Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsador.zsadorovics

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig jókat derülök, mikor látom a magyar kocsmákban, bárokban, ahogy a sok suttyó issza a piros cimkés Johnnie Walkert, közben pedig olyan felsőbbrendűségi érzettel tekintenek a világra, mintha minimum egy limitált szériás Aston Martin One-77-est vezetnének. Összegyűjtöttem a világ tíz legdrágább…..
zsador.zsadorovics 2016.11.19 13:36:50
@OZ a Kételkedő: pont ezt akartam írni. Itt egy darab whiskey nincs a felsorolásban.
Illetve a Macallanből tudtommal a Macallan M a legdrágább nem az 1946.
Vihar a biliben. A hétvégi verekedés igaz története két különböző verzióban megint. Pityingerék így emlékeznek: Majka meg így: ..
Hiszem, hogy egyáltalán nem mindig Nyugaton kell keresnünk a jól működő, szimpatikus gasztronómiai példákat. A volt Szovjetunió európai országaiban az elmúlt évtizedben felvirágzott a nemzeti konyha, a Baltikumban, Belorussziában és Ukrajnában is egymást érik a fagerendás,…..
zsador.zsadorovics 2014.05.28 15:42:15
A saslik kifejezetten jó dolog, főleg azért, mert így nyár derekán jól tud jönni a szokásos gulyás és szalonnapartik, vagy steaksütések alternatívájaként. Nagyon jó ötlet.

De a receptért kár, ettől sokkal finomabb saslikot lehet egyszerűen készíteni, ez így nem más mint közönséges rablóhús, zöldségek nélkül.

Hogy adjunk egy kis teret a hús ízének és az éjjeli pácolás által kapott puha textúrának, egészítsük ki ezt a receptet egy kicsit.
Először is, gondolkodjunk két húsban, ha bárányhúst (és nem birkát) is meg tudunk fizetni.

A következő marinád egy kiló húshoz (lehet egy kiló sertés vagy bárány, vagy fele-fele de semmiképp se pácoljuk őket egy tálban/sőt a bárányt takarjuk is le). A húsokat kb. 3-4 centis kockákra vágjuk, hogy ne égjen a széle miközben a közepe még nyers.
A fapálcikás tűzdelés nem a legjobb, mondjuk nem a legrosszabb sem. Lehetőség szerint L profilú, fém nyársat használjunk, mert nem forog el rajta a hús - elég bosszantó tud lenni - és a meleg nyárs is besegít a közepek átsütéséhez (a legenda szerint :) ).

Tehát a pác:
- 500 gr natúr joghurt,
- 1-1 kisebb csokor majoranna és rozmaring (vagy ezek szárítottjaival is megoldható, akkor úgy szemre mehet),
- 1 petrezselyem, ezt ajánlom frissen, egyben,
- 5-8 gerezd fokhagyma átpréselve,
- 1-2 nagyobb fej vöröshagyma (ezt elég karikára, a leve kell igazán)
- paprika és feketebors szemre, ízlésre mehet + 2-3 babérlevél.
- aki szereti csípősebben annak még egy fél chili vagy erős paprika, de ezt szószból is meg lehet oldani.

Mindent apróra vágni (kivéve a petrezselymet a hagymát és a babérlevelet), majd tálban elkeverni és a hűtőbe tenni legalább éjszakára.
Másnap estére tökéletes, vajpuha, szaftos húst lehet belőle sütni.

A szerzőt kérem ne vegye sértésnek. Sokat tartózkodom posztszovjet országokban és többször találkozom ezzel a megoldással, mint a "sima" fűszerezettel ezért bátorkodtam megemlíteni.
zsador.zsadorovics 2014.05.28 17:58:14
@_atya_: olyan, hogy "echte ruszki (ez a ruszkizás mikor kopik már ki) saslik pác" nincs.
Tekintve, hogy a világ legnagyobb országáról beszélünk igen sok variánsa létezik.
Én ezzel találkoztam legtöbbször Fehéroroszországtól a Kaukázusig, legyen az étterem, a "ruszki" családom, vagy a barátaim.
Nem is állítottam, hogy az enyém a nagybetűs recept lenne, így hülyeségnek tartani kicsit túlzásnak tartom.

