Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoLDen

104 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Posted by Holden in February 1th 2022   Itt most a 2022 februárjában kitett listánk bevezetőjének kellene állnia, de az valószínűleg már nem fog előkerülni, miután annak idején bölcs módon egyből a szerkesztőfelületre gépeltem be. Korábbi listáinkat a Wayback Machine segítségével sikerült…..
Eljött az ideje, hogy ajánljunk ötven nagyszerű albumot a tavalyi évből! „Hogyan, ötvenet? Mikor tavaly még hatvanra futotta?” – kérdezte soha senki. Persze idén is említhetnénk további rengeteget Enslaved-től Baronessen át Ahabig, amelyekbe érdemes belehallgatni. Nem sorolom aktuális anyagaikat a…..
Posted by rantottbus in December 20th 2011   10. Baaba Kulka – Baaba KulkaLengyel formáció korai Iron Maiden-feldolgozásokkal, a Seventh Son Of A Seventh Son albumig pontosabban. Az érdekessége, illetve az értéke a dolognak, hogy rendkívüli szabadsággal, és (számomra) ízléssel nyúlnak az…..
„Autodafé, olyan van még?” – viccelődtem rendszeresen a sajnos már félhalott honlapunkon, mikor épp kitettem szokásos évi egyetlen cikkünket. Tartok tőle, nem sokaknak tűnt fel, hogy a válasz a kérdésre most már/még nemleges. Az év végi (év eleji) listázás így a nihil és a bánat miatt elmaradt.…..
"Orbán Viktor rendszerét a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt nélkül nem lehet leváltani." /Vadai Ágnes/Egyre zseniálisabb fordulatokat vesz ez a demokratikus ellenzéki összefogásnak nevezett bohózat: kezdődött ezúttal azzal, hogy a múltra nemet mondó Egymillióan…..
Őszintén bevallom: még mindig le vagyok nyűgözve Rogán Antal legutóbbi performanszától. Egy kis irigység is bujkál persze bennem (hogy ez nem nekem jutott eszembe!), de az alaphangot mégis a tisztelettel vegyes elragadtatás kell jellemezze. A belvárosi polgármester ugyanis az összes…..
Végre. Már hetek óta vártunk erre a bejelentésre, de megérte. Végre a kormány tisztára mosta becsületünket, és igazolta a korábban igazolhatatlannak gondolt lépését. A döntés pedig mindannyiunk számára azonnal látható, pozitív hozadékok tömkelegét fogja kínálni.Tegnap…..
hoLDen 2012.10.10 11:38:57
Ugyanazt művelitek, kedves állítólag jobboldali kommentelők, mint az SZDSZ egykori holdudvara, csak éppen ellenkező álláspontból. Ahogy a Magyar Nemzet is ugyanazzal a módszerrel él, mikor az MSZP "kibucozását" rója fel, mint a Magyar Narancs a Fidesz "szalonzsidózásának" emlegetésekor.

Én nem vagyok a "liberális újságírás" nagy hagyományainak folytatója és művelője, és soha az életben nem írtam le olyat, hogy a cigányokat és a zsidókat semmiféle kritika nem érheti, mert akkor az ember rögtön kiírja magát az európai kultúrkörből.

Hát persze, ugyanolyan arányban lehetnek jófejek, de nem értitek, hogy most adtunk ki egy valószínűleg eredetileg nagyon jófej (amúgyis, csak áldozat, mint nemrég hallhattuk) férfit, aki bár gyilkos volt, rögtön szabadon engedték? Amúgy meg ti hallottatok emiatt felháborodott azeri tüntetőkről? Azeri tiltakozásokról? Mert fordított esetben, ha mi szabadon engedünk egy magyar gyilkost, valószínűleg lettek volna, tekintve hogy a magyarok többségének ez sérti az erkölcsi érzékét.

