Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rode

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrák fiatalok körében végzett egy meglehetősen átfogó felmérést a marketagent.com kutatóintézet. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogyan látják a 14-29 évesek a külföldiek beilleszkedését, mit várnak el tőlük, miket tekintenek a legfontosabb értékeknek. Miután rengeteg magyar dolgozik (és…..
• Merkel helyzete nehezebb lett, de kész vezetni a nyugatot a jogállamért és a liberális értékekért folyó harcban • Orbán minden bizonnyal örül a szélsőjobbos AfD előretörésének • Az uniós pénzek folyósítását hozzá  kell kötni ahhoz, hogy Magyarország tiszteletben tartja-e a jogállamot..
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
Mivel idén egyik új sorozatról sem beszéltek annyit, mint a Stranger Thingsről, senkit nem lep meg túlzottan a hír, amit most erősítettek meg hivatalosan is: berendelték a természetfeletti erőkről és az azokkal dacoló kamaszokról szóló sorozat második évadát.  ..
A franciák után már Merkel is kijelentette -- nyilvánvalóan Magyarországra, de néhány más kelet-európai államra is célozva --, hogy "asztalra kerülhet a schengeni tagságunk", ami pontosan megmutatja, milyen hordereje van a menekültkérdésnek az európai vezetők szemében. És…..
Egy fénykép többet mond ezer szónál. Két fénykép ugyanarról az eseményről, csak évek, évtizedek elteltével pedig még ennél is többet: ilyenkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyire sokat változott a világ, nagyon, nagyon kevés idő alatt. Legyen szó akár a melegek…..
rode 2014.11.29 00:24:20
Librarium Megmenteni JFK-t 2014.01.18 18:59:14
Stephen King 2011-es, igen vaskos könyve az időutazás gondolatával játszik el, mégpedig úgy, hogy a főhős, Jake Epping mindezt egy jelentős történelmi esemény, az Egyesült Államok 35. elnöke, John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásának megakadályozására akarja felhasználni, hogy…..
  A lakáshirdetések, és elsősorban a hozzájuk kötődő fotók minőségével mostanában elég sokat foglalkozik a hazai sajtó és szaksajtó egyaránt. Néha csak ámulunk a lenyűgöző belsőépítészeti kialakításokon, máskor a valóban igényes luxus varázsa ragad minket…..
rode 2014.01.11 00:07:58
@Shopping:
Bár csak ilyen egyszer lenne...
"A nürnbergi per folyamán rengeteg hazugság és kitaláció hangzott el a fogolytáborokkal kapcsolatosan. Mauthausenben a menzán kívül még bordélyház is állt a foglyok rendelkezésére. Amúgy meg semmit nem bánok, amit tettem, a múltamhoz való hűség elvi kérdés. Gázkamrák? Soha…..
Április végén érkezett egy bejelentés a Mérleg utcai szelektív szigetről – a blikkes rikkancs háta mögötti játszótérnél –, ahol a kukákból állandóan kifolyik a mocsok és a konténerek mellé is rendszeresen odahordják a lomot az emberek. Így nézett ki: Erre májusban a…..
Ha a népirtás szóba kerül, nekünk magyaroknak - és valószínűleg az európaiak nagy részének is - legelőször a náci Holokauszt jut eszünkbe. De mi a helyzet a világ többi részén, Afrikában, Ázsiában, esetleg Ausztráliában?A hivatalos meghatározás szerint népirtás lehet…..
Vagy legalábbis nagyon úgy tűnik. Múlt hét közepén már hallottuk a pletykákat, mostanra több szakportál is megírta a hírt: az egyik legrégibb magyar játékfejlesztő stúdió, az 1991-ben alapított Digital Reality (született Amnesty Design) nem tud tovább működni. Úgy tudjuk, a…..
A bizottság kalkulált, majd előállt az összeggel, mely jövedelem alatt minden dániai szegénynek számít. Irigyeljük kicsit a szegény dánokat! 103 200 dán korona. Ez pontosan az országos átlagkereset fele Dániában, és aki nem keres meg ennyi nettót egymást követő három…..
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
rode 2013.06.24 23:43:26
@Brendel Mátyás:

