Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PerverzBabi

9 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nehéz kérdés, hiszen minimálbérből nagyon nehéz félretenni valamennyit. Egyrészt azért, mert tényleg nehéz úgy kihozni a hónapokat, hogy maradjon is a végén valamennyi, másrészt pedig könnyű abba hibába esni/elcsábulni, hogy ha csak ennyi maradt, akkor… A korábbi…..
PerverzBabi 2012.01.01 21:20:22
@bogancs: Nem is erre celoztam. De ha meg hivatalosan sem lehet megelni minimalberbol (a letminimum es a minimalber kozott van kb. 60 000 Ft kulonbseg) - amin egy allami felmeresnel feltetelezhetunk nemi szepitest is -, akkor kar bizonygatni, hogy ki lehet jonni belole.

Ettol fuggetlenul azert erdekel a dolog, ird majd le legyszi pontosan, tetelenkent, hogy mire koltottel. Regen csinaltam en is ilyet, legtobbet lakhatasra es utazasra kellett forditani. Meg kiderult, hogy rohadt sokat koltok csokira :)
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
PerverzBabi 2011.12.13 19:56:50
Mar nem emlekszem ki irta, de igaza van: valoban ki lehet jonni kevesbol is, csak az kb. vegetalas.

Egyebkent a KSH szerint 2010-ben 70 ezer volt a letminimum egy fonek, egy ketgyerekes csaladnak 230 ezer.

(
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=446329#null)

Es akkor a sajat pelda:

-2 felnott, egy kereso, Budapest.
-Havi kiadasok (alberlet, rezsi, 2 bkv berlet): 90 ezer (ebben nincs tv, telefon, csak net, ami "extra")

En ne tudnek kijonni minimalberbol, amig felesegem nem talal munkat, es akkor is eppen csak.
 "BECAK" (becsak)2 személy szállítására alkalmas 3 kerekű járgány, melyhez gratis jár a "misterező" becakos. Rövidebb távokra használható, leginkább a kínai kisebbségnél közkedvelt közlekedési eszköz. 10 perces útért 5000 rúpia körüli a számla.…..
 Úgy Indonézia mint Délkelet-Ázsia eddigi benyomásaim alapján a Föld egyik legbiztonságosabb része. Ezen okokból kifolyólag is, a backpackers turisták legkedveltebb úticélja megelőzve Afrikát és Latin-Amerikát, noha anyagi vonzatban utóbbi kettő is simán felveszi vele a…..
Gondolkodtam, hogyan is lehetne igazságosabb, egyszerűbb a büntetés.Ugyebár a büntetés célja (vagy legalábbis ennek kéne lennie a célnak) a nevelés. Úgy tűnik van olyan, akit csak folyamatos erőszakkal lehet kényszeríteni a civilizáció rendjének betartására, és ha ez sem…..
PerverzBlog Útiélmények: Bécs 2011.10.22 12:56:00
Szóval az úgy volt, hogy feleségem kényszerített: születésnapjára egy bécsi kiránduást szeretne. Én magam nem vágyok utazásokra, az ismeretlentől meg félek, ezért alaposan felkészültem az internet segítségével. Itt szeretném megjegyezni, hogy Google Maps nagyon jó…..
PerverzBlog Fagyi 2011.10.15 22:50:00
Az ötletet a méltán népszerű Városban blog adta, keljünk hát útra, és a nagy nyári melegben nyaljuk végig a fagyisokat.Persze az értékelés szubjektív, a mintavételezés egyszeri, véletlenszerű. Sok jó fagyit ettünk, de a mániám az, hogy az étel legyen FINOM, amit ha…..
PerverzBlog Gasztrokalandjaim: U26 2011.10.10 19:58:00
Bevezetésképpen szeretnék indokolni, mentegetőzni, magyarázni.Az indok: Egyrészt szeretnék magamnak emlékeztetőt írni, nehogy elvesszek a sok élmény között. Másfelől pedig sokmindenről nem találtam bejegyzést, gondoltam én is kisebb segtíséget nyújthatok érdeklődőknek.A…..
2011. szeptember 24-e fordulópontot jelentett az Ázsiáról kialakított világképemben. Már Jakarta is a fejjel lefelé fordított Singapore volt, de a négycsillagos szálloda menedéket nyújtott a valódi külvilág ellen. Szeptember 24-re szólt a makassari repülőjegyünk. Búcsút…..
 Na itt is van Magyarország legteátrálisabb tehetségkutató reality-je a 2. évaddal, remélhetőleg még több könnyel, drámval és sorstragédiával, mint az első szezonban, és akkor biztosan nem fogunk unatkozni. Ez még természetesen nem az élőadásos-szavazásos szakasz, hanem…..
Mindennapi szmötyi Hungarománia 2011.08.30 10:25:00
Szeretem Magyarországot. Imádom Erdélyt. Nosztalgiával gondolok a régi nagy Magyarországra. A románokat nem szeretem különösképpen. Azt javaslom, hogy egyesítsük Magyarországot Romániával. Ha megnézzük a Trianon óta eltelt időszakot, azt láthatjuk, hogy igazából…..
csox Gombóc Artúr mesedoboza 2011.08.12 01:06:00
Te nem ismered Gombóc Artúrt? Ő az, aki szereti a csokoládét. Pontosabban: „A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt…..
PerverzBabi 2011.08.15 17:30:20
PerverzBabi 2011.08.29 20:27:27
@he: Pecsen nem jartam kb 20 eve, nem tudom, merre lehetne kapni...

