Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Chegue

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha rövid idő alatt formába szeretné hozni magát valaki, itt a ragyogó alkalom, hogy kipróbálja ezt a sportot, mely egyre jobban hódít kis hazánkban is. A kettlebell, vagy más néven girya egy vasból készült súlyzó. Hasonlít egy ágyúgolyóra, csak ennek fogantyúja van.…..
_Chegue 2015.11.12 09:41:29
@shred: ahogy a bejegyzés végén is szerepel, mindenféle képpen edző jelenlétében kell elkezdeni. 2-3 hónap alatt meg lehet tanulni a HELYES mozgást. Ha ez megvan, nem lehet sérülés. Csak oda kell figyelni.
Mellesleg pont fordítva van, mert elsőre a gerinc melletti hátizmok erősödnek meg, így sokkal jobb lesz a tartásod. Én azért kezdtem 3 éve, mert fájt a hátam. 1 hónap elteltével elmúlt és azóta sincs problémám. Rehabilitációra is használják, nem csak erősítésre és fogyásra. Üdv
_Chegue 2015.11.12 12:10:17
@báró Csekonics: igen, itt is érvényes a fokozatosság elve. Egyébként én egy 60 kg-os nő vagyok, 3 éve kezdtem ezt a sportot kedvtelésből és mint korábban említettem a hátfájásom miatt (sok ülőmunka). Nőknél 8 kg-os a beugró súly. Manapság 16 kg-os bellt használok folyamatosan, de vannak feladatok, ahol megy a nagyobb is. Pl.: fejfölé tudok nyomni 1-3 ismétlésben 24 kg-os bellt is, goggulás megy dupla 24-el, egylábas 32-es el. De nem ezek az edzősúlyok. A fiúk meg hajtják egymást az órákon, kisebb háziversenyeket csinálva, hogy kinek megy pl nagyobb súllyal a nyomás, lökés stb. Nem mellesleg szuperjó a társaság, egy jó közösséggé kovácsolódtunk.
A „hétfejű” öregembernek hat emberfeje és egy lófeje volt, és az egyik legfurcsább temetkezés volt, amit valaha láttam. 2006 őszén közel másfél éve folytattuk – kisebb megszakításokkal - egy hatalmas római kori temető feltárását az óbudai Duna-parton,…..
_Chegue 2012.12.11 13:01:38
@TreveriGall: ez roppant érdekes írás volt, persze az eredeti cikk is. Köszönjük
Timbuktu a középkorban fontos kereskedelmi és szellemi központ volt. Most tuareg lázadók szállták meg és az évszázadok alatt felgyűlt kulturális kincseit menekíteni kell a fosztogatók elől – többek között Bamakóba. A ma Malihoz tartozó Timbuktu forgalmas afrikai…..