Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robika

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sergei Golubchik egy igen tanulságos MariaDB/MySQL hibáról számolt be nem rég az oss-security listán. A probléma lényegében jelszó nélküli hozzáférést enged a sebezhető adatbázisszerver installációkhoz. A hiba gyökere az, hogy a fejlesztők nem számoltak azzal, hogy a memcmp()…..
Először jött a Google Maps mobil verziójában az újítás: a "0" gomb megnyomásával belőhetjük, hogy nagyjából hol is vagyunk a térképen. A Google a cellainformációk alapján kiháromszögeli a koordinátákat. Majd jött a Google Latitude, mely lehetővé tette, hogy…..
Megkértem a Chrome-konteszt két nyertesét, hogy foglalják össze első benyomásaikat a Google böngészőjéről. Elsőként Pozsi tapasztalatait kopipésztelem ide. tetszik: az omnibox elsőre ügyesebb mint az awesomebar maximalizáláskor még kevesebb chrome oldalon kereséskor…..
Csütörtök este portugál-svéd vacsi Pedróéknál :) nem voltak kétségeim afelől, hogy ebből minimum egy közepesen jó házibuli kerekedik majd ki - ezen elvárásomban nem is kellett csalódnom, megérzéseim hajszálpontosnak bizonyultak. Fél 9-es érkezésünkkor szerencsére nem csak…..
Állok a parton. Az egyik "lelki kezem" legyint: ugyan, csak 2 óra, csak 5 km, kellemes úszkálás, büszke kebeldagadás... a másik tördelné magát, ha ugyan nem lenne egyedül: persze-persze, de azt a 2 órát percről percre végig kell úszni, olykor küzdeni, látod te…..
Amikor felébredtem ma reggel (persze megint volt vagy 6 óra...), csak a sokadik dologként jutott eszembe a szülinapom. És akkor azon gondolkodtam, hogy most vajon miért nem érzem azt a kellemes kis izgalmat, meg örömöt, amit egyébként ilyenkor érezni szoktam. Valahogy most nincs bennem…..
Akkor már a cím kontextusba helyezésével kezdem: az Erasmus-pályázatomban a spanyol riviérán található Almeriát írtam az első helyre...Az EuroDinner, amit a Warsaw University of Life Sciences-es e-diákokkal együtt tartottunk az ő elképesztő méretű campusuk egyik legtávolabbi…..
Robika 2008.02.23 16:50:40
Fontolgatom, hogy profilt váltok, és átalakulok fotóbloggá... ugyanis kezdek rákapni a fényképezésre, viszont ezzel együtt kezdek egyre jobban rákapni a többiekkel való lógásra is - úgyhogy félek, hogy egyrészt nem lesz időm sokatszépet írogatni nektek, másrészt egyre több…..
...az én házam az én váram - megvan a szobám :)(kijavítottam a címet Chris segítségével - a szerk)Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat jelent az, ha megvan az a hely, amire azt mondhatom majd, hogy "megyek haza"... még akkor is, ha azért messze van attól az érzéstől,…..
It's Warshow-time! Pierwszy dzien 2008.02.16 23:52:00
...azaz az első nap.Most már végképp nem ment meg semmi attól, hogy Varsóba utazzak - ugyanis megtörténtnek tekinthető a dolog...Hadd bocsássam előre, hogy bele kell jönnöm rengeteg dologba, többek között a blogolásba is, nézzétek el nekem, ha az első időkben esetleg nem lennék…..
Jó egy hónapja untam rá arra, hogy a Facebookban csak egy-két ismerősöm van, és így gyakorlatilag használhatatlan a szájt. Úgyhogy gyors magánvíruskampányba is kezdtem, és mostanra 115 ismerősöm igazolt vissza. Nagyrészük korábban nem ismerte a szájtot, vagy esetleg csak hallott…..
Robika 2007.12.09 20:39:31
Valahogy a Microsoft belekerült egy negatív spirálba. Ott tartunk, hogy ha valamit véletlenül jól, pozitívan is sikerül kommunikálniuk, valahogy az is a végén egy kicsit a cikitengerbe vész. Ok, lehet, hogy egy kicsit igazságtalan vagyok. Mert például a Vista mitől ne lenne kúl egy…..
Jocó hívta fel a figyelmemet, hogy baráti blogunkon ma megjelent postra. Az Externet szerint az alaphálózati szolgáltató - nevezett T-Com - fogta magát, és egyszerűen lecsökkentette a sávszélességet. Mit jelent mindez? Valószínűleg azt, hogy a T-Com egyszerűen nem képes…..
Múlt héten kaptuk a fülest, hogy az Externetnél van, amikor a 8 megás ADSL csak 2 megával megy. Az Externet válaszában elnézést kért, és közölte, hogy az "alaphálózati szolgáltató minden előzetes értesítés nélkül csökkenti Előfizetőink maximális vonali…..