Miért, szerinted mit jelent?
rode 2013.06.25 00:10:15
@Brendel Mátyás:

Lásd lejjebb:

"Az istentagadás az erős ateizmus (ill. pozitív ateizmus), amely többek között a tudomány által is bizonyítottnak vagy alátámasztottnak érzi Isten, illetve az isteni lény nemlétét. A teológiai eszmefuttatásokat eleve tudománytalannak tartja, esetleg – de nem szükségszerűen – vitába is száll velük."
rode 2013.06.25 00:24:49
@Brendel Mátyás:

....úgy tudom belga csak a király lehet, a többiek vallonok és flamandok.

Én csak annyit mondtam, hogy az ateista abban hisz, hogy Isten nem létezik, mi abban a hiba?

.....és nem ugatok hanem polemizálok...
Megírjam? Ne írjam? Ezen töprengtem egy sort, miután a bosszúság vaskos felhője immáron végre tovaszállt, hisz hülye vagyok az egészhez, mezei felhasználóként én mindig arra kattintok, ami mellé oda van írva, hogy "javasolt". De talán épp az általam képviselt vaskos réteg az,…..
Subba A világ nyelvei vs német 2013.05.29 15:06:47
Meddig birod ki röhögés nélkül? Nekem rögtön itt az elsőnél szakadt el az agycérnám :DD Fontos, hogy a német verziót mindig hangosan mondd ki! Hamupopóka: Pijjangó: Margaréta virágocska Kis nyelvi különbségek: Sírok :DDD..
rode 2013.06.02 09:56:56
@Gukker: Ez a Himmelguckli valami helyi tájszólás lehetett, mivel Hochdeutsch-ban Marienkäfer

Csak mondom, hogy a magyar, bár valóban szép dallamos, a sok e-betű végett egy külföldi számára folyamatos mekegésnek hangzik.
Ami Izsákon történt néhány napja valódi tragédia, amely ismét rávilágít a félelemre és a nyers erőre épülő Orbán-rezsim tarthatatlanságára.Az ilyen fájdalmas esetekben az első dolog, amit meg kell tennie minden érző embernek, az a részvétnyilvánítás az áldozat…..
Keressük az alternatívákat. Vágyunk arra, hogy megváltoztassunk dolgokat, melyeket jelenlegi adottságok mellett nem tudunk: megváltoztatni a testünket, manipulálni az emlékeinket, felrúgni a fizika, a kémia és a biológia szabályait. A sci-fi ezeket a vágyakat is formába önti, meg…..
Az Európai Unióra mint a civilizáció magasabb rendű formájára történő hazai ballib hivatkozás hitelességének talán vége van. Európa utolérése, Európa fogyasztási igazolása mára halott. Az európai kulturális fölény állítása globálisan sohasem volt más, mint rasszista…..
rode 2013.03.22 21:06:19
@Bölcs Lázadó: Az, hogy kapsz jó fizetést és tudsz havonta venni egy új Tv-t még nem jelenti azt, hogy szabad vagy.
A Disney a Lucasfilm megvásárlásával nemcsak a hat mozifilmfilm, a kismillió ajándéktárgy, játék és kütyü jogait vette meg, hanem a Star Wars Xmas Specialt is, és ami ennél sokkal fontosabb (bár korántsem annyira vicces), a tévés projektekét is. És ha már megvette, menten el is…..
rode 2013.03.13 21:31:43
@Mahaboul: Nézted egyáltalán? Amúgy mi köze az ízléshez?

@Thrasher: És te?
rode 2013.03.13 23:46:27
@Mahaboul: Ha két szó miatt jelent problémát a post, akkor pótlólag beírom "Véleményem szerint..."
Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik. Az orosz telekről már számos legenda született.…..