Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegazus

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sok jó értékelést olvastam a mini-könyvklub 3 februári olvasmányáról (a rosszakat valahogy pont elkerültem); ezek nagyon kíváncsivá tettek, vártam, hogy elolvashassam, és teljesen arra számítottam, hogy tetszeni is fog. Talán emiatt is csalódtam akkorát az elején: nem tetszett se a stílus, se a…..
Mini-könyvklub 2.december: szabadon választott sci-fi vagy disztópia Miért épp a Cinder? Mert vizsgaidőszak van, karácsony van, mindjárt vége a decembernek, a hónapnak, amelyben eddig egyetlen könyvet olvastam, az is száz oldal volt, képekkel. És mert a Végjáték nem lehet, mert már olvastam. A…..
Ezt a Book Tag-et AniTiger oldalán találtam és megtetszett ;) Az Ő válaszait itt olvashatjátok: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/03/anitiger-elsoutolso.html Akkor vágjunk is bele ;) Miről szólt az első blogbejegyzésed? Miről az utolsó? Az első blogbejegyzésem a…..
Könyvvilág Levelek az életről 2015.07.30 12:26:22
Cím: Ahol a szivárvány véget ér Szerző: Cecelia Ahern Fordító: Morcsányi Júlia Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft. Oldalszám: 442 Kiadás éve: 2015 Cecelia Ahern az egyik legnépszerűbb kortárs ír szerző, de hazánkban annyira nem ismert. Ezt az alapján állítom, hogy számos…..
Cím: Így beszélj sárkányul Szerző: Cressida Cowell Fordító: Dudik Annamária Éva Kiadó: Digitanart Stúdió Bt. Oldalszám: 260 oldal Kiadás éve: 2015 Cressida Cowell az Így neveld a sárkányodat c. sorozata esetén ugyanazt a sémát alkalmazza. Három kötet elolvasása után…..
Könyvvilág Hablaty, a kalóz 2015.04.11 11:15:49
Cím: Így lehetsz kalóz Szerző: Cressida Cowell Fordító: Dudik Annamária Éva Kiadó: Digitanart Stúdió Bt. Oldalszám: 252 oldal Kiadás éve: 2014 Az Így lehetsz kalóz c. kötet Cressida Cowell második kötete az Így neveld a sárkányodat sorozatából. A második kötet sokkal…..
Cím: Így neveld a sárkányodat Szerző: Cressida Cowell Fordító: Dudik Annamária Éva Kiadó: Digitanart Stúdió Bt. Oldalszám: 252 oldal Kiadás éve: 2014 Cressida Cowell angol származású szerző, aki Skóciában egy szigeten nőtt fel. Gyerekként hitt a sárkányok…..
Cím: Csak ha te is akarod Szerző: Margaux Fragoso Fordító: Bozai Ágota Kiadó: Nyitott Könyvműhely Kiadó Kft. Oldalszám: 398 ol Kiadás éve: 2011 Margaux Fragoso saját molesztálásának a történetét írta meg 2011-ben megjelenő, Csak ha te is akarod c. könyvében. Az eredeti…..
Összességében a márciusi hónapomról is az mondható el, ami a februáriról is, hogy zsúfolt volt. Azonban ez nem a blogot tekintve, hanem sokkal inkább a munkámra vonatkozva. Ebben a hónapban ugyanis nagyon összejöttek a feladataim, és éppen emiatt alig volt időm. Nem tudtam olyan…..
Cím: A nagy Gatsby Szerző: Francis Scott Fitzgerald Fordító: Máthe Elek Kiadó: Alinea Kiadó Oldalszám: 198 oldal Kiadás éve: 2010 F. Scott Fitzgerald 1925-ben írta meg világhírű regényét A nagy Gatsbyt. A műre nemcsak az irodalmi élet figyelt fel, hanem a filmesek is, és…..
Cím: Üresek városa Szerző: Ransom Riggs Fordító: Gálvölgyi Judit Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt. Oldalszám: 382 Kiadás éve: 2014 Korábban már írtam Ransom Riggs Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei c. regényéről, amely nem éppen a legjobb benyomást keltette bennem.…..
Mindig szívesen nézek olyan filmeket, amelyek könyveken alapulnak. Miután pedig elolvastam S. J. Watson Mielőtt elalszom c. regényét, el is döntöttem, hogy nekem ezt a filmet látnom kell. Most pedig egy hónappal később megnéztem, és tetszett. Jó kis film lett belőle, bár néhol…..
A Titkok könyvtára c. sorozat a 2004-es és későbbi részeknek a folytatása, amelyben már nem csak Noah Wyle alakítja a főszerepet. Az egész történet tíz évvel később játszódik, amikor is Flynn kap egy őrangyalt maga mellé. Az egészben csak az a furcsa, hogy az elmúlt tíz…..
Cím: A selyemhernyó Szerző: Robert Galbraith Fordító: Nagy Gergely Kiadó: GABO Könyvkiadó Oldalszám: 510 Kiadás éve: 2015 J. K. Rowling nevét senkinek sem kell bemutatni, hiszen nem mondok nagyot, ha azt állítom, hogy az írónőt az egész világon ismerik. Először a Harry…..
Egészen zsúfolt volt a februári hónapom, bár nem olvastam sokkal több könyvet, mint januárban. A blogon azonban mégis több bejegyzés volt, hiszen most filmajánlókkal, egy book tag-gel és egy jegyzettel is jelentkeztem.  A hónap legelső bejegyzése Bloggerek a Kötelező Olvasmányok…..
Könyvvilág Kalandra fel! 2015.02.27 23:44:25
Cím: Peter Pan Szerző: J. M. Barrie Kiadó: Atheneum Books for Young Readers Megjelenés éve: 2014 Oldalszám: 208 Mindig is szerettem elővenni klasszikusokat, főleg akkor, hogyha meséről volt szó. Korábban nem olvastam J. M. Barrie Pán Péter c. regényét, sőt még a…..
Cím: Eltitkolt életek Szerző: Camilla Läckberg Fordító: Dobosi Beáta Kiadó: Animus Kiadó Kft. Oldalszám: 448 Kiadás éve: 2014 Camilla Läckberg első könyve a Jéghercegnő volt, amely azonnal a svéd sikerlista élére repítette. Bestseller lett, és utána jöttek az újabb…..