Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Provokat Úr

0 bejegyzést írt és 511 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár sokan úgy tartják, hogy az emberi test úgy tökéletes egység, ahogy van, azért ez nincs teljesen így. Egy sor olyan testrészünk akad, amelyeknek nincs hasznos funkciója, amelyek nélkül is tökéletesen egészségesek lennénk. Megbetegedni, kellemetlenséget okozni viszont haszontalanságuk ellenére is…..
Az óriáspapagájok a trópusokról származnak, ezért sokan esnek abba a tévedésbe, hogy akármekkora hőséget képesek tolerálni. Ez nem teljesen igaz, ezért a hamarosan beálló, az ember számára is megterhelő időjárásra érdemes előre felkészülni. A természetben ők valóban sokat vannak melegben, de a tűző…..
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Provokat Úr 2019.03.11 11:38:28
@Semper Fidelis: Azt szerintem külön tanítják a pincériskolában, hogyan lehet ránézni a vendégre és mégsem észrevenni. 10-ból 8 pincér megcsinálja, hogy simán átnéz rajtad/feletted/melletted (nem tudom melyiket tanítják), pedig te azt hitted, hogy megvolt a szemkontaktus és látta, hogy integetsz neki.
@Nancsibacsi: Gondolom feleség/barátnő helyett is inkább kurvához jársz, ott sincs elvesztegetett idő.
@lenörd hofstadter: Nem emlékszem már melyik filmben mondta az egyik szereplő, hogy abból lehet legjobban megítélni egy ember jellemét, hogyan bánik a pincérekkel.
Ha abban bízott mind a hat olvasóm, hogy a múltkori bejegyzés csak egy hosszú idő utáni szikrának köszönhető fellángolás volt, hát súlyosan tévedtek!  Természetesen a visszavágók sem maradhatnak ki a szórásból, és közben valamelyest az odavágók eseményeit is fel fogjuk idézni; közben szembenézek…..
Big Tits Lucy 2018.10.26 03:05:00
Provokat Úr 2018.10.29 13:15:23
Végre megkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Az első játéknapon az évek óta az egyik végső esélyesnek kikiáltott PSG lesz az ellenfelünk, akiket az Anfielden fogadunk...
A nők rutinszerűen túlélik a férfiakat, ami több okból lehet: biológiai, szociális vagy akár életmódbeli tényezők miatt. Bár az is meglehet, hogy teljesen más ok húzódik a háttérben. Mégpedig az, hogy a férfiak sokkal több hülyeséget csinálnak, feleseges kockázatot vállalnak. Legyen az egy egyszerű…..
Provokat Úr 2018.08.23 06:56:52
@Almandin: Nem csak elviekben nincs igazad (amit a többiek már leírtak), de számszerűen sem, mert maximum 8 képről lehet biztosan tudni, hogy a harmadik világban készült. Szóval a többség egyszerűen csak ilyen hülye. (Egyébként a 3. világban sem kényszerítenek senki, hogy semmivel ne biztosítsa magát. Csak lényegesen fatalistábbak az emberek)
Mától már a dohai központú Qatar Airways is csatlakozott azon légitársaságok sorában Budapesten, akik járataikat szélestörzsű repülőgép típusokkal repülik, hiszen a légitársaság Doha-Budapest-Doha útvonalának QR199/QR200-as járatszámú járatin a nagyobb utas, valamint belly cargo kapacitással…..
Provokat Úr 2018.08.04 07:44:32
@drover(fanyul társa): Baszki, 1943 óta Ferihegyen van a reptér. Ha Te és más hőzöngű társaid azelőtt költöztetek oda, akkor van miért tépni a pofátokat. Ha nem, akkor szerintem inkább maradjatok csendben, mert akkor is tudtad, hogy fejed felett fognak elhúzni a gépek, mikor megvetted a lakásodat/házadat. Ha nem tetszik, költözz el.
Hogy megőrizzék Molière nyelvének tisztaságát, a franciák régóta ellenállnak az angol kifejezések terjedésének. Most mégis petíció indult az angol nyelvű programok indításáért a francia televízióban...
Provokat Úr 2018.03.13 13:13:38
@Szaktanár: Hidd el, 15-20 évvel ezelőtt még rosszabb lett volna. Én is meglepődtem, mikor 3 éve Párizsban voltam, hogy mennyivel többen hajlandóak angolul megszólalni. Persze így sem sokan (nem is hasonlítható mondjuk Amszterdamhoz), de sokkal többen, mint régen
Provokat Úr 2018.03.14 06:34:50
@Kovi1970: "nézd meg turisztikailag rászorulú övezeteben akkor is angolul válaszolnak ha érzik, hogy nem túl autentikus a franciád."
Ennek sajnos az ellentététe is van példa. A Canal du Midi-n a turisták 35-50%-a angol. Ennek ellenére egyetlen egy étteremben sem volt semmilyen más nyelven étlap, mint franciául, és tüntetően nem volt hajlandó senki megérteni az angolt. Pedig ott aztán szinte mindenki a turistákból él.

