Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csák Gergely

450 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Guillaume Erard lett a Hombu dojo hivatalos Youtube-videósa, így mostantól minden nagyobb eseményt végigkövethetünk a Youtube-csatornáján. (Érdemes feliratkozni rá és nem maradunk le semmiről, ami Japánban történik.) A múlt évben már írtam a Kagam Birakiról, amely tulajdonképpen az újévi ünnepség…..
2015.11.13-ára virradóra leégett a székesfehérvári Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornaterme a Zentai Mitama dojo teljes tatamikészletével együtt. (Csúnya részletek a Katasztrófavédelem honlapján.) A dojo megsegítésére az Asagao Aikido…..
Az Arriva közlekedési társaság rendhagyó megoldáshoz fordult, hogy megóvja sofőrjeit az atrocitásoktól, amelyek munkájuk közben érik őket: az alkalmazottak aikido órákat vesznek. Eddig összesen 76-an vettek részt az aikido órákon Koppenhága Østerbro környékén az elmúlt…..
Christian Tissier németországi tanítványa, Bodo Rödel tart edzőtábort november 28-29-én, hétvégén Budapesten.  Több info és jelentkezés a Zumm Aikido weboldalán.    ..
Vihar a biliben: Trócsányi László a cigányok radikalizációjától tart, hogy majd elmennek jól Szíriába harcolni - írta a 444.hu és számos más portál az EUObserver nevű oldalra hivatkozva.  Trócsányi László egyébként igazságügy-miniszter, háromszor volt nagykövet, a…..
Földi László magyar-történelem szakos tanári diplomával rendelkezik, tehát nem buta ember. A volt hírszerző, műveleti igazgató, aki érintett volt a Nyírfa-ügyben és a Defend-sztoriban, sokszor szerepel a médiában, mint a biztonság, a hírszerzés, a külpolitika állítólagos…..
Szerencs városában 1923-ban a Magyar Cukoripari Rt. megépítette csokoládéüzemét. A szerencsi kakaó és cukor tehát közel száz éve híres Magyarországon, két kis bakugrással: a gyárat államosították 1948-ban (a németek fel akarták robbantani az egészet, mikor az oroszok…..
Vegyünk egy plasztikus példát a magyarországi korrupcióra.  Ön ott áll a Nyugatinál, és várja a villamost. A villamos nem jön, ön ideges, késik a munkahelyéről, tömeg van. Egyszer csak odafurakodik Orbán Viktor, kiveszi az ön zsebéből a pénztárcáját, abból elvesz pár…..
Egyszer előbukkan a sötétből egy hatalmas kutya, leginkább is amolyan újszülött borjú méretű és színű: fehér alapon barna foltok, ugarabugrált, játszani akart. A kutya feje a hasam közepéig ért; amikor felugrott, az álló embert képen tudta nyalni. Valami harci kutya-féleség,…..
Orbán Viktor Facebook-oldala szerint Orbánné, Lévai Anikó, a miniszerelenök kedves felesége, arcán "angyali" mosollyal, 17 órával ezelőtt (e cikk megírásához képest) almát osztott a menekülteknek. (Lásd a mellékelt linken.) A képek alatt a felirat: A gyerekeket védeni kell,…..
PÖCS; Mindennapos éneklés; Pedagógus-életpálya-modell (ami nincs is); Egyetemek összevonása-szétválasztása politikai alapon; Gimnáziumok leépítése; Utolsók lettünk a PISA-teszten. Megírtuk már többször, hogy mi történik: leépítik az oktatást, egyre kevesebb a…..
...ugyanis viccel és ukézik a bemutatóján! Nem mindennapi látvány a rengeteg komoly-harcos-küzdelems bemutató között.  ..
Tudjuk, a hír régi és mindenki tud róla, de kötelezőnek éreztük, hogy tudósítsunk róla. Balról jobbra a képen: Elsner László, Várszegi Rudolf, Pivony Attila, az Egyesült Magyarországi Aikikai Aikido Szervezet vezetői. Várszegi Sensei kezében a Hombu elismertséget igazoló…..
2009-ben Anton Kusters-nek egyedülálló lehetőséget adott a kezébe a sors: tíz hónap egyeztetés és alkudozás után megengedték neki, hogy fotózza a japán maffia, a jakuza mindennapi életét. A legjobb képeket egy videóban válogatta össze és némi magyarázatot is fűzött…..
"A mindent elöntő menekülthullám" hegyén, amikor lassan az "Európai kalifátusokban" találjuk magunkat, ha a szegény, egyszerű magyar ember (sőt: embör) megáll és szétnéz, mit lát? Rettenetes! A menekültek letapossák az elültetett paradicsomot! Szörnyűséges! A menekültek…..
Két kormánytanácsadó beszélget valamelyik századvéges-nézőpontos mítingen. Sok ilyen van, sok közpénzből, jó öltönyben, márkás szemüveggel, almás laptoppal. Szívják a szemüveg szárát: mit keres Tünde a kormányban? Pont akkor, amikor esik a népszerűség, nincs az a…..
Az Orbán-kormány az év eleje óta először tűnik olyan kormánynak, amely képes valamit sikerrel menedzselni és erre tudatosan rá is játszik. Azonban, ha a színfalak mögé nézünk, egyszerűen katasztrófa, amit művelnek.  A menekültügyben, ami eddig történt, az ugyanaz, mint ami…..
Nem csak a poén érdekes, hanem a mögöttes tartalom. A gúny céltáblája nyilván az állandó konfliktuskeresés: mindenki ki akarja próbálni, jó lesz-e az aikido (karate, jitsu, judo, MMA, stb.) az utcai harcban. Mintha ez lenne valaminek is a fokmérője, ez az egyetlen szempont, ami…..
Mondja, látott már ön menekültet? Nem az Echo TV / Magyar Királyi Propagandatévé / kurucinfo-féle vonalon kérdezem, hanem úgy élőben? Igaziból.  Beszélgetett ön már valaha öt percet egy cigányemberrel? Zsidóval? Nem is tudja? Na látja, ez az.  Önnek fogalma sincs, hogy…..
Ja, igen, a technika sem rossz, de az a pasas - Hell's Angels, baby!   (Hamarosan visszatérünk a bloggal a nyári szünetről és írunk összefoglalót a nyári táborokról, meg lesznek hírek, újdonságok - ami kell.) ..
Már csak három nap maradt a Nemzetközi Aikido Nyári Táborig, amit Balatonkenesén rendezünk. A tábor teljesen fullon van - többen se a terembe, se az üdülőbe nem férnénk be. A tábort Stéphane Goffin (6. dan aikikai) vezeti.  ..
Yamaguchi Seigo shihan - Tanabe - 1988 from pequeniosuniversos on Vimeo. Yamaguchi sensei in Tanabe. Japan. Uke: C. Tissier sensei & H. Osawa sensei. More info: http://pequeniosuniversos.wordpress.com/videos/yamaguchi-seigo-shihan-tanabe-1988/ Csak egy videó Japánból - Tanabe, 1988. …..
Csütörtök délután. Egy rossz mozdulat, kicsi roppanás és éles fájdalom a lábamban, ami ugyan idővel enyhült, de nem múlt. Nem vagyok orvoshoz járó típus, de elgondolkodtam, hogy jó lenne, ha szakember látná, mert mégis, na hát fájt, nem tudtam rendesen lépni. Valószínűleg…..