Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MadMaxV8

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
MadMaxV8 2020.01.29 09:05:46
A cikk egy baromság, azt már sokan leírták, ezzel tökéletesen egyetértek.
Áprilisban vágtam bele MFB 0%-os hitelbe 10% önerővel. A napelem telepítés októberben megtörtént Elmű óracsere december végén. Viszont a folyósítás még mindig nem történt meg. Az ügyintézés az abszolút szopás kategória, jó pár hitelen túl vagyok de ilyet még soha nem tapasztaltam más banknál. Az ügyintéző se tudja mit hova és miért, ha jól számolom kb 8-9 alkalommal voltam az MFB ponton és még nincsen vége, azaz vége lesz mert elfogyott az idő amit erre rátudok szánni és elég is volt. Szerződés aláírva de most ott tartok kifizetem inkább én az egészet a hitelt meg dugják fel maguknak...

Az én véleményem, hogy hitelre nem éri meg rohadt nagy átverés... Kifejtem:
- hitelre megy a vállalkozó is tudja sok idő mire pénzt kap tehát vastagabban fog a ceruza, kb 200eFt
- lesz valami pályázat írási segédlet kb 60e
- energetikus kb 40e
- kb fél évet csúszik a termelés a kp-s verzióhoz képest kb 100e villanyszámla
- rengeteg rohangálás szívatás az MFB-s ügyintézés alatt + közjegyző legyen kb 100e
Ha ezeket összeadjuk akkor kb 500eFt a 0%-os ingyen hitel :) Ez persze a saját tapasztalat és vélemény de egy 1.5-2 milliós hitelnél ez van kb...

Szóval a napelem megéri és bolond akinek kertes-háza van és nem rakja fel de fizesse ki úgy éri meg. Az MFB-s marhaság kb akkor éri meg ha 3-4 milliós hitelt vesz fel valaki akkor a járulékos 500e elmegy...
Ha a 150LE-s H Astrákat nézzük az enyém a legolcsóbb, végül 877.777Ft-ért raktam fel (pár napig 888.888Ft volt de levittem). A leírásban felsoroltam a cserélt alkatrészeket. A hirdetésben alvázszám és rendszám is ott van. 2017.09.10. Vasárnap egy család nézte meg tettek egy ajánlatot majd eltűntek…..
Végül közel 1 hónapja vettem autót, Opel Astra H Caravan 1,9cdti 150LE-s lett. Nem végleges csak project autó, egy ismerősé volt a kocsi 8 évig használta. Vett új kocsit ennek pedig sok hibája felgyülemlett az évek alatt így relatív olcsón megvált tőle. 2005-ös a kocsi 302eKm, van szervizkönyv is de…..
Van egy barátom aki szeretne egy kicsit drágább autót venni. Neki ami fontos, hogy legyen sérülésmentes, Magyar, reális km és ellenőrizhető szerviz, 2.0CR TDI VW csoport... 3-3,5 millióért nem álmokat kerget.  A hirdetés alapján ez pont olyan kocsi mint amit ö szeretne, telefonban is sérülésmentes…..
Kicsit feljebb tettem árban a lécet, itt már biztos lesz jobb kocsi is. Így találtam erre a kocsira ami az évjárata alapján rettentő olcsó. Rendszám kitakarva, gondoltam közel van megnézem. Elmentem lefotóztam a rendszámot, hogy majd otthon lekérem. Az autón 1.35millió van kiírva, az irodában…..
Nagyon jó áron van, persze már ha tényleg jó is a kocsi. Volt egy pont ilyenem is, 330i szintén automata. Fogyasztástól nem kell megijedni kényelmes dinamikus. Ha tényleg jó a kocsi még többet is érne üzletre se rossz vétel, gondoltam lekérdezem :) Hát ezzel is tolattak 20eKm-et 3 hónap alatt :)…..
Ez spec az én autóm volt régen. Egy sráctól vettem aki Angliából költözött haza és ezt bizniszre hozta. Természetesen jobb kormányos volt :) És switch-tronicos (automata). Nálam lett kézi váltós és bal kormányos. Forgalomba helyeztük majd nem sokkal később eladásra került. Egy Holland gyűjtő vette…..
Amikor kerek km-el hirdetnek autót azért mindig furcsa, nem rossz a leírás gondoltam lekérdezem :) Több mint egy év alatt sikerült tolatni a kocsival közel 25eKm-et :) Ez is kicsit vicces :)..
Ezt az autót egy ismerős vette Németországban ahol elkezdték átalakítani de félbe maradt. A projectet ö fejezte be, a kocsi gyárilag Angol jobb kormányos volt és SMG. Az autó tényleg szép és jó is csak ezeket a fontos infókat az új tulaj nem említi meg, viszont az alvázszámot kirakta amiből egy VIN…..
Böngészve a megfelelő autó után botlottam ebbe az Octaviába. Van ismeretségi körben illetve még régebben nekem is volt egy Octavia RS-em. Megtetszett, gondoltam látható a rendszám lekérem a futott km-et.  Szegény autót 2x is megtekerték, az első nem is volt kevés. Ha csak pusztán a számokat nézem…..
A piacon a legolcsóbb klímás C Corsa volt, ekkor még 540e-Ft-ért hirdette. Elmentem megnézni, a kocsi német. A hirdetésből kiderül, hogy 5 hónapja árulja már. Friss vizsga, de a leírásban január van azaz akkor rakta fel a hirdetést. A kereskedés hátuljában a sarokba eldobva állt, aksi 0...…..
Szeretem az autókat, 20 éve bújom a használtautó hirdetések. Nem vagyok kereskedő csak egy autó rajongó akit bosszant ha hülyének nézik. Saját autóm volt kb 50 idáig, főként Bmw-k. Az elmúlt 1 hónapban magamnak kerestem használtautót, ami kis fogyasztású A-ból B-be elvisz. A 20 év alatt sok…..
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MadMaxV8 2014.01.29 10:10:00