Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerelmem, Budapest

213 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párizs, február vége. Kéklő ujjakkal, de tánclépésekben haladok felfelé Szent Mihály útján, amikor hirtelen azt hiszem, káprázik a szemem. Kedvenc magyar festőm, Rippl-Rónai József Kalitkás nő műve ragyog a Luxembourg-kert vasrácsos kerítésén. Nem álmodom: márciustól látogatható a Szépművészeti…..
Sétál az ember a párizsi városháza mellett, és felkapja a fejét: Puskás. A labdarúgó Európa-bajnokság apropóján rendeztek szabadtéri kiállítást "A legendák futballja, egy európai történet" címmel. A fotógyűjtemény 30 meghatározó labdarúgóra emlékszik egy-egy momentum felidézésével, melyhez híres…..
Tátott szájjal bámulom a körúti homlokzatokat. Most éppen egy Szent István körútit. Korábban Lipót körútnak hívták (1870-1937 között), ez magyarázza, hogy a két oldalán lévő városrész – ahogy a körút többi szakaszánál – is ezt a nevet viseli: Lipótváros,…..
Szerelmem, Budapest 2016.04.24 13:21:38
@alekszandr toth: Köszönöm! Örülök, hogy tetszik.
Az 1889-es világkiállítás lebontott pavilonjainak anyagából építették ezt az udvart a rue Froidevaux 37. szám alatt, amely a 19. század végétől számos művésznek adott otthont. Itt kezdte első fauve-stílusú képeit festeni Othon Friesz, és fordult a szürrealizmus felé Giorgio de Chirico. Rainer Maria…..
Eszter in DC Az igazi férfi 2015.12.17 21:11:01
Kicsi keresztfiammal sok tucat alkalommal hallgattuk meg Gryllus Vilmos Maszkabál albumáról a Skót című számot, de nem gondoltam, hogy egy nap Alexandriában ennyi igazi férfit látok majd egyszerre az éves skót parádén. Mert hogy milyen is az igazi férfi? Az igazi férfi dudán…..
Eszter in DC Majdnem otthon 2015.12.17 00:26:54
Kata és Gábor kedvességének köszönhetően, akik befogadtak és elkényeztettek, mint vendéget, megtapasztalhattam, hogy Boston hangulata milyen nagyon európai. Nemcsak azért, mert ott véletlenül sem használna senki "Hi!"-t (helyette szép Jó napot!), hanem mert a különböző…..
Eszter in DC Szomszédok 2015.12.15 21:14:46
Sokáig folyton összerezzentem, amikor megmozdult a fa vagy bokor mellettem. Több mókus-szomszédom van, mint nem-mókus. A Széna téren ez kicsit máshogy van. Azt hiszem, hiányozni fognak...
Eszter in DC Joy to the World! 2015.12.15 02:26:38
Azért igazi karácsony-élményben is volt részem. A Nemzeti Katedrálisban a Joy of Christmas koncerten ideális inkább a klasszikus dalok domináltak, a férfi-, női- és gyerekkórus előadásában. Elhangzottak ősi melódiák és afroamerikai gospelek, orgonaművek és más instrumentális…..
Eszter in DC Egy a 23 millióból 2015.12.14 14:50:58
Demokrácia nem működőképes felkészült képviselők nélkül - ez volt az alapgondolata a Kongresszusi Könyvtár létrehozásának, aminek először a Capitolium adott otthont. Amikor a britek 1812-ben porig égették az épülettel együtt a gyűjteményt is, Jefferson a saját 6500…..
Eszter in DC Körülvesz 2015.12.13 15:00:55
"- Téged Brightonba! Még Eastbourne-ig sem engednélek el, semmi pénzért! Nem, Kitty végre megtanultam, hogy óvatos legyek, s ezt a magad bőrén fogod tapasztalni. Az én házamba katonatiszt többé be nem teszi a lábát - még a falun sem mehet keresztül. A báloknak egyszer s mindenkorra…..
Eszter in DC Csodaváros 2015.12.13 03:32:36
Ha nem ismerném Budapestet és Párizst, New York lenne a kedvencem.  ..
