Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halenka'rCsilla

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a mese Paul Phillpsről és szerelméről szól. Történetük mosolyt csal a nők arcára, feladja a leckét a férfiaknak. (szerző: Halenkár Csilla) Paul elhatározta, hogy nem mindennapi módon kéri meg barátnője, Erika Ramos kezét. Egy mesekönyvet készített a nagy eseményre…..
Türelem rózsát terem - tartja a mondás. Az amerikai művész, Liza Lou türelme azonban többet terem egy rózsánál: üveggyöngyök millióival teljesen beborított, életnagyságú tereket. (szerző: Halenkár Csilla) A New York-i születésű Lou először 1996-ban bemutatott…..
A gyerekek könnyen megunják, ha újra és újra ugyan azt találják az uzsonnás dobozukban. De nem David LaFerriere fiai. A grafikus apuka ugyanis minden áldott nap más és más figurákkal díszíti iskolás porontyai szendvicses zacskóit. LaFerriere 2008 májusában készítette az első…..
Greg Pembroke, egy büszke apuka, aki képeket tölt fel Facebookra két kisfiáról, ezzel bevonva családját mindennapjaikba, így a távoli rokonok sem maradnak le semmiről. Fotói annyira közkedveltek lettek, hogy elindította blogját Reasons My Son Is Crying (Okok, amiért a fiam…..
Az orosz fényképész, Andy Prokh képei még a kutyapártiak szívét is ellágyítják. A fotókon cseperedő kislányát, a bűbájos Katherine-t láthatjuk, aki mókás kalandokat él át kis barátjával, a fajtáját tekintve brit rövidszőrű macskával, Liluval. A büszke apuka eredeti…..
A svájci művész, Felice Varini művei újabb példák a megunhatatlan anamorfózisra (képek, melyek csak egy bizonyos szemszögből vagy egy rájuk helyezett tükörtárgy segítségével nyernek értelmet). Ha az első látásra összevissza formákat és vonalakat a megfelelő szögből…..
Február 28-a a tudomány napja Indiában, ezen apropóból készítette a mumbai-i Kapil Bhagat minimalista posztereit. Azokon semmi más nincs, kizárólag egy-egy jól ismert tudós neve, ám mindez a tipográfia művészi alkalmazásával egyéb tartalmat is hordoz magában. Nem is magyaráznám…..
A magyar szerszámkészítő Cerkahegyezo álnéven tölti fel oldalára lélegzetelállító műveit. Személyéről ennél sokkal többet nem árul el. A 'cerkahegyezés' a hobbija, kikapcsolódás egy-egy fárasztó munkanap után. A farigcsáláshoz hétköznapi eszközöket használ –…..
A gazdik értik háziállataik mozdulatait, sokszor szavak nélkül is tudják, mikor mit éreznek. A New York-i szemöldökös cicus gazdájának ennél sokkal könnyebb dolga van, Samnek ugyanis minden az arcára van írva. Mindezt persze nem kell véresen komolyan venni, ám való igaz, hogy a…..
A világszerte méltán híres és nagy népszerűségnek örvendő dán építőjáték idén ünnepelte 55. születésnapját. Ez alkalomból a cég pontosan 55 rejtéllyel örvendeztette meg jelenlegi és egykori híveit. A képeken LEGO elemek láthatók, melyek karaktereket jelölnek az elmúlt…..
Úgy tűnik, az idei telet is megússzuk kevés hóval, de szerencsére a francia Alpokban idén sincs ez így. Szerencsére, hiszen így színesedhetett a világ Simon Beck lenyűgöző, hóba taposott alkotásaival. Az 54 éves brit művész lábproblémái miatt nem futhat többé, emiatt inkább…..
Anamorfózisra eddig is láthattunk már példát (linkek lent), de ha valaki nem figyelne eléggé, ismétlésül: az anamorfózis egy művészettörténeti kifejezés, olyan felismerhetetlenné torzított képeket jelent, amelyek csak egy különös nézőpontból, vagy egy rájuk…..
Vagyis eredeti nevén 'Six Tables On Water' a neve eme kollekciónak, mely Gaetano Pesce olasz művész nevéhez fűződik. Bizonyára nem okoz meglepetést, ha elárulom, hogy itt bizony hat asztalról van szó. Mindegyik más-más vízfelületet mutat be saját asztallapján: óceánt, lagúnát,…..
