Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nalazo

0 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy is van ez? Az alap elgondolás az volt, hogy ha már sokat kerékpározom és rengeteg történés van minden nap szinte, így néha kiírnám magamból a napi stresszt. Sajnos elmaradt, hogy időnként leírjam ezeket, most meg átgondolva, akár egyben is le tudom írni.Persze később változhat, de most ez így…..
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
A jelek szerint Luciano Spalletti napjai az Inter kispadján meg vannak számlálva, mivel várhatóan a mester a 2018-19-es bajnoki szezon végén távozni fog Milánóból, helyére pedig a Juventus és az olasz válogatott egykori sikeredzője, Antonio Conte érkezhet, azonban csak egy igen szép éves fizetés…..
nalazo 2019.04.10 08:38:27
Tegnap egy napon sikerült kiszúrnom két nagyon is különböző cikket, ami a magyarok őstörténetével és a nyelvével foglalkozik. Az egyik az indexen jelent meg, egy interjú Sudár Balázs történésszel, az MTA kutatójával. A másik egy véleménycikk Czakó Gábor írótól, ez pedig a Magyar Hírlapban szerepelt,…..
Először is azért, mert láthatóan meghátrálni kényszerültek: most már elég a kormánynak a New York állammal való megállapodás is, hogy maradhasson a Magyarországon a CEU.  De a saját törvényük szerint nem elég...
Manapság sokan gondolkodnak azon, hogy mi által lehet behatárolni azt a fogalmat, hogy kit is nevezzünk értelmiséginek, és sokan arra a következtetésre jutnak, hogy ez annak a függvénye, hogy az ember diplomát szerzett-e, és tartozik-e ehhez egy felső fokú nyelvvizsga. Azokra is rászokták aggatni…..
Miért pont ez az egyetem? kérdezhetnék sokan - megjegyzem teljesen jogosan. A válasz csak annyi: Soros György. Az az egyetem amely kiváló képzést biztosít az ott tanulóknak és a magyar diploma mellett amerikai diplomát is ad. És ez itt a baj forrása a FIDESZ szerint, bocsánat az Oktatási Hivatal…..
nalazo 2017.04.09 16:59:50
@Nagyorrú Barbi: Értetted saját magadat, vagy ez nem számít?
A bicikli az egyik legmodernebb közlekedési eszköznek számít abból a szempontból, hogy a káros anyag kibocsátása gyakorlatilag nulla. Emiatt sok európai országban egyre népszerűbbek, viszont ezzel együtt a biciklihez köthető halálesetek száma is változott 2000 óta. Az OECD adatai szerint Norvégiában…..
“Török pénzen, török megrendelésre, a török dicsőségre minaretet terveznek építeni Szigetváron, merthogy a régi romjai sértené a török vendégek érzékenységét. ... És Zrínyi emléke? Az utolsó 800 magyar és horvát keresztény lemészárolt emléke? Ők, tisztelt uraim, pont azért védték és védenék ma is…..
nalazo 2016.02.18 08:55:54
@először is magyar:
Tisztelt Uram! Kérem, hogy olvassa el újra mindazt, amit a hozzászólásaimban írtam, mert ön úgy válaszolt, mintha nem is látta volna.
Felületes ismeretekkel, érzelmektől fűtve csak olyan írások születtek és születnek, amelyek félreinformálják a történelmet nem művelő embert, illetve mítoszokat teremtenek, amelyek nem a történelem részei, sokkal inkább a kultúrtörténetéi. Történészként több ismerettel rendelkezni, objektívan/objektívabban látni eseményeket, folyamatokat és szereplőket, ezáltal rávilágítani a helytelen tudásra, félreértésekre, megcáfolni a mítoszokat, még ha azok a mindennapok emberének nem is tetszenek, nem történelemhamisítás és nem nemzetietlenség, hanem a szakma művelése. Ugyanis ezt nem lehet koncepciók, előre megállapított eredmények alapján csinálni.
Ami az ön válaszát illeti, tele van múlt idejű feltételezésekkel (mi lett volna), olyan állításokat tulajdonít nekem (Sztálin és társai bűntetteinek megbocsátása), amit nem is tettem, a hozzászólásaimban írt példáimat félreérti, ahogy a konklúziómról pedig nem vesz tudomást.
