Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trifena

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Khm...khm... 2013.07.21 08:06:50
Ha már úgy is nyitott könyv az életem, megosztom egy eddig nem nyilvános oldalamat. Ne tessék röhögni!!! :P Önző szerelem Szeretlek! De szerelmem önző vágy, Mely akar, parancsol, és nem kér már. Azt akarom, hogy szolgálj, teljesíts, És kényemben kedvemben, ahogy én…..
Trifena 2013.07.22 13:25:04
@reboot:
neked se kell rímekért a szomszédba menned :)

egyébként első olvasatra tényleg meglepett, de aztán ... azt hiszem ezt úgy mondják, hogy sikerült a szavak mögé látnom :)
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide? A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében…..
Trifena 2013.06.04 06:39:46
@Rufinus: Szia! Mi is feltehetnénk ezeket a kérdéseket neked? Miért kíséred ennyire figyelemmel az általatok hitehagyottnak vélt írásokat? Csak nem azért tévedtél ide, mert valahol a szíved mélyén gyengének érezted ezt a zónafelvigyázósdit? Vagy talán vannak kérdéseid?
És mit vársz? Hogy ennyi "fafejű" embernek, ha megmondod a tutit, hirtelen megváltozik minden a fejünkben és visszatérünk a gyülekezetekbe?
Lehetünk mi még egy oldalon, csak nem bent, hanem kint. Olvasgass, nézz utána a dolgoknak, járd körbe a témákat. Vizsgáld meg, hogy amibe hiszel, az mi alapul. De ne csak az Őrtornyot vedd a kezedbe, szélesítsd ki a repertoárt. Megtehet nem? Nálad az igazság! Úgysem találsz semmit ellene, nem? Vagy mégis? Mégsem annyira megdönthetetlen az amibe hiszel?
Aztán ha ezen túl vagy, akkor térj vissza és írd le a kutatásaid eredményét. Kíváncsian várjuk. De amíg csak a saját oldaladat ismered, addig ne támadj.
Sefatias Műsorajánló! 2013.05.24 21:51:29
Műsorajánló Június 1.-én, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel (Küzdős), aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása…..
Kell- e döntenünk? Dönteni mindig kell. Hol lakjunk, hova menjünk dolgozni, mi legyen a vacsora, melyik nadrágot vegyem fel? Nap mint nap hozzuk a döntéseket, amelyek kisebb nagyobb hatással vannak az életünkre. Elképzelhető, hogy egy apró döntés az egész életünkre meghatározó…..
Trifena 2013.04.23 20:22:35
@Flaminius:
Szia kedves ismerős :)Üdv közöttünk. Megkérdezhetem, hogy miért kezdted el olvasni ezt a blogot?
Legtöbbünkre nagy hatással volt az, hogy amikor megismerkedtünk "az egyedüli igaz" vallással ott olyan közösségre leltünk, akik igyekeztek a bibliai erkölcsöket alkalmazni az életükben. Szimpatikus volt az, hogy nem tűrték meg maguk között a bűnt gyakorló embereket. Előző…..
Trifena 2013.02.14 11:31:10
@davieboy: Szia! Olvastam a kommentjeidet.. hát rengeteg írni valóm lenne, de most nem zúdítom rád mindet. :)Először is szeretném megkérdezni hogy az elmúlt egy hétben személyesen milyen kedvességet és szeretet tapasztaltál a gyülekezetedben a testvérektől?

