Regisztráció Blogot indítok
Adatok
101010

7 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál. A recept az, hogy a jó név mellé…..
101010 2011.07.28 17:17:50
@Pál a postoló: bizony lemaradtál valamiről, az új Shimano XTR szettek alapból 2x10 sebességesek. Vehetsz 3-as tányéros hajtókart is, de mivel ez versenykategória, ezért a célzott ridereknek a 2x10 elég. Ha belegondolsz majdnem ott vagy mint a 3x9-nél: ott a keresztbeváltás problématikája miatt nem használod mind a 27-et inkább csak 24-et, jóérzésűek 21-et.

Itt meg kihasználható mind a 2x10sebesség, -igaz más fogszámokkal elöl hátul.

Amúgy mindenképp túlárazott ez a bicó, bár ha valaki ennyire tele van pénzzel, akkor inkább vesz egy ilyet, bringás körökben ez a Porsche: www.racycles.com/product.aspx?catid=4,464,2545
101010 2011.07.28 17:42:08
@plszegy: Ilyen felszereléshez már nem Magellan vázat vesz az ember. Hacsak nem Buruczki Szilárdnak hívják, bár ő meg kapja. :)
101010 2011.07.28 20:16:45
@ideasz: bikemag aprót nézegesd.
Avagy nem a snowboard a veszélyes sport, hanem a magyar egészségügy. A mai bejegyzés kicsit tematikán kívüli, de az utóbbi pár hónapom nagy tanulsága a fenti megállapítás. Nevezetesen, nem elég fizikailag egészségesnek maradni (amiről a blog tanmeséi szólnak...), de ha beüt a…..
Nem, nem asztalost játszom. Hanem így a tél elmúltával (pláne, hogy a szezonnak részemről már lőttek...) gyorsan még megemlékeznék a két favorit téli sportról. Ha nem bánjátok, ugrom az evidenciákat - úgyis mindenki tudja, hogy az egyik két léces, a másik egy deszkás, nem…..
A bejegyzés első részében szót ejtettem az étrend fontosságáról (ohne csodadiéták), és előkészítettem a terepet annak, hogy áttekintsük a fogyókúrás mozgásprogramokat. Lássuk. Kardio mozgások Első körben részben ezt javaslom a fogyni vágyóknak. A…..
101010 2011.01.31 19:10:12
Öröm ilyeneket olvasni, igaz a postban boncolgatott megfejtésre nekem sikerült egyedül rájönnöm, azóta én is ezt fújom pocakos családapatársaimnak.

Tinédzserként megszállott bringás voltam, de aztán jöttek a dolgozós meg gyerekezős évek sok-sok ülőmunkával párosítva. Néhány éve kiköltöztünk a nagyvárosi bűzből, ekkor már az ideálishoz képest 20-25+ felesleggel küzdöttem. ...És persze én is azzal bíztattam magam, hogy 100 kg alatt nem férfi a férfi, de a tükörbe nézve ezt valahogy sehogy sem igazán hittem el.

Ekkor vettem elő az időközben hegyibringára cserélt drótszamarat és kezdtem el rendszeresen tekerni (szerencsére a környék ideális a terepkerékpározáshoz) Az első szezon még síkon zajlott, de a cél a szomszéd hegy kilátójának megtekerése volt, amit három hónap kitartó edzésének köszönhetően sikerült is elérnem -igaz rendesen megizzadtam vele. Ez 3 éve volt.

Ma már megint fanatikus kerékpáros vagyok: fizikai fájdalom, ha nem mehetek edzeni heti minimum 2x (szezonban inkább 4x). Igaz ma már sokkal komolyabb kihívásokra van szükségem, mint a kilátóhoz feltekerés... :)

Önmagamtól kezdtem az étkezés minőségére és mennyiségére is odafigyelni (egyszerűen nem esnek már jól a nehéz ételek, nagy adagok - már húst is csak heti 1x eszem). Újra huszonéves súlyomnál vagyok és szinte sosem éreztem ilyen jól magam a bőrömben.