@Márkaséf: azért írtam, mert bár van benne joghurt, közel sem hozza azt a joghurtos ízvilágot amit elsőre gondolna az ember. Ellenben a hús ízét nagyon jól kiemeli. Érdemes kipróbálni.
Tényleg nem lefitymálni akartam a receptet (visszaolvasva a rablóhúsozást lehet olyan hangvételűnek gondolni, ezért bocs), sőt a hangulatért a legelején írtam, hogy örülök, hogy ez feljött, mert nekem is kedves.
Elég herceg kis dokusorozatba kezdett a 444 az itthoni rapperek cicaharcairól. Régen engem tök elszórakoztattak az olyan beefek, mint amilyenekben a TKO meg a Fekete Vonat oltotta egymást, vagy amikor Ganxsta a Dzsenesznek üzengetett rímekbe szedve.  :/ Mondjuk az legalább nem…..
zsador.zsadorovics 2014.05.28 13:42:49
Subba A Vine legnagyobb faszkánya 2014.05.09 17:19:58
Rrrrhha-tha-thaaaaa! Jézus miafa :D ..
zsador.zsadorovics 2014.05.10 08:40:53
@Benedek_Úr: Harlemben semmi baja nem lenne, max kikapnák a telefont a kezéből. Hófehérkeként nekem sem lett semmi bajom, pedig ott laktam.
A Bronx, na ott már érdekelne, hogy mennyire emelné meg a hangját egy adag XXL-es Twix.

Egyébként Ratatat helyében most igen mérges lennék.
Subba Subba másnap 2013.09.28 10:05:29
Ponty így, jójj :DDD ..
zsador.zsadorovics 2013.09.28 14:49:22
@vitéz Beverneky: légyszi ne vágj fel, hol a belem, ooo ooo oooo, igen jól értetted :D
Subba Subba nevelési tanácsok 2013.09.28 14:14:00
Édesapádnak visszapofázni nem érdemes tipikus esete. ..
zsador.zsadorovics 2013.09.28 14:44:16
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
Naiv továbbtanulót maximális pontszámmal vették volna fel, ha másodszor is befizette volna a felvételi díjat, mert az elsőt elkavarták. Természetesen az egyetlen értesítés erről a spamok között landolt, különösebben azért nem keresték emiatt. 2013-ban felvételiztem egy…..
Subba Szomorú az időjárás? 2013.08.24 15:55:53
Nincs is jobb ilyenkor, mint egy jó mozi. Nézegessétek a Samsara című film szomorú látványos jeleneteit! Amúgy meg itt az egész egyben..
Ezek milyen aranyosra ekizték magukat! Az meg külön cuki, ahogyan a fickó feltisztul egy idő után :) Jóóóój. ..
zsador.zsadorovics 2013.07.23 19:24:46
@haggyadaszt: @Pistike nem komp lett: elég fos nyúlás a Mark Knight-tól. Itt van az eredeti: www.youtube.com/watch?v=vILJkUeUrcw
Subba Az etetőszékben: Mos Def 2013.07.08 22:13:24
Én nem is tudtam, hogy Mos Def bemuszlimosodott, de most már Jázmin hercegnő  Yasiin Bey néven fut és ebben a vidiben a kezdődő Ramadan miatt éhségsztrájkoló Guantanamóban raboskodó muzulmánok mellett szól föl, akiket így kényszerítenek etetésre. Nem tűnik annyira…..
zsador.zsadorovics 2013.07.10 11:13:35
Tőkeerős hazai cégeket keresnek a bővítéshez - mert bővítés lesz!Hirdetésben keresi az új paksi nukleáris blokkok beszállítóit az Magyar Villamos Művek. Hogy pontosan mire és kiket, azt nehéz kihámozni a hirdetésből, ami a mai Napi Gazdaságban jelent meg. Egy biztos, a hazai…..
zsador.zsadorovics 2012.11.16 07:43:41
@Önnek megyünk: Én sem írhattam volna jobban.
A sötétzöld kifejezésből pedig arra merek következtetni, hogy energetikában dolgozó/jártad lehetsz, mivel ezt mi nagyon nagy előszeretettel használjuk.

