Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NickJ

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
NickJ 2020.05.31 14:49:22
@Indriq: Magyarország Kassa bombázása miatt üzent hadat a Szovjetuniónak, ilyen értelemben "ők kezdték". Talán az egész háborúban nem fordult elő, hogy egyszerűen megtámadtak volna valakit, mindig gyalázatos/alattomos provokációra adott kényszerű válaszcsapások történtek :)

apro_marosan_petergabor: Gratula! Szépen összefoglaltad a lényeget.
NickJ 2020.05.31 16:35:12
@A remete: Mi köze van a veszteségeknek ahhoz, hogy ki volt az agresszor? A finn háborúban a szovjet veszteségek sokszorosan felülmúlták a finnekét, miközben ők voltak az agresszor.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
NickJ 2020.03.09 16:32:07
@svajcineger: Azért érdemes minél hamarabb felhasználni, mert ha gyorsan nem rendeződik a helyzet, akkor decemberben már lesz Swiss. A legnagyobb légitársaságok sem bírnak ki egy ilyen helyezet sokáig.
A nyugati perspektíva alapvetően hamis a magyar demokrácia állapotának megítélésében. Olyan elvárásokat akarnak itt érvényesíteni -- éppen a demokráciák exportjának alfejezeteként --, amelyekben a több százéves nyugati polgárosodás, kapitalizáció és társadalmi modernizáció nézőpontja érvényesül, de…..
NickJ 2018.04.18 16:10:31
@Moin Moin: Majd ha a nyugati technika szimbólumát nem így gyártják, akkor lehet beszélni, addig nem.

cdn.cultofmac.com/wp-content/uploads/2013/06/iSlave-iPhone-5-Foxconn-640x405.jpg
      "  Ezért kérdezem, ki az a Lattmann Tamás. A szakma, amelyet művel, nem tartja őt számon, és nem tudom, hol és mikor állt ellen. Ez a döntő. Mikor Majtényi László köztársaságielnök-jelölt lett, az elitben mindenki tudta, hogy kicsoda: ismerték a teljesítményét és a bátorságát."(Lengyel…..
Elsőre brutális bejelentés a Wizz Airtől, hogy napi járattal nyomul rá a Ryanair szintén napi Budapest-Berlin útvonalára, de jobban megnézve logikus és érthető a döntés: megindult az Air Berlin piacának újraosztása, aki hosszabb távon is ott akar lenni, jó, ha előre szalad. Frissítés: a járat jövő…..
NickJ 2017.09.07 05:30:58
@cradbox: Nem értem, miért akarsz valamilyen titkot belevízionálni az Etihad lépésébe. Egyszerűen túl nagy lett a veszteség az év elejére, ezért a jól ismert Etihad CEO-t, James Hogant, akinek a vesszőparipája volt a felvásárlásos európai stratégia, kirúgták. Rögtön ezután elkezdték elzárni a pénzcsapot az Air Berlinnél és az Alitaliánál. Ez történik most.
   A Tokyo Metropolitan Government Building 243 méter magas és 48 emeletes. A harmadik legmagasabb szerkezet Tokióban.Csütörtökre ennek a toronynak és a környékén lévő Shinjuku Chio Parknak  a meglátogatása volt a terv.     Ez azonban csak pénteken történt meg. Mert az előzetes tervektől eltérően a…..
Az 576 KByte sokat jelentett nekem régen. A 90-es években szinte csak ott vásároltam, hiszen nem nagyon volt semmi más, meg imádtam az újságjukat, aztán jöttek a kisebb konzolboltok, az újság feledésbe ment, majd szép lassan a kis boltokból is kinőtte magát egy-kettő. Mára ott tartunk, hogy bőven…..
NickJ 2017.04.29 19:14:17
@Muad\\\'Dib: Na és? A Big Mac is kevesebbe kerül Indiában, mint nálunk. A helyi retail árakhoz kell viszonyítani mindenhol, azzal meg versenyképes. Elképesztő, min akadnak ki egyesek.
Az elmúlt bő egy hónapban a nyugat-európai média döntő többsége, a hazaihoz hasonlóan, a britek EU-ban történő maradása mellett foglalt állást. A Királyság maradását azonban nem csak újságírók, színészek, zenészek, vagy ismert politikusok szeretnék, hanem ma már komplett tagállami kormányok is, mint…..
Nem annyira, mint amennyire hajlamosak vagyunk gondolni. Legalábbis a Cato intézet adatai szerint a középmezőnyben vagyunk, megelőzve a horvátokat, az olaszokat, a szlovákokat, a lengyeleket is. Ilyet azért Magyarországon nem látni (fotó: Wikipédia) Venezuela vezeti a világ…..
Szegény Cseh Tamás utolsó interjújában mondott egy meglepőt, hogy ő nem fideszes, hanem Orbánista. Azt hiszem voltunk még így párszázezren. Szerettük Viktort, mert sütött belőle a tehetség, első kormányzása alatt fejlődött a polgári Magyarország. A 2002-es vereséget…..
Újabb nagypályás jelentkező gondolja úgy Európában, hogy fapadosítással célszerű előre menekülnie. Az Air France-KLM csoport fejlesztési terveiben az szerepel, hogy nagyon keményen megtolják felfelé a Transaviát, melynek három év múlva több gépe lesz, mint a Wizz Airnek.…..
NickJ 2014.09.21 18:41:46
@szódabár: A tapasztalat szerint azok szoktak önteltek és buták lenni, akik szeretnek egész népeket minősítgetni.