Ha a kormány bejelentené, hogy még több gettóban élő romát telepít a ti lakótelepetekre, akkor is ilyen lelkesek lennétek? Ha meghirdetnék annak a programját, hogy legyen minél több muszlim tanuló fővárosunkban, ujjonganátok? Nyilván nem, és nem is kiáltanátok fennhangon rasszizmust, mert tudjátok, hogy az előítéleteknek nagyon sokszor igenis van alapjuk. Ez pedig a konzervativizmus egyik kiindulópontja, ha már itt tartunk.
hoLDen 2012.10.10 12:07:20
@Frizuravarjú: Persze, amint egy izraeli legyilkol majd legalább egy magyart (iránit, törököt, akárkit), baltával vagy korszerűbb eszközökkel, nekem mindegy, aztán átadják őt Izraelnek, ahol kiengedik és hősként tisztelik - mi pedig még több izraeli kollégista idecsalogatásáról döntünk ezután.

Na, ez esetben lesz ilyen poszt is.
Kedves "Tóth Luca"! Elég nagy tévedésben vagy. Felsorolsz egy jó csomó embert, az LMP szimpatikus képviselőit, majd nyilvánosan, névtelenül megvádolod őket azzal, hogy a párt "népies - MDF-utód szárnyának" képzelik magukat, és folyamatosan próbálják ellehetetleníteni a…..
Puzsér Róbert azt írja Facebook-oldalán, hogy a köztévé ma ugyanazon a gyenge, ízléstelen és értékelhetetlen színvonalon sugározza műsorait, adását, mint az elmúlt húsz évben - hogy ezek a csatornák továbbra sem akarnak mások lenni, "mint bármelyik kereskedelmi [adó]. Csak…..
"Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak." /Heinrich Heine/És ahol emberekről készült szobrokat gyaláznak meg? Ha nem kulminálna a különböző történelmi figurák élethű szobrainak különböző színű festékekkel való leöntésében a múltunk kapcsán jó ideje…..
hoLDen 2012.10.07 15:15:24
@Gera: Engem ugyan hidegen hagy a legtöbb emberről készült szobor, de azért néhány dolgot tegyünk hozzá:

