Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atpat

4 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
Atpat 2022.04.25 19:56:10
@renitencs: a "főnöki" nézőpontból azt jelenti, hogy már tegnap is késő lett volna. Én, a kis passzív-agresszív kénytelen voltam inkább szó szerint venni, nem előresorolni, valamikor elszöszmötölni vele, majd közölni, ilyen gyorsan volt possible. Bakker, ha valaki feladatot ad ki, akkor a határidő legyen konkrét és pontos, és lássam a nevét a kiadás dátuma felett/alatt leírva. Márcsak a kölcsönös bizalom fennatartása végett, ugye.
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Atpat 2021.11.20 18:43:23
@Irbisz: mégha a posztoló kolléga félelmeket szedegetett tt volna össze, de csak a blog.vantagecircle.com/disadvantages-of-working-from-home/ cikket fordítgatta le, szolgaian.
A vasút veszélyes üzem, tartja a mondás. És ez ugyanúgy, vagy még fokozottabban igaz a metróhálózatokra is. Egy-egy metróvonal forgalma többszöröse is lehet akár egy nagyvasúti vonalnak, mind az utasok, mind a szerelvények tekintetében. A sok metróhasználóra sok-sok veszély leselkedik, fontos a…..
Pont három évvel ezelőtt szemléztem utoljára Európa legjobb strandjait - most itt a folytatás, melyben a sorrendet a TripAdvisoros vélemények és átlagozási arányok alapján válogatták össze. Mi tagadás, mindegyik elképesztő! Nektek melyik tetszik a legjobban? 1. Spiaggia dei Conigli,…..
Atpat 2021.05.20 20:13:01
De
Atpat 2021.05.20 20:14:09
Jurij Gagarin 1961-es első űrrepülése óta, mítoszok, legendák és hagyományok épültek fel a közel százötven emberes rakéta-indítás során. És ha nincs is látszólag sok értelme az egésznek, de amikor 274 tonna robbanó rakéta-üzemanyag tetejére ültetik az embert, minden segítség jól jön...
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
A Business Insider nyolc olyan milliárdost mutat be, akik nem fitogtatják gazdagságukat, kerülik a felesleges pazarlást és mindennapi emberekhez próbálnak hasonlítani. Warren Buffett: A Berkshire Hathaway elnöke, vagyona 74 milliárd dollár. A világ leggazdagabb emberei közé tartozik, mégis abban a…..
Atpat 2020.10.01 11:33:36
www.businessinsider.com/habits-frugal-billionaires-2017-7?r=UK
Csak itt nem 8, hanem 9, nem feleség, hanem élet, nem 90%, hanem 99%...
Sokszor gondolkodtam már, hogy vajon én vagyok-e a tökéletes férj-alapanyag, vagy csupán, nemes egyszerűséggel viselkedésemben úgy vagyok píszí, hogy közben gyűlölöm a képmutató, félrevezető, a dolgok lényegét és valós tartalmát átíró politikailag korrekt hazugságokat, hülyeségeket?  Mosok, főzök,…..
Atpat 2020.04.27 11:45:37
@Advanced Flight: ó, a magyar nyelv szépsége, és a rejtett előítélek. Szerző nem azt írja, _mindig és csakis _így alakul ki, ergo minden esetben a férfiak provokálása az ok, hanem azt, hogy így is történhet. Értő olvasás, kicsi empátia, érzelmek uralása és nem automatikus ellenségkeresés kell ide, akkor megmaradunk egymás közt békében, kedves harcos olvasó. Peace.
A Toyota Motor Corporation (Toyota) and Hino Motors, Ltd. (Hino) vállalatok közös fognak egy teherszállításra alkalmas hidrogén üzemanyagcellával meghajtott teherautót kifejleszteni, a cégek közös sajtóközleménye szerint. Ez a fejlesztési program egy napi szinten használható új teherautó tervezését,…..
