Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiphy

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira, de annyira akartam szeretni ezt a sorozatot, hogy az valami hihetetlen, komolyan, Két olyan színész is van benne, akit kedvelek (Jason O'Mara és Stephen Lang), a történet az időutazással és a dínókkal engem nagyon érdekelt, az ilyen ember vs. természet cuccok meg mindig is a…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
hiphy 2011.01.12 10:27:43
Azért Svédországban sincs kolbászból a kerités, legalábbis páciensként. Először is, nincs olyan hogy betegnek érzed magad és elmész a háziorvoshoz (amihez otthon szoktatva vagyunk). Ha valami gond van akkor fel kell hívni egy számot és elmondani a problémát, ha a vonal túlsó végén lévő orvos (vagy nővér?) úgy gondolja akkor ad egy időpontot a rendelésre, de ez a ritkább leginkább csak pihenés + fájdalomcsillapító kombót javasolják. Ezért aztán ha az ember orvoshoz akar jutni akkor gyakorlatilag meg győzni az ügyeletest hogy halálán van a beteg. Ez gyakorlatilag az jelenti hogy egy megfázással nem jut el az ember orvoshoz és nem kap antibiotikumot minden apróságra mint nálunk (ami nem baj).
Sürgősségi ellátás: ahogy hallom, olyan mint nálunk, főnököm 6 órát ült a sürgősségin sérült lábbal, és ez megszokott
Várólisták: itt is vannak, elég hosszúak
vizitdíj: 150 sek kb 4000 huf én egy kicsit sokallom ez kb 2 ebéd vagy 2 sör ára.
A svédek egyábként elég sokat panaszkodnak az egészségügyre. Szerintem egyszerűen arról van szó hogy nem költenek többet egészségügyre annál mint ami befolyik a biztosításból. Otthon ha jól tudom ez már rég nem így van, egyszerűen el kéne fogadnunk hogy nem tudunk fenntartani olyan szintű eü szolgaltatásokat amik most jelenleg kapunk.

Mindent összvetve, ha komoly bajom lenne biztos vagyok benne hogy kitűnő ellátást kapnék itt.
hiphy 2011.01.12 10:35:03
Nu, elérkeztünk ahhoz az epizódhoz, amitől az írók és a készítők olyannyira el voltak ájulva jóelőre, hogy a folyamatos és állandó önvállveregetésbe már a kezük is belesajdult. Korai volt az öröm, jelentem, az 1x10 pont olyan szétesett, illogikus, hihetetlen és hiteltelen…..
Ennél jobb hírünk nem nagyon lesz a mai napra: a SyFy bejelentette, hogy Blood&Chrome alcímmel egy kifejezetten az internetre készített spinoffot forgatnak a Battlestar Galacticához, ráadásul egy újabb előzménysorozatot, amiben a fiatal Will Adama kalandjait ismerhetjük meg az első…..
hiphy 2010.07.28 18:18:34
Ott hagytuk abba, hogy a Végzet a napba tart, ami nem túl jó ómen a rajta tartózkodó, viszonylag kevéssé hőálló emberekre nézve. Young közgyűlést tart a kaputeremben, hogy ismertesse a helyzetet: a hajó pályáját nem tudjuk megváltoztatni. A rendszerben van három olyan bolygó,…..
Subba Kibaszott eső! 2009.10.14 07:00:00
Ezek már megint kitaláltak valami bunkóságot, most a gyalogosok kocsival való iszonyat lefröcskölése, ennek felvétele, majd megosztókra való feltöltése számit a legújabb őrületnek a mobillal felvett iskolai verekedések őshazájában. Biztos attól kattantak meg, hogy egy letarolt…..
Szűk hónap múlva jelenik meg a Rammstein Liebe Ist Für Alle Da című új albuma, amiről az első kislemez már pörög is itt-ott, már ahol hajlandóak lejátszani. A címe az, hogy Pussy, és igen, arról szól, amire most mindenki gondol. Alább meg is lehet nézni, szigorúan csak 18 éven…..
comment:com Ezek a mai kölykök 2009.05.14 16:30:00
Az Eurovíziós Dalverseny 2009 (20:55 m1) miatt ma elmarad az m1-en a közéleti csütörtök, nem lesz Szempont, se A la Carte, se Este, se Extra – Kultúrháttér. Helyette az egész ország nézheti majd a második elődöntőt a spájzból előrángatott Ádok Zolival. Miközben izgulnak…..
Hát még messze vagyunk európától, de a cél megvan...Hello!Nem MAV-os eset, de talan erdemes lenne a magyar vasuti dolgozoknak is olvasnia. Jelenleg Daniaban Koppenhagatol mintegy 60 km-re tanulok, es a csoportommal meg akartunk latogatni egy kiallitast. Sajnos az en figyelemetlensegembol csak…..