Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erkélykertész

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfiak, aki életüket teszik kockára azért, hogy nézők jól érezzék magukat. Őrült vidámpark, kopott deszkákból tákolt katlan, dervisként forgó mulatságosok: az allahabadi srácok úgy köröznek a Halál Falán, mint senki más. Gizda motorok, gyengécske Marutik, őrjöngő…..
erkélykertész 2013.03.20 12:19:54
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
erkélykertész 2012.07.15 10:35:46
Eléggé világos, hogy a C64-es korszak legnagyobb klasszikusai egy-egy korosztályon belül többé-kevésbé azonosak (a "korosztály" itt 1-2 éves eltérést jelöl a fertőzés dátumát tekintve). Vannak ugyan apróbb eltérések, és persze voltak már akkor is hipszterek, akik olyasmikért…..
erkélykertész 2012.07.02 22:48:51
Erkélykertész Flower Power 2012.06.12 10:17:00
Bár a cím alapján akár a 60-as évek végének amerikai hippimozgalmáról is lehetne szó, nem így lesz. Szó mi szó az is megérdemelne néhány sort - amikor ilyen meg ilyen dalok születtek - de most virágokról lesz szó. Mint azt korábban írtam, a virágok a ház előtt kiskertnek…..
Holnap lesz új bejegyzés, addig pedig zene. Még mindig a 90-es évekből. Az egyik nagy és örök kedvenc a Faith No More. 1992-ben láttam őket először élőben, akkor még a Guns N' Roses előzenekaraként nyomták a Soungardennel kéz a kézben. Igen, akkor ilyenek voltak az…..
Megtörtént. Két hete már írtam Peti barátomról, a kísérleti zöldborsóültetvényem jeles képviselőjéről. Ma délután beteljesedett a sorsa, de nem szaladok ennyire előre, csak szépen sorban. Próbálkozásnak indult és azt hiszem nem kellett csalódnom. Három láda, egyenletes…..
Erkélykertész Baj van! 2012.06.03 17:16:00
Az eddigi sikerecskék kicsit elaltatták az erkélykertész éberségét. Érik a borsó, virágzik a paradicsom, szépek a fűszernövények (erről is írok nemsokára), virágban a muskátli és a petúnia, mi kell még? Amit biztosan tudok, hogy mi nem: a takácsatka. Mondhatnám régi…..
Erkélykertész Alakulgat 2012.05.26 12:27:00
A tavalyi és azt megelőző paradicsomos kísérleteimről már volt szó, nézzük, hogy mi a helyzet az idén. Annál is inkább mert több mint biztató (csak szerényen). Viszonylag időben, már február második felében elraktam a magokat. Keltetéshez általában egyszerű, alul…..
Erkélykertész Therapy? - Nowhere 2012.05.25 15:17:00
Holnap új poszt, addig is egy kis zene, mert a zene az jó. ..
Későn jött az ötlet, hogy meg kellene próbálni zöldborsót nevelni az erkélyen. Már áprilisra fordult a naptár, amikor észbe kaptam. Vajon milyen fajtával próbálkozzon a kertész? Mindenfajta tapasztalat nélkül, egyéb források hiányában kellett kitalálnom, hogy ki lehet a…..
Erkélykertész Pálinka Dal 2012.05.19 18:52:00
Ivó napja alkalmából igyunk mi is egy kicsit! Házi pálinkát barackból, köszönet érte Laci bácsi! ..
Nagymamám mindig a virágcserepekbe szórta a kávézaccot, mondván, az jó! Sokáig azt gondoltam, ez csak a rá jellemző „nem dobunk ki semmit”- filozófia része, de ma már tudom, hogy igaza volt. A jó kertész, bizony, kávét iszik, mert a zacc a növényei kedves barátja.A…..
erkélykertész 2012.05.17 12:04:03
Az idei év kétségkívül legkomolyabb szervezést- és anyagi ráfordítást igénylő eseménye a május végi IMM (International Mini Meeting) 2012-lesz. Természetesen napokig ott dekkolunk majd mi is, ez a Minis őrültekháza pontosan nekünk való társaság. Kicsit már ismerjük őket,…..
Olyan nálunk a friss paradicsom, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé. Lehet kicsi vagy nagy, piros vagy sárga, gömbölyű vagy hosszúkás, a friss paradicsomnak nincsen párja. Szeretjük nyersen, főve, sülve, szárítva, magában vagy salátának. Egy fontos szabály van, érett legyen,…..
Nem voltam válogatós gyermek, de mint annyian, én sem szerettem a spenótot. Nem tudott elcsábítani a jutalomcsoki ígérete, és Popeye spenóttól duzzadó izmai sem villanyoztak fel, ha erről a túlságosan is zöld főzelékről volt szó. Popeye-t a mai napig az egyik legellenszenvesebb…..
Már áprilisban készültem írni róla, de aztán a korán jött nyárias időjárás miatt úgy láttam, hogy a téma nem aktuális. Most, hogy vasárnap visszajött ez a késő őszi idő, ismét felállítottam a saját kis üvegházamat az erkélyen. Ami valójában polikarbonát. De hülyén…..
Kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, pedig lenne miről írni. Amíg összeszedem az elmúlt hetek történéseit, szóljon egy kis zene. Nem mai, nem sláger, azokhoz más helyet kell keresni :)…..
Erkélykertész Varjak vs. galambok 2012.04.23 17:20:00
Sok-sok éve augusztus végén indulunk el éves nyári pihenésünkre. Úti cél a Balaton, természetesen az északi part, annak is az egyik legszebb része, Badacsony (elfogultság megengedhető). Az idő általában még jó, viszont már jóval kisebb a forgalom, kisebb a nyüzsgés, a pihenés…..
Erkélykertész Szürkeség 2012.04.18 15:43:50
Napok óta nem volt igazi napsütés. Néha ugyan percekre előbújt a nap, de túlzásokba nem esett. Pedig mindenkinek jót tenne, melengethetne testet, lelket, és akkor a virágokról, palántákról még nem is szóltam.De a címben nem erre a szürkeségre gondoltam. Gyakran figyelem a…..
Erkélykertész Bevezető helyett 2012.04.16 19:28:00
Párommal mindketten kertes házban nőttünk fel, talán szerencsésnek mondhatom magam emiatt. Életünk aztán úgy alakult, hogy egy vidéki nagyváros negyedik emeletére költöztünk, ahol kertnek természetesen nyoma sincs, van helyette egy déli fekvésű erkély, szűk 4 m2…..