Utóbbit leírom önnek ide még egyszer. Igen, a török kor csak bajokat, pusztulást jelentett Magyarországnak, és nem, én sem értek egyet azzal, hogy Szulejmánnak emlékműve legyen. Olvassa csak vissza.
Azt javasolnám mindkettőnknek, hogy műveljük a szakmánkat. Én a magamét, ami a történelem, és ön is a sajátját, amit biztosra veszek, hogy nem a történelem. Alapvetően becsülöm azokat az embereket, akik érdeklődnek a történelem iránt, annak ellenére, hogy közülük nagyon sokan nem fogják fel, hogy ez is egy szakma, és azt hiszik magukról, hogy a vonzódásuk folytán értenek is hozzá. Azt viszont nem becsülöm, aki amellett, hogy felületes ismereteit hangoztatja, leckézteti és sértegeti azt az embert, akinek a szakmájához egyáltalán nem ért. Ez ön.
Időhiány és lustaság miatt csak most jutottam el oda, hogy elkezdjem a nyaralásom megírását, melyet több részletben fogok megjeleníteni. Ez az út egészen másképp alakult, mint ahogy terveztem, az eleje sokkal rosszabb volt, de a vége sokkal jobb lett, mint szerettem volna. De végül…..
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
A címbeli mondat - különböző változataival egyetemben - szinte beleivódott a magyar családi mentalitásba: ha nem is anyáink, de nagyanyáink, dédanyáink tuti felemlegették már, hogy mi bezzeg csak becsüljük meg magunkat, örüljünk, hogy nem kell éheznünk. És milyen dolog…..
Ki tudná feledni Szarka László Big in Japan-adaptációját? A Megasztár5-ben feltűnt amatőr énekes vírusként terjedő magánszáma napok alatt hozta meg számára a sikert. A biztonsági őr számtalan fellépési lehetőséget kapott, ám mára rajongói elfelejtették, "nem kérnek…..
Az utóbbi idők közvélemény-kutatásai alapján egyre több a bizonytalan vagy a szavazni nem akaró polgár. A Fidesz az új választási törvény keretében ezt a problémát is megoldaná. Automatikusan ahhoz számítanának ugyanis a bizonytalan vagy nem szavazó polgárok, aki egy adott…..
nalazo 2011.10.11 14:42:26
@mismichael42: Igen. Belgiumban.
Barca-Madrid Rutinmunka 2011.05.04 00:30:00
Angel Di Maria egyetlen egy jó passzot adott a kedd esti Barcelona-Real Madrid BL-elődöntő első félidejében. A mérkőzésen 41 szabálytalanság történt, ebből 31-et a Real Madrid játékosai követtek el. Messit 11-szer rúgták fel, ennyit egyetlen játékos sem kapott az idén…..
Bizarr, akár elmebetegnek is nevezhető kéréssel fordult vasárnap a Real Madrid az UEFA illetékeseihez. A minden bizonnyal újabb sikertelen szezont záró klub gyakorlatilag azt szeretné, ha az európai fociszövetség a fél Barcelonát eltiltaná egy időre. Indokaik olyan viccesek,…..
Néha olyan jó látni, hogy a Sors sokadjára már nem pörget három szilvát egy sorba azoknak, akiket igazából eddig se kellett volna segíteni. A feszített arcbőrű albán trubadúr egészen izmosan rábaszott, és ez jó.A sztori annyi, hogy az "ez már olyan szar, hogy attól…..
a Tisztelt Ház Nyelvükben élnek 2010.06.23 09:00:00
Nyelvükben élnek - az Országgyűlés tagjai és az idegen nyelvek Az előző poszt után szerkesztőségünk elmerengett azon, hogy vajon milyen nyelveken tudnak a T. Ház ugyancsak t. képviselői. Szerencsére segítségünkre volt az Országgyűlés munkáját átláthatóvá tevő…..
Nou San Trafford Mocskos Inter! 2010.05.20 10:30:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) Alapvetés: az Inter mindennek a legalja. Ez már a kezdetek óta így van, és ezt a klub maga is…..