Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Till S. Seemann

7 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Akárki!   Új projektbe vágtam a fejszémet és ennek hozományaként lassan átköltözöm egy másik platformra, illetve domain címre! Ha érdekelnek a fejlemények az új munkáimmal kapcsolatban, akkor kérlek látogass el a http://www.tillseemann.com webcímre!   Addig is a…..
A magyarnarancs.hu két kérdést tett fel irodalmároknak: 1. Ön szerint is több jelentős író alkotott a Kádár-rendszerben, mint a rendszerváltás óta? 2. Ön szerint mi volt az 1989–2014 közötti korszak öt legjelentősebb magyar irodalmi teljesítménye? Ha ezek között van…..
Till S. Seemann 2015.03.11 16:28:42
"Összeábdált" – hol olvashattam ezt korábban? Jókai? Kosztolányi kínai versfordítása? Most Tamás Gáspár Miklósnak ebben az igazán élvezetes kis cikkében. (Leó után majd én is elköszönök rendesen, ez most még nem az.)..
Till S. Seemann 2015.03.02 13:07:23
Már rég volt spórolós cikk, és a magyar ember agya úgyis folyton azon jár, hogy hol lehetne egy kicsit spórolni. Úgy tartják, hogy zuhanyzáskor sokkal kevesebb vizet használunk el, mintha engednénk a kádba, és ott áztatnánk magunkat. Ezzel én személy szerint egyetértek, de nemsokára kiderül, hogy…..
A Forrás nyári tematikus dupla száma a nem túl fantáziadús, de a lényeget híven közvetítő "Írók írókról" címet viseli. Lövétei Lázár László nettó kétoldalas kis írása az Arany-filológiának ha nem is mérföldköve, de sziklaszilárd centiméterkavicsa. Így kezdődik…..
Till S. Seemann 2015.01.06 16:09:30
Ez a bizonyos jubileumi buli január 10-én lesz a Barba Negrában, ahol a Gypo Circus és az Uzipov lesz az előzenekar, illetve olyan vendégek lépnek majd színpadra, mint Siska Finuccsi, a Brains és Saiid, a Soerii & Poolek, Csipa a Hooligansből, a Paddy And The Rats valamint Majka. A…..
Till S. Seemann 2015.01.06 12:35:05
Till S. Seemann Táskás 2015.01.02 12:40:34
Néha napján luxusba burkolózom,Elbújok, mégis látom.Ott ül az ablak alatt. Sapkája kókadtan kandikál,Szatyra tömött és piszkos,Pufajkája bűzlik. Elbújok vagy legalábbis elfordulok,mint gyerekként...Nem látlak, tehát te sem látsz. Néha napján barátjának szegődök.Nem…..
A hétvégén lezárta jubileumi évét a Tankcsapda, így mi is lezárjuk a vitát, hogy melyik a legjobb Tankcsapda-lemez. Persze ez a vita csak köztünk zajlott. Sőt, nem is igazán volt vita, pedig ha van zenekar, akikről a szerkesztőség minden tagjának van véleménye, akkor az a…..
WinMagazin Vissza a jövőbe 2014.12.02 10:00:00
Minden szempontból rendhagyó teszt következik. Egyrészt zenelejátszót (MP3 lejátszónak indultak ezek) még nem teszteltünk, másrészt ez a második olyan készülék, amelyik a tesztelés időpontjában már réginek számított, csakhogy az Acer tabon legalább a rendszer – Windows 8…..
Nem írtunk róla, de most muszáj elárulni, hogy Bono nemrég akkorát taknyolt biciklivel, hogy nem tudja a munkáját elvégezni. Pedig lett volna elég. Például fel kellett volna lépnie hétfő este a New York-i Times Square-en az AIDS világnapja alkalmából. Neki ugye ez fontos ügy, a…..
Till S. Seemann 2014.12.03 08:57:03
És felment egy streaming szolgáltatóra. A német zenekar A Spotifyt választotta, aminek maga a cég is nagyon örül, illetve a csapat kiadója is. Össze is állítottak egy playlistet, szóval aki akarja, alább meghallgathatja a Rammstein legjobb dalait. Akik pótolni akarják a lemaradást,…..