Ha egyik nap úgy ébredünk, hogy torz portréfotókat szeretnénk készíteni, ám a képszerkesztő programokhoz kevésnek érezzük magunkat, itt a megoldás! Mindezt Wes Namannak köszönhetjük, ő ugyanis egy másik kiutat talált ebből a nap mint nap felmerülő problémából. Valójában…..
Elképesztő. Ha egy szóval szeretnénk jellemezni. De miért tennénk? Charlotte Mann, brit művész divattervezést tanult, minek során annyit kellett rajzolnia fekete filctollával, hogy többet el sem tudta engedni. A falakra készült remekművei ugyanis mind ilyen eszközzel készültek.…..
Hugh Turvey sokakhoz hasonlóan kíváncsi természetű. Ki ne találgatta volna élete során, hogy mi kerül a közelgő ünnepen a fa alá? Előfordul, hogy kiszimatoljuk egy-egy családtag rejtekhelyét, ahová évről-évre, gyanútlanul a meglepetésnek szánt ajándékait bújtatja. És…..
A tenyérnyi méretű, 360 fokban kifordítható könyvecske  Yusuke Oono , japán terméktervező, grafikus, építész nevéhez fűződik. Művét a You Fab 2012 design pályázatra készítette, ahol kategóriájában első helyezést ért el vele. (szerző: Halenkár Csilla) Oono…..
Múlt héten egy művészi példát láthattunk az ún. anamorfózisra, vagyis olyan torzított képekre, melyek csak egy bizonyos nézőpontból nyernek értelmet (3D hatású rajzok - nr. 2). Az alább látható, Brusspup becenév alatt feltöltött felvétel Amazing Anamorphic Illusions!…..
Néhány hete Ramon Bruin egyszerű, de nagyszerű, a síkot szinte elhagyó figuráit ismerhettük meg (3D hatású rajzok). Nagai Hideyuki egy másik említésre méltó művész ebben a kategóriában. A mindössze huszonegy éves japán fiú munkái Bruin rajzainál komplexebbek, olykor…..
A török művész, Şakir Gökçebağ hétköznapi, "unalmas" tárgyakat használ fel ötletes installációihoz, elrugaszkodva azok eredeti funkciójától. Vízszintmérő, ruhacsipesz, seprű, gumicsizma, toalettpapír.. ezek ezúttal nem az alkotáshoz szükséges kellékek, hanem a…..
A lelkes fotós apuka, Jason Lee főként esküvői fotókat készít, ám a legtöbben talán mégis két kislányáról készült mókás, a világhálót bejárt képei miatt ismerik. Az ötlet egy szomorú családi esemény bekövetkeztekor fogant meg benne, mikor édesanyjánál rosszindulatú…..
Tálkákról, vázáról, gyertyatartóról készült félig befejezett skiccek. Mi az érdekes bennük? Az, hogy Maya Selway munkái valódi, kézzel fogható tárgyak, a tollvonásnak vélt vonalak a tárgyak formája alapján készült rézvázak. A legtöbb csak esztétikai élményt nyújt, ám…..
Robin Eley képei első látásra hagyományos, jól megkomponált fényképeknek tűnnek. A rajtuk megjelenő személyeket, illetve a köréjük tekert fóliákat annyira élethűen ábrázolja, hogy nagy eséllyel rá sem jönnénk, igazából olajfestményeket látunk. (szerző: Halenkár…..
Ramon Bruin 3D hatású rajzai mintha kiléptek volna a papír síkjának egyhangúságából, figurái önálló életet élnek. A munkáiról készült fotókat valós tárgyakkal teszi még realisztikusabbá, odafigyelve az árnyékokra, melyeket úgy vetít a papírra, ahogyan azt a valós…..
A holland páros, Anuschka Blommers és Niels Schumm a brit Hector magazinnak készítette első látásra egyforma, fekete - fehér, sűrűn csíkozott, fejfájdító képeit. Ám sejthető, hogy nem csak ennyiről van szó, kicsit hátrébb állva, vagy a képernyőt megdöntve az alakok már…..