Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakodi.péter

9 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1915. április 24-én szomorú nap virradt az Oszmán Birodalomban élő örményekre. Több mint kétszáz vezető örmény értelmiségit tartóztattak le, majd kezdték meg deportálásukat Konstantinápolyból a kis-ázsiai régió szíve felé a birodalom belügyminisztere, Talat pasa…..
A Benjamin Netanjahu vezette Likud hatalmas hajrával, az előzetesen mért közvélemény-kutatási eredményekhez képest fél tucattal több mandátumot tudott szerezni a keddi izraeli választásokon, miközben a baloldali Cionista Unió veszített − az izraeli arab pártok pedig…..
Benjamin Netanjahu egész életében a kemény tettek, s nem a köldöknéző filozofálgatás embere volt. Most viszont egy riportra készülve pár keresetlen félmondattal és hozzájuk tett életvezetési tanáccsal a legpontosabb látleletét adta egy komplett nemzedék életének és…..
bakodi.péter 2014.05.04 11:14:49
@SchA: Az Öntött Ólomnál Olmert volt a miniszterelnök... '73-ban jó pár különleges műveletben vett részt a Bibi, ha a politikai karrierjét nézed, akkor is a direkt akciók híve, szóval nem alaptalan kijelentés, hogy inkább a tettek embere.
Beszéljünk hidegvérrel egy brutális témáról, polgárháborúban álló, emberi jogokkal és erkölcsi kérdésekkel vajmi keveset foglalkozó politikai vezetők, hadurak fejével gondolkodva. Tegyük fel, hogy Aszad tényleg ki akarta irtani az adott terület lakosságát. Erre a célra…..
bakodi.péter 2013.08.29 13:26:22
@triumphator: Ezzel már próbálkoztak a lázadók, és akkor is Aszad-ra akarták rákenni, de nem jött össze. Egyébként nem egy automatizmus az az V. cikkely, az Észak-Atlanti Szerződésben, szóval nem pont úgy működik, hogy átlépi a határt az első ellenséges katona, vagy tank, és akkor egyből mindenki a megtámadott NATO-tag segítségére siet. Aki képes és akar az segít gyorsan, de a BT elé kell vinni a dolgot.

Anno a konfliktus elején egy határsértő török gépet a kormányerők lőttek le, abból is volt balhé, de végül is abból se lett semmi.
Nemrég írt egy bejegyzést Rajcsányi kolléga az online családfakutatásról. Ez a poszt szintén ezzel a témával foglalkozik, csak egy merőben más megközelítésből. Magyarországon elég régóta szitokszó a genetika, főleg a családkutatással egy lapon emlegetve, persze nem teljesen…..
bakodi.péter 2012.12.23 21:09:24
@swindlerhunter007:
"Mint kiderült, a klasszikus honfoglalás kori sírokban nyugvóknál nagyon jelentékeny az ázsiai eredetű anyai öröklődés."

""A köznépi temetőkből származó csontvázak és a mai magyar és székely népesség esetében viszont mindössze 5 százalékos ázsiai eredetű vérvonalat tudunk kimutatni, a többi pedig európai, balkáni eredetű. Tehát a klasszikus honfoglalók által behozott anyai vérvonal gyakorlatilag felhígult az itt élők genetikai állományával, és ez is alátámasztja, hogy viszonylag kevés számú honfoglaló érkezett a Kárpát-medencébe" - mondta Raskó."

"Ez a marker a dél-urali népeknél, akik a feltételezések szerint az ősmagyarság rokonai, 60 százalékos gyakorisággal fordul elő a férfiaknál. A finneknél és az északi finnugor népcsoportoknál pedig 15-20 százalékos az előfordulása. A mai magyar és székely férfiaknál viszont a kétszáz vizsgált személyből mindössze egynél fedezték fel az eltérést.

A férfi csontvázak esetében viszont négyből háromnál megtalálható az eltérés, ami bizonyítja, hogy a honfoglaló magyarok jelentős része urali eredetű."
bakodi.péter 2012.12.23 23:00:36
@swindlerhunter007:
Szerintem akkor ugyanarról beszélünk, nem? Én is azt mondom, hogy nem csak a magyarokat kell nézni, hanem a már itt lakó (többségben levő) népeket is.

Amúgy szerintem nők is jöttek egyértelműen. Már leírtam, hogy én hogyan képzelem el, sajnos nem tudom szemléletesebben. Egy kisebb népcsoport, meghódított egy nagyobb etnikailag kevert populációt, de ld. feljebb.

