Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalathor

80 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sajtóközlemény Kvízjátékban tesztelhetik környezettudatosságukat az érdeklődők   2014. március 6., Budapest – Sikeresen zárult a Humusz Szövetség és tagszervezetei által lebonyolított országos Nulla Hulladék Turné, amely 2013-ban 32 fesztivált érintett. A program…..
Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat     Mint már hírt adtunk 2012-ben, társszervezetünk a Herman Ottó Természetvédő Kör…..
Az ízesítőszerek csapdája! Ha kedveled az édes ízeket, azonban szeretnél fogyókúrásan, azaz cukormentesen táplálkozni, kénytelen leszel édesítőszereket használni. Az egyik legelterjedtebb édesítőszer az aszpartám. Nagyon kevés kivétellel, az aspartam minden light, diétás…..
Kalathor 2013.09.23 08:49:46
@moncsi2013:
Köszönjük szépen a kommentet. Mindenképpen érdekelne az említett vizsgálat eredménye 2013 decemberében. Figyelni fogjuk, de -amenyiben lehetséges - kérhetném, hogy kommentként küldje meg számunkra. Az eredményt szeretnénk közzétenni majd a blogon.
Köszönettel: L.K.
A biológiai sokféleség és az éghajlatváltozás egymásra gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet a Magyar Természetvédõk Szövetsége. Az idei száraz nyár és a Kormányközi Éghajlatváltozási Testület (IPCC) friss jelentése is utalnak arra, hogy az éghajlatváltozás komolyan…..
A Herman Ottó Természetvédő Kör sikeresen pályázott a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnél a Földünk-Világunk nevű tábor megvalósítására. Az alapötletünk az volt, hogy egy olyan tábortervet készítsünk el, ami egyrészt szórakozást nyújt a gyerekek részére,…..
NimfeaBlog Őshonos kutyáink 2013.08.21 11:39:39
Miután az elmúlt hónapokban megismerkedhettünk a hazánk területén az elmúlt évszázadokban élt állatokkal fontos említést tennünk azokról is, akik úgymond a kiszolgáló személyzetet biztosították hozzájuk. A legfontosabb ilyen állatok a kutyák voltak, hiszen ők voltak azok,…..
Ingyenes tábort szervezhetünk a HOTEK erdőben   A Herman Ottó Természetvédő Kör sikeresen pályázott a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnél abból a célból, hogy városunk hátrányos helyzetű, ugyanakkor jól tanuló diákjainak egy része (20 gyermek) ingyenesen,…..
Hazánk területén több őshonos baromfi fajtát tenyésztettek ki az őseink. Az emberek jó része (főként városon) elsősorban a tyúkra gondolnak a baromfi kategória alatt, de természetesen ide tartozik a pulyka, a kacsa és a liba is. Ugyan ezek az állatok sem hazánk területén…..
A történetekből ismerjük, hogy a szürkemarha volt az az állat, ami őseink szekereit húzta a Kárpát-medencébe érkezéskor, tehát a feledés homályába nyúlik vissza, hogy mióta tartanak velünk. Túrkeve környékéről viszont pontosabb információink vannak a fajtáról, valamint…..
Egyre többször találkozunk azzal a problémával, hogy az emberek –természetesen segíteni akarásból, jószándékból - a fák körül talált kismadárfiókákat behozzák hozzánk. Ezen az úton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a természet rendje szerint normális dolog, ha a…..
NimfeaBlog Őshonos háziállataink 2013.05.28 16:40:37
Az elmúlt évek alatt egyre többször találkozunk azzal a fogalommal, hogy őshonos háziállatok. Mára már talán odáig is eljutottunk, hogy tudjuk is, hogy mi áll a megfogalmazás mögött, de ténylegesen ismerjük -e ezeknek a fajtáknak az előnyeit? A Beklen Alapítvány egy…..
