Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidékiman

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok mi a hasonlóság a tányér és a figyelemelterelés között? Mindkettő lehet fatál-is! Ha sikerült abbahagyni a nevetést (vagy szörnyülködést) a lead gyémántfokozatú poénján, akkor kezdhetjük is. Mai témánk a vezetés közbeni figyelem megosztására alkalmas…..
vidékiman 2015.03.09 11:45:45
@Gyűrött Papír: A ritka oktatók egyike, aki értelmeset is tudott mondani. Nagy részük képtelen ilyen összefüggéseket átadni, nemhogy felismerni.
Egy neve elhallgatását kérő ismerősöm felvetése az ominózus esettel kapcsolatban: "...várom Rogán sajtótájékoztatóját, hogy a geci szó ősmagyar, szittya kifejezés, mely a megkérdőjelezhetetlen vezér szinonímája, de egyben nemzeti keresztény dicséretet is…..
Vidékről a nagyfaluba 100% haszon 2015.01.26 19:28:38
Régen (kb. 2004), amikor még elérhető volt Magyarországról minden online sportfogadással és kaszinóval foglalatoskodó oldal, akkor lehetett fogadni a WilliamHill irodánál arra, hogy Elvis él. Szóval, hogy él! Elvis! De gavallér volt a bukméker, 500:1-hez fizetett. Valljuk be, túl…..
"Műszaki egyetem" Ezen az egyetemen ugye műszaki vizsgák vannak...Istenem, hányszor voltam vizsgázni a műszakin, volt, hogy egy tárgyból háromszor, négyszer is... Az autóm viszont nagyon jó tanuló, eddig minden műszaki vizsgáján elsőre átment. Mint minden vizsgára, erre is…..
vidékiman 2014.11.22 19:56:12
@sanyix: ez a "fecnik" országa!
Vezetés közben élet- és balesetveszélyes telefonálni (még kihangosítóval is nő a kockázat), pláne esemesezni, üzenet írni és olvasni. Ezt talán már egy ovodás is tudja, mégis sokan adnak maguknak felmentést. Csak gyorsan elküldöm ezt! Megnézem, mit üzent. Csak 4 karakter!…..
vidékiman 2014.01.11 15:39:21
Több hosszú nevű szervezet* együttműködésével sikerült összehozzunk novemberben egy szimulátoros kísérletet, ami a vezetés közbeni mobilozás hatásait vizsgálta.   A kísérlet Az 5 perces országúti vezetést SMS-ben küldött feladattal nehezítettük a csoport felénél.…..
vidékiman 2014.01.04 12:31:22
@Sum Péter: A kommentjeidből az jön le, hogy te is a telefonálók népes táborát képviseled és azzal dobod el a felelősséget, hogy: "Hát mások is csinálnak veszélyes dolgot, gyereket visznek, cigiznek, esznek, stb, akkor nekem is lehet telefonálni".

Pl. autóból a csajok seggét bámulni nem tilos, de ettől még veszélyes. Ami nem jelenti azt, hogy ha bámulod őket akkor egyből össze fogod törni magad. Csak azt, hogy nagyobb valószínűséggel.
vidékiman 2014.01.05 01:23:34
@Sum Péter: Akkor az ausztrálok is pótcselekvést csináltak amikor korábban vizsgálták, hogy mi van a mobilhasználatnál? Mert a cikk leírja, hogy egy korábbi kutatás szerint, 2,8 szorosa a baleseti kockázat ha telefonálsz, és 1,3 szoros ha beszélnek hozzád, ahhoz képest ha csak egyedül mész.

A gyerekek 12-szeres hatása meg a hatásvadász bevezetőben van említve, utána sehogy nincs alátámasztva.

Olvasni kéne fikázás helyett.
Advent utolsó hetébe lépve mindenképpen foglalkoznunk kell a karácsonyi ünnepeket megelőző készülődés okozta örömökkel stresszel. Ajándékok, fenyőfa, évzáró események, feladatok, gyerek, család, nagyi... Megsokszorozódnak a teendők ilyenkor. Ha a felkészüléssel járó…..
Megmagyarázom a címet: úgy jártam, hogy a vonat késett húsz percet, így nem értem oda a pénztárhoz, hogy átvegyem a foglalást. Még szerencse, hogy a párom, akivel mentem máshonnan érkezett és előbb ért oda, de sajnos így is a rövidebbet húztuk, mert nálam voltak a…..
Kiváncsi vagyok mikor kapunk ilyeneket az áramszámla mellé :) Még 9 csodás grafika a tovább mögött. ..
Óvatosan! "Sunyi" traffipaxok? 2013.08.22 16:00:02
Sokszor felbosszantottak már hasonló cikkek, és terveztem is, hogy leírom a véleményem, de most, hogy a HVG is ilyen hozzáállással ír nem tudom visszatartani. Eldugott traffipaxok és lesből mérő rendőrök. Szóval ők ilyen sunyi módszerekkel dolgoznak. Ha ők sunyik, akkor azok,…..
vidékiman 2013.08.22 20:58:52
@Ruszi: És így nem kell eszeveszett tempóban kapkodni a fékpedál után sem!

Azokat imádom még akik a szervek hatókörén kívül 70-80-nal mennek 50es táblánál, de amikor meglátják a traffikosokat akkor lefékeznek 40-re. És szerintük veszélyesek a lassabban közlekedők.
Belsőség A lóerő nem számít 2012.04.13 13:00:00
Szar meló, de valakinek ezt is meg kell csinálni - szoktuk mondani az ilyen és hasonló rendezvényekre. Valahogy úgy szólt a meghívó, hogy gokartozás Rob Huff-fal, ami további kérdezősködés nélkül is elég volt Pistának és nekem. Egy kis fedett pályás kergetőzést…..
vidékiman 2012.04.22 10:18:34
@petrócselly: a 20-21mp-s űridő egy másik pályán volt. minden évben új a pálya. mi a héten voltunk csapatni egyet a silverben és most történt velem ilyen először, hogy elkezdett borulni a gokart. aztán mondta a haver h olvassam el a huffos cikket. :)
(ezen a pályán 25,0 körül van a legjobb idő, de inkább a napi ranglistát nézd ha ott jársz, mert napon belül kisebb változás van a körülményekben, mint hosszú hónapok alatt)