1. Hitler és Sztálin valóban nem egy kategória sem Horthyval, sem Kádárral. Kádárnap egyébként állítottak is Moldováék mozgó szobrot, na és? Felőlem akár kinn is hagyhatták volna, akkor sem dőlt volna össze a világ.
A Hitler- és Sztálin-szobor már túlzás, magánszemélyek se állítsanak ilyeneket. Bár nem is nagyon akar senki.
Kun Béla-szobor meg van a Szoborparkban. Mindenki eldöntheti, hogy a helyszín itt változtat-e azon, hogy továbbra is egy Kun Béla-szoborról van szó. Kicsit segíthet neki az a légkör (kommunista indulók magnóból bömböltetése, 3 Tenors-póló és ehhez hasonló szuvenírek árusítása), amely körüllengi az egészet. Vagy akkor nem is tiltakozna senki, ha egy náci szoborparkban lehetne sétálgatni horogkeresztek és SS-tisztek között?
Betiltotta a kormány a játékgépeket, így a legtöbb kaszinó, játékterem bezárhatja kapuit, és a kocsmák sem számíthatnak ezentúl ilyen irányú bevételre - mindezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyrészt etikai, másfelől nemzetbiztonsági okokra…..
Részmunkaidőben egy szupermarket eladójaként dolgozom, így az elmúlt két hajnal is az utolsó éjszakai buszon ért, hogy aztán 5:30-kor időben felvehessem a munkámat - nem túl kellemes időtöltés, de hát abból még mindig nem lehet megélni, hogy az Index címlapon közli az ember…..
Te, és azt hallottad, hogy az iPhone5-re könnyedén telepíthető a V for Vendetta: The Vigilante legújabb verziója? És a csúcstechnológiának köszönhetően már éjjel-nappal lehet gémelni a cuccon töltés nélkül, bizony, ez már a technikai fejlődés legmagasabb fokozata.És igen,…..
Kommunistátlanítást említ az FN.hu, olyan írók kapcsán, melyek a kommunizmus iránt nemhogy elköteleződve nem voltak, de az ellen többször hangosan fel is szólaltak."Inkább megyek a zúzdába Balzackkal, mint az élvonalba Darvassal" - mondta állítólag Tersánszky Józsi Jenő (amit…..
Úgy tűnik, ez a november negyedike már csak ilyen dátum marad: most forradalmunk után egy fontos kulturális színhelyünk legyalulása van soron. Szomorú. ..
Hoffmann Rózsa napokban tett bejelentése, mely szerint ezentúl a történelmet csak magyar nyelven lehet tanítani a középiskolákban, nagy felzúdulást keltett - az Alternatíva és a Véleményvezér is külön bejegyzést szentelt a témának, melyben a tantárgy angolul, franciául és…..
Lángh Júlia polgári engedetlenségre buzdít a Galamus.hu-n, Papp László Tamás pedig a Hvg.hu oldalon ért egyet: "tagadja meg mindenki a szolgálatot", ne küldje vissza senki a levelet, amelyben adatok közlésére kérnek minket, hogy aztán adott esetben polgári védelmi feladatok…..
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a jobbikos képviselők, illetve Mansfeld László Mátsik György elleni feljelentését, mondván, az egykori ügyész az akkor hatályos törvényeknek megfelelően kért halálbüntetést az "államrend ellen szervezkedő" Mansfeld Péterre,…..
Lánczi András-interjút mindig szórakoztató olvasni, már csak azért is, mert ilyenkor az éles kérdések kereszttüzében nincs nagyon lehetősége ragaszkodni a precíz megfogalmazásmód minden egyes követelményéhez, és jobbára olyan szintű közhelyeket kénytelen pufogtatni, melyek…..
Szudán, Egyiptom és Líbia forrong, konzulátusi épületek kapnak lángra, Christopher Stevens líbiai amerikai nagykövet pedig életét veszti füstmérgezésben. A megmozdulások oka egy Kaliforniában A Muszlimok Ártatlansága címmel készült, és a YouTube-ra sokak által feltöltött…..
hoLDen 2012.09.16 23:21:44
@Réka ‎: Ez így van, a keresztények nem alkalmazzák már jó pár évszázada az erőszak fegyverét mások meggyőzésére, mások véleményének elnyomására. De ha a terrortól megrettenve betiltunk egy filmet, akkor mások joggal mondhatják, hogy az ő érzékenységük okán is cenzúrázzuk az alkotásokat. Ha ezt csak a fenyegetések miatt tesszük, azzal magunk is legitimáljuk a terrorizmus eszközeit.
Teadélután Magyar rémmesék 2012.09.16 12:30:43
Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy az én-ehhez-nem-asszisztálok íródeákok mán nem csak teoretice, de szórul szóra bétiltatták ennen irományaikat, de akkoron mégsem kerűtt még a keráli posztra a jó Róna Péter uram, pediglen a Kovács Zoltán uram már többedjére hozakodott…..
Magyarország Fliegauf Bence idén áprilisban bemutatott, Csak a szél című filmjét nevezte a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjra, így újra felvillant az esélye, hogy harminc évvel a Mephisto győzelme után ismét magyar film részesülhet a rangos elismerésben. Az ez évi…..
Rendkívül hatásos kép terjedt el a családon belüli erőszak hétfő éjszakai parlamenti tárgysorozatba vétele után. Az üzenet egyértelmű, még ha cinikusan azt is mondhatnánk, hogy a dohányzást nem, a fizikai erőszakot viszont a jog erőteljesen szankcionálja. De itt most a…..
Balog Zoltán nagyon is igaz kijelentése (tudjátok, az "ahol minden nemzeti..." kezdetű) ugyanúgy átültethető a baloldal gondolkodásmódjára, csak éppen az ott jellemző demokráciafetisizmus szalagjával körbekötve azt a bizonyos társadalomfilozófiát. Ami a jobboldalon az…..
Az MTI Zrt. tízmillió forintra perli Balavány György publicistát két blogbejegyzése miatt. Említettek - az Elegem van a közszolgálatból!, illetve a Tisztogat és hazudik az MTVA: dokumentumokkal - a szerző saját blogjában, nem pedig a HVG véleményrovatában jelentek meg, tehát…..