Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alauda (törölt)

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó A világ leghülyébb adója 2012.05.17 19:51:00
Igen, az ingatlan értéknövekedési hozzájárulásról van szó, mely csodálatos példája azoknak a kisadóknak, melyeknek beszedése várhatóan többe fog kerülni, mint maga a befolyt összeg, és amely ellen Orbán harcot hirdetett jó régen (két éve, de ez politikában már jó…..
Vannak emberek, akik valók demokráciába, és valók a közösségi létre. Akik kooperálni akarnak, nem tekintik halálos ellenségnek a politikai ellenfelet, akik együtt akarnak élni Magyarországon. És vannak a többiek. A többiek általában nemzetinek és demokratának hívják magukat,…..
Alauda (törölt) 2012.05.17 13:32:03
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Hiába próbálod beállítani Horthy-t a világ leggonoszabb elvetemült fasisztájának, sőt nácijának, nem volt az.
Szobrot nem emelnék neki, mert csak egy kor szelleme és a hatalmak által rángatott ország vezetője volt, mozgástere kevés.
De ugyanez a kategória számomra Nagy Imre is, aki üldözte a kulákokat, hűségesen hajtotta végre a szovjet elvtársak utasításait belügyminiszterként, majd egy történelmi fordulat és belső ellentétek, hatalmi harcok szembeállították Rákosiékkal és a magyarok ettől egyből elfelejtettek neki minden rosszat, szobrot kap és nemzeti hős lesz.
Alauda (törölt) 2012.05.18 13:15:17
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: keress rá a neten a mutiny french army kifejezésekre és látni fogod, hogy lázadás, ellenség előtti gyávaság esetén elég sok embert ítéltek el és végeztek ki az 1. vh alatt a franciák is.
Angolok, oroszok úgyszintén. Tengerészeknél a lázadás veszélye vagy kísérlete esetén is tizedeltek.
Ehhez képest elsikkad az a tény, hogy Horthy sosem vett részt a lázadás neki tulajdonított leverésében, sem az ítélethozatalban, ami amúgy sem tizedelés volt, hanem rendes hadbírósági ítélet. 4 embert végeztek ki összesen az idézett és elferdített matrózlázadás után az osztrák-magyar tengerészetnél, a többi mind kegyelmet kapott még a háború alatt, ez minden, csak nem tizedelés. Ehhez képest a franciák 43-at csak 1917-ben.

Szóval Horthy nem vett részt semmilyen tizedelésben, ott sem volt. De a marxista történelemhamisítás ezt nem hajlandó tudomásul venni.

ahogy a doni katasztrófát is szépen meghamisították évtizedeken át
nekem harcolt ott felmenőm, meg a 80-as években készült erről dokumentumfilm, amit betiltottak

nem egy dicsőséges fejezete a magyar történelemnek a doni szereplés, de ha nem 200000 ember vesztett oda, akkor ki kell mondani, hogy nem annyi volt az áldozatok száma, hanem kb a fele ennek
ez is sok, de itt a számok hamisításáról beszéltem, nem arról, hogy milyen jó, hogy 100000 magyar meghalt vagy fogságba esett
természetesen nem jó ez, de legalább igaz, nem úgy, mint a 200000-es szám
Alauda (törölt) 2012.05.18 13:25:49
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ja, még annyit, hogy a britek 306 katonát végeztek ki tizedeléssel, rögtön ítélkezéssel, a franciák 600-at, a németek, akiket barbár hunoknak állítottak be nyugaton: 18-at!!! Tizennyolcat az aljas mocskos császári német haderőben!

Az arányokra is érdemes figyelni ám.

keress rá a neten, rengeteg hiteles történeti munka van ezzel kapcsolatban

Horthy-t én nem tartom egy szoborállításra érdemes történelmi alaknak, ahogy Nagy Imrét és Károlyit sem, de mindenkit csak azért lenne szabad kárhoztatni, amit valóban elkövetett.
Horthy pedig nem végzett tizedelést a matrózlázadás után, ellentétben azzal, amit azt fentebb egy kommentelő hazudta marxista történelemhamisításra alapozva.
Ha már minden szar megjelenhet a masszázsblogon, akkor írok én is.Nagyon átlátszó az előző levél, szerintem nem is masszőr írta, csak valami unatkozó irodista. Nem derül ki az írásából, hogy most akkor végülis mit akar? Volt 10.000 forintja arra, hogy kísérletezzen: milyen…..
Alauda (törölt) 2012.05.17 13:54:21
@sanyix: nem, az álszentség nem keresztény vonás, sőt!

