Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lolon

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti mi szerettetek volna lenni, amikor még kicsik voltatok? Tűzoltó? Katona? Vadakat terelő juhász? Ha ezt a kérdést a 30 éves korosztálynak teszem fel, akkor 6 éves korukra visszaemlékezve valószínűleg ezer választ kapnánk erre a kérdésre élen a mentőssel, kamionsofőrrel,…..
Fiatal pályakezdővel beszélgettem arról, hogy mit csinál. Fél éve keres munkát bölcsész végzettségével, és most nagyon boldog, hogy van munkahelye. Pénzügyi asszisztens, de – mint mondja – mást is csinál. „Sok mindent, nagyon sokrétű a beosztásom, még Humán…..
jómunka-projekt Nagyon jó! 2012.07.01 10:17:00
„Nagyon jó Gábor! Csináld! Most ugorj egyet! Tamás, nagyon jó! Na, még egyszer! Nagyon jó!” Erre a harmadik „nagyonjó”-ra már feltápászkodtam, és félbeszakítottam a napozást. Kicsit hunyorognom kellett, hogy meglássam a parton fel-alá sétáló szörfoktatót és a…..
Nézem a filmet. Mintha egy fejvadász esettanulmányt hallanék. A jelentkezők sorban felvonulnak, és meggyőződéssel állítják, hogy „teljes mértékben” elhivatottak, a „legjobb” referenciájuk van, ez az „életcéljuk”, itt szeretnék „megvalósítani magukat”. Lehet, hogy…..
Egy hosszú hétvégére utaztam a balatoni vonaton. Épp csak lecuccoltam – pia, kaja, könyv kéznél – mikor utastársam belekezdett a beszélgetésbe. Először udvariasan válaszolgattam, majd lassan-lassan kezdtem figyelni is, mit mond.  „Siófokig is tudok beszélni.”, és valóban…..
Félve mondtam áment egy szakdolgozatra. Féltem, hogy valamelyik rostán fennakad, hiszen nincs benne egyetlen egy könyvesboltban beszerezhető, a hivatkozások szabályainak megfelelően idézhető forrás. Persze forrás azért van bőven, frissek is, csak hát mindegyik az interneten – vagy…..
Néhány éve, amikor összeraktam egy „információmenedzsment” nevű tantárgyat, állandóan a kezem ügyébe került Theodore Roszak „Az információ kultusza” című, több mint harminc éve írt könyve. Végül egyetlen idézetet sem használtam belőle, mégiscsak ciki lett volna…..