De azért gondolj bele Kopasz, csóri a faluvégről megnyerte a lóvét, azóta iszik mint a gödény. Azt irják, a családjával akar osztozni a pénzen, de vajon egyszer is hazament megkérdezni őket, hogy mi legyen? Én látom magam előtt a képet, ahogy a kocsmáros marasztalja és közben…..
Takáts József literás római netnaplója sokkal jobb, mint a jelenkoros jegyzet volt. Furcsa, hogy nem emlékszik a "Római vakáció" történetére. A film alaphelyzete, hogy Audrey Hepburn álruhás hercegnőként vespázza keresztül-kasul Rómát a csóró újságíró Gregory…..
Till S. Seemann 2013.08.01 08:22:19
Sajnos legalább hétfőig szünetel a kerékpárépítés, mert van egy festékszilánk a szememben, amit nem tudtak kivenni a sürgősségin sem, ezért hétfőn mennem kell szemészetre. Elég kellemetlen a dolog, mert ha már egy kevés napfény éri, rögtön elkezd fájni a fejem... Tehát…..
Till S. Seemann 2013.07.27 18:26:10
Az Ex-Symposion 82. száma ex-jugoszláv Ablak-Zsiráffal adózik a lap előtörténetének. Csak ajánlani tudom. A szócikkeket sokan írták, a Narancsban olvasható hirdetésben György Péterrel és még két másik szócikkíróval reklámozzák, de úgy rémlik (most nincs kedvem elmozdulni a…..
Till S. Seemann 2013.07.26 10:03:31
Till S. Seemann 2013.07.26 10:37:06
Megújult a Jelenkor honlapja. (Eddig inkább csak az archívum volt fenn a neten.) Az aktuális számból a kicsit morbidra szerkeszett (az óvodától egy fiú haláláig ívelő) versrovatból Domján Gábor elég jó versei élesek. Az érzelmes okosság szépsége nyilvánul meg bennük -…..
milyen a tengerparti esküvő? Friss, mozgalmas. Romantikus, vidám. Különleges. Kár, hogy nálunk nincs tenger. Aki mégis vízi esküvőt tartana, megteheti a Balaton partján, vagy a Dunán is, hajón.  mítosz Ami magát az esküvőt illeti, ki ne gondolt volna arra, hogy mi…..
A Webshopokban már előrendelhető a Nokia új csúcskészüléke ami nem kevesebb, mint 41 Megapixeles kamerájával akar hódítani a kiváló fényképekre vágyó felhasználók körében. De vajon megéri ennyiért? A telefon nagyon vonzó lehet amíg meg nem látjuk az árát, ami majdnem…..
Till S. Seemann 2013.07.17 15:51:28
A Literán napok óta fenn van Nádas Péter írása Balassáról, nem értem, hogy még nincs egy lájkja se. Pedig már ez a cím - Balassa egyik megidézett írásáé - is milyen jó: "A bölcsészkar mint vármegye és mint gyár". Huszonöt év után lehetne így fordítani: "A…..
A Facebookon kaptuk meg a lap egyik szerkesztőjétől a linket - feltehetőleg azért, mert hivatkozva van a szövegben ez a posztunk - Molnár Dávid Bognár Péter "Bulvár"-járól szóló kitűnő kritikájához. A legjobb bírálat, amit idén olvastam. (Azt azért…..
Irodalom történik A harmadik 2012.03.26 09:33:00
  ***    ***..
Till S. Seemann 2013.07.17 08:36:56
Keresztury Tibor nem csinál mást, csak hozza a formáját. Van ugye két hír, az egyik arról szól, hogy „táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma…..
Miközben a Szépírók Társasága Válság, szegénység, szolidaritás tartotta meg az idei fesztiválját (a programot lásd itt, egy, a megszokottnál jóval alaposabb tudósítást pedig itt), az áprilisi Jelenkor egy kitűnő Móricz-tanulmányt hoz Tverdota Györgytől „Áldott…..
„Sok olyan adatunk van, amelyek azt bizonyítják, hogy Petőfi magyarsága jórészt vállalt és bizonyos értelemben tudatosan felépített identitás volt, és nem magától értetődő adottság. Fennmaradtak olyan emlékezések, amelyek arra engednek következtetni, hogy Petőfi…..