Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keleti Nyelvek Iskolája

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Diákjaink ismét átmentek a hídon: idén is részt vett Magyarország a 汉语桥– Chinese Bridge (Kínai Híd) elnevezésű versenyen. A Keleti Nyelvek Iskolája a tavalyi évhez hasonlóan idén is képviseltette magát a kínai döntőn, hiszen a két fős csapat egyik tagja Csukás…..
MTI - Japán levelezőművészeti gyűjteményét és öt vásznát mutatja be Swierkiewicz Róbert, Munkácsy-díjas festőművész Hanszaku-kjó/Fél-merőkanál híd címmel szerdától a fővárosi Ráday utcai 2B Galériában. Swierkiewicz Róbert elmondta, hogy régóta foglalkoztatja a…..
Forrás: MTI A plagizáló egyetemi, főiskolai hallgatókat kizárhatják oktatási intézményükből és három évre általában a felsőfoktatásból - ez áll a kínai oktatási minisztérium egyik rendelettervezetében, amelyet a Global Times című angol nyelvű lap ismertetett…..
Fan Libo és Li Na kínai anyanyelvi lektorok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kínai Közigazgatás-, Gazdaság- és Társadalomkutató Központjában láttak el anyanyelvi lektori munkát, Li Yan tanárnő pedig nálunk, a Keleti Nyelvek Iskolájában dolgozik anyanyelvi lektorként. Fan Libo,…..
Forrás: MTI A Pekingi Nemzeti Nagyszínház különleges produkcióját, a Vörös Szikla című tradicionális pekingi operát mutatják be a Magyar Állami Operaházban július 4-én és 5-én.   Az igazi szenzációnak ígérkező, tradicionális pekingi opera, a Vörös Szikla zenéjét az…..
Párizsban a taiji EB-n Bozsik László, aki tavaly és az idén is taiji-zott az iskola Holdújévi ünnepén, kiváló helyezéseket ért el. Bozsik László feleségével együtt 2,5 éve tanul nálunk kínaiul. És akkor az eredmények: Chen gyors pusztakezes kategória: 1.helyezés Molnár…..
Várjuk olyan fotók beküldését, amelyek bemutatják az európai és kínai kultúra igazi párbeszédét. Fantáziádra és kreativitásodra bízzuk a témát ill. bemutatott helyzetet - a fontos, hogy ne a sztereotípiákról, előítéletekről szóljon!A részleteket itt olvashatjátok...
Az eredményt ti is láthatjátok. :) ..
 mti Ötszázhúsz méteres uszályú menyasszonyi ruhában megy férjhez egy nő Kínában, hogy öltözékével is elmondhassa: szeretlek.   Az öt, kettő és nulla számok kiejtése kínaiul ugyanis hasonlóan hangzik a "szeretlek" kijelentéshez. A 25 éves menyasszony a vallomásnak…..
Összegyűjtöttük, mik a legfontosabb szempontok a japán nyelvtanuláshoz.1. A célkitűzés nagyon fontos! Célkitűzés lehet egy konkrét időpontra belőtt nyelvvizsga, még ha egyébként nem is elvárás, nagyon erősen motivál, ha tudod, hogy mikor fogsz utazni Japánba. 2. Minden nap…..
Kínában az utóbbi időben körülbelül 520 millió ember kereste fel a kolumbáriumokat, a temetőket, hogy emlékezzen elhunyt hozzátartozóira, rendbe tegye a sírokat. A csingming (qingming), a sírlesöprés ünnepe, a halottak napja is változik az idővel. - írja Trebitsch Péter,…..