S egyszer csak a napenergia óriási lett. Ez annak is köszönhető, hogy az országok és nemzetközi vállalatok egyre inkább elfordulnak a fosszilis energiahordozóktól, és annak is, hogy a projekt fejlesztők egyre nagyobb léptékben vonják be a kihasználatlan sivatagos és mezőgazdasági művelésbe nem…..
Atpat 2020.03.04 15:58:22
@bobbafet: ugyan miért kell "fosszilis-energia lobbit" emlegetni, mikor csupán a hivatkozott (és meglehetősen szabadon fordított) cikkből hiányzó egyéb fontos nézőpontok kerülnek megemlítésre?

Hozzátenném még, hogy azért annak a gigawatt mennyiségű besugárzásnak a hiánya, ami villamos teljesítménnyé válik és máshova szállítják, azért vélhetően érzékelhető különbséget jelent a telepítés helyének szempontjából. Ennek (éghajlati) hatásairól is beszélni kellene!
A lakossági energia tárolást összekapcsoló hálózatok valóságos megoldást jelenthetnek a jelenlegi elektromos elosztási rendszer előtt álló gondok megoldására. A lakossági energiatárolás egyre nyereségesebbé válik az Amerika Egyesült Államok területén, írja a McKinsey. Forrás: McKinsey A falra…..
Atpat 2019.12.02 22:33:24
@Muhammad Balfas: Nem, nem nagyobb. Pontosabban ennek a kijelentésnek így nincs értelme. A veszteség az ellenállástól és az áramerősségtől függ, az egyen- és váltakozó áram esetében is. Az egyenfeszültségű (~áramú) energiaátvitelnek jelentős előnyei vannak a váltakozófeszültségű (~áramú) energiaátvitellel szemben. Az alapvető probléma az, hogy egyszerű eszközökkel egyenfeszültség nehézen (volt) átalakítható, illetve gyakorlati probléma az egyenáram megszakításai. Az erősáramú technika és ereősáramú elektronika fejlődésével azonban ezek a hátrányok is kezelhetőek. Lásd: HVDC átvitel
1866. Osztrák 92 ágyús hadihajó, az SMS Kaiser erősen sérülten az olaszok elleni győztes lissai csata után az Adrián..
Atpat 2019.11.11 17:16:48
@JTom: @Veszéjben a lyogállamiság !: Igen, így jobb. Viszont nem az van a képen, hanem a Scyllac berendezés első 5 métere, ami inkább termonukleáris kísérleti berendezés, de tutira nem számítógép, vagy elméleti modell.
Az Egyesült Államok 2017-ben megválasztott elnöke rögtön az elnöki ciklus elején sokkolta a fenntartható fejlődés és a megújuló energiaforrások híveit azzal, hogy bejelentette szakít elődje, Barack Obama Clean Power Plan programjával és visszaállítja a szénalapú áramtermelés uralmát az USA…..
Atpat 2019.07.11 16:44:23
@Pipas: Hát bizony. Ezen az oldalon
www.eia.gov/electricity/monthly/epm_table_grapher.php?t=epmt_1_01
is látszik, hogy egyetlen hónapot kiragadni, abból következtetést levonni csacsiság. Trend lehet, és van is, de azért némi óvattal kell kezelni az adatsorokat.
Május 4-én nyílik a los angelesi Petersen múzeumban a Hollywoodi álomautók kiállítás, ahol kasszasikerek ikonikus négykerekűi lesznek bemutatva. 20 film 40 autója lesz a porondon, olyanok, mint a klasszikus Batmobil, a Vissza a jövőbe DeLorean-ja, Tron motor, Szárnyas Fejvadász, Mad Max és…..
Egy olyan kérdéssel nézünk szembe, amin az ember sokszor elgondolkozhat, azonban mégsem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert vagy az egyiket, vagy a másikat választja, sokszor pedig nem is konzisztensen, hiszen egyszer így, egyszer úgy csináljuk. De vajon számít, hogy hova csatlakoztatjuk…..