@kolompar lole 1112: "A francia nyelv már régóta nem érdekel senkit"
Ez tök igaz és a legszebb, hogy a "lingua franca" (olyan nyelv, amely eltérő anyanyelvű csoportok, közösségek vagy országok egymás közti kommunikációjának elősegítésére szolgál) az angol. :-)) Holott ugye az alapvetően azt jelenti, hogy "francia nyelv"! Gyönyörű irónia.
James Halliday kedvencei, avagy a Ready Player One klasszikusok. Útikalauz a főnyeremény megtalálásához: 1. rész, 2. rész, 3. rész, Peter Yates le se tagadhatná, hogy Star Wars-lázban égett, mikor megalkotta a Támadás a Krull bolygó ellen című alkotását. A filmje ugyan…..
Pár éve még luxusterméknek számított, mára szinte bárkinek lehet, ráadásul egyre több funkciót képesek ellátni a drónok. Szállításra, hadászati célra is készülnek persze óriás gépmadarak, de a halandó emberek igényeire is gondolnak – például a szelfizésre, de a tulajdonost követő drónok, vagy a…..
  Naponta 25 ezren halnak éhen a nagyvilágban, ebből 18 ezer kisgyerek. Az alultápláltság több embert öl meg, mint az AIDS, a TBC és a malária együttvéve. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezetének jelentése szerint 37 országban kritikus a helyzet: gyakorlatilag állandó jelleggel…..
Provokat Úr 2017.11.17 14:07:08
@G. Nagy László: Vazze, ezek szerint te mégiscsak a sarki kocsmában vetted a közgazdász diplomádat. A kommunizmus és az adó egymást kizáró fogalmak. Ott ahol minden köztulajdonban (emlékeztetlek, ez a kommunizmus) van, ott nem lehet adó.
Provokat Úr 2017.11.18 14:20:20
@G. Nagy László:

1. Jellemzően nem is azért szülnek gyereket a szegények, hogy más eltartsa őket. Hanem azért, hogy a gyerek eltartsa majd a szülőket. Legalábbis a harmadik világban. Mert ott állam bácsi bizony egy fillért sem ad nekik a gyerekek után.

2. Nem a revans ideje jött el, hanem annak, hogy akiknek rengeteg pénze van (jóval több, mint amennyit valaha el fognak tudni költeni) rájöjjenek, hogy ha továbbra is fent akarják tartani a megszokott életszínvonalukat, akkor ideje visszajuttatni valamit azokra a helyekre, ahonnan tényleg századokon keresztül ellopták a javakat. Ha nem így lesz, akkor úgy fognak élni, mint Brazíliában már teszik is, hogy ki sem tudnak lépni az ezerszer biztosított, kerítésekkel körbevett negyedeikből. Szerintem Te sem ilyen világban akarsz élni. Hanem olyan helyen, ahol bármikor fel tudsz ülni a buszra és elmenni a haverokkal sörözni vagy a családoddal kirándulni.

3. Ebben ne értünk egyet, a kommunizmusban a munkaerőddel sem te rendelkezel.
Provokat Úr 2017.11.19 06:22:41
@G. Nagy László:

2. A próféta szóljon belőled.Én sajnos máshogy látom, ha valóban megindul a világ nyomorban élő háromnegyede Európa felé, nincs az a határvédelem ami meg tudná állítani őket.
Vöröshajú lányok Jodie 2017.11.06 15:10:08
Provokat Úr 2017.11.07 18:58:23
Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák…..
Provokat Úr 2017.09.22 14:00:55
@metal: Ha nem is mind, de sokan. Gondolj csak bele, teljesen bántatlanul fogdoshatják meg azt, amire vágynak. Mert a reptéri alkalmazottakat nem csak úgy tessék lássék tapiznak meg, mint Téged, hanem rendesen, sokszor belenyúlva a melltartóba is. (Mivel melóztam a reptéren, többször láttam, hogy a jobban kinéző kolléganőket bizony nagyon alaposan megvizsgálták!)

