Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yokethejoker

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
a saját testsúlyos edzést imádók (fegyencedzők, fegyencek) szidják a szabad súlyos erőedzést és a testépítést.a testépítők és a szabad súlyzós erőedzők lenézik a saját testsúllyal edzőket.  (tisztelet az értelmes kivételnek.) miért van…..
A saját testsúllyal végzett gyakorlatoknak nagy hagyománya van, és úgy néz ki, napjainkban egyre inkább reneszánszát élik a kizárólag ezzel operáló programok. A legismertebb és legnépszerűbb ezek közül a Paul Wade által megalkotott fegyencedzés (Convict…..
yokethejoker 2012.04.22 19:40:49
Az eredeti könyv 700 oldalas lett volna,a kiadó ötlete volt,hogy szedjék szét,több okból is.Például,ha az első rész érdektelen lett volna,akkor nyilván nem adják ki a többit,és igy egy kisebb könyv esetében az anyagi ráforditás is kisebb.Ergó ha bukta van,akkor a bukta is kisebb.Evidenciákat ne is sorolgassunk itt-ilyenolyan marketing-ez a mi szempontunkból nem fontos.
Wade maga is azt irja,hogy a “Mesterlépések”elsajátitása nem mindenkinek lehet végcél.A lényeg a folyamatosan fenntartható fejlődés,olyan végcélokkal,amik bárkinek igazi kihivást jelenthetnek.
Persze lehet mondani,hogy ez csak a kezdőknek elég stimulus a fejlődéshez,de várom azt a testépitőt,aki megcsinál mondjuk 10 szűk kéztartással végrehajtott kézenállvanyomást,10 egylábas guggolást és a végén pár egykezes húzódzkodást.
Van perspektiva a programban,nyugi.:)
A könyv második részében benne van a hiányolt nyak,vádli,alkar munka,diéta,nyujtás.
A Super FAQ-ban a pliometrikus edzés,a periodizáció, a kardió.Ez igy egyben egy kellően komplex rendszer.
A félreértések abból fakadnak,hogy mindenki csak az első részről tud és azt sem olvassa el rendesen(köztük voltam én is:))
Az csak az alapozás része.Te magad irtad,hogy a lineáris fejlődés csak a kezdők részére elérhető.Az első rész pont a kezdőknek szól.
A súlyzós társadalom fő problémája a szerző csipkelődése,de ez is csak marketing,viszont egy-két dologban egyáltalán nem túloz.Több mint 20évig én is annak a “társadalomnak”voltam a tagja,tudom és átérzem miről beszél Wade.

Tehát a végkövetkeztetés számomra egyértelmű.
A Fegyencedzés jó,működik,biztonságos és akár fő tevékenységként,akár kiegészitő edzésként mindenkinek ajánlható.
Innentől terveztem a hatodik sorszámú fekvőtámasz kézállásban c. gyakorlatot is a program részévé tenni, azonban ez egy hetet csúszik, mert először azt akartam kipróbálni, hogy egyáltalán működik-e a 6 edzésnapos hét. Az edzéseket úgy sikerült elosztani, hogy keddre és…..