Szószaporítás helyett csak annyit mondanék, hogy csak az életmódváltás első néhány hete a nehéz - oda kell figyelni, de ha van kitartásunk, elérjük azt az állapotot, amikor fiatalabbnak, könnyebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat, és nem értjük majd meg, hogy miért vártunk ezzel ilyen sokáig.
Sir Winston Churchill brit államférfi nem semmi figura volt. Amellett, hogy túlélt számtalan háborút, köztük levezényelte a másodikat, majd köteteket írt tele és miniszterelnökölte kis szigetországát, szenvedélyes - mit szépítsük - bagós és iszákos volt. És élt 91…..
Kétméteres, villogó ledekkel feldíszített növényt koboztak el a rendőrök egy hippitől Berlin közelében. Az sajnos nem derült ki, milyen fajta illatozott a nappali közepén, de rendesen be volt állítva a karácsonyfa állványába. A tulaj szerint még nem volt kész, egyéb díszeket…..
Ez már csibészesen jópofa!..
101010 2010.12.06 12:41:58
@krüger: bocs de mozgás nélkül nincs zsírégetés, ugyanis csupán koplalással -mozgás nélkül- a szervezet előbb az izmokat kezdi leépíteni.
(Ha csupán koplalással eljutsz a zsírégetésig akkor már komoly baj van.)

Szóval zsírt hatékonyan csakis intenzív, magas pulzusszámmal járó, és 30 percen túli mozgással lehet égetni, - hívhatjuk testedzésnek vagy sportnak is. :)

Arról nem is beszélve, hogy sportolással nem csak vékonyodik az ember, hanem jó irányban formálódik is.
101010 2010.12.06 16:11:22
@krüger: az általad linkelt érdekes cikk amúgy pont azt írja, amit én is állítottam. Edzeni kell a zsírégetéshez, az más kérdés, hogy milyen módon. Tény, hogy az intervall edzések sokkal többet érnek mint a csupán az aerob tartományban maradás.
Egy szó sincs itt arról, hogy koplaljunk és ne mozogjunk, attól fogyunk...

Na mind1, igazából egyénfüggő ki mitől tud, akar fogyni/súlyt megtartani.

De azt talán nem vitatod, hogy a koplalástól elég levert és gyenge lesz az ember, míg egy aktív sportos életmóddal egészségesebb, energikusabb és nem utolsósorban boldogabb lesz az aki eljut odáig, hogy megváltoztassa az életét.
101010 2010.12.08 03:15:48
@krüger: nemá kiderül, hogy ugyanarról beszélünk. :)
Az tök tiszta és szimpla matek, hogy bevitt energia - elhasznált energia súlycsökkenést/növekedést okoz eredménytől függően.

Igazából csak a fogyás minősége (tartóssága) és az ahhoz vezető út megélése az ami más mindenkinél.

Ha az ember csak koplal X hétig lead Y kilót, majd visszaáll az eredeti életmódjára X/2 idő alatt szedi vissza az Y-nál akár több súlyt is.
A rendszeres sport egy kis étrendre odafigyeléssel (nem éhezéssel, csak normalizálással) szerintem tartósabb eredményt hoz. Ráadásul szerencsére kismillió sportolási lehetőség van, mindenkinek más jön be, de ha megtalálja magának, akkor komoly élményfaktort is nyer vele az ember.

