Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CicaMica

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nagyon látványos a Társulat gyermekek számára kiadott új DVD-je, rejtett veszélyei is vannak, amiket a szülőknek gondosan figyelembe kell venni A 2012-es „Óvd a szívedet” kerületkongresszus vitát kavart a gondolkodó Tanúk körében azzal, hogy közreadott egy új,…..
George Orwell az “1984” című regényében, a főhős megadását, kapitulációját azzal ábrázolja, hogy a főszereplő hajlandó elfogadni azt az állítást, miszerint kettő meg kettő az öt. Miután elutasította az objektív valóságot és szellemi leigázása befejeződött, már…..
Nos hol is kezdjem a történetem...Ma bukkantam erre a blogra és úgy érzem itt "kibeszélhetek" magamból mindent, hisz itt megértenek. Kiközösített személy vagyok, tanú családban nőttem fel. 2 éve szakítottam a szervezettel, nehéz volt... Édesapám elnöklő felvigyázó.…..
CicaMica 2012.04.26 15:32:03
@karalabe4:
Igazad lehet... Én is gondolkoztam azon, h azért is báni velem így, mert fontos az, hogy mit gondolnak róla mások, jelen estbe a gyülekezet tagjai. Hisz még is csak ő a koordinátor... és nálunk nem úgy tekintettek rá, mit egy testvér, hanem A Testvér! És neki fontosabb azok vélemény mint a családi kötelékek... Tudniillik a mi gyülinkben ha valaki tett valamit, akkor a rokonairól is elindult egy úgynevezett pletykahullám, megbélyegzés, stb.
És gondolom ez jobban zavarta, mint hogy én mit gondolok, vagy mit is érzek valójában. Neki fontosabb volt a presztízse megőrzése mint én...
CicaMica 2012.04.26 19:06:18
@bereabeli: azért érdekes, hogy a véntestvér ezt az oldalt olvasgatja... hiszen a vének mindig felhívják a figyelmet az ilyen oldalak elkerülésére! Szóval látszik hogy mennyire feddhetetlenek...
CicaMica 2012.04.26 19:11:44
@karalabe4: Nem sokkal vagyok több 20-nál, s bár önnáló életet élek, azért néha szükségem lenne a tanácsikra... De Istennek hála Páromra és Barátnőmre mindig számíthatok! Na és persze Anyósomra is! Érdekes, mindig azzal rémisztgetik a tesókat, hogy ha kilépnek, nem lesznek barátaik... Velem nem így történt, sőt a gyülekezetben soha sem volt senik akivel olyan bizalmas barátság lett volna, mint a legjobb Barátnőmmel, akit Párom mutatott be nekem és olyan, mintha a nővérem és anyukám lenne egyben ( bár 15 évvel idősebb nálam mégis barátnők vagyunk és sokat segít a tapasztalatival)
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
  Ébredés   Avagy : Vajon miért kezdi el a kutatást egy olyan személy, akit gyermekkorától gondosan Jehova Tanúi hite szerint neveltek? Aki a teljes egzisztenciáját ezen a körön belül építette ki? Akinek minden terve, lélegzete célja és életképe, egyszóval a teljes…..