Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adószaki

119 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hírlevelünket már a Calaméo online publikációs rendszerében is el lehet érni. Így kényelmesen olvasható mindenféle eszközön, asztali- és hordozható számítógépen, táblagépen és okostelefonokon. Akár egy hűsítő vízparton is hozzájuthat hasznos és érdekes…..
ADÓklub hírlevél 2012. 15. szám Publish at Calaméo or browse others. ..
Ha ez év január első és november utolsó napja között egyetlen alkalommal sem volt alkalmazottaid létszáma 25 fölött. Illetve az ez év november végéig megszerzett bevételeid nem haladják meg az 500 millió forintot valamint az utolsó beszámolóval lezárt üzleti évedben a…..
Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában. Varga Mihály…..
Kicsi vagyok én,majd megnövök én,mint a tüdő a fazékból, kidagadok én. Apróka korunkból, minden bizonnyal ismerős lehet ez a Szabó Lőrinc vers, amely eléggé el nem ítélhető módon a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló, a parlamentnek hétfőn benyújtott…..
A 2003. évi CX. törvény alapján regisztrációs adót kell fizetni a Magyarország területén forgalomba helyezendő személygépkocsi és lakóautó, valamint motorkerékpár után, továbbá a gépjárműflotta-üzemeltető személygépkocsijának belföldi illetőségű személy részére…..
Adóhírtár Hadijelentés 2012.07.06 11:21:00
Csapataink az ellentől való rugalmas elszakadással tervszerű visszavonulást hajtanak végre felhagyva a tündér mesébe illő egy millió munkahely teremtés ideájával erejüket a meglévő munkahelyek védelmére koncentrálják. A kormányfő ennek keretében tízpontos munkahelyvédelmi…..
Alig valamivel többet, mint két évet késett és elég picire sikeredett, de legalább elképzelésként megjelent a bérköltségre rakódó terhek csökkentése. Az elképzelések szerint a legrosszabb helyzetben lévő munkavállalóknál, a 25 év alattiaknál, az 55 év felettieknél és a…..
A jövő évtől sem terheli adó az öregségi nyugdíjakat, miután az Országgyűlés hétfőn felülírta azt az 1997-ben hozott törvényt, amely lehetővé tette volna, hogy az időskori juttatásokat 2013-tól személyi jövedelemadóval sújtsák. A képviselők 311 igen szavazattal, 14…..
A Jobbik szerint a kormány a július 1-jén hatályba lépett új munka törvénykönyvével a jogegyenlőtlenséget, a kiszolgáltatottságot foglalta törvénybe, amely egy "rabszolgakódexszel" ér fel - közölte Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel. Az…..
Az ellenőrzéssorozat július 2-ától augusztus 31-éig tart, ez idő alatt az ellenőrök a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazását és a pénztárgépek…..
Nehezen alakul a jövő évi költségvetés, mint púpos gyerek a prés alatt. Szerencse, hogy idejekorán elkezdték fabrikálni. Bár vannak, akik szerint inkább korán, mint ideje. Lévén hogy a bevételi oldal jelentős részét kitevő adók közül egynémely végleges formában talán még…..
Ha hiszik, ha nem egy banki széf sem nyújt mindenkivel szemben védelmet. Ezúttal nem a rafinált betörőktől, vagy a minden hájjal megkent kasszafúróktól kellene a pénzintézeti széfekben elhelyezett értékeinket féltenünk, hanem az adóhatóságtól. Persze csak akkor, ha…..
„Egy kis cigaretta, valódi finomOly illatos, enyhe, mint rózsaszirom. Szippantani jó, de vége hamar,Csacsi mind, aki többet akar!” A szövegrészlet a Lili bárónő című operett Cigaretta keringőjéből való és valamiért eszembe jutott a hír hallatán, hogy a 2013. évi…..
Még szinte ott rezgett a levegőben a Fidesz-frakció pénteki megrendelése, hogy tudniillik meg kell védeni az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozókat valamint a mikró vállalkozásokat. A hétfői frakció ülésen már a miniszterelnök arra…..
Nem mondom, van macera ezzel az EU-val. Nem elég, hogy minden féle ügyekben kötelezettségszegési eljárások indulnak ellenünk, még a költségvetési hiányunkat sem alakíthatjuk kedvünk szerint. Amikor pedig adóhatóságunk tíz körmével próbálja összekaparni a büdzsé számára…..
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire „harcias” a helyzet. Halottam ugyan emlegetni mindenféle fülke forradalmat, de valójában ezt csak amolyan szóvirágnak hittem, aminek az égvilágon semmi köze mondjuk az egykulcsos vagy a többi adóhoz. Azonban most már számomra is…..
Úgy lehet, az idővel van a probléma. Vagy nincs elegendő vagy nagyon szalad, de kevés az az új adójogi megoldás amely módosítás nélkül kibír legalább egy évet. Azt az egyébként kézenfekvő lehetőséget most nagyvonalúan vessük el, hogy a jogalkotónak olyannyira lóhalálában…..
A C-368/09 ügy szép csendben, szinte észrevétlenül lopakodott be mindennapjainkba. A már szinte szemérmetes hallgatás akár valamiféle takargatni való titok érzetét is kelthette. Pedig a furcsa jelölés nem más, mint az Európai Bíróság ügyszáma és ami mögötte van egyáltalán…..
Közösségi közlekedési adó, dugódíj, hídpénz ilyen elnevezéssel illették azokat az ötleteket, amelyek arra próbáltak megoldást találni, hogyan lehetne forrást szerezni általában a közösségi közlekedés, de legfőképpen a BKV finanszírozására. Az első, azóta hamvába holt…..
Ha a foci EB-re nem is sikerült kijutnunk,  amennyiben extrémsportként áfa csalásból rendeznének Európa Bajnokságot a statisztikák szerint komoly eséllyel pályázhatnánk akár a legelőkelőbb helyezésre. Mert bár az általános forgalmi adóval kapcsolatos visszaélések az…..
Amíg a nemzetgazdaság minisztere tündérmesékkel andalítja magát és a környezetét, addig az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke  álmodik.  Nem mondom, szépeket, mi több hasznos dolgokat, olyanokat, mint az adó- és járulékterhek, valamint az adminisztráció…..
Adóhírtár Jó hírek a Dunánál 2012.06.14 08:21:00
Jó hírek a Dunánál címmel reagált az Economist múlt heti cikkére a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az írás szerzői szerint megbízható adatokra és szigorú tényekre alapuló cikkhangsúlyozza "Magyarország az egyik kiemelkedő siker sztori Európa új peremén, amelyet…..
Az euró leértékelésével, adócsökkentéssel és béremeléssel kellene beindítani az euróövezet gazdaságát Nouriel Roubini szerint. No csak, még egy unortodox. Bár   a New York-i Egyetem világszerte ismert közgazdaságtan-professzora ellentétben a mi unortodoxunkkal, nem a szép…..
Vannak, akik szerint "komor olvasmány" a négyéves mandátuma félidejénél tartó magyar kormány bizonyítványa: a munkanélküliség 12 százalékhoz, az infláció 6 százalékhoz közelít, a magyar gazdaság pedig a leggyengébb a térségben. Mások úgy gondolják mindezt megélni sem…..