Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bornai Tibor

88 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor A mi Himnuszunk 2014.03.18 22:50:32
Sokszor hallani, hogy a mi Himnuszunk szomorú. Hogy más nemzetek vígan, sőt harciasan menetelhető indulói között a miénk bánatos, önmarcangoló és nem sugároz erőt.Tévedés. A mi Himnuszunk nem szomorú, hanem gyönyörű. Nem trappoló, hanem egyetlen hatalmas, belső fényektől…..
Bornai Tibor Ameddig csak lehet 2014.03.14 10:05:10
Amikor valaki csalódik egy politikusban, valójában önmagában csalódik. Ezért vesszük olyan nehezen tudomásul a dolgot. Ilyenkor ugyanis kénytelenek lennénk bevallani magunknak, hogy tévedtünk. Akinek hittünk, nem érdemelte meg. Akire rábíztuk magunkat, visszaélt a bizalmunkkal.…..
Bornai Tibor A politikus is ember 2013.12.24 12:13:10
A politikus is ember. Esendő, tele hibákkal. Megcsalja a feleségét, meggondolatlan, sóvár, hogy a komolyabb hibákat (lop, pedofil, hazug) ne is említsem. Mi, választók pedig álszent módon azt képzeljük, aki politikusnak áll, legyen hibátlan. Olyan ember, amilyen a valóságban nincs…..
Bornai Tibor Szabadság híd 2013.12.04 20:49:24
Szeretem a főváros hídjait, mindegyiket, de a kedvencem a Szabadság híd. Tetszik az alakja, a színe, az új világítása. És a neve. A szabadság ugyanis sokszor fal némely ember körül. Dölyf. A szabadságom az enyém, azt teszek vele, amit akarok. A valódi szabadság azonban híd.…..
Bornai Tibor Makláry 2013.11.27 22:46:25
A nyilas tombolás idején Makláry Zoltán színművész összefutott a színház folyosóján egy fiatal kollégájával, aki karlendítéssel üdvözölte, és így kiáltott: kitartás! Zoli bácsi ránézett, és a fejét rázta: nem, fiam. Tehetség!..
Bornai Tibor Gondolat 2013.11.06 09:06:40
A sok Békemenet után végre össze kéne hozni egy Gondolatmenetet is. Egy jól követhetőt...
Bornai Tibor Átállás 2013.10.11 18:05:30
Figyelem! Állítsa át póráza csatját karabinerre! Október 31.-vel lezárul az átállás második üteme. Az átállás során a hagyományos csatok helyébe a korszerűbb, modernebb karabiner lép. A karabiner használata során a póráz megbízhatóbb, erősebb, hatásosabb lesz. Legyen…..
A szakértőktől azt hallom, a magyar foci gyengébb, mint valaha. Hát ha gyengébb, elő kell venni a magyaros virtust, és azt mondani, majd mi kitaláljuk, milyen legyen a valódi foci. Mert ez a mostani a mi néplelkünknek nem felel meg. Kitalálunk egy újat, amiben majd mi leszünk a Janik.…..
A kormányváltást akarók elégedetlenek a demokratikus ellenzékkel. Azt mondják, túl demokratikus...
A görögdinnyeevés mikéntje főleg a magokkal szembeni taktikázáson múlik. Piszkáljuk köpködjük, kerülgetjük a magokat. Van, aki olyan falatokat vág, amelyek látszólag mag nélküliek, és nekik rágás közben kell szembesülniük azzal, hogy ropog. Az én módszerem az, hogy éppen…..
Bornai Tibor: Gyújtsunk egy gyertyát Gyere, gyújtsunk egy gyertyát,és fogjuk meg egymás kezét.Ez a csöpp láng most fontos,hisz rég volt már ilyen sötét.Nézd, milyen türelmes fény,pici láng, remegve égő remény.  Ami történt, az fáj még,de ne mondd, hogy felejtsük…..
Bornai Tibor Haszonállatok 2013.07.04 18:46:34
Hallom, valaki kitalálta, többen átnézték, valaki megírta, és sokan elfogadták azt a törvényt, hogy a kutyák és macskák nem társállatok többé, hanem haszonállatok. Társainkat haszonná silányították. Úgy gondolom, hogy akik ezt véghezvitték, azok állatok. Hasznot nem…..
Naponta egymilliárd szúnyog születik. Élettartamuk három-négy nap. Nyilván azok járnak legjobban, akik hamar találnak egy melegvérű lényt, és jól teleszívják magukat finom vérrel. Azt gondoljuk, hogy azok járnak legrosszabbul, akiket agyonütnek. Zümm, aztán paccs! Nem mondom, de…..
Bornai Tibor Csak a szemetet 2013.06.21 14:22:04
Az ajtón kilépni nem merek, mert a szúnyogoktól nem kapnék levegőt. Maradok hát a falak között, és takarítok. Azt gondolom, felseprem a padlót. Aztán rájövök, milyen hanyagul használom a magyar nyelvet. Sokkal nagyobb óvatosságra van ma szükség. Ezt főleg azoknak mondom, akik…..