Van kekszes, puddingos es mogyoros-tejkremes, illetve a Sparban lattam karamella, eper, ill. csokitoltelekes Milka piskotatallert. A csokis jo volt :)

www.milka.hu/milka1/page?siteid=milka1-prd&locale=huhu1&PagecRef=728
csox Elefánteledel 2011.08.28 16:24:00
És most tessék gyorsan és fennhangon elkiabálni ötször egymás után angolul azt, hogy földimogyoró. Vagyis: Peanut! Peanut! Peanut! Peanut! Peanut! Ha apácaképző mellett lakunk, akkor készüljünk fel a felháborodó levelekre. A földimogyoró egyébként érdekes növény:…..
Egy hatalmas meghajlással szeretnénk megköszönni nektek, hogy ránk szavaztatok a Goldenblogon, az Egy nap a városban kategóriagyőztes lett a Helyi-érték elnevezésű mezőnyben. Marha jó érzés, hogy ennyien szeretitek, amit csinálunk, és ilyenkor mindig kapunk egy kis plusz löketet,…..
PerverzBabi 2011.08.22 14:21:04
Úgy alakult, hogy az utóbbi időkben pofátlanul sokat vendégeskedtünk a barátainknál, de egyszer sem hívtuk vissza őket organizációs problémák miatt. Éreztük, hogy egy sima otthoni vacsorával már nem lehet elintézni az ügyet, valami súlyosabb tétet kell betolnunk az asztalra,…..
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
 A Múzeumok Éjszakájával még fogunk foglalkozni, ezúttal a bőséges programból csak egy különlegességet ragadnék ki, ami esetleg elveszhetne a gazdag kínálatban egyébként. Kár lenne érte.Aki látott már jávai árnyjátékot azért, aki nem látott még, azért jöjjön el…..
PerverzBabi 2011.06.21 21:48:54
PerverzBabi 2011.06.21 21:52:49
Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere. A vád ellene háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődött a per egy 92 éves bácsi ellen, aki anno írásba kérte a parancsot, amikor civilek meggyilkolására utasították,…..
PTinfo Hogy hívják a reptereket? 2011.03.20 13:41:00
Március 16-án átnevezték a budapesti repteret, a jövőben Ferihegyi nemzetközi repülőtér helyett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a hivatalos neve az orszég legnagyobb légikikötőjének. A tárcaközi földrajzinév-bizottság az elnevezést nem támogatta,…..
Mivel az összeesküvés-elméletekről azóta új esszésorozatot indítottam, most visszatérek az eredeti témához. Az alternatív történelem olyan műfaj, amely a történelemben a személyes felelősséget keresi. Az eddigi posztokban arról beszéltem, hogy az újkorban a históriát…..
PerverzBabi 2011.03.14 11:12:30
Lecsengőben a léböjtkúrám felépítő diétája is lassan (az egy hetes folyékony táplálkozás egyik gyümölcse: 10 kg-val csökkent a testsúlyom!), illetve kicsit felgyorsítva, ugyanis ma este elutazom Olaszországba, Emilia-Romagna tartományba, Bologna környékére. A terv pár…..
PerverzBabi 2011.03.01 19:02:47
Rá lehet kattanni a Hack Slash Crawl című akció-szerepjátékra, bár sok változatosságot nem mutat. Amolyan flashes Diablo a kicsike: választunk egy fajt és egy kasztot, aztán klikkelgetve irtjuk a szörnyeket fegyverekkel vagy varázslatokkal, ahogy tetszik, miközben egyre lejjebb…..
A 65 év felettiek utazási kedvezménye vagy ne legyen nagyobb mértékű, mint a diákoké, vagy ne legyen érvényes a csúcsidőben. Heti szavazás-összesítőnk. (Fotó: Vasárnapi Hírek) Szokásos hétvégi rovatunkban ismét megnézzük az eheti legérdekesebb szavazásunk eredményét:…..