt a pár millió forintot simán kigazdálkodja.
A végső mindent államosító roham előtti kétségbeesett költségcsökkentésben a Digi saját alkalmazottaival is szó nélkül kibaszott karácsonyra. Eddig ugyanis ingyen kapták a leglassabb internettel egybekötött mindenes csomagot, amit amúgy 4200 forintért kínálnak az embereknek,…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
Nagyon sajnálhatja Varga Mihály, hogy még nem sikerült tető alá hoznia azt a gyakran emlegetett megállapodást, mert a felsőoktatási keretszámcsökkentést simán az IMF-re lehetne fogni. Balog Zoltán az Este című műsorban csodálkozott egy sort. A "humán csúcsminiszter" úgy vette…..
Van még, aki azt hiszi, hogy ez a diákokról szól? Nem róluk. Sőt, elsősorban nem a mostani egyetemistákról. Nekik már megvan a maguk jó helye. De szól mondjuk a középiskolásokról, mindenki másnál jobban. Azokról, akik most vagy jövőre vagy azután készülnek felvételizni, és…..
sudribunkó 2012.12.11 11:31:22
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: oké azzal egyetértek hogy az orvosok itthon is keressenek tisztességesen. attól még a tandíjat jónak tartom. a kettő között nincs összefüggés, talán csak annyi hogyha ingyenes az oktatás akkor az orvosok fizetésére kevesebb pénz jut...
sudribunkó 2012.12.11 12:26:16
@malanya: Látod ebben tévedsz, én sosem kifogásoltam a tandíjat vagy a vizitdíjat, sőt úgy általában elfogadom hogy a világban a dolgok pénzbe kerülnek. Gyurcsánynak viszont természetesen semmi helye a politikában hiszen éppen azt ismerte el hogy hazudott a választóinak, azoknak akiknek ő dolgozik, elméletileg. Így egy hiteltelen emberré vált, amin nem segít az sem hogy voltak jó döntései is.
sudribunkó 2012.12.12 19:23:18
@Bal: "Aki nem milliomos, nem tehetséges, és egy olyan szakra akar járni, amivel a végén keveset fog keresni, az meg bocs, de szimplán hülye, és nem tudok igazán együttérezni a problémájával." remekül összefoglaltad a lényeget
Úgy tűnik, maga a Fővezér is személyes kudarcnak érzi, hogy a 450 ezer érintett devizahiteles nagy része magasról  szarik a megsegítésükre kitalált árfolyamgát konstrukcióra. Akárhogy erőlködnek a bankok és a kormány közösen, az érintettek csak nem akarják vállalni az…..
sudribunkó 2012.12.11 09:25:38
@Moan: Nincs olyan hogy kiszámítható gazdaság. Nem csak nálunk, sehol a világban. 2-3 évre még esetleg oké, de hogy 10-15 évre előre? Ott volt a lehetőség régen is a forint hitelre, meg volt a kedvezőbb devizahitel, ami kockázattal jár. A devizahitelesek kockáztattak, ezen nincs mit szépíteni. Ha bejött volna nekik most azt mondanám hogy ügyes vagy tesó, bárcsak én is felvettem volna egy jókora hitelt. De sajnos nem így állunk, ők megszopták, de engem is megszopattak vele, mert énis fizetek az ő hülyeségükért.
sudribunkó 2012.12.11 09:49:13
@Moan: Tökéletesen igazad van! Azért vagyok ennyire egyoldalúan a devizahitelesek ellen mert lépten-nyomon azt látom hogy ők meg csak a kormányt szapulják és a saját felelősségüket csak nagyon ritkán ismerik be. Viszont egyetértek, nem kizárólag az ő hibájuk hogy ide jutottunk.
Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegnapi…..
Filmdroid Top 10 filmek az űrben 2012.08.19 12:00:00
A Curiosity marsjáró sikeres landolása óta a média megint egy kicsit űrlázban ég - most hétvégén fog először lézerrel belefúrni egy sziklába! -, és megpróbáltam ezt kihasználva összeszedni a tíz legemlékezetesebb vagy legbefolyásosabb űrben játszódó filmet. Nem csak…..
Malek Andrea, Mező Misi, Caramel, Somló Tamás, Blake Shelton, Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine, Tom Jones, will.i.am, Seal, Keith Urban. A látszólag eklektikus lista tagjaiban egy közös pont van: mindannyian a The Voice című énekes tehetségkutató valamelyik formátumának…..
Magyaroszág Facebook-függő lett. 3,9 millió honfitársunk regisztrált a közösségi oldalon, és ha levonjuk ebből a fake account-ok becsült számát, akkor is a teljes lakosság több mint egyharmada van fenn a Facebook-on, ami hatalmas szám. Zuckerberg médiájának dominanciáját semmi…..
Androlib blog. Bipp! Adós, fizess 2012.05.18 15:05:00
Egy ideje a levegőben lóg a hívások, sms-ek és mms-ek megadóztatásának tervezete, ami azért kellemetlen, mert a tavaly  kivetett telekom adót még képesek voltak a szolgáltatók benyelni, az idei fekete levest viszont már nekünk kell meginni.     A T most küldött…..