Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertportál Magazin

21 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akármikor megteremtheted a kertben, lakásban az igazi szicíliai varázsa hangulatot, csak szerezd be ezt a pár izgalmas növényt és pár látványos kaspó kell még hozzá! Ki ne szeretné a varázslatos mediterrán világot, a színek csodálatos sokféleségét és az úton útfélen elénk táruló gyümölcsök…..
Nem vagyunk elfogultak, de Pilisvörösváron van a legjobb zöldséges. Ez nem csak a saját véleményünk, a hozzájuk betérők is így vélekednek erről. Egy igazi családi vállalkozás és követendő példa is egyben. Könnyen megakad az ember szeme azon a zöldségesen, akik Pilisvörösvár központi részén mindenki…..
(Kép forrása: Pexels)   A napokban egy kézműves csoportban valaki gyerek szüretelő puttony után érdeklődött 2-3 éveseknek. Vajon van-e helye egy gyereknek a szőlőszüreten vagy kell-e szőlőt cipeljen egy 3 éves kisgyerek? A vélemények megoszlanak és igen szélsőségesek. Kertész szemmel írom a…..
  Mindig is izgatott a kérdés, hogy vajon a színfalakon túl mit csinál egy speditőr! Úgyhogy a mai adásban erről lesz szó.   Mondhatnánk úgy is, hogy A Szállító, de persze a speditőr azért jóval több ennél és legalább annyira kalandos és izgalmakkal teli az élete, mint kedvencünknek, Jason…..
  Szabó József nevét a szakmából mindenki ismeri, hiszen a volt Főkert vezérigazgatóként igen sok évet töltött a magyar főváros, Budapest fásításával és közterületeinek növényesítésével. Most egy más irányból beszélgettünk, méghozzá a biodiverzitásról, ami egy nagyvárosban lehetséges. Egy ésszerű…..
Mindenkit egy dolog foglalkoztat mostanában, ami nem más, mint a rezsiköltségek. Ha végigvesszük a videóban lévő tippeket, akkor jó úton haladunk. Így csökkentsd a rezsidet!   Ha tetszett a videó, OSZD meg barátaiddal, ismerőseiddel és iratkozz fel csatornánkra!..
Jó tudom, ennyiből még elmehetek a melegebb éghajlatra, mert úgysem lehet rájönni. Vagy de? Vagy a meleg éghajlat legyen inkább Mexikó? Mert bizony hétvégén a Füvészkert újra megnyitja kapuit és megrendezésre kerül az őszi Kaktuszkiállítás, ahol az Astrophytum nemzetség lesz a főszereplő. Tudom már…..
Aki ismer tudja, nagy konyhatündérek vagyunk a férjemmel. Igen, mindketten. Nem győzzük már a befőzést, magunknak és másoknak is ilyenkor és mindig kell valami új, valami praktikus, amivel időt is megtakaríthatunk. Kell ennél több?..
  Összegyűjtöttük a leghasznosabb kertészdobozokat őszre, hogy gondolkodni se kelljen és a válogatást is megspóroltuk neked.   A praktikus kertészdoboz bárkinek a kedvence lehet, akik tudatosan és tematikusan szeretnék a kertjüket beültetni, tervezni, alakítani. Nézzük sorra a…..
Pár évvel ezelőtt Tóthné Vincze Bogi azzal keresett meg minket, hogy készítene egy Kertportálos appot. Mondom oké, de mi legyen a célja? Sokat gondolkodtam, gondolkodtunk azon, hogy mi lenne az, ami hiánypótló is lesz és hasznos is, tudást is ad és jó "nyomkodni is". Így született meg a Kertportál…..
Furán hangzik, hogy a kertész lelke olyan, mint a hagyma? Talán igen. Meg ismerjük ezt a Shrekből, amikor a Szamár mindenáron tortának akarja vagy parfénak nevezni az ogrét, mert azt mindenki szereti. A kertészek egy teljesen más világot képviselnek a világban.  Hogy is fogalmazzak?! Még késő este…..
Amint beüt a sulikezdés, rögtön az időhiány is vele együtt. Itt lesz pár recept, amitől elámulsz annyira egyszerű és mégis meleg ételt tehetsz az asztalra. Kistermelői portékákból is összeállíthatod: https://gourmetanddelicious.hu/olasz-martas-szivet-melengeto-gyors-ebed/..
Az öngondoskodós sorozatunk mai részében a szilva eltevése télire kapta a főszerepet, mert most érik és most van idő végiggondolni, hogy mire használható fel akár úgy is, hogy nem mélyhűtőben tároljuk. A szilva eltevése télire azért macerás, mert ha nem lekvárnak vagy kompótnak (befőttnek) akarjuk,…..
Újabb hírek a Jéger-rendszerről, ide kattintva elolvashatod..
Gyakori kérdés nem csak a kezdő kertészeknél, hogy vajon egy sötét lakásba hova tegyük a szobanövényeket? Sötét lakások szobanövényei ugyanúgy igénylik a fényt és most egy nyíllevelen mutatom meg a tudnivalókat. Avideóban a sötét lakások szobanövényei lesznek a fő téma, mégpedig az, hogy vajon hova…..
Film készült a Camino-ról...
El nem hinnéd, hogy cserepesvirágot használtak hozzá......
Elolvasom a hírt!..
Elolvasom a trükköket! Gyakori kérdések közé tartozik, így most megválaszoljuk!..
Számos édesvízi medúzafaj ismert, mely a tiszta vizű tavakban él. Nem csak tengeri élőlény! Többek között Európában, hazánkban is akadnak olyan bányatavak, ahol jó eséllyel szembe jöhetnek veled az apró, átlátszó élőlények. Bizonyára te is úgy gondolod, hogy medúzákkal csak egy külföldi nyaralás…..
A www oldal mellett itt is olvashatsz minket, mert hozzuk az érdekes tartalmainkat a blog.hu oldalára is. ..
A minap láthattátok az ElőkéSzülés Insta Storyban, hogy elkezdtem olvasni egy új könyvet. Hozzáteszem nem spiritiszta, bár a címéből sokan azt hihetik. Felnyitotta a szemem arra, hogy van valami, amiről még nem beszéltem, nem írtam Nektek, pedig sokatok számára hasznos lehet. Számos lányt, nőt érint…..
Írtam korábban, hogy milyen fontos az egészséges életmód már a fogantatás előtt is. Sőt legutóbb láthattátok azt is, hogy a zeller milyen jó hatással van a férfiak spermájára. Apropó, kipróbáltátok a receptet? Mi ma este fogjuk megcsinálni. :) Azonban most arról szeretnék írni Nektek, hogy mi nők,…..
Igaz, hogy készült az oldalon egy TOP 10-es lista, ami alapján el kezdtünk foglalkozni az első ként ponttal, miszerint nőgyógyászati és egyéb szűrővizsgálatokról, illetve a testi-lelki felkészülésről olvasnátok a legszívesebben. Ám még mielőtt rátérnék a 3. pontra kiemelném, hogy mi volt a legutolsó…..