az ateista pártállami időkben sem volt jobb a helyzet
attól, hogy valaki ateista, még nem lesz lepedőakrobata (Rákosi, Sztálin, Hitler, Kádár sem éppen a szexuális kultúrájával hagyott nyomot a történelemben)

az emberek nagy része nem vallásos, nem keresztény, legfeljebb papíron, vagy még úgy sem, mégse rendelkeznek szexuális kultúrával

én inkább a neveltetést, az emberi kapcsolatok sivárságát, a gyökértelenséget, empátia hiányát, érzékek tompultságát okolnám, nem a vallást

Két legjobb szexuális partnerem vallásos volt. Az egyik keresztény, a másik meg nem.
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Alauda (törölt) 2012.05.13 19:23:26
Nekem van ismerősöm, aki orvos vállalkozó, folyton sír, hogy alig lehet megélni, szidja a multikat, közben asszisztenciát minimálbérért vesz csak fel, természetesen a saját fiának a lakását béreli irodának a cég nevén, a lakás berendezését, konyhabútort, minden felújítást leköltségel, könyvelő ad jó tippeket, hogy hogy lehetne még okosba jól járni. Még hűtőt, mikrohullámú sütőt is a ég nevére vett, olyan szarevő.
Természetesen a gyógyszergyárak fizetik a külföldi luxus utakat kamu konferenciákra, Dubai, Kína, Brazília (Rioi karnevál idején :).
Mellette van állami munkahelye, ahova csak éppen bajár megmutatni magát és panaszkodni, gyógyszerügynökökkel tárgyalgatni.

És ő szidja a kőművest, hegesztőt, szobafestőt, hogy biztos számla nélkül milliókat keresnek és nem adóznak. Fel se fogja, hogy a bejelentett minimálbér a legtöbb vállalkozásnál tényleg minimálbért jelent, természetesen nem 8 órát kell érte dolgozni, hanem 10-12-t.
Meg hogy a kőművesnek még ha nincs is válság, akkor is csak nyáron van melója esetleg, amit max. 50 éves koráig tud végezni, mert tönkremegy minden ízülete.

Dolgoztam a szállodaiparban egy gyógyszállóban: minimálbérre bejelentve 8 órára, természetesen sokkal többet kellett dolgozni, a recepcióst is küldték konyhába, ha éppen arra volt szükség, szóval a munkakörök elég szabadon voltak kezelve. Szabadság csak papíron. Ha elmentél, akkor azt nem fizették. Ha lebetegedett valaki, akkor többet nem kellett jönni.

@John Nethem: Nagy-Bitanniáról mesélhetnék, hogy milyen a helyi vállalkozók, munkavállalók mentalitása. Abban az országban olyan lakásokat, házakat építenek, amiken átfúj a szél. A Miskolc Avas lakótelep egy álom azokhoz a sorházakhoz képest, amikben én Angliában laktam.
Hihetetlen, hogy még üvegezni sem tudnak, aztán minden penészedik. Az ott teljesen normális.
Az igaz, hogy sok kelet-európai kókler oda ment szerencsét próbálni, de azért az őslakos brit munkavállalók szaktudásáról és munkamoráljáról is tudnék mesélni. Nem véletlenül kellenek nekik a bevándorlók bizonyos szakmákban.
A brit proli veri az asztalt, hogy a külföldi elveszi a munkáját, de ha munkalehetőséget kap egy lenézett, kétkezi munkakörben, akkor el se vállalja. Elvan a szociális ellátásokból, még piára is futja neki és közben gyűlöli a bevándorlókat. A fiatalok meg ezt látják otthon, elveszett generációk nőttek ott fel.
Nem a lengyel meg a magyar jelenik meg segg részegen műszakkezdésre, vagy egyszerűen be se megy egy görbe este után. Beteget jelent, mert az a szokás, ha másnapos. Ezt egy magyar-lengyel-litván azért kétszer is meggondolja egy brit munkahelyen. Tapasztalat.
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
Alauda (törölt) 2012.05.09 11:34:54
Érdekes módon a zsidó írókat, költőket senki nem kritizálja.