Másfelől szeretnélek emlékeztetni valamire.. tudod azóta hogy ezen, vagy más ehhez hasonló oldalon elolvastál egy cikket, pláne hogy még kommenteltél is, egy olyan bűnben vagy vétkes ami miatt kiközösítés jár.Arról nem is beszélve, hogy miután az első kommenteted megírtad, ismét ellátogattál ide, ismét hozzászóltál a témához... tehát egyenlőre a bűnöd megbánásának semmi jele. Úgy is fogalmazhatnám, hogy kitartasz a bűnödben. Feltételezem hogy nem szóltál még a véneknek, hogy segítségre lenne szükséged, hogy segítsenek neked abban, hogy megbánd bűneidet és jó útra térj. Nyilván azért nem szóltál nekik, mert a lelkiismereted nem indított rá, tehát nincs emiatt lelkiismeret-furdalásod, tehát a lelkiismereted megengedi ezt neked.Megengedte azt hogy hitehagyottakkal, kiközösítettekkel önként felvedd a kapcsolatot. A saját példád is azt mutatja, hogy bár a tanúk szerint egy súlyos bűnt követtél el, amit meg se bántál, tehát ki kéne téged közösíteni, a lelkiismereted mégis inkább arra ösztönöz, hogy olvasgass stb. lehet hogy esetleg azért nem fordulsz vénekhez mert nem szeretnéd kitenni magad egy nagy hercehurcának, ami egyébként teljesen érthető...( főleg annak aki ezen már túl van és tudja hogy mivel jár)... ne de neked, aki még tanú vagy ez lenne a kötelességed. Persze most nem akarom ebből kihozni hogy azonnal fuss a vénekhez és vallj színt.. csak azt hogy lásd hogy nem minden vagy fekete vagy fehér.

Ha egy kicsit olvasgatsz a blogon, vagy más ehhez hasonló oldalakon nagyon sok volt tanú tapasztalatát olvashatod. Mindenfélét: fiatalokét, idősekét, volt vénekét, hírnökökét, nőkét, férfiakért.. sokféle tapasztalat.Néhányan azért kerültek ki a szervezetből, mert miután elkövettek egy bűnt a vének irgalmatlan magatartása nem tette lehetővé számukra hogy tovább szolgáljanak tanúként. Mások önként hagyták ott a gyülekezetet mert a szervezet szabályai tönkretették az életüket. Egy valami azonban közös bennünk: Őszinte és tiszta szívű emberek vagyunk, aki őszintén szeretik Istent, és mindent megteszünk azért, hogy jobban megismerjék és a kedvében járjunk. Mindezt tesszük úgy, hogy nem kell megfelelnünk sem a társulatnak, sem a véneknek. Nem kell munkajelentést leadnunk stb.

Egyébként teljes mértékben igazad van abban, hogy a bűnt kezelni kell. De nem mindegy, hogy hogyan. És nagyon sok példa mutatja hogy ezt sajnos a vének nagyon rosszul csinálják.

A visszafogadás lehetőségéről pedig csak annyit, hogy én a kiközösítésem pillanatától kezdve rendszeresen több mint egy évig jártam gyülekezetbe, úgy hogy közben egyre csak keresztbe tettek nekem. ha sapka volt rajtam az volt a baj, ha nem akkor meg az. és ez nem túlzás. belekötöttek mindenbe. Szóval a visszatérésre annak van lehetősége akinek azt a vének lesznek kegyesek megadni.
Trifena 2013.02.15 09:14:27
@davieboy: szia! megkérdezhetem, hogy mi indított arra, hogy hitehagyott oldalakat keress és olvass?

