Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacházi_polgár

21 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önkormányzati választás elé...Dúl a kampány, egymásnak feszült a két csoport és persze vannak "kívülállók" is. A polgármester köré szerveződöttek (ún. Répás-brigád) természetesen a jól bevált siker-propagandát csinálja, melynek lényege a látszat-eredmények…..
Kedves Lacházi és Peregi Polgárok!Három hetünk van még az önkormányzati választásig. Községünkben gőzerővel folyik a választási kampány, szóban, írásban, elektronikus formában. Jól láthatóan két csoport küzdelméről szól ez. A jelenlegi rezsim (nevezzük őket…..
Kedves Olvasóim!Ígéretem szerint a hatalom és a média viszonyával folytatom. Kicsit régebbről kell kezdenem. 2014. március 16-án írtam néhány gondolatot "Így múlik el a világ dicsősége" címmel. Jó kis odamondogatós volt, ugyanis Tóth Imre alpolgármester úr március 17-én…..
Elkezdődött...Az emlékezetes iskolatáska-osztogató kampánynyitó után sokan gondolták úgy Kiskunlacházán, ideje fellépni és alternatívát mutatni az öntömjénező, hatalmába beleszédült vezetéssel szemben. Nos, eme változást, mégpedig gyökeres változást sürgető…..
Kedves Olvasóim!Legutóbbi bejegyzésem valaki(k)nél nagyon leverte a biztosítékot, ugyanis eltávolítási kérelemmel fordult(ak) a blogszolgáltatóhoz... ...aki szerint az írás "meghaladja a szabad véleménynyilvánítás kereteit." Így elérhetetlenné tette a bejegyzést.Köszönöm…..
Kedves Lacháziak és Peregiek! Folytatom írásomat a helyi közéletről, amennyiben érdekel, katt a továbbra!   Igen, a Hatház úti per...Bekövetkezett a hatalom szempontjából elképzelhetetlen: elveszítették a pert, minek következtében jókora összeget kellett megfizetni a…..
Legutóbb ígértem a folyt. köv.Kedves Lacházi és Peregi polgártársam! Íme, itt vagyok, ha érdekel a véleményem, kattints a tovább linkre! Köszönöm. Az elmúlt négy évben, amióta megválasztottuk képviselő-testületünket és polgármesterünket, sok olyan esemény borzolta a…..
Kedves Lacháziak és Peregiek! Polgártársaim!Sok hónap zűrzavaros eseményei után döntöttem, hogy újra írnom kell, itt. A Facebookon nem kívánok csatározásokba bonyolódni, ám úgy gondolom, ezen saját blogban közzé teszem gondolataimat, melyek felvetődtek bennem és remélem,…..
(idézet Bródy János dalszövegéből) Folytatom, ahol abbahagytam, de még vissza kell térnem felelős szerkesztő asszony cikkéhez. A "Sötét alakok... sötét órák..." címűröl van szó. Ebben közel 2000 aláíróról (támogatóról) beszél, de ha megnézzük (megnéztem! [Sőt,…..
(idézet Bródy János dalszövegéből)Nagy örömömre már elsején megkaptam a Mi újságunk nyomtatott példányát (neten még nincs... hmm). Elolvastam, áttanulmányoztam. Elgondolkodtam. Most egy kis elemzés következik az újságról, átlag felhasználói szemszögből. (Nekem nincs…..
Már 2 héttel ezelőtt meg kellett volna írnom ezt a posztot, de valahogy most jutottam el ide.Sajnos, a romló életkörülmények hatására egyre több bűncselekmény történt, történik. A temetőben idős asszonyokat támadtak meg, pénztárcát, mobiltelefont raboltak tőlük, bácsinak…..
Szelíd dorgálást kaptam antréé-től, mely szerint "Tényleg csak akarni/tenni kéne a dolgokért, mert lehet. Nem morgolódni, meg duzzogni... (tipikus magyar hozzáállás, sajnos) :/ " Igaza van, most néhány jó dolog, melyek leginkább az utóbbi napok csapadékos…..
Ma reggel láttam, feltették a Mi újságunkat a honlapra.Köszi!Viszont nem állom meg szó nélkül, hogy tudomásomra jutott, három, teljesen különböző címen nem kapják meg a nyomtatott lapot. (Az egyik egy Dózsa György úti cég.)Továbbra is ajánlom figyelmetekbe a…..
Lacházi_polgár 2012.05.22 18:16:58
@antréé: Szia, kösz a kommentet, de mivel több helyről kaptam az infót, úgy gondoltam, megéri nyilvánosan szóvá tenni ezt az anomáliát. :) Mikor én nem kaptam újságot, jeleztem és 2 hónap múlva meg is kaptam. Természetesen az "akarni/tenni kéne" megjegyzéseddel egyetértek. Hajrá, Lacháza, Pereg!
Írtam nemrégiben az utakról, a szemétről, most az utakon lévő szemétről fogok értekezni, már régóta szándékomban állt, de ma hazafelé jövet elkapott az ihlet (vagy indulat, ahogy teszik).Nos, a tárgy a lócitrom, a lószar, verebek kedvence...Kedélyesen közlekedek két keréken,…..
Hajrá, meglepődtem és nagyon örültem!A http://www.kiskunlachaza.hu/ honlapra feltették a testületi ülések jegyzőkönyveit (jó sok) és a rendeleteket is. A jegyzőkönyvek csaknem napra frissek, a rendeletek kissé le vannak maradva. Végre egy remek lépés a nyilvánosság felé. :)…..
Jókora tűz pusztított május 2-án közvetlen a falu mellett, a Strandi út déli részén. (Köszönet a képekért Medgyes Norbertnek. Facebookon több képet is megnézhettek.)Sajnos, sok állat is elpusztult. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a közeli házakra nem csaptak…..
Nos, persze egy blog nem köszöntőkből áll.Csapjunk a lovak közé! Volt szerencsém részt venni a Pénzügyi és Fejlesztési bizottság április 18-i ülésén. Sok minden volt napirenden, készítettem hangfelvételt, jajj, négy és fél óra.Amit így első blikkre elmondanék: a…..
Lacházi_polgár 2012.04.24 11:46:02
@pereg_: Köszi az első kommentet! :))
Lacházi_polgár 2012.05.01 07:30:05
@gyulavitéze: Valóban érdekes az összefüggés a választások és az útfelújítási láz között... Milyen problémákra gondolsz még?
Szeretek motorozni, főleg ilyen szép időben. Ez magánügy. Ám az már nem, milyen katasztrófálisak az utak Lacházán és Peregen egyaránt. Szerencsés helyen lakom, előttem jó minőségű aszfaltozott út van, de mikor elindulok, kettőt kanyarodok, sírni támad kedvem. Ennyi gödröt,…..
Sajnos, nem tudtam elmenni a hétfői, 23-ai KT-ülésre, így nincs beszámoló.Vasárnap, 16 óra, Pereg - Tápiógyörgye focimeccsTudja valaki, mikor jön a Die Hard 5 forgatni a reptérre?Szép hosszú hétvégét!..
Kedves lacházi és peregi polgárok, lakosok, ismerőseim!Kovács István vagyok, születésem óta rövid megszakításokkal itt élek, Kiskunlacházán. Szeretem ezt a falut (nagyközséget) és ezért határoztam el, hogy létrehozom ezt a blogot. Teljesen nyitott vagyok, minden érdekel, ami a…..