Atpat 2018.10.17 17:56:17
@lenörd hofstadter: @kerteszg86:
... és ilyennel mégis index címlapra lehet kerülni. Szomorú :-(
A sok feltelepített program lelassítja a rendszert, mi most erre mutatunk megoldást...
Atpat 2018.06.19 15:58:54
@GyMasa: sudo apt-get install nautilus-admin, és a helyi menüben ott virít a "... as admin"
Atpat 2018.06.19 23:38:11
@GyMasa: elnézést, úgy értettem, hogy root jogosultságú file kezelő kell, erre a javaslatom működik. Ha mc-t hsználsz, akkor parancssor a barátod; innen a 'sudo doublecmd' nekem működik (csak a biztonság kedvéért most gyorsan rápróbáltam, és tényleg, még a root jogosltságot is felismeri). gksudo, na az, az viszont már nincs.
Hét évvel ezelőtt ezen a napon még a közel húszezer halálos áldozatnál is több rázta meg Japánt: a biztonságos életbe vetett hit alapjai rendültek meg. Ehhez önmagában még a hatalmas földrengés és cunami pusztítása is kevés lett volna. A természeti katasztrófára ugyanis felkészült az ország. A…..
Az Egyesült Királyságban új luxusútvonalat vezet be az Arany Sas (Golden Eagle Luxury Trains). Voltaképpen ez nem is meglepő, hiszen mostanában újra divatba jöttek a luxusvonatok. Egyre több utazó érzi missziójának, hogy a célbaérés mellett az utat is méltó színvonalon tegye…..
Kevés kellemetlenebb dolog történhet az emberrel, mint amikor illetéktelenek ellopják a nehezen megkeresett pénzét a bankszámlájáról. Sokfajta védekezés létezik, hogy ennek az esélyét minimalizáld, főleg, ha ezek közül a tanácsok közül minél többet megfogadsz és kombinálod őket. ..
Atpat 2017.11.11 12:49:51
Napszemüveg mögé bújni – énekli Skeeter Davis a régi slágerben. Milyen lehet egy rettenetesen drága napszemüveg mögé bújni, vagy annak takarásában sírni? A világ tíz legdrágább napszemüvegének listájára felkerülni sem lehet 45 ezer dollár alatt a határ pedig szó szerint…..
  Mielőtt belecsapnánk a cikk közepébe, szeretném leszögezni, hogy én sem vagyok szent, és nem is kívánom az álszentet játszani. Sok sok évig használtam régebben innen onnan, nem teljesen legális forrásokból letöltött hangmintákat, plugineket és szoftvereket. Azonban, ahogy lett valamiféle…..
Ha van egyértelműen státusszimbólumnak számító márka manapság, akkor a Rolls-Royce minden bizonnyal az, egyike azon keveseknek, melyek fénye egyáltalán nem kopott meg az elmúlt évtizedek alatt, sőt! Az ember azt gondolná, hogy egy ennyire a reflektorfényben lévő márkáról mindent tud már, azért az…..
122 méter magasban javítják a nagyfeszültségű vezetéket kínai szerelők a Han folyó felett Zhongxiang megyében Hubei tartományban. Amíg a fejükön a kék sisak, addig minden a legnagyobb biztonságban történik. Reméljük... Forrás: Shanghaiist Fotók: NetEase..
Atpat 2015.03.18 20:31:50
@vilagpolgar: A negyedik képen a szigetelőláncon mászó dolgozóról lógó kötél szerintem erősen kétségessé teszi, hogy feszültség alatt lenne a távvezeték. A képeken látható szigetelőlánc hossza különösen nagy feszültségre utal, ahol bár lehetséges a feszültség alatti munkavégzés, de nem egyszerű szövet munkaruha védi a dolgozót az erős elektromos és mágneses térben. A kerülőút megléte pedig éppen a vonal vélelmezett fontossága miatt szinte biztos.