Egyébként én is - mint apukám - laktózérzékeny vagyok, annak ellenére, hogy valószínűleg a J2b földművelő volt. (Vaj, sajt, kaukázusi kefir mehet, de a tejföl, meg a tej semmiképpen. Viszont van laktózmentes tej a boltokban, azt tudom fogyasztani!)
bakodi.péter 2013.03.16 15:25:37
@Schwerer Gustav:
@swindlerhunter007:
@takácsbálint:
@Totof:

Akció van az FTDNA-n limitált ideig. 39$-ért megcsinálják a basic Y-DNS 12 markeres tesztet! (Lehet még többet is rá kell költenetek, ha nincs, vagy túl sok találatotok van!)

www.familytreedna.com/landing/Y-DNA12-Promo.aspx
Beatrix királynő alattvalóinak örül A minap harminchárom évnyi uralkodás után lemondott Beatrix holland királynő a trónjáról fia, Vilmos Sándor javára. A Holland Királyság két év múlva esedékes 200. évfordulóján tehát már egy új uralkodóval a trónon köszönti a…..
Az MSZP az elmúlt időszakban tett olyan lépéseket, amik arra utalnak, hogy máshogy viszonyul a külhoni magyarokhoz, mint korábban – korábban is írtam, hogy ez szerintem kifejezetten örömteli fejlemény. Azonban úgy tűnik, a párton belül nem mindenki érzi magáénak az új…..
bakodi.péter 2013.02.06 13:53:31
@Cook kapitány: Nem akarlak elkeseríteni, de azért az az mocsok, elharapott, kaján vigyor a pofáján nem a te verziódat erősíti.
Kedden lezajlottak a választások Izraelben, az urnazárás utáni eredmények bejelentését követően egyből elkezdődtek a találgatások a leendő kormánykoalícióról. Netanjahunak megvan az esélye, hogy újra kormányt alakítson, de tud-e – és akar-e – az Izraelt egyre nagyobb…..
Kiváló példát talált a Cink az ezérttartittezazországozás, a magyarországkétezertizenhármazás, no és végtelen Ilyen ország pedig nincs sorozatunk kedvelőinek: szánkódombot széchenyis pénzből az Alföldre! Ahogy a Vastagbőr idézte, a Brandhouse kft. „Az Alföld legnagyobb…..
bakodi.péter 2013.01.25 13:27:01
@Schwerer Gustav: Mert ha kilépnénk, akkor nem lenne korrupció, igaz?:S
Még két hét sem telt el azután, hogy az Izraeli Hadsereg „Védelem Pillére” névre keresztelt hadművelete véget ért, Palesztina hivatalosan is az ENSZ ún. nem-tag megfigyelő államai közé került, ami a teljes államiság elérésének előszobája. Az ENSZ közgyűlésében (lásd a…..
bakodi.péter 2012.12.10 14:18:52
@jose maria padilla: Vagy lehet csak arról van szó, hogy ennyi probléma mellett, pont nem Magyarország felvásárlásával foglalkoznak....
bakodi.péter 2012.12.10 14:49:08
@ByA: Azt nem értem ezekben az összeesküvés elméletekben, hogy miért a nehezebb utat választanák? Mehetnének pl. USA-ba is, ahol virágzó zsidó közösség él, még mindig hatalmas lakatlan területek vannak potom áron (főleg az izraeli árszínvonalhoz képest), sokkal több lehetőségük lenne, 300 millió ember mellett az a 7-8 millió plusz fel se tűnne! Ja és ott is van ivóvíz, nem csak a szívcsakra közelében...
Mandiner blog Szíria másik oldala 2012.08.06 09:01:00
Pénteken az ENSZ közgyűlése elsöprő többséggel megszavazta azt a határozatot, amely elítéli a jelenlegi szír vezetést, valamint burkoltan a Biztonsági Tanácsot, hogy az képtelen érdemleges lépéseket tenni a konfliktus rendezésének irányába. Ez egyrészt egy komoly üzenet…..
  Több mint fél évezrede győzött a reconquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.  A világ egyik legjobb futballklubja – a…..
bakodi.péter 2012.04.16 16:31:26
@Robinzon Kurzor: Szerintem jelen esetben egyik helyen sem elsősorban vallási szimbólumként jelenik meg a kereszt (korona tetején + városi címerek). Csak azáltal jön elő a vallási jelkép mivolta, hogy beleviszik a PC-t és belemagyarázzák, hogy ez pedig csak és kizárólag vallási jelkép és nincs helye a logón és/vagy sérti x csoport vallási vagy bármilyen más meggyőződését. Ez az "elnézést kérünk, hogy azt hitted, hogy..." tipikus esete...

Egyébként az AC Milannak is van kereszt a logójában (szintén Milánó városának a keresztje)...