Ettől függetlenül a Transavia jövője nem túl biztató, mert a sikeres fapadosok többségét függetlenül építették fel, a hagyományos légitársaságokkal való kapcsolat mindig ront a versenyképességen.
Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.   A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa…..
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
NickJ 2014.07.13 01:50:09
@Online Távmunkás: "a Malév sokszor olcsóbb volt 3 hónappal előre vásárolva, mint a Wizz"

Csődbe is ment a drága, és sok-sok pénzünkbe került még a menetjegyen felül.

Függetlenül a sok sírástól és lenézéstől, a fapados modell nagy siker mindenhol, nálunk meg különösen. Az a lényeg, hogy mindenki tudjon repülni. Az is igaz, hogy a fapadosak hátrányai akkor jönnek elő, ha valami probléma van (váratlan helyzet, tömeges járattörlés a rossz időjárás miatt), ezt tudomásul kell venni, de hosszabb távon akkor sem érdemes már rövid távon hagyományos légitársasággal repülni.
Aki járt már az isztambuli Atatürk reptéren, az jól tudja, hogy a reptér – főleg csúcsidőben – egy valódi rémálom. A gépek néha 20-30 percig köröznek a reptér felett, hogy végre megkapják a leszállási engedélyt, a kijutásnál pedig hosszú sorok kígyóznak az ellenőrző…..
Árpád kétszer is belefutott "véletlenül elírt" 86%-os leértéeklésbe a Booking.com keresőjén. A stockholmi Metro szálloda azonban nem szerette volna bebukni az üdülésük árát, ezért egyoldalúan törölték a foglallást. Kijevben ezzel szemben az ötcsillagos Hilton hotelben már…..
Valahol azért kurva szar lehet Bálint Toncsinak, a Királynő meztelen című botránykönyv szerzőjének, aki arról híres, legalábbis a bulvársajtóban prezentált imidzs alapján, hogy csak az nem pocsíkolta meg a csúnyáját, aki nem szaladt elég gyorsan előle. Nem részleteznénk a…..
Hét elején már volt egy játékos Heti retro, most egy kevésbé hagyományos jön, egy külföldi képriport. Az Ericsson és Index anyám jóvoltából jó szerencsém Tokióba vetett, ahol természetesen meglátogattam a híres geeknegyedet, Akihabarát. A negyedben halomra állnak a műszaki…..
A Malévot nem Váradi Wizz-góré  nyírta ki azzal, hogy felnyomta az uniónál, normális piaci versenyben tök esélytelen volt a lezüllött, szétlopott nemzeti légitársaság. Hagyjuk most már azt, hogy lehetett volna helyette indítani egy újat, egy faszántost, de Viktorék vagy…..
NickJ 2013.11.02 09:22:54
@zseketto88: Szerintem is jó az ár-érték arányuk továbbra is, versenyképesek, és kifejezetten jó ötletnek tartom az ázsiai desztinációk beindítását. Hiába fröcsög néhány kretén, beleértve a posztírót is. A kutya ugat, a karaván halad. A Wizz bő 20%-kal tud növekedni idén is, ami szép eredmény egy ilyen országban.

@Sosevót:
"Egyezzünk meg abban, hogy oda nem igen indulunk két egyforma forintossal a zsebünkben."

Tévedés, Dubaj nem olyan nagyon drága, és a Wizz dubaji járatának is az lenne az értelme, hogy kb. ugyanannyiból lehessen Dubajba elutazni egy hétre, mint mondjuk Londonba vagy Madridba. A szállodaárak a nyugat-európai átlag alatt vannak, és mégiscsak egzotikusabb, télen meleg van stb.

Már többször repültem az Emirates-szel Bécsből Dubajba és nincs benne semmi extra, viszont időben jelentős kerülő és a tipikus 140e Ft-os ár soknak számít. A Wizz alapárai 60e-70e Ft körül szórnak nem akciósan, ennyiért jó vétel egy 2*5 órás út.
Na, lássuk miből élünk: Azt írja a Bors, hogy VV Majka beintett Dundika nevű kedvesének, amikor az szeretett volna egy jó nagy esküvőt maguknak. A mostanában a Sztárban sztár című műsorban haknizó Majka nem akar több száz főt etetni-itatni 5-6 millió forintért, és soha nem…..
Napok óta visszatérő téma a német sajtóban, Svájctól Ausztrián át Németországig, de persze legfőképp ez utóbbiban a limburgi püspök esete, aki kacsalábon forgó paplakot építtetett magának majd 40 millióért. Magyarul az Indexen. A "mester" és az alkotása Én nem értem a…..