Az is tény, hogy a tanácsköztársaságban, vörösterrorban rengeteg zsidó származású vett részt. Szamuely, Kun Béla, Böhm Vilmos... ezért amikor Szabó Dezső olyanokat ír a regényeiben, amilyeneket, azok nem alaptalan rágalmak, elvakult előítéletek, hanem egy kor életérzését mutatják, sok ember személyes tapasztalatán nyugszanak.

Akiket nem lehet kritizálni, piedesztálra emelik őket érdemtelenül, azok lesznek a legutáltabbak az emberek szemében. Lásd: zsidók, romák, szovjet hatalom képviselői.

Ez a politikai korrektség csak a mélyben szunnyadó ellentéteket fedi el egy ideig, aztán majd kitör minden egy pillanat alatt.

Sehol nincs még egy olyan nép a világon, akiket ennyire védenének. Más emberek szenvedése, a sok népirtás sehol nem kap annyi publicitást, mint a "kiválasztott nép" szenvedései.

Nyilván a sok százezer magyar, akit megöltek a második világháború után (Délvidék, malenkij robot, gulag, kitelepítések, ÁVH, Recsk) sose fog olyan nemzetközi visszhangot kapni, mint a zsidók szenvedése. Ez már tényleg holokausztipar. Csoda, hogy sokaknak nem tetszik?

József Attiláról is ki lehet mondani, hogy nem volt teljesen normális, meg kommunista szimpatizáns volt, Ady vérbajos, Móricz meg néha link alak (nagyszüleim, dédszüleim családi kapcsolatban álltak vele), majd Szabó Dezsőről is lehet vitatkozni irodalom órán.
De az hogy valakit kitiltsanak a tananyagból az nem mehet. Lehessen róla beszélni, szeretni nem kötelező, de tudni kell róla. Pont a magukat liberálisnak hazudóknak kellene azért harcolni, hogy ne lehessen politikai okokból kiradírozni senkit az irodalomtörténetből.
Wass Albertet én sem csípem annyira, mármint a művei számomra nem olyan jelentősek, mint Szabó Dezső művei.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2012. februárjában bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Büntető törvénykönyvről szóló törvény tervezetét. A kormány – kiváló kommunikációs érzékkel – a négynapos ünnep előtt, április 27-én nyújtotta azt…..
Alauda (törölt) 2012.05.09 10:54:35
@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik: Ha elkezd basztatni valamelyik droid, akkor te lelécelsz a f@szba? egy füves cigi miatt ekkora hisztit csapsz? akkor te függő vagy, e körül forog az életed, minden gondolatod...

Érdekes, amikor tilos volt az otthoni pálinkafőzés, akkor elég kevesen menekültek el emiatt ebből az országból, csak a drogosok ilyen hisztisek.

Arra még nem gondoltál, hogy betartod a törvényeket, és akkor nem cseszeget senki?

Ha azt írtad volna, hogy az adóprés miatt menekülnél innen, akkor még egyet is értenék veled, de egy drog tiltása miatt?

Én meg majd GHB betiltása miatt vándorlok ki, mert anélkül nem olyan sikeresek a randijaim :P

Ja, a dagadtakat nem sajnálnám, én sportos testalkatú vagyok, úgyhogy a hájasak nem hatnak meg, le is süthetik őket zsírjukra felőlem.

@mement: Elég sokan vezetnek ittasan, sőt most már egyre többen drogosan is, amit még kimutatni sem olyan egyszer, mint a részegséget, csak meg kell nézni, hogy hány balesetet okoztak az utóbbi időben az ittas és drogos patkányok.

Úgy érzem, hogy mostanában feltámadóban van az SZDSZ új generációja, annyian kardoskodnak a drogok mellett minden fórumon...