NimfeaBlog Tyto alba 2013.05.24 08:49:21
Sziasztok Ma szóltak a kollégáknak, hogy egy sérült baglyot találtak Túrkevén a focipályánál. Gyorsan ki is szaladtunk érte és egy gyöngybaglyot találtunk a helyszínen.  Komolyabb sérülést nem igazán láttunk rajta, csak a nyakán volt összetapadva a toll, de nem igazán…..
Nemzetközi online petíció aláírását kezdeményezte május elején egy német civil csoport az új európai vetőmag-szabályozás ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Nemrégiben kiszivárgott, hogy a brüsszeli új vetőmag-szabályozás az…..
A fekete gólya     Hazánk területén a gólyaalakúak családjába tartozó madarak közül 2 faj képviselteti magát. Az egyik faj a fehér gólya (Ciconia ciconia), a másik pedig a fekete gólya (Ciconia nigra). Mindkét faj a valódi gólyák (Ciconiini) nemzetségébe…..
Klímaváltozás vagy bolond időjárás   A változékony tavaszi időjárás, mindig is beszédtéma a köznyelvben, de most mintha valami más lenne. Bizonyára mindenki emlékszik 2012 márciusára, amikor is rekord melegeket hozott a hónap, ugyanakkor idén hidegrekordokkal,…..
A tavasz eljöttével elég jó lett az idő ahhoz, hogy végre szabadon engedhessük a tavaly ősszel talált mocsári teknősünket. Amikor megtaláltuk, még akkor kellhetett ki, de sajnos rossz irányba indult el, így amellett döntöttünk, hogy a téli időszakra befogadjuk és…..
NimfeaBlog A méhek világa 2013.04.19 13:53:42
..
NimfeaBlog Holnap Föld órája! 2013.03.22 11:09:41
Mi is az a Föld Órája?A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket,…..
40 év, 40 kérdés - természetvédelmi játék2013. március 20. 7:32Nyerjen hetente családi belépőt a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo közös játékán 8 héten át.Minden olyan egyéni és családos érdeklődőt szeretettel várunk a játékunkban, aki szívesen nyomon…..
2013. a Vízi Együttműködés Nemzetközi éve. Együtt kell működjenek országok, államok vezetői, hiszen a víz nem ismer határokat. Együttműködnek vízügyi szakemberek, amikor gátakat tép a víz, együttműködnek vízmérnökök, hogy iható vizünk legyen, és akár mi, otthon a…..
Ugyan nem most készült, de aktuális.   Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=vvLJlgPd_m4 Ozone Network   L.K. ..
NimfeaBlog A víz világnapja 2013.03.19 11:22:14
Minden évben március 22.-én emlékezünk meg a víz világnapjáról. Ugyan rendszeresen szóba kerül a vizeink állapota év közben is, ilyenkor mégis kicsit nagyobb figyelmet kapnak. Ez persze jó dolog, még akkor is, ha mindnyájan tudjuk, hogy ez az egy nap figyelem édes kevés erre a…..
Érdekes, hogy a mindennapi életben az emberek nagy többsége nem foglalkozik olyan dolgokkal, amik a mindennapjainkat befolyásolják. Ha nem is a mai napokat, de a pár év vagy évtized múlva esedékes mindennapokat feltétlenül. Miért van az, hogy lassan már a csapból is olyan…..
Dániában 2013 elejétől nem engedélyezett az újépítésű ingatlanokba olaj- illetve gázfűtést telepíteni. 2016-tól a meglévő ingatlanok tulajdonosainak sem szabad új olaj és gázkazánt beépíteni, folyamatosan más fűtési módra kell átállniuk. Ehhez az állam támogatást…..
Szén-dioxid adó a kerékpárosnak?GreenProfit 2013. március 10. 9:18Ed Orcutt Washington állam képviselője, a Republikánus Párt tagja, és az Állami Közlekedési Bizottság tagja, nagy vihart kavart a napokban egy kijelentésével. Februárban hozták nyilvánosságra azt az adócsomagot,…..