Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Catherine De Noir

98 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Charlie St. Cloud ígéretes jövőjét az a kamaszkori csíny törte derékba, amiben meghalt az öccse. Évekkel később egy barátságos New England-i halászfaluban annak az ősi temetőnek a gondnoka, ahol a testvére, Sam nyugszik. Miután a balesetet követően a mentősöknek csodával határos módon sikerült…..
Szerettem volna most már elolvasni végre egyújabb mini-könyvklubos könyvet, hiszen utoljára a szeptemberiről írtam értékelést (olvastam decemberben is, csak az értékelés már nem fért bele az évbe.) Úgy tűnt viszont, nincs most nagy szerencsém ezekkel a könyvekkel: most vettem észre, hogy A lány a…..
Catherine De Noir A Kalapos Ember 2016.10.13 00:20:31
A Kalapos Ember rettenetes tetteinek, vérfagyasztó kalandjainak és hátborzongató életének iszonyatos története ♦ Három részben elmeséli a Kalapos Ember önnön ördögi személye ♦♦♦..
A mini-könyvklub 5 szeptemberi olvasmánya.   Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és…..
Catherine De Noir On Sai: Scar 2016.09.01 19:53:04
Mini-könyvklub 4, szabadon választott sci-fi vagy disztópia Nem volt ötletem, úgyhogy egyszerűen csak rákerestem molyon a saját könyveim között a sci-fi, majd a disztópia címkékre, és egyszerűen azt választottam, amihez épp a legtöbb kedvet éreztem. A Scart még novemberben vettem, másodiknak egy…..
Hogy miért? Elsőként valószínűleg a borító tetszett meg, már régóta kívánságlistás is volt miatta a könyv. Aztán a Delta Vision csodálatos könyvheti nyereményjátékán sikerült megszereznem, és most, a mini-könyvklub 4 júniusi olvasmányaként végre sor is került rá. A fülszöveg: Mi jöhet egy…..
A Mini-könyvklub 4 májusi olvasmánya az Emlékek őre lett. Ennek nagyon örültem, mert bár olvastam már legalább ötször, az utolsó alkalom is legalább 8 éve lehetett. Mostanság a film kapcsán eszembe jutott többször is, és mindenképp szerettem volna újraolvasni, mielőtt a filmre ráveszem magam… már ha…..
Próbáltatok már gondolatban kánont énekelni magatokkal? A mini-könyvklub áprilisi olvasmánya egy szabadon választott fantasy. Sokat gondolkoztam, hogy mit válasszak: A szél neve az elsők között jutott eszembe, de elbizonytalanított a hossza, és hogy többektől hallottam, hogy unalmas, és nagyon…..
Catherine De Noir 2016.04.29 14:50:17
@Anitiger: Én is féltem kicsit, hogy jövő áprilisig se fogom befejezni, de végül az lett a baj, hogy túl hamar ért véget :(
A tehéngyík meg egy fontos szereplő :D
A borítója keltette fel nagyon az érdeklődésem, a fülszöveg is tetszett, és még jókat is mondtak róla - ezért a tavalyi Könyvhéten hirtelen felindulásból megvettem. Azóta pedig csak várt szegényke a polcomon, és várt, és várt…Úgyhogy amikor ezt szavaztuk meg a mini-könyvklubban, nagyon örültem és…..
  Sok jó értékelést olvastam a mini-könyvklub 3 februári olvasmányáról (a rosszakat valahogy pont elkerültem); ezek nagyon kíváncsivá tettek, vártam, hogy elolvashassam, és teljesen arra számítottam, hogy tetszeni is fog. Talán emiatt is csalódtam akkorát az elején: nem tetszett se a stílus, se a…..
Catherine De Noir 2016.02.18 22:38:13
@Mayerné Répási Adrienn: Én a magiszter és a mágiaszer között ingadoztam... :)
Salazar Slytherin, korának egyik leghatalmasabb mágusa, a híres legilimentor, aki tisztavérű családfáját egészen az időszámításunk előtti negyedik századig vezette vissza, egy kocsmában üldögélt.  Egy mugli kocsmában...
Nem először került a kezembe, kicsit több, mint két évvel ezelőtt már volt szerencsénk egymáshoz… és egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket valaha is a legjobban utáltam :D Akkor két csillagot kapott tőlem molyon, ami pusztán az író kitartásának járt, amiért egyáltalán beleölt ennyi energiát…..