Bornai Tibor A kerek ember 2013.05.16 14:16:20
Szerintem az ember eredendően kerek. Nem valamilyen oldali, hanem mindenoldali. Én például egyetlen nap leforgása alatt képes vagyok valamiről konzervatívan gondolkodni, másról szabadelvűen, kisvártatva megint valamiről szociális érzékenységgel, és bevallom, néha egy-egy…..
Bornai Tibor 2013.05.19 10:09:43
@száradafa: Az ember legalábbis megpróbál az lenni. És már a szándék megvalósítja a célt.
Bornai Tibor Hernyók 2013.05.11 10:22:46
Mostanában rengeteg a hernyó. Mindenre rámásznak, mindenütt ott vannak, szörnyű gusztustalanok. Ezeket még a madarak is utálják. Nem tudom, mit csináljak. Semmit? Azt nem bírom ki. Mérgezni nem vagyok hajlandó. Néha összesöpröm őket, abban a biztos tudatban, hogy másnapra…..
Bornai Tibor 2013.05.11 14:19:37
@útonjáró: Igyekezni fogok. (Bár ezeket valóban nem szeretik a madarak.) Majd én.... :-)
A Történelemnek szépen kihegyezett, radíros végű ceruzája van. Legtöbben a közepe tájára születünk, messze az izgalmaktól, a békés nyugalomba, vagy rest tunyaságba. Hogy ezt ki, vagy mi dönti el, tudja az ég.Akad, aki a hegyére születik. Izgalmas, de fájdalmas, szenvedésteli…..
Fiatal koromban kosárlabdáztam. Csapatomat először Petőfi S.C.-nek hívták, aztán B.S.E. lett belőle. Korosztályomban elég magas növésűnek számítottam, ezért egy rövid ideig még az ifi válogatottal is edzhettem. Jól ment a játék. Nagy meccsek, kemény küzdelmek, sikerek és…..
Bornai Tibor AKAIcos út 2013.04.10 10:05:14
Ha jól tudom, fontos lenne, hogy hazánkba minél több nagy cég tőkét hozzon. Jöjjenek a befektetők, teremtsenek munkahelyeket. Ebben az irányban gondolkodva támadt egy ötletem. A tőkéről jutott eszembe. Milyen szép és nagy lehetősége lenne a SONY cégnek, hogy itt nálunk, kissé…..
Bornai Tibor Csak nélkül 2013.04.05 18:57:38
Ma azt kérdezte tőlem valaki: "te még miben reménykedsz?" Gondolkodás nélkül vágtam rá: "mindenben". Már semmit nem tudok biztosan. Minden elolvadt, amibe kapaszkodhattam, minden elveszítette azt a színét, ízét, amit szerettem, vagy akár csak megszoktam. Így aztán nem maradt másom…..
Április negyedikéről az jut eszembe, hogy ezt a napot sokáig piros betűkkel írták. Ma is úgy kellene. Az, hogy egy mocskos háborúnak vége lett, valóban ünnep. Hogy a gyilkolás és rombolás véget ért, valóban ünnep. Ma is az. Volt azonban ennek a napnak, miközben sokáig és…..
A történelem hegyoldalában lakunk. Itt valóban fel is út, le is út. A mi házunk, kissé lejjebb van, de mi felmentünk a betonút felső végéhez, hogy ott játsszunk. Hoztunk magunkkal egy csomó gyönyörű üveggolyót. Tele volt velük a zsebünk. Ezeket gurítgatjuk itt egy ideje…..
Bornai Tibor A kis búvár 2013.03.26 10:50:20
Gyerekkoromban volt egy kis búvárom. Három centi magas lehetett, színe piros és fehér. Egy átlátszó falú borosüvegbe vizet kellett önteni, aztán belepottyantani a búvárt. Ez a víz színen lebegett. Ekkor be kellett tenni a parafadugót. Ha az ember a dugó tetejét hüvelykujjal…..
Bornai Tibor Adjál-kapjál 2013.03.19 14:34:54
Vannak olyan idők, amikor azt látjuk, nagyban folyik az adjál-kapjál. Kérnek tőled, és azt szeretnék, ha te is kapnál. Állást, pénzt, szeretetet, állami kitüntetést, részvétet, támogatást, bizalmat, reményt, dicséretet, ölelést, türelmet, megértést, toronyórát lánccal,…..
Bornai Tibor 2013.03.20 17:33:24
@evaandrea: Nehéz sóhaj.
Ne haragudjatok a tulipánra. A tulipán már nagyon hamar megérezte, hogy jön a tavasz. Ahogy zöld levelét kidugta a földből, azt sokan úgy értelmezhették, hogy már itt is van. Ne rá haragudjatok, hogy leesett a hó, beállt a fagy. A tulipán jót akart. Sőt, ha belegondolok, nem is…..
Bornai Tibor 2013.03.18 18:20:50
@száradafa: Hosszú tél lesz. Legalább másfél év, de lehet, hogy még annál is hosszabb.