A kulcsszó mindenesetre az életmódváltás.
Miért? Miért kéne csupán egy mozgatható luxuslakást a vízre tenni, mint minden rendes jachtépítő? Miért ne lehetne rögtön egy egész telket hajóvá alakítani? Elképzelésem szerint a Hermés iroda tervezői (Gabriele Pezzini, Pierre-Alexis Dumas) és az egyedi formavilágú…..
Még 2006-ban történt. A Ford meghívása az M-Sporthoz szólt, vagyis a Ford ralirészlegéhez. Igazából ez egy magáncég, amelyet a többszörös angol bajnok ralipilóta, Malcolm Wilson alapított, 1997 óta kizárólag ők fejlesztik és versenyeztetik a WRC autókat. Székhelyük az…..
Nemrég jelent meg a Gattaca extra dvd kiadása, amit meg kellene vennem, (bár akkor az eredeivel mit csináljak?), és most olvastam a hírt a géntérképezés fejlődésének következő lépcsőjéről. Azt a durva diszkriminációt, amihez ez vezethet szerintem a legtöbben fel sem tudják…..
Jövőidő Első bejegyzés 2007.11.07 02:29:00
Aki ismeri a sci-fi irodalmat (itt most leginkább a minőségi művekre gondolok, nem a legtöbb embernél erre a definicíóra beugró ponyvákra), vagy szereti a tudományos-fantasztikus filmeket az biztosan elgondolkozott már néhány manapság olvasható hír kapcsán, hogy mintha ezt már…..
Péter autójának ugyan nem támasztottak hűtőszekrényt, de úgy látszik mégsem volt elég nagy a parkoló, hogy megússza bonyodalom nélkül a bevásárlást. Tegnap (03.25.) este 6 körül a budaörsi kék műszaki áruházba ugrottam be 20 percre. Letámasztottam a Vectrát, egy kicsit…..
autózz! Ne büntess meg, kérlek! 2008.03.26 14:02:00
Humorral sokmindent el lehet érni az életben. Nem tudom eldönteni, hogy az autó tulajdonosa tisztában van-e ezzel, vagy csak szimplán naív (esetleg egyéb alternatívák). KáVé igazán elcsípte a pillanatot, ami jópár napig tartott. Gondolom azóta már sikerült benzint tankolni és…..
autózz! BMW-nek látszó gyalogos 2008.03.16 08:46:00
Őőő...kicsit zavarban vagyok, mert sokan nehezményezik, hogy mért mindig csak "x" autómárkákat emelünk a szitkozódás piedesztáljára. Biztos rengeteg rozzant járgány is produkál észveszejtő szabálytalanságokat, de a magyar mentalitás naná, hogy a csillogóbb verdákat…..
coin toss Windows dal 2008.02.20 17:50:00
Zsenialitás határait súrolgató baromság.. Csak nézzétek! ..
A karácsonyi szórásból kifelejtődött az alábbi sztori, de azóta újra felmerült, hogy a Microsoft felújított Xbox 360-akat szállít Magyarországra és újként árulja őket. A hírt a napokban cáfolta a cég, de ha nem ők hozták be, akkor hogy került a Media Marktba illetve onnan…..
autózz! Anyázik a Centrum 2007.12.12 09:57:00
Csaba kapta lencsevégre az alábbi képet, amin érzésem szerint ő felháborodott, amikor meglátta. Szerintem meg ötletes. Provokatív, de az ábrával együtt humoros is, abszolút figyelemfelkeltő, a cél pedig egyértelműen ez volt. Kérdés, hogy akiknek szól, azoknál bármi hasonló…..
Az alkotás teljes neve: Lethal Injection Attack Droid Prototype. Christopher Conte tervezte 2004-ben a halálos ítéletek dehumanizált végrehajtására. Vagy csak úgy magának, nem tudom. Vonatkoztassunk el kicsit a funkciótól: mindenki képzeljen el valami mást, távirányítót,…..
Ehhh, a legutóbbi post után meg egy mai sajtótájékoztató híre: Ez itt a magyar virtus Mindenesetre remélem ez komoly, mert viccnek azért durva lenne. Az egész móka és elképzelés mintha a 80-as évekből került volna ide. Amikor legutóbbi bejegyzésben írtam egy valóban…..
Jövőidő Tiszta jövő 2007.11.16 18:10:00
Már az FCX tanulmányautó is közel állt a megvalósíthatósághoz, de a Hondánál nem tököltek sokat, piacra dobták a már valóban használható üzemanyagcellás autót. Az innovációban élen járó gyár végre elindította amiről eddig csak álmodtak és meséltek: a tiszta és…..
Jövőidő Gattaca a sarkon túl 2007.11.16 15:08:00
Egyik kedvelt filmem a Gattaca (info imdb , és wiki), mely a közeljövő társadalmi osztályainak genetikai alapokon való újjáépítéséről szól. - persze még sok másról is, de most nem a filmről tolom ide ezt a postot. Mai hír az origo-n. A film ugyan már a születéskori…..
Érdemes elolvasni: www.agent.ai: robotjövő Na jah asszem túl vagyunk már a gyerekes elképzeléseken. Asimov mester tapsol odaátról. Azért remélem, unokáim még embertársaink közül válaszatnak párt és barátokat, nem egy katalógusból......