Atombomba...Jézusom, miért nem egyből neutron?
Emlékeim szerint Oroszországban még nem nagyon jártunk, úgyhogy éppen ideje volt Annamária írásának, melyből sok egyéb mellett kiderül, miért kellett Moszkvába egyetemre járnia, miért nem mert hetekig tojást venni, no és persze ott a Nagy, Eldöntendő Túró Rudi…..
zsador.zsadorovics 2012.09.22 12:44:00
A posztolónak üzenném, hogy van mozi csak jobban utána kell járni:
www.study.ru/support/yellow_pages/cinema.html

@Babette_: Főleg ha falun házi készítésűt veszel aminek fodros a széle. Tejföllel meg kaporral, apám micsoda kaja az!

@Javorka: Jó, mondjuk a férjed lehet idióta. Azok véleményére meg mióta adunk?

Én sokat járok Moszkvába és ismerem előnyeit, hátrányait.
Úgy mint minden országnak, annak is fel kell venni a ritmusát, szokásait.
Moszkva nem egy könnyű hely, de ha feltalálod magad akkor igenis tud iszonyatosan jó lenni.
A turista vízumot az 1000út amúgy 23 rongyért megcsinálja.
Ez a Moszkva drágább minden városnál ez szerintem meg hablaty. Az élelmiszerek közel sem drágák, két héten keresztül minőségi kajákat vásárolva nyaralgattunk idén a barátnőmmel (szerettem volna, ha minden jóságot, főleg a tejtermékeket kipróbálja) és egyáltalán nem gatyásodtunk le. A szórakozás és az éttermi kajálás valóban nem olcsó. De a fent említett Szingapúr, New York és London sem olcsóbb. Voltam mindhárom helyen, töltöttem el mindhármon hónapokat és szerintem nem igaz. Érdekes számomra, hogy ezekből az összehasonlításokból mondjuk Tokyo mindig kimarad. Ott a metrón a legrövidebb távra is 200 jen egy jegy és én speciel 1000 dollárt fizettem 2007-ben egy tenyérnyi lakásért. Tenyérnyi, szó szerint. Nem volt több mint 20 nm.
Amit a cikk nem említ meg az az, hogy a tömegközlekedés nagyon olcsó.
Kialakult az éjszakai stoppos-taxis rendszer ami nagyon jól működik.
Van magáncégek által üzemeltetett mikrobuszos közlekedés 25 százalék felárért ami még így is kevesebb mint a fele a retkes BKV-nak.
Az a baj ezzel a "vélemények Oroszországról magyaroktól" dologgal, hogy az embere 95%-a úgy megy oda, hogy "na nézzük, hogy élnek ezek a komcsi ruszkik, fűűű b.zmeg ezt nézd de gáz, fűűű mennyivel jobb a nyugat". Így meg aztán tuti nem lehet élvezni.

@spangola: a fiatalok igenis nyitottak már-más nyelvekre. Az én barátaim mind beszélnek legalább angolul. Jelenleg nem rosszabb a helyzet mint Magyarországon.

@Super 64: attól függ mivel foglalkozol most, és mivel foglalkoznál odakint. A vízum kicsit necces, de ha cégen keresztül csináljátok nem akkora nagy durranás amennyire én tudom.
..
zsador.zsadorovics 2012.07.06 22:31:02
Subba Araabmuzik élő 2012.07.05 15:34:00
Live video by Ustream Pont most. ..
zsador.zsadorovics 2012.07.05 21:01:38
Dididi-dádádádidéééé! Nem sok jobb dolgot tudok elképzelni az életben, mint azt, hogy ezt a gyönyörű nyári slágert a füledbe dúdolja ez a fogykós meg a haverja, hogy beragadjon egész nyárra!!!! ..
zsador.zsadorovics 2012.06.23 22:53:23
ne
Elérkezett a várva várt pillanat amikor is a Samsung bemutatja a Galaxy család zászlós hajója, a Galaxy S III. Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka keringett az interneten az új készülékről, de annyi már biztos, hogy egy négy magos Exynos processzort és egy 4,5 hüvelyk fölötti…..