Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiga

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 25-én délután kerül először adásba A Szövetség című, bibliai témájú műveltségi vetélkedő az m1-en. A műsorba már keresik a jelentkező családokat a közszolgálati csatornákon. A műsor nem agitatív vagy hitoktató céllal készül, hanem szórakoztató produkciónak,…..
Egyetértek azokkal, akik szerint az iPhone 4S azoknak releváns lehetőség, akik első generációs okostelefonnal élnek együtt jelenleg. Az iPhone 3GS és a gyengébb, régebbi androidos felhasználóknak bizonyára érdekes opció lehet a 4S, még akkor is, ha tudják jól: jövőre már nem…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Egy tök jó kis funkcióra akadtam Lionban. Várjatok: el tudom én képzelni, hogy ez az első OS X óta benne van mindegyikben, de nekem csak most tűnt fel, ezért most osztom meg veletek. Szóval van egy videó vagy audiofájlotok, amit szeretnétek valamilyen i-eszközre másolni, de nem…..
Egy éve lehet tudni, hogy az Apple az iOS 3.2 óta foglalkozik a saját navigációs adatbázisának létrehozásával, ezzel pedig valószínűleg előbb-utóbb kitúrja a Google térképét az iOS-készülékeiről. Azóta azon megy a találgatás, mit talál ki a vállalat, mert egy második…..
Na, itt van még egy-két ficsör, ami miatt érdemes várni az iOS 5-öt. Megújul a Maps. A leglényegtelenebb újítással kezdem: működik az AirPlayPrint, vagyis lehet nyomtatni a látható térképet. Az útvonal viszont egy jobban látható, kék színű csőszerűséggel lesz jelölve:…..
Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább…..
Appleblog Szevasz Microsoft Office! 2011.08.04 15:20:00
Tavaly került fel a gépre, tesztelésre kaptam, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen értelmes mondatot is kiizzadni magamból. Az Office 2011 ugyanis olyan valószerűtlenül szarul működött a gépemen, hogy azt hittem, a: ez valami vicc, b: én értek félre valamit.Lassú volt, még egy…..
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
A Fox vasárnapi animációs blokkjának egyik legnépszerűbb sorozata a Family Guy, így nem csoda, hogy a network minden lehetséges platformon népszerűsíti a szériát, ezúttal egy ingyenes, a böngészőből játszható, online multiplayer videójáték formájában. A site már él, a…..
Amikor a megjelenés után egy nappal megkérdeztem Róbertet, mi a véleménye az új Final Cutról, azt mondta: nagyon szép, de nem lehet használni. Nemcsak ő számolt be folyamatos fagyásokról, az Apple fórumok tele vannak anyázókkal, akiknek a legfontosabb gondja a folyamatos, permanens…..
Ahelyett, hogy hosszasan jártatnám a számat, nézzétek meg ezt a videót, amiből sokkal jobban kiderül, milyen lesz az új operációs rendszer. Utána megbeszéljük az érdekességeket. Először is szerintem hatalmas előrelépés, hogy végre Lock screenen is kapunk információt az…..
A sales-esek közellenségek, ezt mindig is tudtam. Ma megint egy fokkal jobban utálom Őket, mert Nekik köszönhetem azt is, hogy a jó kis 2.1-es OS-emet a kukába dobtam ma délelőtt. Bejött Gyuri mutogatta a Liquid-jét, hogy "dicsak 2.2 van rajta!" Kérdem, hogy jó? Azt…..
Tiga 2010.09.28 23:43:06
@Tomi from Space: Hát igen, kinek a pap, kinek a papné. Én csak használom a telefonomat, és van rajta egy UI, amivel ez gördülékenyen megy.

Te meg installálsz, uninstallálsz, mérgelődsz, szivatod magad - de legalább elmondhatod, hogy hú, de testre van szabva az UI-d ;)
A Best Buy vezére szerint legalábbis ez tapasztalható a piacon. Ez a szám jóval nagyobb, mint amire számítani lehetett, hiszen első olvasatra azt jelenheti, hogy a hordozható gépekre vágyók felének elegendő az, amit egy iPad tud, és nincs szükségük a dolgozószobájukon kívül…..
Lady Gaga a japán Vogue Hommes címlapján nyers húscafatokból álló "ruhában" pózol.Elég ritkán tudnak a celebek megdöbbenteni vagy ténylegesen elborzasztani, de Gagának ezúttal sikerült. Igazából azt sem tudom eldönteni, hogy ezt a képet vajon pulgárpukkasztónak vagy…..
Tiga 2010.09.09 08:45:06
Tekintsük át a tegnap esti bejelentés óta történteket. Steve Jobs ugye közölte, hogy a hiba valóban létezik, de ez iparági sajátosság, a legtöbb okostelefon képes elveszteni a jelet érintésre, ha gyenge a térerő, ráadásul az iPhone 4 sem produkál lényegesen több hibát, mint…..
Tiga 2010.07.17 10:13:37
Én azt gondolom, hogy az iPhone 4 az antennaprobléma ellenére is az egyik legjobb okostelefon. DE...

Ez a "100 hívásonként 1-gyel több" eldobott hívás, ez a legnagyobb marketing bullshit, amit mostanában hallottam.

100-ból 1? Erre automatikusan az ugrik be, hogy az csak 1%, az szinte nulla, szinte semmi. Pedig a 100-ból 1 semmit nem mond, ha nem tudjuk mihez képest ennyivel több.