Egyébként meg micsoda felháborító dolog, hogy alapban férfi motoz férfit! Miért nem választhatom meg, nő, vagy férfi motozzon-e meg.? Engem ne tapizzon végig egy pasi!
TINTA blog Félrekapcsolások 2017.08.25 10:00:00
Egyre többször jut eszembe mostanában egy anekdota a régi hadseregből. A tizedes, estin, az általános hetediket végzi; s kiképzőként, napközben, csillogtatja tudását. – No, fiam – kérdi a nyári gyakorlatos egyetemistát –, hány foknál forr a víz?– Jelentem: száz foknál.– Szamár vagy! Te mondd meg,…..
Észak-Korea az egyetlen hely, ahol olyan szovjet repülőgéptípusokon lehet még megbízhatóan repülni, melyek már unikumnak számitanak a  levegőben...
A bálnavadászatot manapság általában az elmúlt korokra jellemző barbarizmusnak tekintik, bár a japánok, az eszkimók, és a Feröer-szigetiek máig űzik ezt a mesterséget, azzal az indokkal, miszerint nekik ez népi hagyományuk, melynek gyakorlásával nemzeti identitásukat őrzik. A szakma viszont nem is…..
Provokat Úr 2017.08.10 13:17:38
@Attilajukkaja:
"Ezek szerint viselkedjünk továbbra is úgy, mint az ősemberek?" Nem. Csak ne feledjük, hogy nem angyali, jótét lélek a homo sapiens. Mi sem fogunk tudni túllépni a saját ösztöneinken. Bármennyire is szeretné ezt gondolni a világ értelmesebb pár százaléka.

"És mint minden más ragadozó, amikor nem éhes". Na ez egy kapitális baromság. Mikor látott bárki pl. oroszlánokat passzióból vadászni? Soha. Az oroszlán ha nem éhes egész nap döglik az árnyékban. Nem fogja sportból kergetni a zebrákat.
Provokat Úr 2017.08.10 14:23:46
@Attilajukkaja: Szerintem a belinkelt videónak semmi, de semmi köze nincs ahhoz amiről elkezdtünk polemizálni. De lehet, hogy én tévesztem össze az anyai ösztönt azzal, hogy a macska játszik az egérrel. De ettől függetlenül, lehet, hogy igazad van és minden ragadozó emlős (mert gondolom ezért a krokodilok vagy a kockás piton aztán végképp nem) csinál olyat, hogy passzióból vadászik. De ez még inkább azt fogja alátámasztani, hogy nekünk embereknek is ez a természetes. Elvégre mi is emlősök vagyunk, még ha mindenevők is.
Provokat Úr 2017.08.11 07:07:25
@Attilajukkaja: @Egyallampolgar: Igazatok van a Homo Sapiens eljutott oda, hogy próbálja korlátozni az ösztöneit. Ez hol sikerül, hol nem. Szerintem a Legyek Ura pont arra a legjobb példa, hogy mélyen a legtöbben igenis vadászok vagyunk, amit én eredetileg írtam. És bármennyire is próbáljuk ezt meghaladni, óriási szerencsénk, hogy bennünk van ez az ösztön, mert ha nem lenne, még mindig ágról ágra ugrálva tengetnénk az életünket, mint az orángutánok.

Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy a "nyugati" világ a Föld népességét tekintve masszív kisebbségben van. Ki vagy mi mondja, hogy az amit a keresztény kultúrkör üdvösnek tart az valóban követendő? Arról nem is beszélve, hogy ahonnan indultunk (a bálnavadászat) az a "nyugati" országok között egyesekben is simán elfogadott vagy lenne, ha a többiek nem kényszerítették volna rájuk az akaratukat.

Én egyébként nem tudom miért lennének a bálnák kitüntetett helyzetben? A fácánvadászatot ne tiltsuk be? Csak azért mert a fácánnak nincs olyan jó PR-ja? Én személy szerint mindenféle vadászatot elítélek (és legszívesebben betiltanám), de ahogy írtam, megértem azokat az embereket akiknek ez fontos, mert zsigerileg benne van a fajunkban.
Blogozine Melltartó kis mellre? 2017.02.18 18:04:35
Sajnos nem mindannyian születünk nagy mellel. Én sem kaptam túl nagy melleket, de ennek vannak hátrányai, és előnyei. Nem tervezek plasztikai műtétet ennek a korrigálására, inkább kihozom az alakomból a maximumot. Mindenki azt mondja, hogy szeressünk önmagunkat, fogadjuk el a testünket, stb stb…..
Vöröshajú lányok Justyna 2017.01.17 15:55:50