A fityesszel sok baj van (gyakorlatilag csak a baj van velük), de pont nem a drogszigor a legnagyobb problémám velük kapcsolatban, persze a drogosok számára pont ez a fájó pont.
Én a szeszt is betiltanám, vagy legalább olyan svéd módon árulhatnák, zárt láncokban. És aki vét, azt lesittelni.
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
Alauda (törölt) 2012.05.04 17:42:40
Nagy idióta szerkesztők, fordítók vannak, sőt én szinkrontolmácsot is ismerek, aki össze-vissza beszél, mert ugyan az adott nyelvet ismeri nagyjából, de sajnos az általános műveltsége nagyon hiányos, ami ilyen helyzetekben kisegítené. Ha már a kontextusból nem derül ki számára, hogy afrikaans-ról van szó, akkor beugorhatna neki általános műveltségből, hogy van egy ilyen nyelv, amit ott beszélnek pár millióan.

@AzHofi: Az afrikaans gyakorlatilag nem holland, bár valamennyire megértik egymást, de azért már jó régen szétváltak egymástól. Rengeteg a bennszülött és angol jövevényszó, sőt a nyelvtana is más.
Amúgy nem nehéz nyelv, a hollandnál könnyebb az angol beütés miatt sokkal jobban érthető számomra.
Kell egy kis Die Antwoord-ot hallgatni, ők részben afrikaans-ul nyomják.
M.O. orvosszakértői vizsgálata alapján már napok óta rothadó húst vehetett a Tescóban, minthogy a fagyasztóban a pulykazúza egy kukaccal lett gazdagabb: Múlt pénteken vásároltam a dunaújvárosi tescóban pulykazúzát. Hazaértve landolt a fagyasztóban, mert a négy napos ünnep…..
Alauda (törölt) 2012.05.04 10:20:06
@isti77: én megfogadtam, hogy hiperben soha nem veszek húst
előre darált húst meg sehol

viszont vegyi árut, nem romlandó élelmiszert csak hiperben, mert ott a legolcsóbb
Alauda (törölt) 2012.05.04 10:41:34
@hagyma: Nem kell mindent megenni, ami ehető?
Én ettem igazi kínai, dél-kelet ázsiai ételeket amikor arra utaztam. Ott még azt is megettük, amiről azt hittem, hogy nem ehető.
Mondjuk a zuzát pont nem enném meg.
De tengeri állatokban olyat is ettem, amiről azt se tudom, hogy gerinces vagy melyik végén van a feje, ha van neki egyáltalán.
Alauda (törölt) 2012.05.04 10:49:45
@CID: tintahal kb ugyanez az "élmény", rágós, de ha grillen van megsütve, akkor legalább égett szaru illatú...
és nekem mindig a szeme jut :P

De legalább nem belsőség!
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Alauda (törölt) 2012.05.01 21:53:28
@picikisköcsög: @Moan: szóltunk neki többen is, közös képviselő is, letojta a fejünket

szerintem nem nekem kellene szégyenkeznem azért, mert jogszerűen járok el, hanem neki, amiért tipikus magyar mentalitással szarik a jogszabályokra, az együttélés szabályaira, de ha neki érdekében áll, akkor rögtön mindenkin számon kéri a jogszabályok betartását

na ez a tipikus magyar mentalitás, nem az, hogy egy jogszabálysértőt feljelentenek

én úgy élek, hogy soha, senkinek ne legyen oka feljelenteni engem
szürkén, szerényen, másokat nem zavarva, veszélyeztetve
Alauda (törölt) 2012.05.01 21:54:32
@bigthereal: mert buszsáv volt

szóval ott nem mehetett...
már harmincan leírták fentebb
Alauda (törölt) 2012.05.01 21:57:32
@Mohawk: azt a biciklist ott helyben le kellene a rendőröknek cibálni a kerékpárjáról, aki pirosban áthajt a kereszteződéseken... biciklit elvenni, bezúzni, úgy megbírságolni, hogy még gyalog is meggondolja ezentúl, hogy hova lép
aki nem tud szabályosan közlekedni, az ne közlekedjen

de itt pont nem ez történt, hanem az autós volt a baromállat
Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenki, aki körülötte van.…..
Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió "bizonyítékait" a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék…..
A morgás joga Mutasd a dobozod! 2012.04.26 10:41:00
    Vajon kit szolgál a rendőrség, az állampolgár vagy a költségvetést? Ha rendőrségünkről van szó, mindent elhiszünk, és annak az ellenkezőjét is. Azonnal, fenntartás nélkül. A legabszurdabb pletykákról is bebizonyosodhat, az valójában nem rosszindulatú híresztelés,…..
Alauda (törölt) 2012.04.26 16:14:54
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nyugi, lejárt szavatosságú kötszerrel is lehet elvileg kötözni, az nem olyan, hogy akkor már rögtön halálos vérmérgezést okozol vele.