Vegyünk két extrém lehetőséget:

1. Az iPhpone 3GS telefonok világszerte ezer hívásból átlagosan mindössze 1-et dobnak el. A probléma tehát jelentéktelen. Ha az iPhone 4 ehhez képest 100-ból még +1-et eldob, az azt jelenti, hogy iPhone 4-nél tizenegyszer olyan gyakran fordul elő a hívásmegszakadás, mint 3GS-nél: 1000-ből egy helyett 1000-ből 11 eset. Nem +1%, hanem +1000%...

2. A másik végletes lehetőség: az iPhone 3-ak 100 hívásból 20-at eldobnak, vagyis a probléma igen jelentős. Ekkor az iPhone 4 21 hívást dob el 100-ból. Ez még ekkor is 5%-kal rosszabb, mint az előző Apple telefon, és egy eddigi súlyos probléma még súlyosabb lett.

Az igazság minden bizonnyal a kettő között van valahol, de FOGALMUNK SINCS, hogy hol. Amíg az Apple nem mondja meg a pontos számokat, ez a 100-ból 1 semmit nem mond a probléma mértékéről.

(Ugyanez a logika igaz az a konkurenciával való összehasonlításra: eldobott hívások pontos aránya nélkül az összehasonlítás ott sem mond semmit. Annyit tudunk, hogy az iPhone4 valamennyivel (kevéssel? sokkal?) rosszabb, mint a 3GS... de hogy a mennyivel rosszabb/jobb a többinél, arról semmi infó. Ez is csak marketing bullshit.)
Két vizsgálat is megjelent tegnap, mindegyik Apple-termékekkel foglalkozott, pontosabban azzal, hogy a vásárlók mennyire elégedettek velük.Az első az iPadet érintette, aminek a sebességével, felhasználói felületével, akkumulátor-kapacitásával, használhatóságával 95…..
Tiga 2010.07.01 16:30:39
@csintapala: "Mitől kalandjáték? Áruld már el, hogy egy egyszerű felhasználónak mi a búbánattal kell megküzdeni egy androidon? Mi nem működik rajta, vagy mi bonyolult?"

Jah, ezt én sem értem.

Nekem HTC Desire-m van. A dobozból kivéve, úgy ahogy volt, mindenféle "kalandjáték" nélkül rögtön lehetett vele telefonálni, netezni, twittelni, facebookozni, emailezni, plusz még jó pár előre telepített appot használni - bármit, amit a hipotetikus "átlag" felhasználó akarhat. Egy látványos, logikus, felhasználóbarát felületen.

Egyáltalán nem kell testreszabnod, ha nem akarod - a testreszabás csak egy lehetőség. Persze óriási lehetőség, és egyáltalán nem bonyolult az sem :)
Vendéglátós A Haxen 2009.08.03 16:32:00
Időről időre meg kell néznem, hogy pontosan hakni, haxni, haxn, vagy haxen a helyes írásmódja a helynek. Utóbbi. A Haxen Király Étterem Restaurant a Király u. 100-ban található, így könnyű megjegyezni a címét is, mert benne van a nevében, és ugye Haxen utca nincsen, Étterem…..
Tiga 2009.08.04 08:21:50
@efes: "Ahhoz képest, hogy milyen helyen van, milyen környezetben, milyen árszínvonalon működik, vendég mindig van benne."

Hát épp ez az. Amíg az átlag magyar soha életében nem evett még jó helyen, és fogalma sincs a minőségről, addig bőven megélnek az ilyen, silány alapanyagokból gyenge konyhát vivő helyek is. Emberek még lelkesedni is képesek érte. Az, hogy a hely folyton tele van, a minőségről semmit nem mond, csak a a népszerűségről. Magyarországon a kettő között nincs semmilyen összefüggés.

Lehet az Étteremkalauz objektivitását vitatni, de az ott leírtakkal szemben a blogíró egyetlen érve, hogy jól megy a kaja a pálinkához; az itt kommentelő Haxen-hívek sem írnak semmi meggyőzőt.

Érdemes lenne tudni, hogy a blogíró "5 kedvenc" étterme között melyik 4 másik szerepel még. Csak hogy lássunk egy kontextust, mit is gondol ő jónak - így könnyebb lenne a Haxent is tényleges helyére tenni.
Új sorozatot indunk a blogon, mindenféle réges-régi kütyüt/műszaki terméket elevenítünk fel. Az első posztban a tévékről lesz szó.Mint sokunknak ebben az országban, az első tévénk (illetve szüleimé) egy Junoszty volt. Ha jól emlékszem, barna színű, nagyon pici (mint az…..
Tiga 2009.04.01 14:10:57
Nekünk fekete-fehér Orion volt az első, valami ilyesmi:

retronom.hu/index.php?q=node/7278

Aztán nekem a gyerekszobába lett egy saját kis Junoszty, a tekerőgombos változat.

Az első színes tévénk egy űberdizájnos ITT volt, arra kötöttem a ZX Spectrumot :D Az a tévé még a mai napig megvan, és működőképes.
Fittyet hányva a gazdagági válságra Dolce & Gabbanába, Laura Biagottiba esetleg Armaniba öltöztetné totyisát, hogy ő legyen a homokozó császára? Minden vágya, hogy gyermeke egy miniatűr Nike-ban tegye meg első lépéseit, ezzel is determinálva trendiségét egész…..