Washington a múzeumkedvelők paradicsoma. Képzőművészeti gyűjteményből a legszélesebb a választék, de talán egyik sem mosolyogtat meg annyira, mint a Hirshorn modern kollekciója. Ha azt hinné az ember, hogy a szoborkert varázsát nem lehet fokozni, még nem látta az időszaki…..
Magyaros gombaleves New Yorkban. Hm?..
Egyik vasárnap délután elzarándokoltam, hogy saját szememmel tekintsem meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, az Egyesült Államok Alkotmányát és az annak első tíz módosítását tartalmazó Bill of Rightsot. (Mivel természetesen bent nem lehetett fotózni, ezt most nem tudom nektek…..
Eszter in DC Smith vadőr 2015.12.08 04:09:06
Megvan a Maci Laciból Smith vadőr? Itt egy kép emlékeztetőül. A Yellowstone nemzeti parkban játszódó rajzfilm eredeti címe Yogi Bear, Maci Laci, Bubu és Cindy pedig Ranger Smith kedves dorgálását kénytelen eltűrni.  Na most, tekintve, hogy itt minden emlékmű nemzeti parknak…..
Eszter in DC Madártávlat 2015.12.01 02:55:53
Aligha van olyan Washingtonban játszódó film, amelyben ne villanna fel a Washington-emlékmű képe. Ez az 555 láb magas obeliszk a legmagasabb épület DC-ben - szövetségi törvény rendelkezik arról, hogy egyetlen építkezés sem hatolhat magasabbra. Még 50 év sem telt el az első elnök…..
Eszter in DC Friendsgiving 2015.11.29 13:50:32
Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! (Zsolt 107,1) A honvágyam a hálaadásnapi hétvége előtti napon tetőzött: teljesen kiürült a város, mindenki hazautazott a családjához, vagy már otthon készülődött. De a szomorúságom gyorsan feloldódott két…..
Eszter in DC Ritkán jön postám 2015.11.26 18:16:28
De azon teljesen biztos, hogy átgázolok. (Ennek ellenére írhatnátok gyakrabban.) ..
Eszter in DC A levegőben 2015.11.25 22:28:25
Washingtonban teljesen átlagos szombat reggel az, amikor az ember úgy ébred, hogy "Na, ma megnézem a német bombázó vadászrepülőket és egy űrállomást". Smithonian angol úr halálakor nem tudott mit kezdeni hatalmas vagyonával, és a fiatal amerikai államra hagyta. Volt is vita a…..
Eszter in DC A BKV dicsérete 2015.11.25 02:21:39
Nem gondoltam volna, hogy egy nap majd a budapesti tömegközlekedést sírom vissza, de most látom, hogy micsoda kényelem, hogy a Moszkva téren többféle jármű közül is választhatok, 5 perc múlva valamelyik biztosan elindul. És a metrómegállóink ragyogóak! DC-ben a metró sötét,…..
Az honvágy, ha a - rendkívül fantáziadús nevű - Hungarian Pastry Shopot nem tudom úgy elhagyni, hogy a szorgosan tanuló amerikai diákok gyűrűjében ne fogyasszak el (így!) egy cseresznyés pitét és egy bécsi kávét? ..
Eszter in DC Mi 2015.11.22 23:46:53
MI, AZ EGYESÜLT NEMZETEK NÉPEI, elhatározván azt, hogy megmentjük a jövő nemzedékét a háború borzalmaitól, amelyek életünk folyamán kétszer zúdítottak kimondhatatlan szenvedést az emberiségre, hogy újból hitet teszünk az alapvető emberi jogok, az emberi személyiség…..
Eszter in DC Mindeközben mások... 2015.11.21 02:59:34
... már a karácsonyra készülnek, és ezzel a Fehér-ház kerítése előtt készítendő, kétes művészi értékű, ám minden bizonnyal kedvesnek szánt családi képpel készülnek meglepni a nagyobb családot.  ..
Lassan itt a Háladás, és én még Halloweenról sem írtam. Ennek a fő oka talán az, hogy nekem október 31. mindig is a reformáció ünnepe marad, abban pedig, hogy a holtak szelleme visszajárna, és el kellene ijeszteni, nem igazán hiszek. Ennek ellenére mókás látni, mennyire…..