@hafu: Az a rendőr vizsgáztat, aki maga sem tud elsősegélyt nyújtani?

Szerintem a szívmasszázs, mesterséges lélegeztetés, műfogások, tudni, hogy egy borda töröttel mit kezdjünk, sokkal fontosabbak, mint az EÜ doboz, mégis ezt a vackot kérik számon, amivel aztán életet menteni sem lehet.

Azt nem javasolják senkinek, hogy nagyon belefolyjon az elsősegély nyújtásba, mert nagy a felelőssége a civileknek, ha nem sikerül. Ha a mentős kezei közt hal vagy nyomorodik meg egy ember, akkor azért nem vesznek elő senkit, de ha egy civil ténykedése miatt, akkor böri és kártérítés jön.
Alauda (törölt) 2012.04.26 16:50:24
@HgGina: Kérlek olvasd el figyelmesen mit írtam:
"A jódos fertőtlenítésről már azt mondják korszerűtlen, sokat árt ha sebbe kerül."

Nem belekened, hanem belekerül! Véletlenül!

Egyik szakmámhoz kapcsolódik az elsősegély és társai, tudok róla egyet s mást. És gyakorlatban is végeztem már jó néhányszor.

Az egész doboz ügy egy nagy lehúzás. Önmagában a doboz senki életét nem menti meg, a szakszerű magatartás, fogások viszont igen. De hát a dobozon, kötszeren van dátum, le tud járni, lehet érte büntetni.
Kell az a pár milliárd a költségvetésnek.
Alauda (törölt) 2012.04.26 16:52:41
@sörtelen: Fiziológiás sóoldatot vagy hidrogén-peroxid oldatot csak hord magánál mindenki, nemde?
Ha nem akkor kötelezővé kellene tenni :) És büntetni, természetesen.
Mielőtt bárki beszólna, biztosan lehetne ennél nagyobb, másabb, rosszabb botrányt is találni, ők jutottak eszembe először:1. Gyurcsány FerencVegyük talán sorban az ügyeket, amik kicsit megtépázták hírnevét… a)      2002-ben a választási…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
Alauda (törölt) 2012.04.23 13:44:35
@insert random: a zsidóságnak egy része valóban értelmiségi volt, de akik proli származásúak voltak, azok is nagyon "szorgalmasan" ténykedtek, talán még híresebbek is lettek: Rákosi, Farkas Mihály, Péter Gábor és még sokan... Magyarország leigázásával, népirtással írták be a nevüket a történelembe.

A zsidó értelmiség ugyanakkor jórészt protekcióval érvényesült, jutott be az egyetemre, mert nagyon segítették egymást, egyengették a rokonaik útját, összetartottak és így egymást jó állásokhoz segítették. Mindenhol volt egy hitsorstárs, ismerős, rokon, aki helyet csinált a fiataljaiknak az egyetemeken. Ezért is akarták az egyetemeken az arányukat visszaszorítani, mert magyaroknak zsidó protekciósokkal szemben esélye sem volt már.
Alauda (törölt) 2012.04.23 13:58:37
@Gattopardo: azért az roppant érdekes, hogy a kunbélás időkben és rákosis időkben is a poltikai elitnek elég kis része volt magyar származású
és pont ők voltak a legvérszomjasabbak
miért van ez?

Kun, Szamuely, Böhm stb.
Rákosi, Gerő, Révai, Farkas Mihály (és kedves fia Farkas Valdimir), Péter Gábor stb.
Alauda (törölt) 2012.04.23 14:01:41
@belekotty: az oroszok nem véletlenül nem csípik a grúzokat... történelmük során elég sok vérszomjas mocsok jött a Kaukázusból: Sztálin, Berija és haverjaik.