Féltelek a vénektől. Sajnos a mostanában Őrtorony által felkínált szellemi táplálék akkora lovat adott alájuk, hogy egyre kevésbé tudnak józanul, irgalmasan ítélkezni, és segítséget nyújtani. Nem szeretnélek befolyásolni, tedd amit a lelkiismereted diktál, de ha esetleg nem azt a reakciót kapod a szerető vénektől, amire számítasz, akkor bátran fordulj ide segítségért. Tudod mi már végigcsináltuk ezt. Nekem évekig kellett miattuk pszichiátriára járnom és nyugtatót szednem...16-17 évesen...
A Bibliát megismerni akaró emberek gyakran kerülnek nehéz helyzetbe. Bár sok dolog van, ami teljesen nyilvánvaló, ám rengeteg kérdésben nehéz a döntés. Ilyekor mit tegyünk? Ugyanis néha úgy érezzük,, hogy az Istennel ápolt kapcsolatunk függ attól, hogy jól döntünk-e, és a…..
Trifena 2013.02.09 07:53:27
Az életem Jehova tanújaként 1958. február 25-én születtem Frauenfeldben a Wernli család harmadik gyermekeként. A nővérem 6, a bátyám 5 évvel idősebb nálam. Édesanyánk szigorú protestáns családból származik. Egy kis faluban nőtt fel az orosz Moldvai köztársaságban, a…..
Trifena 2013.01.08 18:12:44
@ex.hmcs-s: Egész biztos vagyok benne, hogy Te nem vagy veszett fejsze nyele! :)
Ez a poszt elsősorban azoknak készült, akik a itt a környékemen élnek, és ismernek engem, illetve a gyülekezetemet. Néhány héttel ezelőtt írtam egy posztot ’Az én Diotrefeszem’ címmel. A benne szereplő házaspárnak hónapokon keresztül el kellett tűrnie, hogy az elnöklő…..
Trifena 2013.01.07 08:29:36
@Thyatira: Te nem értesz magyarul! olvasd már el még egyszer a sztorit, hátha akkor leesik, hogy ki okozta mindezt és hogy mik a következmények.
Trifena 2013.01.07 09:16:26
@kovacs047: szerintem ezt nem nekem akartad írni, igaz :)
http://www.civilradio.hu:9000/stream.mp3 Rádióműsor-ajánló: 2012. november 4. Interjú egy gyógyult ex-Jehova Tanú kereszténnyel Most szombaton, (2012 november 3.-án) a Civil Rádióban ( civilradio.hu/ ) 14:00-kor kezdődik a "Hét pecsét" című, Bibliához elkötelezett,…..
Igen én vagyok. Kovács István. Vagy Kokó ahogy mindannyian hívtatok. Bár már jobban hozzászoktam a Sefához. Immár másfél éve annak, hogy nem beszélgettünk. De megtudtam, hogy sokan olvassátok a blogomat, és ezért gondoltam leírom nektek, hogy mi van velem. Az első dolog, amit le…..
A legtöbben, akik olvassák a blogomat, vagy beszélgettem velük, tudják, hogy házasságtörésért lettem kiközösítve. Ezt az általam is mélyen elítélt tettet akkor hajtottam végre, amikor már nem láttam más kiutat az engem ért nehézségekből. Az előző részben olvashattátok,…..
Trifena 2012.05.21 19:07:14
@szehenza: szia! igazából már túl tettem magam rajta, de nem volt könnyű. bár sokkal jobb lenne ha végre leszállnának a témáról, és békén hagynának. de még most is mindennaposak a piszkálódások. megpróbáljuk őket elengedni a fülünk mellett. Megpróbáljuk kamatoztatni a tapasztalatainkat amiket így szereztünk mások segítségére és vigasztalására. :)
Trifena 2012.05.21 20:00:33
@szehenza: nahh! hát az a pont se könnyű amikor az ember rájön hogy amire az élete épült.. ott valami sántít. még a kiközösítés után is úgy voltam vele hogy vissza kell menni, a történtek ellenére is. nagyon nehéz volt elfogadni hogy átvertek.
Trifena 2012.05.21 18:52:51
Sefatias A saját utam 2. rész 2012.05.18 10:25:00
Késő este volt. Már lefeküdtünk. Már kishiján aludtam, amikor csörgött a telefonom, és egy véntársam hívott, hogy sürgősen beszélnie kell velem, és azonnal jön hozzám. Én voltam az elnöklő és már napok óta nagyon beteg voltam, ami miatt nem voltam összejövetelen. Így hát…..
Trifena 2012.05.18 15:05:20
@sefatias: most így elolvasva is felkavart a dolog. bár átélni még rosszabb volt. nem volt könnyű ez a két év. :( de bízzunk benne hogy nem lesz több pánik rohamod.
Sefatias X + 20 = Y 2012.04.22 14:32:00
A post címében egy két ismeretlenes egyenlet található. Nem voltam túl jó matekból a suliba, úgyhogy nem is próbálom megoldani. És az igazság az, hogy ez az egyenlet nem is matematikai feladvány. Ez az egyenlet rólam szól. És természetesen olyanokról, akik hozzám hasonló…..
Trifena 2012.04.22 15:17:30