Mini-könyvklub 2.december: szabadon választott sci-fi vagy disztópia Miért épp a Cinder? Mert vizsgaidőszak van, karácsony van, mindjárt vége a decembernek, a hónapnak, amelyben eddig egyetlen könyvet olvastam, az is száz oldal volt, képekkel. És mert a Végjáték nem lehet, mert már olvastam. A…..
Catherine De Noir 2015.12.28 20:40:16
@Vegazus: Ó, ennyire azért nem nagy a homály, ők emberek :) És mint ki is derült, nem nagyon kedvelik a robotokat. Szerintem az lehetett volna kicsit részletesebben kifejtve, hogy valójában miért is akarják elfoglalni a Földet, ha már egyszer van egy saját bolygójuk... persze az kiderült, hogy a királynőjük mennyire gonosz, úgyhogy egy ilyen történetbe (ami eleve Hamupipőke meséjére épül) ez még talán belefér :)
  A történet röviden: Horror a posztapokaliptikus Moszkva metróhálózatában.    2033. Az egész világ romokban hever. Az emberiség majdnem teljesen elpusztult. Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai…..
   A történet röviden: Mark Watney a Marson ragad, és megpróbálja túlélni.    Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak…..
kávéóceán   az óra ébreszt, a berregő. hangja kirángat álom- óceánom puhán partot verdeső   szellemhullámaiból.   sötét és hideg a hajnal. az égen apró pirkadat- darab a végtelen, néma zajjal   ébredő város felett.                még…..
Catherine De Noir A lépcsőd alatt 2014.10.26 23:40:33
  A lépcsőd alatt rejtőzöm. Én vagyok az a fura zaj, A jeges érintés a bőrön, A halk, elenyésző kacaj.   Csak egy pohár vízért mész. Belebámulsz a sötétbe, Egy pillanatig látni vélsz, Aztán persze mégse.   Vizet töltesz magadnak:   Élesen csikorgott, Pedig…..
  Egy házimanónak sose volt könnyű dolga. És a helyzetük egyre csak romlik. Tégy ellene te is!     A plakátok hamarosan minden nagyobb város utcáin és középületeiben láthatóak…..
Catherine De Noir villamos 2014.09.12 22:23:45
itt ugyanazok az emberek tengenek hosszú perceket az egyik megálló meg a másik között ugyanazon emberek, némelyik szendereg, mások meg állnak és néznek ki a fejükből bliccelnek vagy jegyet vesznek elő a zsebükből vagy mások zsebéből valaki feláll a helyéről és…..
Catherine De Noir GT 2014.08.23 22:48:23
énsütöttem sütit Ppancake? énnem csokis tallér a palacsinta nem is süti Pk… hát jó énhát jó? Phát nem? bocsi szét vagyok esve nem tudok semmire koncentrálni ez lesz életem legrosszabb hete éncsak nem lehet, hogy a végén mind csalódni fogunk pozitívan és…..
   Eltaposott egy meztelencsigát. A vékony strandpapucson keresztül is undorító volt, még valami furcsa, kidurranó hangot is hallani vélt. Látta maga előtt, ahogy papucsa talpa alatt - egy vékonyka gumirétegtől eltekintve a saját, meztelen talpa alatt - a csiga teste egyre inkább…..
Catherine De Noir gyere 2014.05.27 22:05:05
gyere   ülj le velem ott a puha fűre szépen míg sötét ez az éjjel…   és rám, kérlek mondd, még mindig nem emlékszel?   megvárod a reggelt velem? szép lesz, hidd el, pedig a világ is majd szétesik. de fényesség lesz és nagy meleg ha itt maradsz még…..
Azt álmodtam, hogy kicipeltem a hordozható tévémet a hévmegállóba, mert valamiért csak ott tudtam megnézni azt a fura, régi és francia és fekete-fehér filmet, amit meg akartam nézni. Ott ültem a korlát alatt egy elhagyott téglán, és néztem a kicsi, hordozható tévémet. Aztán…..
Catherine De Noir mi lesz velünk 2014.05.08 19:18:18
mi lesz velünk ha mind meghalunk   és mi lesz veletek ha már  nem vagyunk   egy kis urnának sötétjébe zárva vagy a hideg és kemény föld mélyébe ásva   várjuk majd fehér lován a szőke és daliás sírrablót talán   hogy kiássa végre porladó…..
Catherine De Noir Boldogat 2014.05.06 21:05:31
..